• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Maaşım ve Cimri Eşim

rmrmrmrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2020
34
101
43
Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.

Doğru karar vermişsiniz.
Söylediğiniz şeyler lüks bile değil. Bu kadarına da karar vermeyecekseniz ne gerek var ki çalışmanıza. Bence son güne bırakmadan güzellikle söyleyin, tartışırsa uzatmayın. Günü geldiğinde de kararınızdan şaşmayın. 2-3 aya alışır. Alışmazsa da sizinle orta yolu bulmaya çalışır.

Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.

bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.
Maaşınızı eşinize göndermeyin ancak kalan maaşınızı da hayır olarak dağıtmaya kalkmayın. 2 çocuğunuz varken ve eşinizin olası bir ayrılık durumunda nasıl davranacağını bilemezken, maaşınızın kalanını dağıtmayı düşünmeniz çok yanlış.

Kocaya para gönderilir ama kredi ödeniyordur falan o zaman gönderilir yani siz artık kendi paranızı ona göndermeyin sürat yaparsa yapsın. 10 yıldır mutfak masasi değiştirmeyen de kendine “kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadın” demesin köle desin. Afedersiniz ama öyle

neden maasinizin buyuk bir kismini gonderdiniz ki bu zamana kadar zaten? Bi de ustune kalanla cocuklarin masrafini da siz goruyorsunuz, pes… gondermeyin tabii ki. Siz de onun kadar calisiyorsunuz istediklerinizi almaniz hakkiniz. Ne derse desin. Benim babam da esiniz gibi hic eve masraf etmezdi. Babam rahmetli olduktan sonra annem tum evi yeniledi 65’inden sonra. İcinde kaldi cunku. Sizin maasiniz, sizin paraniz robot mu istiyorsunuz robot alin. Kimseye vermek zorunda degilsiniz.

Her ay her ay ne biriktiriyormuş bu kadar ? O kadar birikime birer ev birer araba daha alınır madem bu kadar cimri. Sizden habersiz bir şeylere harcıyor olabilir mi görüyor musunuz nereye harcadığını ? TL olarak mı biriktiriyor bir de napıyor ?
Birikimi saklamıyor.ortada ben de görüyorum banka hesaplarını.fon alıyor satıyor.değerlendiriyor.ev bir araba rahat alırız ama sorun şu ki paranın elden gidecek olmasına bence tahammülü yok..insan niye biriktirir parayı,birşey almak için.ama artık eşim biriktirmek için biriktriyor

Merhabalar,
Sizin sorununuz istemek, istemeyip çat diye alacaksınız. Çok uzun yıllar buna göz yummuşsunuz ki nasıl başardınız aklım almıyor.

Eşit maaş alan size sadece 10bin bırakıyor ve her şeyi bu 10binle alıyorsunuz? Ben bekâr, kendi evimde yaşıyan, paket gıdadan nefret eden, sigarası, alışveriş takıntısı olmayan, ihtiyaç haricî bir şey almayan ama sokak hayvanlarını besleyen biriyim maaşımdan 10bin kaldığında asla ay sonunu getiremiyorum, siz nasıl başarıyorsunuz şaşırdım.

Modern köle dedikleri kavrama cuk oturuyorsunuz. Daha fazla kendinize ve çocuklarınıza haksızlık ettirmeyin. Onun hevesi yoksa sizin var bu kadar basit, bunu sorgulamaya bile hakkı yok adamin ya, tanrı gibi dikiliyor tepenizde tövbe estağfurullah, sinir oldum.

İstediğinizi alın ya, istedim aldım deyip keyfinize bakın, kudursun kızsın ne olacak Allah aşkına!

Son düzenleme:
Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık

Neden maaşinizi bunlar icin veriyorsunuz ki mutfak fatura araba giderini sizin maasinizla karsiliyorsa kendi maasini ne yapiyor? Madem her şeyi siz ödeyeceksiniz bu adamin eline neden veriyorsunuz?
10bin lira icin mi calisiyorsunuz butun ay sonra yok çalisan kadin şöyle güclü böyle ozgur yok bilmem ne al işte... 🙄

Calişiyorum eşime para göndermiyorum ihtiyaci yok cunku giderleri eşim karsiliyor benden para istemez zaten. Aksini yapan adama saygi filan duymam.

Evet artık cimriliğe kaçıyor. En azından evi, arabayı yükseltme hayali olsa haklı olabileceği bir nokta olur belki o bilr yok.

Sen çalışan kadınsın evinde robot süpürge var mı ? Kurutma makinesi? Airfryr ? Ya da evine kadın alıyor musun almıyorsan kocan temizliğe yemeğe yardımcı mı ?
Bu gavat herifler hem yardım etmez hem katisinin parasını alır hem de erkeğim der
Eşim herşeye yardım eder,ev işi yapar çocuk bakar.Ama cimriliğine dayanamıyorum artık

Neden maaşinizi bunlar icin veriyorsunuz ki mutfak fatura araba giderini sizin maasinizla karsiliyorsa kendi maasini ne yapiyor? Madem her şeyi siz ödeyeceksiniz bu adamin eline neden veriyorsunuz?
10bin lira icin mi calisiyorsunuz butun ay sonra yok çalisan kadin şöyle güclü böyle ozgur yok bilmem ne al işte... 🙄

Calişiyorum eşime para göndermiyorum ihtiyaci yok cunku giderleri eşim karsiliyor benden para istemez zaten. Aksini yapan adama saygi filan duymam.
Hepsini tek hesapta topluyor biriktiriyor,kendininkini de harcamıyor

Eşim herşeye yardım eder,ev işi yapar çocuk bakar.Ama cimriliğine dayanamıyorum artık
Anladım o zaman çok kötü bir eş sayılmaz. Aniden tamamen kesme ama en azından yarı maaşın sende kalsın başta. Bir yıl sonra daha da azalt. Mesela bu ayın 15inde başla buna muhakkak. İçinde ne varsa muhakkak al

Back