benim mutlu diyet günlüğüm

Canım günlüğün hayırlı olsun.
Yazdıklarının hepsini okudum şimdi ve neredeyse aynı duyguları yaşayıp aynı sözleri duymuşuz.
Boyumuz ve başlangıç kilomuz da aynı sayılır.
Çok güzel gidiyorsun ben başardım çok şükür inşaallah sen de başaracaksın inan ve pes etme yeter ki.
çok çok teşekkür ederim. inan bana gözlerim doldu. seni de tebrik ederim. ne kadar sürede verdin ve şu an kaç kilosun canım? bana umit verdiğin için en büyük mutluluklar senin olsun

çok çok teşekkür ederim. inan bana gözlerim doldu. seni de tebrik ederim. ne kadar sürede verdin ve şu an kaç kilosun canım? bana umit verdiğin için en büyük mutluluklar senin olsun
Hani derler ya damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış diye o hesap benimki de senin yazdıklarını okuyunca hemen yazayım dedim. Çünkü verilmesi gereken kilo az değil hani yanlış anlaşılmasın ama 10 kilo ile 40 kilo veren insanlar aynı şartlar altında olmuyor bizim süremiz uzun olduğu için azmimz kırılabiliyor nefsimiz bizi caydırabiliyor..
Benim boyum 172
Kilom 99 du canım geçen yıl eylülde başladım birden bir sabah kalkıp ve 8 ayda ulaştım hedefime şu an 57 kiloyum. 3 aydır da koruma yapıyorum.

Hani derler ya damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış diye o hesap benimki de senin yazdıklarını okuyunca hemen yazayım dedim. Çünkü verilmesi gereken kilo az değil hani yanlış anlaşılmasın ama 10 kilo ile 40 kilo veren insanlar aynı şartlar altında olmuyor bizim süremiz uzun olduğu için azmimz kırılabiliyor nefsimiz bizi caydırabiliyor..
Benim boyum 172
Kilom 99 du canım geçen yıl eylülde başladım birden bir sabah kalkıp ve 8 ayda ulaştım hedefime şu an 57 kiloyum. 3 aydır da koruma yapıyorum.
harikasın canım. nasıl verdin peki.

11822449_926084830797836_8944254641958782886_n.jpg

kahvem

harikasın canım. nasıl verdin peki.
Diyetisyene gitmedim canım kendi yöntemimi kendim belirledim. Ama her iki ayda bir dahiliye kardiyolojiye gidip tahlillerimi yaptırdım.
İki öğün beslendim ben sabah ve akşam olmak üzere aralarda acıkırsam bi şeyler attım ağzıma. Hiç bir şeyi çıkarmadım hayatımdan neyi ne ile yiyip yemeyeceğimi öğrendim. Akşamları ekmek yemedim karbonhidratı karbonhidratla almadım protein ağırlıklı beslendim.

Diyetisyene gitmedim canım kendi yöntemimi kendim belirledim. Ama her iki ayda bir dahiliye kardiyolojiye gidip tahlillerimi yaptırdım.
İki öğün beslendim ben sabah ve akşam olmak üzere aralarda acıkırsam bi şeyler attım ağzıma. Hiç bir şeyi çıkarmadım hayatımdan neyi ne ile yiyip yemeyeceğimi öğrendim. Akşamları ekmek yemedim karbonhidratı karbonhidratla almadım protein ağırlıklı beslendim.

süpersin ya. bilinçli ve saglıklı bir şekilde vermişsin. inşallah ben de senin gibi veririm. irtibatta kalmak dileğiyle

Günlüğünüz çok güzel ve sizi de çok bilinçli gördüm o yuzden bir soru sormak istiyorum okul varken erkenden kalktığım için kahvaltım yeterli geliyordu ama şu an herhalde yeterli gelmiyor çünkü kilo vermem azaldı baya ve sizin kahvaltınızı gördüm benim kahvaltım nerdeyse Üçte biri onun mesela yumurta varken peynir yemiyorum ya da ceviz filan yiyorsam Sütlü yulaflı ,başka bir şey yemiyorum ve acıkıyorum artık sizinki gibi yapayım mı ne önerirsiniz

Verirsin yeter ki hiç pes etme verdikçe daha da hırslan.
Tabiki irtibatta kalırız inşaallah:)

inşallah canım. görüşürüz.

Günlüğünüz çok güzel ve sizi de çok bilinçli gördüm o yuzden bir soru sormak istiyorum okul varken erkenden kalktığım için kahvaltım yeterli geliyordu ama şu an herhalde yeterli gelmiyor çünkü kilo vermem azaldı baya ve sizin kahvaltınızı gördüm benim kahvaltım nerdeyse Üçte biri onun mesela yumurta varken peynir yemiyorum ya da ceviz filan yiyorsam Sütlü yulaflı ,başka bir şey yemiyorum ve acıkıyorum artık sizinki gibi yapayım mı ne önerirsiniz

benim kahvaltım ve yemekleri karatay diyetinden canım. bu kahvaltı herkes için geçerli. sağlıklı ve kilo aldırmayan uzun süre tok tutan bir kahvaltı. önceden az yerken kilo verebiliyor muydun?

kilo vermen azaldıysa yağ yememekten kaynaklanabilir. ve sporu bıraktığından olabilir. zeytin yagı tereyagı muhakkak yemelisin. ben köy tereyagı ve soguk sıkım sızma zeytinyagı alıyorum. bence benimki gibi kahvaltı yap mutlaka. iki yumurta ve peyniri bir arada yiyorum. tabi ceviz de... bunların birbirine engeli yok. boyunu ve ilonu biliyorum ama umarım hayallerine kavuşursun canım. bana yazdığın için çok teşekkür ederim.

GEZDİM TOZDUM
bugün sabah 9da evden cıkıp akşam 9da eve girdim :KK49:

sabah kardeşim dışarda brança gidelim dedi. hemen kabul edip evi dagınık ve pis bırakıp fırladım. mutfaktaki bulaşıklar pis olan :oops:

şimdi efendim kardeşim de en az benim kadar kocaboğazdır. lakin bu kez ben frenlemeyi bildim. önceden olsa aynı yere gittiğimde neler yerdim sayayım.
*fırında tavuk*pilav*salata*meyve suyu*bol çesit peynir*mantı*kofte*rus salatası*enginar*prenses tatlısı*oğlandan kalan supangle*kızdan kalan meyve suyu borek* paçanga böregi*kıymalı börek....

evet bunları sabah sabah ve tek başıma yerdim. yazarken kendime oha dedim. tabi bu kadar şey midede deprem-fırtına etkisi yaratıp akşama kadar karın agrısı, mide bulantısı, gaz sorunu yaşardım.

bugün yediklerim: fırında tavuk,(sabah sabah midem alıyor hala) salata, peynir ve yoğurtlu çürümüş semizotu 4 lokma prenses tatlısı :KK45: karatay diyetinde prenses tatlısının ne işi olduğunu ilerleyen bölümlerde yazacağım :KK75:

semizotunun tadını alınca yemeyi bıraktım. önceden olsa yerdim. yedilerim beni süper doyurdu. akşam 5e kadar acıkmadım.

bütün gün avmde gezip alışveriş yapmanın haricinde yürümedim. eve gelip kahvemi içtim ve kızımı uyuttum.

bugün yeni bir kahve aldım rossmandan. açıkçası kahve dünyasınınki daha lezzetli ve 2kat pahalı :KK57:

MELİSA
bu ismi cok sevmem ama çayı müthiş. kesinlikle benim bitki çayım bu. birşeyi severek, tadını beğenerek içmek kadar keyifli ne olabilir ki..
arkadaslarım zayıflamak için yeşil çay, bilmem kaçı bir arada çay, mistik çay, sodali limonlu yeşil çay, tarçınlı süt vs içiyorlar. önceden yeşilçay içtim elbet. ama tiksine tiksine. tadı bana hitap etmiyor.herkesin damak tadı farklıdır. bence bişeyin tadını seviyorsam o şey bana şifa verir. tadını sevmediğim şeyleri anca 1 tatlı kaşığı ilaç niyetine içebiliyorum. Allah mecbur etmesin.

bugün oldukça yorucu bir gündü. bulaşık mutfak birkaç makine solusu camasır beni yordu. bu arada yarın sabah tartılıcam. adam akıllı kilo verdiysem dünyalar benim olacak ve tam gaz devam edicem inşallah. tam adet oncesındeyım ama çok takılmıyorum. umarım tartım da takılmaz buna.

bugün cocuklarla spor aletlerinin olduğu bir park bulduk. etrafında da yuruyus yolu vardı. yanımıza kova kürek kamyon aldık. ama parkta oturan değişik tipteki ve öküz bakışlı gençler beni tedirgin etti. sonra bisikletliçocuklar daldı spor aletlerinin içine. benim minik kızım da o aletlere pek meraklı olduğu ıcın onları bırakıp yuruyus yapamadım. toplamda 15 dakika bisiklet cevirip birkaç alette hareket yaptım o kadar. akşam yurumeye mecalim de kalmadı. bugünü böyle noktalamaya karar verdim. gündüz çok hareket ettim evde. onlar beni kurtarır umarım

parkları pis bırakan çöpleri atıp arkasına bakmadan yoluna devam edenleri dövmek istiyorum. çekirdek çitleyenleri de. ben bile bu konuda hassasken evim dagınık ve kirli çogu zaman. onlar cöp evde yaşıyor olmalı.

ZAYIFLAMA PRENSİPLERİM

birlikte zayıflamak için grup kurduğum arkadaşlarım var. daha doğrusu onlar kurdu ben katıldım. sabah tartılıp bildirim yapıcaz. geöen hafta 3. olmuştum 2.2 kiloyla. birinci 5.7 kilo vermişti :KK57:

zayıflayan insanlarda gördüğüm en büyük hata kuş kadar yeyip deli gibi spor yapıyorlar. ben yediklerimi paylaşınca çok buluyorlar. valla bunları yemezsem açlıktan bir kenara yığılır kalırım. emziriyorum da ustelik. ıkı cocugun enerjisine nasıl yetişeyim. ya ev işleri..

zayıflamadaki prensiplerim bunlar. başta sağlığıma kavuşmk ve sağlıklı beslenmek niyetindeyim. bu hafta kilo bile almış olsam ki bu imkansız, bu beslenmeden vazgeçmeyi düşünmüyorum. ben 6 7 saat acıkmıyorsam leptin hormonu zaten yağlarımı yakıyor. yarım saat yuruyus de kaslarmı ve eklemlerimi çalıstırıyor. yağ yakımına katkıda bulunuyor. bundan ötesi ne? TSH hormonum düzeliyor bu da zayıflamaya yardım etse, ac karnına içtiğim çörek otu yağını da ekle en az 2 3 kilo vermiş olmam lazım. hadi diyelim adet oncesi bilmem neysi.. tahminim 2 kilo vermişimdir.

günde 3 saat spor yapıp kuş kadar beslenenler bir süre sonra pes edip saldıracaklar. 2 kere 2 4. bu hep böyle olmuştur. ben bunu yıllarca ter akıtarak öğrendim. yoyo. dön başa....

benim asıl amacım sağlıklı beslenmeyi ve hareketi hayatım boyu uygulayacagım şekilde yapmak. ben hep böyle beslenmek istiyorum. resimlerde paylaştıgım gibi. ve ben hiçbir zaman hergün leslie yapamam, her gün pilates ya da başka şey yapamam. istemiyorum artık. ama ben yarım saat yürüyüşü her gün farklı şekilde hayatıma katabilirim. evden çıktığım an yarım saat yürüyerek gidebileceğim çok yer var. işte temel prensip bu. hergün yapamayacağın şeyi hayatına sokma!!!!

YASAKSIZ BESLENME

beslenme şekli olarak karatay beslenmesini seçtim. yıllarca yaptığım araştırma sonunda gerçek beslenmenin bu olduğunu gördüm. ama ben mükemmel değilim. benim malesef vazgeçemeyeceğim şeyler var. karatay felsefesinde hayatından kesin olarak çıkarmak zorunda olduğun şeyler var. hoş canan hocam senede 2 baklavaya izin veriyor ama ben baklava sevmiyorum.

bu beslenme biçimini kendime uyarlamaya karar verdim. yaşadığım çok şey var ama ben artık geçmişi sildim. sacede bilgi birikimi olark tecrübeleri ayıklayıp kullanıyorum. taşları çöpe...

şekeri bıraktım. çayı kahveyi şekersiz içiyorum. ekmek... yıllarca yemesem özlemem. hamur işi pilav eyvallah. 3-4 kaşık bulgura, buğday salatası, kısıra izin var.

benim hayatta vazgeçemeyeceğim, yıllarca yemeden duramayacağım şeyler var.
TAVUK, MAKARNA gibi...
ben sevdiğim şeyleri silip atmakta hiç usta değilimdir. henüz makarna yemedim aa pardon geçenlerde oğlumun tabağında kalan bir ıkı lokma makarnayı yemiştim. ama bi gün gerçekten canım isterse oturup bir tabak makarna yiyeceğim. henüz böyle bir isteğim yok. ben bu düşüncede olmasaydım. elveda makarna deseydim hergün makarna özlemiyle yaşayacaktım. çünkü gerçekten bol salçalı mayonezli spagettisiz bir ömür geçiremem. üzerindeki kaşarları da unutmayayım. bir gün gerçekten istersem bunu yapıp yiyeceğim...

tavuk olayı kolay. köy tavuğu yiyebilirim. benim annanem de fabrikasyon tavuk yer yıllardır. haftada en az 2 gün. canım annanem. bu konuyu hızlı geçiyorum.

patates yememek lazım. lakin güveçte olursa iki lokma yerim.
çok sevdiğim bir tatlı bulursam ve canım onu gerçekten yemek isterse birkaç lokma tadını ala ala yiyeceğim.

şu an bana yasak yok. herşey serbest aslında. ve ben onu gerçekten yemek istersem yerim. yasaklarla dolu bir beslenme düşünemiyorum. ben yemeye, damak tadıma cok cok düşkün biriyim. hayatta en zevk aldığım şeylerin içinde yemek yemek var hem de baya bi üstte.

X