Benim Maaşım ve Cimri Eşim

Valla yemeyecegim paranın benim için bir önemi yok, o kadar çalışıp emegimi satiyorum karşılığını da almam lazım. Har vurup harman savurmak değil mesele elbette çocuklarımızı düşüneceğiz ama ben iyi değilsem çocuga da faydam olmaz. Sen de harca masayı değiştir kavga ediyorsa da etsin kendi bilir. Anneannemin bir lafı var ;" ekmeğini böyle yemiş" der. Yani surat asarak,laf sokarak kavga çıkararak cimriligini normallestirmis, ekmeğini kesmenin vakti gelmiş.

Bir sey almadikca kuru kuru para biriktirmenin ne anlami var degerlenmez ki. Siz rahatca yasayamadiktan böyle kendi paranızın dilencisi olduktan sonra zaten evin arabanin da bi kiymeti yok. Ömrünüz gidiyor. Cok dogru düşünmüşsün gerektigi kadarini yollayin evin ve cocuklarin ortak masraflarini bölüşün. O kendi kalanini napiosa yapsın siz de kafaniza gore harcayin. Ayrica simdiye kadar biriktirilenin de yarısını ya da sizin payınız neyse versin. Götürün annnenize falan verin. Bosanma durumu için cikarin denklemden. Yoksa bu manyak para icin sizi boşar zaten maasi vermeyince.

Konu sahibinde bağımsız, bazı kadınlar maalesef parayı erkeği yanıda tutmak için kullanıyor. Adamlara para verirse, yada evin bütün yükünü üstlenirse sevilecegini düşünüyor.

Kahve olayı yanlış anlaşıldı.eşim dışarıds böyle şeyler asla yapamayız.çünkü kahveye asla para vermez.Brn kızlarımla gidiyorum bazen.
Bakın annemle babam evlendiğinde iki taraftan da destek veren bı kişi olmamış ve bir iğneleri bile yokmuş. Her şeyi annemin tutumlu ve düzenli çalışması sayesinde yaptılar. Babam bazen iş bulurdu çoğu işsizdi. Annem pinti değil ama çok çalışkan ve tutumlu bir kadın.

Peki ne oldu dersiniz? 45 sene sonra 70 yaşında babamın bitmek bilmeyen sömürüleri karşısında resti çekebildi annem ve babam birlikte yaptıkları hatta annemin yaptığı her şeyi isteyip çekişmeli boşanmayı seçti.

Eşiniz ürkütücü derecede pinti hatta acımasız. Hakkınızı istemeye başladığınızda çok daha fazla ileri gidecek. Bunları ayrıntılı düşünüp o şekilde karar verin ama böyle para içinde parasız kalmak da kabul edilemez artık.

Kesinlikle ne olursa olsun pes etmeyecekseniz, her şekilde kendinizi savunmaya hazırsanız, gardınızı asla indirmeyecekseniz, kendinizden eminseniz hakkınızı isteyin ama en ufak bir şüpheniz varsa bu adam daha beter olur, yıllarca burnunuzdan getirir.

market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.
Her gün önüne tarhana koyun bir tas tarhana neden her gün aynı derse ohooo listeyi almaya kalkarsak para kalmaz bundan sonra devir tasarruf devri deyip bir gün tarhana bir gün mercimek koyun önüne bakalım ne olacak

Ay önce kendi aç karnını doyursun yani ben burada 1 tane ihtiyaç sahibi görüyorum sadece. Sadaka verecekmiş. Yıllarca 10 bine 3 kişi gecinmis bi sadakası kalmış.

Değerli arkadaşlar,yapıcı yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.Kararlıyım.Herşeyi göze aldım.Uzunca bir süre sancılı geçecek ama sonu güzel olacak inşallah.
Sen maaşı yollamamadan önce 20 yillik birikimini bi garantiye al. Maaşı gondermeyecegini duyar duymaz bu adam her seyin üstüne yatar seni mecbur birakir düzeni devam ettirmeye.

Gerekirse yalan soyle annem babam hasta de borc vercem önümüzdeki ay geri alcam de. O birikimde de hakkin var kayıp senelerin onlar senin sadece günü kurtarma komple her seyi değiştir. Zaten baya bi kavga çıkacak bari kökten çözülsün hepsi.

20 yilda kac kere tatile gittiniz merak ettim?

Bu tip kadınların hiç sevildiğini de görmedim.

Benim bir öğretmen arkadaşım boşanmış eşine para veriyordu. Üstelik adam onu başka bir kadın için boşanmış, kadın onu terk edince tekrar bununla iletişim kurmuştu. Beni ilgilendiren hiç bir şey olmamasına rağmen çok sinir oluyordum.

10.000 ona gönderin gerisi sizde kalsın. İstiyorsa kendi maaşını birikim yapabilir.
Yapılan birikim miktarını öğrenin hesap sorun. Zaten istediğiniz herşeye problem çıkarıyormuş. Bari bu şekilde problem olsun.

Her masrafı siz karşılıyorsunuz ,bu adam ne harcıyor eve.
Bizimde ortaktır giderlerimiz, eskiden bizimki de benim paramı fazlaca yönetirdi.Şimdi maaşımı bile soramaz.Yakın siz de gemileri,iyi niyet bazen işe yaramıyor maalesef.
Benim de emin olduğum bir konu varsa,her kuruşunu eve harcıyor olmasıydı.Her istediğimi hemen alırdık,siz de o da yokmuş. Çok bile dayanmışsınız.

Yıllar sonra çok doğru ve geç kalınmış bir karar. Kesinlikle uygulayın. Kavga da cıkabilir ÇIKSIN. O kadar çalışmış memur olmuşsunuz ve siz para vermeseniz bile geçinebiliyorsunuz zaten ki bahsettiklerinizi alsanız bile birikime devam edebilirsiniz . Kendi birikimimi kendim yapacağım demelisiniz artık.

Artık maaşınızı ona vermeyin, bu zamana kadar aldıkları ona yetsin kavga çıkarmaya da hakkı yok yüzsüzlük yaparsa görmezden gelin bildiginizi okuyun bence, çok sinir oldum okuyunca

Yorumları okumadım ama ben sorunu sizde gördüm. Neden alalım diyosunuz ki. Robot süpürgeyi masayı alın. Eşinize parayı yolluyosanız bile sonuçta mecbur ödeyecek kredi kartı borcunu. İstemeniz çok saçma. Üzgünüm ama siz alıştırmışsınız bu duruma. 10 bini de kızlarla kendinize harcamayın. Her şeyi karttan alın o para da günlük harcamalarınız için kalsın.

Ev sizin lüksünüz yok her ay senin 10 binden sonra kalan 90 bin neye harcanıyor ??

Yazık ya siz bu durumu kabullenmişsiniz ama ben çocuklara çok üzüldüm.
O çocuklar bir kurs, aktivite, bir hobi görebiliyorlar mı acaba?
10 yaşındaki yeğenim bir sürü hobi denedi şuan piyano kursunda ve bir spor dalında karar kıldı düzenli olarak gidiyor ve bir sürü para harcanıyor tabiki.
Sadece kurslarına,ve okul için ek desteklerine nerdeyse 10 bin gidiyordur.
Siz hem kendinize hem iki çocuğunuza nasıl yettiriyorsunuz o parayı?

Sizin insanca yaşamanız ve çocuklarınızın donanımlı yetişmesi için asla yeterli olamaz para. Kendinizi zaten yok saymışsınız ama çocuklarınız için de mi üzülmüyorsunuz hiç?
Adamı yola getirmeyi ya da rezil rüsva edip, hem biriltirdiği paraların yarısını hem de kallavi bir nafaka ve tazminat almayı neden beceremediniz ki şu zamana kadar?
Şuan bile tereddüt edip çekiniyorsunuz ama lütfen çocuklarınız için biraz kendinize gelin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…