• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim icin dunyanın en muhteşem evlenme teklifini aldım. Ama aldığımdan beri ağlıyoru

Cikolataseven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2013
401
32
48
İstanbul
Eve geldiğimden beri ağlıyorum. Önceki konularımdan beni hatırlayan olacaktır mutlaka. Su ailesinin istemediği ve cimri düşündüğü hatta fakir oldugunu ve beni zenginim diye kandirdigini söyledikleri biriyle ciddi bir iliskiye sahiptim.

Ve bu aksam bana tum bu söylentileri utandiracak sekilde bir evlenme teklifi yaptı bana. Oyle ki benim icin dunyanın en guzel evlenme teklifiydi. (Benim icin diyorum kimse yanlış anlamasın her kız icin sevdiği adamın teklifi en guzel tekliftir)

Ama ben eve geldiğimden beri ağlıyorum kızlar. Mutsuzum. Bu adamı cok seviyorum ben. Onun icin cok mücadele ettim aileme karşı cevreme karşı. Hatta onunla kendimi buldum. Beni oldugum gibi sevdi. Benim özümü bana hatirlatti. Destek oldu. Yardımcı oldu. Hep elini uzattı. Sahip cikti. Türlü deliligime katlandi. Hepsine sabır gösterdi. Bir anne baba gibi birlikte asmaya yöneldi. Sadece es sevgili degıl arkadas dost abi bile oldu. Üstelik bazen bu haline ben bile şaşırdım. Ben olsam beni çekmezdim dedim. Haklisin ama seviyorum dedi. Senin yaşadıkların yuzunden boyle olduguna inandım hep ve bunları aşıp imtihanimizi vereceğiz dedi.

Derdin ne rahat mı battı salak mısın diyorsunuz demi? Oyle degıl iste. Korkuyorum kızlar. Öncelikle hayat boyu hep acı çekmiş biriyim ben. Herseyle tek basıma gogus germiş biriyim. Cok aşalandigim zamanlar yasadım. Cok intiharın eşiğine geldim gecmiste. Sonrasında Rabb'ime sığındım. Dine verdim. Kitabımızı okudum. Dualar ederken o cikti karşıma zaten. Ama ben korkuyorum deli gibi.

Öncelikle ilk olarak ondan sıkılmaktan korkuyorum. Onu uzmekten korkuyorum. Onu da deli etmekten korkuyorum. Cunku kendisi benim yaşadığım aile ortamından oldukça uzak bir ailede yetişmiş biri. Brn rahat biri oldum hayat boyu. O ise ailesine saygılı, cevresine saygılı, ses yukseltmeyen, her zaman merhametli olmus biri. Sevgi görerek büyümüş ailesinden.

Bunun disinda ben büyük bir sehirde yasıyorum. O ise kucuk bir sehirde. Ve evlenirsem onun sehrine taşınacağım. Ayrıca calışma hayatımda eskisi kadar faal olmayacak. Korkuyorum sıkılıp hepten ondan sogumaktan ailesine karşı saygısızlık yapmaktan.

Üçüncüsü de. Dinime yöneldim demiştim. Bunun sonucu belkide onunda istegini bildigim icin kapandım ben. Bir ay loluyor kapanani. Ama ben eskiden dedigim gibi rahat eglenceli ortam kiziydim. Simdi korkuyorum acilmaktan. Yapamamaktan. Eski halımı ozlemekten. Ki son bir aydır aynada sacım acikken kendime bakıp "boyle daha iyidi sanki ya" demeye başladım.

Kapalı gelinlikleri görüp itici bulmaya başladım. (Lütfen kimse beni yanlış anlamasın kendi adıma konusuyorum)

Kısacası cok mutsuzum su an. Cok korkuyorum. Bu normal mı bilmiyorum. Ne yapacagım ben Allah askına?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

soğumak dediğimiz şey hepimiz için geçerli herkes evlenme teklifi aldiginda acabalar gelir aklina sonucta gelecek bilinmezliklerle dolu..

Hemen hemen herşeyin olumsuzunu yazmissiniz.. Olumlu düşünün sizi seven adam için sizde fedakarlık yapin sogurum sklrm küçük sehir değişik aile demeyin o sevgisini her şeyden ustun tutmuş sizde böyle yapmalisiniz..

Mutsuz bir tablo değil mutlu bir tablo hayal edin ve bunun için cabalayin...

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

eski konunu bilmiyorum yani seni zenginim diye kandırıp fakir cıktıysa zaten cok yanlış bir başlangıc olmuş..
sahsen istemeden biri için kapanmam..
ayrıca kafanda bu kadar korku ve soru işareti olması normal degil insan ya sever ya sevmez ya ister ya istemez bazı seyler net degilse kafanda vazgeç ..

Evlilikten herkes korkar.
Ancak sen sadece evlenip yeni bir hayat kurmaktan değil kendinden bu kadar çok farklı bir adamla evlenmekten korkuyorsun.
Hele ki kapalı olduğun halde tesettür gelinliklerini beğenmemişsin.
Bence adamda bir sorun yok,sen kendi içsel problemlerini çözmeden hiç kimseyle birliktelik düşünmemelisin.

eski konunu bilmiyorum yani seni zenginim diye kandırıp fakir cıktıysa zaten cok yanlış bir başlangıc olmuş..
sahsen istemeden biri için kapanmam..
ayrıca kafanda bu kadar korku ve soru işareti olması normal degil insan ya sever ya sevmez ya ister ya istemez bazı seyler net degilse kafanda vazgeç ..

Oyle çıkmadı. Ailem oyle oldugunu idda ediyordu. Ama yalan yokmuş sonra anladım.

Hersey guzel olacak gerisini düşünmeyi bosver :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evlilikten herkes korkar.
Ancak sen sadece evlenip yeni bir hayat kurmaktan değil kendinden bu kadar çok farklı bir adamla evlenmekten korkuyorsun.
Hele ki kapalı olduğun halde tesettür gelinliklerini beğenmemişsin.
Bence adamda bir sorun yok,sen kendi içsel problemlerini çözmeden hiç kimseyle birliktelik düşünmemelisin.

Evet haklısınız. Bunun icin psikologa gidiyorum zaten. Ama bu kişiyi cok seviyorum. Ve benden cok farklı oldugunu da biliyorum. Yok mudur bunun bir orta yolu

,melankoliyi bırak, mutluluğu hak ediyorsun, cesur ol.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

anladığım kadarıyla kendinizi bulamamıssınız henüz... teklifi kabul etmeyin zaman isteyin...ortam kızıyım açıktım kapandım açılasım var ama kapalıyım kapalı gelinlikler hoşuma gitmior küçük şehir işlerimde faal olmıcam filan az olay değil yanii..:15: sankinleşmeye denemeye düşünmeye ihtiyacınız var... bunun dışında tebrik ederim hakkınızda hayırlısını diliyorum :34:

Evet haklısınız. Bunun icin psikologa gidiyorum zaten. Ama bu kişiyi cok seviyorum. Ve benden cok farklı oldugunu da biliyorum. Yok mudur bunun bir orta yolu

Psikoloğa neden gidiyorsun anlamadım.
Ama neyse zarar gelmez,faydası olur elbet.
Bu adamla nasıl orta yol olacak ki...
1 ay olmuş kapanalı,1 aydır kendini sorguluyorsun.
Sen kapanmak istememişsin ki hiç.
Adam iyidir,karakterini seversin,kalbini seversin tamam ama evlilik için sevdiğini sanmıyorum.
Bu kadar farklı olduğunuzu bile bile mutsuz bir ortam beklediğini de görüyorsun ne diye orta yol arıyorsun ki?
Sen ona,o sana uyabilseydi zaten senin bu kadar şikayetin olmazdı.

Eve geldiğimden beri ağlıyorum. Önceki konularımdan beni hatırlayan olacaktır mutlaka. Su ailesinin istemediği ve cimri düşündüğü hatta fakir oldugunu ve beni zenginim diye kandirdigini söyledikleri biriyle ciddi bir iliskiye sahiptim.

Ve bu aksam bana tum bu söylentileri utandiracak sekilde bir evlenme teklifi yaptı bana. Oyle ki benim icin dunyanın en guzel evlenme teklifiydi. (Benim icin diyorum kimse yanlış anlamasın her kız icin sevdiği adamın teklifi en guzel tekliftir)

Ama ben eve geldiğimden beri ağlıyorum kızlar. Mutsuzum. Bu adamı cok seviyorum ben. Onun icin cok mücadele ettim aileme karşı cevreme karşı. Hatta onunla kendimi buldum. Beni oldugum gibi sevdi. Benim özümü bana hatirlatti. Destek oldu. Yardımcı oldu. Hep elini uzattı. Sahip cikti. Türlü deliligime katlandi. Hepsine sabır gösterdi. Bir anne baba gibi birlikte asmaya yöneldi. Sadece es sevgili degıl arkadas dost abi bile oldu. Üstelik bazen bu haline ben bile şaşırdım. Ben olsam beni çekmezdim dedim. Haklisin ama seviyorum dedi. Senin yaşadıkların yuzunden boyle olduguna inandım hep ve bunları aşıp imtihanimizi vereceğiz dedi.

Derdin ne rahat mı battı salak mısın diyorsunuz demi? Oyle degıl iste. Korkuyorum kızlar. Öncelikle hayat boyu hep acı çekmiş biriyim ben. Herseyle tek basıma gogus germiş biriyim. Cok aşalandigim zamanlar yasadım. Cok intiharın eşiğine geldim gecmiste. Sonrasında Rabb'ime sığındım. Dine verdim. Kitabımızı okudum. Dualar ederken o cikti karşıma zaten. Ama ben korkuyorum deli gibi.

Öncelikle ilk olarak ondan sıkılmaktan korkuyorum. Onu uzmekten korkuyorum. Onu da deli etmekten korkuyorum. Cunku kendisi benim yaşadığım aile ortamından oldukça uzak bir ailede yetişmiş biri. Brn rahat biri oldum hayat boyu. O ise ailesine saygılı, cevresine saygılı, ses yukseltmeyen, her zaman merhametli olmus biri. Sevgi görerek büyümüş ailesinden.

Bunun disinda ben büyük bir sehirde yasıyorum. O ise kucuk bir sehirde. Ve evlenirsem onun sehrine taşınacağım. Ayrıca calışma hayatımda eskisi kadar faal olmayacak. Korkuyorum sıkılıp hepten ondan sogumaktan ailesine karşı saygısızlık yapmaktan.

Üçüncüsü de. Dinime yöneldim demiştim. Bunun sonucu belkide onunda istegini bildigim icin kapandım ben. Bir ay loluyor kapanani. Ama ben eskiden dedigim gibi rahat eglenceli ortam kiziydim. Simdi korkuyorum acilmaktan. Yapamamaktan. Eski halımı ozlemekten. Ki son bir aydır aynada sacım acikken kendime bakıp "boyle daha iyidi sanki ya" demeye başladım.

Kapalı gelinlikleri görüp itici bulmaya başladım. (Lütfen kimse beni yanlış anlamasın kendi adıma konusuyorum)

Kısacası cok mutsuzum su an. Cok korkuyorum. Bu normal mı bilmiyorum. Ne yapacagım ben Allah askına?

Canim bu kisi senin gecmisini biliyor mu? Konunu okudum ve cok uzuldum senin icin Allah mutlu etsin seni.. Bence olumsuzluklari at kafandan sadece sevip sevmedigini dusun cevabin sevdiginse eger hic dusunme kabul et. Rabbim her seyi guzel kilar zor gelecegini dusundugun seyleri bile

Biz de ablamla oturur kapalı gelinliklere bakardık çok basit bunlar derdik , sonra bir gün ablam elin de bir modelle geldi .Çok sevdim ve diktirdim.
Gördüğüm en güzel kapalı gelinlik seninkiydi dedi .
Halbuki alakası yoktu biz seçmiştik o yüzden bize çok güzel geliyordu.
Arkadaşım üstü kaval altı şişhane yapacaksan yapma.
Bir insan niçin örtünür , günahtan çekinir , rabbinin rızasını ister bu yola girdikten sonra pişmanlık ne demek.

Tabi ki Allah rizasi icin kapaniyoruz ama bazen birileri vesile olabiliyor benimde univ. Arkadasim sebep olmustu . Allah sana bunu nasip etmis karsina bu konuda hayirli bi insan cikarmis ne guzel kiymetini bil . BBeende ilk kapandigimda ya pisman olursam ya yeniden acilmak istersem diye kafam karisiyordu . Ama iyi olan bu emin ol . Ayrica artik eskisi gibi degil kapalilar icin cok guzel kiyafetler ve gelinlikler var . Sen o asamaya gel ben sana diktirmen icin harika modeller sunabilirim . :) internette turbanli gelinlik diye arama oyle cok kro isi seyler cikiyor . :))
Ayrica erkek arkadasini niye uzeain zaten bu kadar uzmekten korkan biri kiyamaz merak etme . Cok siknti cekmis olman bundan sonra mutlu olmayi haketmedigin anlamina gelmiyor .
Is konusunu ve sehir konusunu bilemem .sartlarini iyice dusun tart ama bence mutlulugu kacirmaya degmez . Kendini de cok kasma daha sadece bi evlilik teklifi . Onunde bol bol zamanin var . Hemen olcak diye bisey yok zaman iste ve anin keyfini cikar .
Sahi teklf nasildi ? ;))

Şu an kafan karışık çok belli. Tam olarak adamı bir yerlere oturtamamışsın. Kalpte tamam ama mantıkta bir yerde fire veriyorsun. Evlilikten korkmak normal. En düzgün ilişkide bile acabalar çıkar. Ama gider yine o yolda. Sen dinimi buldum inandım diyorsun ama onun için kapanmışsan ya da onu etkilemek için yapmışsan o konuda pek bir şey bulamamışsın. Yani gerçekten allaha kul olabilmek maksadıyla yapmış olsan bu kadar sıkıntısını yaşamazsın. Neyse orası seni bağlar fakat daha evvelki yaşamına bakarak başkalarının istekleri üzerine hareket etmek sana göre olan bir şey değil. Sen de bu yüzden daralıyorsun. Burnunun dikine giden tiplerdensin belli ki o yüzden istemediğin şeyler seni zorlar. Ailesine karşı saygısızca bir tavır sergileyeceğini sanmıyorum çünkü bunu düşünmek bile sana engel olacaktır. Soğuma meselesine gelince bunu yaşamadan bilemezsin. Bu biraz yaşanıpta gmrülecek bir şey. Ve küçük yer meselesi o biraz can sıkıntısına sebep olacaktır. Küçük yerde dikkat çekersin. Ve muhtemelen yaptıkların da dikkat çekecektir. Kendini kısıtladıkçada mutsuz olacaksın. İyice düşün kalbimdeki sevgi her şeye yeter diyebiliyorsan ki bence demiyorsun devam et. Yoksa hiç ne kwndini ne de o insanı üzme.

Tabi ki Allah rizasi icin kapaniyoruz ama bazen birileri vesile olabiliyor benimde univ. Arkadasim sebep olmustu . Allah sana bunu nasip etmis karsina bu konuda hayirli bi insan cikarmis ne guzel kiymetini bil . BBeende ilk kapandigimda ya pisman olursam ya yeniden acilmak istersem diye kafam karisiyordu . Ama iyi olan bu emin ol . Ayrica artik eskisi gibi degil kapalilar icin cok guzel kiyafetler ve gelinlikler var . Sen o asamaya gel ben sana diktirmen icin harika modeller sunabilirim . :) internette turbanli gelinlik diye arama oyle cok kro isi seyler cikiyor . :))
Ayrica erkek arkadasini niye uzeain zaten bu kadar uzmekten korkan biri kiyamaz merak etme . Cok siknti cekmis olman bundan sonra mutlu olmayi haketmedigin anlamina gelmiyor .
Is konusunu ve sehir konusunu bilemem .sartlarini iyice dusun tart ama bence mutlulugu kacirmaya degmez . Kendini de cok kasma daha sadece bi evlilik teklifi . Onunde bol bol zamanin var . Hemen olcak diye bisey yok zaman iste ve anin keyfini cikar .
Sahi teklf nasildi ? ;))

Yorumunuz cok iyi geldi. Cok sagolun. Teklif cok sevdigim Boğaz'da en hep istediğim sey olan yat turunda oldu. Özel ayarlamıştı. Ve ben hep istediğim icin süprizin o oldugunu düşünürken bogazin ortasında en sevdigim oyuncagin figüründen olan pasta gelince yine anlamadım. Sonra baktım kem kum yapıyor. Noldu dedim. Pastanın yanında gelen cicek buketini gösterdi. Onları da aldım. Not vardı. Notta da komik bir sekilde yazdığı evlenme notu sonrada yüzük müzik vs. Benim icin hayatimin en guzel 4 saatiydi. O kadar mutlu oldum ki ilk an; mutluluktan ağladım. Simdi ise bu sıkıntıları düşünüp ağlıyorum.

Canim bu kisi senin gecmisini biliyor mu? Konunu okudum ve cok uzuldum senin icin Allah mutlu etsin seni.. Bence olumsuzluklari at kafandan sadece sevip sevmedigini dusun cevabin sevdiginse eger hic dusunme kabul et. Rabbim her seyi guzel kilar zor gelecegini dusundugun seyleri bile

Evet biliyor. En basında anlattım herseyi.

Back