• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim hiçbir şeyde hakkım yokmuş!

Diğer sayfalarda yazıyor, ben eşyaları istemiyorum zaten.
Ailemin ve benim maddi anlamda yaptığımız şeyleri inkar etmesini hazmedemiyorum.
Onun ailesi hiçbir şey yapmamışken hem de.
Benim annem tek başına çalışan ve ev geçindiren kadın. Buna rağmen elinden geleni yaptı benim için.
Bunları inkar etmesini kaldıramıyorum.
Bir de ben evliyken çalışıp maaşımın kuruşuna dokunmadan ona verdiysem; kalkıp bana senin hiçbir hakkın yok diyemez!
Ayrıca eşyalarda hakkım olduğunu söylediğimde bana ardarda bir ton küfür etti, şoka girdim. Telefonu bile bi süre sonra kapatabildim.

Evlenirken tüm eşyalarımızı krediyle aldık. Benim çeyizimin tamamını da ailem aldı. Düğünde bana takılanların tamamını da kredi borcu için eşime vermiştim. Evliyken çalışıyordum ve yine maaşımın tümünü eşime veriyordum.

Şu anda boşanma sürecindeyiz. Eşim tüm mobilya ve beyaz eşyaları satıyor. Bir kısmı satıldı bile. Onları satıp parasını alması etik mi sizce? Benim hakkım yok mu o eşyalarda? Zaten satıldığı için ciğerim yanıyor. Ne heveslerle seçmiştim onları. Parasında değilim, bu yapılan çok zoruma gidiyor.

Bir erkeğin böyle yapması doğru mu?

O eşyalarda benim de hakkım var dedim, o zaman kredi borcunda da hakkın var diyor. Şaka gibi. :47:

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun.
Onun gözünün hiç bir şeyi görmemesi gerekiyordu. Yaptığı çok yanlış, sen bol bol dua et.

Evet biz kadınların ayakları üzerin de durması iyi ama bu adamlarla rollerimizi değiştirdik.Kadından çok fazla beklentiye girdiler takısına kadar aldılar maaşını aldılar kadın hem çalıştı hem eve baktı bide üstüne hiçbirşey de hakkı yokmuş gibi davranıldı bu adamlar rahata çok alıştı ya kadınların üstün de kaldılar.Allah kolaylık versin ne diyim .

Diğer sayfalarda yazıyor, ben eşyaları istemiyorum zaten.
Ailemin ve benim maddi anlamda yaptığımız şeyleri inkar etmesini hazmedemiyorum.
Onun ailesi hiçbir şey yapmamışken hem de.
Benim annem tek başına çalışan ve ev geçindiren kadın. Buna rağmen elinden geleni yaptı benim için.
Bunları inkar etmesini kaldıramıyorum.
Bir de ben evliyken çalışıp maaşımın kuruşuna dokunmadan ona verdiysem; kalkıp bana senin hiçbir hakkın yok diyemez!
Ayrıca eşyalarda hakkım olduğunu söylediğimde bana ardarda bir ton küfür etti, şoka girdim. Telefonu bile bi süre sonra kapatabildim.

Arkadaşım ben asla maaş kartı verilmemesi taraftarıyım ama evliliğimizin ilk ayları benim maaşımın tamamı da borçlara gitti. Altınlarımdan da bozdurduk. Ama eşimin de maaşı hep borçlara gitti. Yani ben ne yaptıysam o da onu yaptı. İkmizin ailesinin durumu da çok ahım şahım değildi. Düğünü de ikimiz yaptık her şeyi de ikimiz aldık. Yani her şeyimiz eşit. Hatta şimdi düşündüm de kına mekanı ve malzemlerini ben kendim almış olabilirim. Bir günden bir güne de bu aklıma gelmemişti. Bak bak kına malzemesini de ben aldım diye. Ben sizin durumunuzun da böyle olduğunuzu düşünmüştüm. Yani sen maaşının tamamını borca verdiysen o da vermiştir diye. Yani ortada bir borç varsa ortaktır gelirler de ortaktır. Benim param senin paran nedir ben anlamadım. Ben baba evinde de bi kere benim maaşım demişliğim yoktur. Babamın maaşı artı benim maaşım ortak gelirdi bizde. Şimdi evliyim hane geliri ikimizin maaşıdır. Borçlar ödenirken maaşlar borca gidiyor hep diye üzülürdüm ama ikimizin maaşı için.

Şu konuda haklısın tabi. Ailen ne yaptı nasıl der? Buna ben de sinirlenirim ama boşanmalar da saygı sınırı git gide düşüyor, insanlar çirkinleşiyor zaten. Medeni boşanabilen çok az.

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı olsun.
Onun gözünün hiç bir şeyi görmemesi gerekiyordu. Yaptığı çok yanlış, sen bol bol dua et.

Ben gerçekten anlamadığım için soruyorum. Adamın üzerindeki borç eşya borcu. Şahsi borç değil kumar borcu değil. Bir daha kullanmayacağı eşyaların borcu. O eşyaları satıp borcu kapatmaya çalışıyor. Bunda haksız olan kısım ne?

Ben gerçekten anlamadığım için soruyorum. Adamın üzerindeki borç eşya borcu. Şahsi borç değil kumar borcu değil. Bir daha kullanmayacağı eşyaların borcu. O eşyaları satıp borcu kapatmaya çalışıyor. Bunda haksız olan kısım ne?

Senin hiçbir şeyde hakkın yok demesi başlı başına bi haksızlıktır.
Kadın eşyan yoksa evlenmem dememiş krediyle eşya alıp altınlarını da vermiş üstüne çalışıp ödemelere yardımcı olmuş.
Hayat müşterektir adamın da bu şekilde davranması gerekirdi.
Boşanma sürecindeyken eşyalarının satıldığını gören konu sahibi kendini iyice değersiz hissetmiş olabilir.

Senin hiçbir şeyde hakkın yok demesi başlı başına bi haksızlıktır.
Kadın eşyan yoksa evlenmem dememiş krediyle eşya alıp altınlarını da vermiş üstüne çalışıp ödemelere yardımcı olmuş.
Hayat müşterektir adamın da bu şekilde davranması gerekirdi.
Boşanma sürecindeyken eşyalarının satıldığını gören konu sahibi kendini iyice değersiz hissetmiş olabilir.

Anlıyorum. Adamın sözle söylediği bütün şeyler hatalı. Ve evet bir kadın ve bir erkek türkiye şartlarında bir evlilikten aynı manevi eşitlikle çıkmıyorlar. Ama ben maddi anlamda korkunç bir haksızlık görmüyorum. O eşyalar iki kişi için alınmış, borç iki kişi için yapılmış, eşyalar da bu iki kişi için yapılan borcu kapatmak için satılıyor. Konu sahibinin eşi iş kursaydı mesela. Konu sahibine de sermaye için bütün altınlarını sattırsaydı. Sonuna kadar kul hakkı vardı. Tamamen bireysel bir şey bu. Ama bu durumda ben maddi haksızlık göremiyorum. Söylediği sözler gibi bir sürü manevi haksızlık olsa da.

Anlıyorum. Adamın sözle söylediği bütün şeyler hatalı. Ve evet bir kadın ve bir erkek türkiye şartlarında bir evlilikten aynı manevi eşitlikle çıkmıyorlar. Ama ben maddi anlamda korkunç bir haksızlık görmüyorum. O eşyalar iki kişi için alınmış, borç iki kişi için yapılmış, eşyalar da bu iki kişi için yapılan borcu kapatmak için satılıyor. Konu sahibinin eşi iş kursaydı mesela. Konu sahibine de sermaye için bütün altınlarını sattırsaydı. Sonuna kadar kul hakkı vardı. Tamamen bireysel bir şey bu. Ama bu durumda ben maddi haksızlık göremiyorum. Söylediği sözler gibi bir sürü manevi haksızlık olsa da.

Tabi maddi olarak bi haksızlık yok bence de.
Adamın imkanı olsa eminim o da hiç uğraşmaz bırakır gider eşyaları.

Arkadaşım ben asla maaş kartı verilmemesi taraftarıyım ama evliliğimizin ilk ayları benim maaşımın tamamı da borçlara gitti. Altınlarımdan da bozdurduk. Ama eşimin de maaşı hep borçlara gitti. Yani ben ne yaptıysam o da onu yaptı. İkmizin ailesinin durumu da çok ahım şahım değildi. Düğünü de ikimiz yaptık her şeyi de ikimiz aldık. Yani her şeyimiz eşit. Hatta şimdi düşündüm de kına mekanı ve malzemlerini ben kendim almış olabilirim. Bir günden bir güne de bu aklıma gelmemişti. Bak bak kına malzemesini de ben aldım diye. Ben sizin durumunuzun da böyle olduğunuzu düşünmüştüm. Yani sen maaşının tamamını borca verdiysen o da vermiştir diye. Yani ortada bir borç varsa ortaktır gelirler de ortaktır. Benim param senin paran nedir ben anlamadım. Ben baba evinde de bi kere benim maaşım demişliğim yoktur. Babamın maaşı artı benim maaşım ortak gelirdi bizde. Şimdi evliyim hane geliri ikimizin maaşıdır. Borçlar ödenirken maaşlar borca gidiyor hep diye üzülürdüm ama ikimizin maaşı için.

Şu konuda haklısın tabi. Ailen ne yaptı nasıl der? Buna ben de sinirlenirim ama boşanmalar da saygı sınırı git gide düşüyor, insanlar çirkinleşiyor zaten. Medeni boşanabilen çok az.

Ben maddi eşitsizlik olmadığını kesinlikle kabul etmiyorum.

bugün temyiz için adliyeye gittim, dilekçe yazdırdım. 180 tl de harç yatırmak gerekiyormuş. Ben dilekçe yazdırırken saat geçti veremedim dilekçeyi.

Çok kararsızım uğraşmaya değer mi diye. Temyize gitsem mi gitmesem mi? Yarına kadar karar vermem lazım. :S

Ben maddi eşitsizlik olmadığını kesinlikle kabul etmiyorum.

Tamam anlatın o zaman, şu şu sebepten ötürü kabul etmiyorum diye. Yoksa banane kabul etmiyorum işteden öteye gidemeyiz. Eşiniz iş kurmak için tamamen kendi işine yarayacak bir şey için kredi çekmiş olsa, altınları size sermaye diye sattırsa ve sonunda da eşyaları bu krediyi ödemek için satsa haklısınız. Ama borç ikiniz için alınan eşyaların borcu. Yani anlattıklarınız dışında bir şey yoksa tam olarak eşitsizliği nerde gördüğünüzü merak ediyorum.

Bu arada ben tamamen şahsi fikirlerimi söylüyorum. bir avukat size yasal haklarınızdan daha fazla bahsedecektir. Pozitif ayrımcılık olan durumlar olur. Bence hukuki bir yardım almalısınız.

Son düzenleme:
Tamam anlatın o zaman, şu şu sebepten ötürü kabul etmiyorum diye. Yoksa banane kabul etmiyorum işteden öteye gidemeyiz. Eşiniz iş kurmak için tamamen kendi işine yarayacak bir şey için kredi çekmiş olsa, altınları size sermaye diye sattırsa ve sonunda da eşyaları bu krediyi ödemek için satsa haklısınız. Ama borç ikiniz için alınan eşyaların borcu. Yani anlattıklarınız dışında bir şey yoksa tam olarak eşitsizliği nerde gördüğünüzü merak ediyorum.

Bu arada ben tamamen şahsi fikirlerimi söylüyorum. bir avukat size yasal haklarınızdan daha fazla bahsedecektir. Pozitif ayrımcılık olan durumlar olur. Bence hukuki bir yardım almalısınız.

Ben evlilikle ilgili maddi olarak payıma düşenleri zaten yaptım.
Geriye kalan kısmı zaten erkeğin yapması gerekenler.
Erkeğin yapacaklarını da mı ben yapsaydım?
Böyle olunca mı eşit olacaktık?
Ortada bir kredi borcu var ve ben takılarımı vererek zaten kredinin bir kısmını ödemiş oldum.
Takılar bana ait vermek zorunda değilim, ama verdim.
Çalıştığım maaşımı da yine ona verdim.
Bu durumda eşitsizlik yok mu?

Eşyalarda benim de hakkım var dediğimde bana sayısız küfürler eden bir adamda 1 kuruş bile hakkımı bırakmak istememem gayet doğal bence.

Ben evlilikle ilgili maddi olarak payıma düşenleri zaten yaptım.
Geriye kalan kısmı zaten erkeğin yapması gerekenler.
Erkeğin yapacaklarını da mı ben yapsaydım?
Böyle olunca mı eşit olacaktık?
Ortada bir kredi borcu var ve ben takılarımı vererek zaten kredinin bir kısmını ödemiş oldum.
Takılar bana ait vermek zorunda değilim, ama verdim.
Çalıştığım maaşımı da yine ona verdim.
Bu durumda eşitsizlik yok mu?

Üzgünüm niyetim boşanma arifesinde bir insanı daha fazla üzmek değil. O yüzden konunuzu daha fazla işgal etmek istemiyorum. Benim görüşümde evi geçindirmek erkeğin görevi, evi işi kadının görevi diye bir şey yoktur. Genel olarak erkek tarafı şunu yapar kız tarafı bunu yapara da inanmam. Benim için eşitlik eşitliktir. Çalışan iki insanın evi için yapması gerekenler gerek eve masraf olsun gerek mutfaktaki iş olsun farketmez. O yüzden hem çalışıyorum hem ev işini tamamen ben yapıyorum diyen kadına da kızarım. Çalışıyırum ama maaşım bana ait diyen kadına da. Ama bunları konuşmanın zamanı şimdi değil. Umarım hakkınızı alırsınız. Sizin için bunu dilerim. Allah hakkınızı size versin.

Üzgünüm niyetim boşanma arifesinde bir insanı daha fazla üzmek değil. O yüzden konunuzu daha fazla işgal etmek istemiyorum. Benim görüşümde evi geçindirmek erkeğin görevi, evi işi kadının görevi diye bir şey yoktur. Genel olarak erkek tarafı şunu yapar kız tarafı bunu yapara da inanmam. Benim için eşitlik eşitliktir. Çalışan iki insanın evi için yapması gerekenler gerek eve masraf olsun gerek mutfaktaki iş olsun farketmez. O yüzden hem çalışıyorum hem ev işini tamamen ben yapıyorum diyen kadına da kızarım. Çalışıyırum ama maaşım bana ait diyen kadına da. Ama bunları konuşmanın zamanı şimdi değil. Umarım hakkınızı alırsınız. Sizin için bunu dilerim. Allah hakkınızı size versin.[/QUOT

Ben de eşlerin her şeyi birlikte yapmaları, maddi manevi birbirlerine destek olmalarını savunan biriyim. Ki zaten evlenirken de her şeyi beraber yapmaya çalıştık. Ben neden para vereyim, takılarımı vereyim diye düşünmedim hiç. Hala aynı görüşteyim.

Ne var ki gelinen nokta çok farklı bir boyutta. Böyle bir durumda insan haksızlığa uğradığını düşünebiliyor. Bunu ben yaşıyor olmasam anlayamayabilirdim. Görüşünüze saygı duyuyorum, ben yine de haksızlığa uğradığım kanısındayım

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Amin.

Back
X