• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim hiçbir şeyde hakkım yokmuş!

bir çok şey yanlış...ben senin yerinde olsam eşyalar krediyle alındıysa aileme de yük olmam. çeyiz dediğin ne ki.. çok saçma ya..
madem bunu da krediyle alacağınız eşyalarla alsaydınız..
ikinci olarak eşin maaşını alabilir. ama eşitlik kavramı varsa, giden gelen yer belliyse..yoksa ata erki olarak bu işi yapıyorsa hiç suç atma sen de ortaksın bu suça..
son olarak da satılan eşyaların parasıyla kredi ödenecekse eşin haklı.. o zaman borca da ortaksın:

Çok merak ediyorum, aynı şeyi siz yaşıyor olsaydınız yine böyle düşünecek miydiniz? :50:

Hukukçu değilim ama bildiğim kadarıyla karar imzaya çıkmadan önce sanırım itiraz hakkınız var (15 gün bu süre sanırım ama yine de sormalısınız). Bir avukata sorun ama altınlarınızı hala alabilirsiniz, ama sanırım dava çekişmeliye döner o zaman. Eşyalar ve altınları avukata sorun. bir de maaş karınızı ona vermeniz hukukta ekonomik şiddet olarak geçiyor. En sağlıklı cevabı size bir avukat verecektir.[/QUO

Bu kısmı tam olarak anlayamadım :( Biraz daha açabilir misiniz rica etsem?

Bugün mahkemeden tebligat geldi, duruşmaya sadece taraflardan biri geldiği takdirde gelmeyen tarafın yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceği ve diğer tarafın iddia ve savunmasını değiştirebileceği ......vs. yazıyor. Yani bu durumda hala itiraz hakkım mevcut. Ancak şöyle bir sıkıntı var; o gidip imza atarak ben olmadan da kararı kesinleşebilir :S :43:

Hukukçu değilim ama bildiğim kadarıyla karar imzaya çıkmadan önce sanırım itiraz hakkınız var (15 gün bu süre sanırım ama yine de sormalısınız). Bir avukata sorun ama altınlarınızı hala alabilirsiniz, ama sanırım dava çekişmeliye döner o zaman. Eşyalar ve altınları avukata sorun. bir de maaş karınızı ona vermeniz hukukta ekonomik şiddet olarak geçiyor. En sağlıklı cevabı size bir avukat verecektir.

Davayı çekişmeliye çevirmeye karar verdim. Dediğim gibi o benden önce giderse karar kesinleşir ama. :///

kesinlikle çekişmeliye döndür böyle bir hakkın varsa. bu kadar kolay olmasın onun için. sen maddi manevi emek veriyorsun adamın karsılığında yaptıklarına bak. sürünsün eğer buna gücün varsa. ne olursa olsun dik dur. bu uzun ve yıpratıcı bir süreç olabilir. ama diğer türlüde sen sana yapılanlar yüzünden bu kadarmıydı emeklerimin karsılığı degerim bu kadarmış diye üzüleceksin. sen üzülüyorsan karsı taraf da üzülsün onu için kolay olmasın hersey bu kadar.

Öyle kolayca boşanıp hiç bir şey yokmuş gibi hayatına devam etmesine izin vermicem.
Annesinin sevindiğinden de adım gibi eminim.
Onun sevincini de kursağında bırakacağım.

Parası kalmayınca kına malzemelerini bile annem almıştı. Utanmadan senin ailen ne yaptı sanki diyor. Onun ailesi bir kuruş bile harcamadı! :47:

Canım ziynet esyları kadınındır üstünde taşır ve alır goturur. Evdeki esylar ortak yalnız borçta ortaktır. Evlilikte edinilen butun mallar ve borçlar ortaktır.

Tüm ev eşyalarını da satıyor. Benim çeyizim hariç. Onları annem almış olmasa onları da satar eminim.

ziynet eşyaları kadının ama biz onları bozdurup krediye yatırdık.

Bunu kendi rızanla esıne verdıysen yapacak bısey yok hakbıddıa edemezsin. Ancak çeyiz eşyaların ıcın faturaları duruyormu ? Onları mahkemede gösterebilirsin benım ceyızım diye. Kredini borcuna sayılmasına talep edebilirsin.

Salak yerine konmak insanı sinir eden zaten.Ama adam kafasına koyduysa satar ..
sende o görmeden kendin satmaya çalış bi gecede evini boşalt Eğer aynı evde yaşamıyorsanız??

Salak yerine konmak insanı sinir eden zaten.Ama adam kafasına koyduysa satar ..
sende o görmeden kendin satmaya çalış bi gecede evini boşalt Eğer aynı evde yaşamıyorsanız??

Bir kısmını sattı zaten. Eşyalar evde değil bir depoya kaldırmış. Ev tamamen boşaldı.

Dugun cd lerini delil olarak kullanabilirsin. Takilan takilar herzaman kadinindir. Onlari kesinlikle alirsin. Sadece yazili olarak altinlarimi gonul rizamla verdim geri istemiyorum diye bir kagit varsa o zaman alamiyorsun. Onun disinda altinlar senin. Esyalari satmasi onun icin kotu olmus. Fotograflari varsa esyalarin ya da faturasi alabilirsin parasini yani yarisini. Yine de avukatina sor. Kolay gelsin.

Hukukçu değilim ama bildiğim kadarıyla karar imzaya çıkmadan önce sanırım itiraz hakkınız var (15 gün bu süre sanırım ama yine de sormalısınız). Bir avukata sorun ama altınlarınızı hala alabilirsiniz, ama sanırım dava çekişmeliye döner o zaman. Eşyalar ve altınları avukata sorun. bir de maaş karınızı ona vermeniz hukukta ekonomik şiddet olarak geçiyor. En sağlıklı cevabı size bir avukat verecektir.[/QUO

Bu kısmı tam olarak anlayamadım :( Biraz daha açabilir misiniz rica etsem?

Bugün mahkemeden tebligat geldi, duruşmaya sadece taraflardan biri geldiği takdirde gelmeyen tarafın yokluğunda yapılan işlemlere itiraz edemeyeceği ve diğer tarafın iddia ve savunmasını değiştirebileceği ......vs. yazıyor. Yani bu durumda hala itiraz hakkım mevcut. Ancak şöyle bir sıkıntı var; o gidip imza atarak ben olmadan da kararı kesinleşebilir :S :43:

Maas kartini esinin elinden almasi sana siddet uyguladigini gosterir. Buna ekonomik siddet deniyor ve bu bir kusurdur.

Narcem, parasında değilim diyorsun ama bence parasında olmalısın canım..
Hakkın var o mallarda...

Tüm eşyaların fotoğrafları var. İspatladığımda bana ücret olarak verir mi mahkeme? Maaşımı ben kendi rızamla verdiğim için bu konuda bir talepte bulunamam.

Maaş kartımı elimden aldı diyeceksin. Bu yalan değil ki. Zaten bir mahkeme başlasın ne yalanlar söyleyecek, nasıl yıpratacak seni. Onu tanıyamayacaksın.Ben nasıl biriyle evlenmişim diyeceksin. İyi ki bitmiş diyeceksin. Bildiğim kadarıyla eşyaların yarı parasını verirler. Ama en iyi avukatın bilir.

Sakın duygusal davranma. İlerde pişman olmamak için tüm haklarını iste. Merak etme zaten senin hakkını ödeyemez. Artık kendini düşünmelisin. Mahkemeler de göreceksin ki her ne kadar kadını koruyor gibi gözükse de 10 tane daha kadını boşayabilecek kadar komik rakamlara karar veriyor. O yüzden duygusal düşünme. Bu arada hayat devam ediyor. Yaşamına kaldığın yerden devam etmelisin. Dimdik ve güçlü olarak.

Dugun cd lerini delil olarak kullanabilirsin. Takilan takilar herzaman kadinindir. Onlari kesinlikle alirsin. Sadece yazili olarak altinlarimi gonul rizamla verdim geri istemiyorum diye bir kagit varsa o zaman alamiyorsun. Onun disinda altinlar senin. Esyalari satmasi onun icin kotu olmus. Fotograflari varsa esyalarin ya da faturasi alabilirsin parasini yani yarisini. Yine de avukatina sor. Kolay gelsin.

ortada satılan altın olduğu kesin mi? o zaman haybeye sallasın 1 kilo altın verdim diye.tanıdık birinin başından falan mı geçti de bu kadar kesin eminsiniz?

benim de anlamadığım ortada kredi borcu da varmış. o ne olacakmış?
eşinin durumu iyi olsa zaten eşyaları satmaya tenezül etmez.

Back
X