• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim Maaşım ve Cimri Eşim

Yor
Ay önce kendi aç karnını doyursun yani ben burada 1 tane ihtiyaç sahibi görüyorum sadece. Sadaka verecekmiş. Yıllarca 10 bine 3 kişi gecinmis bi sadakası kalmış
Ay önce kendi aç karnını doyursun yani ben burada 1 tane ihtiyaç sahibi görüyorum sadece. Sadaka verecekmiş. Yıllarca 10 bine 3 kişi gecinmis bi sadakası kalmış.
Şok oldum bu yorumunuza. Haddinizi aşmışsınız neyseki gereği yapılmış

Merhabalar,
Ben eşim ikimiz de memuruz.Ayda ortalama 100 bin gelirimiz var.Borcumuz yok.Evimiz arabamız var.Ben maaş alınca kendime bir miktar para alıp kalanı eşime gönderiyorum.Mutfak masrafı ,faturalar,arabanın giderleri karşılıyor.bense maaşımdan kendime ayırdığım 10 bin tl ile 2 kızımın ihtiyaçlarını (kıyafet ,harçlık) ve kendi şahsi ihtiyaçlarımı karşılıyorum.Eşim böyle bir düzen kurdu ve ben hiç sorun etmedim.Fakat bu durum artık can sıkıcı olmaya başladı.Ya da hep böyleydi ben artık tolere edemiyorum.20 yıllık evliyiz belki 10 yıldır mutfak masasını değiştirmek istiyorum ama bunu gereksiz görüyor.buna benzer başka şeyler..para birktirmrk artık onda amaç oldu.halbuki para sadece araçtır.
Ev için istedim herşey ona israf geliyor bumu tutumluluk sanıyor halbuki cimrilik..söyleyince de günlerce surat asıyor.çocuklar etkileniyor.En son arabayı değiştirelim artık dedim.arabaız da 20 yaşında..benim hevesim yok diyor.gençken sağlıklıyken alıp binelim dedim.yine bir sürü kavga işittim.Artık kesinlikle onunla market alışverişine gitmiyorum.liste yapıp vermiyorum da.çünkü her yağtığım listeye oooo doldurmuşsun diye tepki veriyor.benim artık bunun şakasına bile tahammülüm yok.Sanki kendime istiyorum.Yıllardır robot süpürge istiyorum.belki olmayan ev kalmadı benim hala yok.çalışmayan ev hanımı arkadaşlarım bile benden çok daha konforlu yaşıyor.Bu zamana kadar aman ikilik olmasın aman ayrı gayrı olmasın dedim ama artık ben bittim.bu ayın 15 inde maaaşımı göndermicem.Masrafları karşılarım her ay istediklerimi alıcam yavaş yavaş.kalanı da hayıra dağıtıcam.Ama bunu eşime daha söylemedim.maaş günü söylerim diye düşünüyorum ama uykularım kaçıyor kıyamet kopacak.Artık para birktirmek istemdiğimi söylicem.20 yıldır kurduğu düzene uydum ama artık dayanamıyorum cimriliğine.Hastalık olduğunu asla kabul etmiyor.Doğrum yaptığımı sizlerden de duyarsam ya da başka nasıl yapabilirim yok gösterirseniz çok sevinicem.
Ayrildiginzda biriken paraları eşiniz size vericekmi hayır kendi yiyecek lütfen kendin biriktir eve bakmak zorunda değilsin erkekler her türlü başının çaresine bakar biz kadınlar bakamayız

Neden maaşinizi bunlar icin veriyorsunuz ki mutfak fatura araba giderini sizin maasinizla karsiliyorsa kendi maasini ne yapiyor? Madem her şeyi siz ödeyeceksiniz bu adamin eline neden veriyorsunuz?
10bin lira icin mi calisiyorsunuz butun ay sonra yok çalisan kadin şöyle güclü böyle ozgur yok bilmem ne al işte... 🙄

Calişiyorum eşime para göndermiyorum ihtiyaci yok cunku giderleri eşim karsiliyor benden para istemez zaten. Aksini yapan adama saygi filan duymam.
Bende aynı şekil vermem para o karşılar lazım olduğunda veririm sadece

Kalanı dağıtacağınıza siz birikim yapın araba vs istediğinizi alın sonra veya çocuklarınızın geleceği için fon olsun ama kocanıza vermeyin asla

Hiçbir tepki vermedi, benimle hiç konuşmadı sadece çocuklarla konuştu,ben de konuşmadım.Hazmetmesi zaman alıcak.Kendi haline bırakıcam.o konuyu açmadıktan sonra ben de açmam.Söylemek istediğim herşeyi söyledim çünkü.
Çok akıllıca davranmışsınız, yüz yüze söyleseniz sözünüzü bitirmenize izin vermez manipüle ederdi. İnşallah yaptığı hatanın da farkına varır. Bundan sonra çok daha iyi yaşarsınız

Hiçbir tepki vermedi, benimle hiç konuşmadı sadece çocuklarla konuştu,ben de konuşmadım.Hazmetmesi zaman alıcak.Kendi haline bırakıcam.o konuyu açmadıktan sonra ben de açmam.Söylemek istediğim herşeyi söyledim çünkü.
Bu arada toplu parayı başka yere atabilir.. bence dikkatli olun ara ara kontrol edin..

Kusura bakmayın ama 10 bin TL ile hem çocuklara bakıp hem kendiniz nasıl geçiniyorsunuz. Yemek yerseniz en ucuzundan zaten 5 bin kalır. Elbiseler zaten çok pahalı. Harçlık desen aynı simit 20 lira olmuş. Varlığın içinde yokluk sizinki. Kenarda ev araba alınacak para var. Paşamız oyuncak gibi oynuyor parayla. Bu kararı vermekle geç kalmışsınız. Masraflar ortak olur. Kalan 3 5 neyse ay sonu al bunuda at birikime derseniz anlarım. Ama hem çalışıp hem rezil olmanız kabul edilmez.

Back