• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim hiçbir şeyde hakkım yokmuş!

narce

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
179
14
298
35
İstanbul
Evlenirken tüm eşyalarımızı krediyle aldık. Benim çeyizimin tamamını da ailem aldı. Düğünde bana takılanların tamamını da kredi borcu için eşime vermiştim. Evliyken çalışıyordum ve yine maaşımın tümünü eşime veriyordum.

Şu anda boşanma sürecindeyiz. Eşim tüm mobilya ve beyaz eşyaları satıyor. Bir kısmı satıldı bile. Onları satıp parasını alması etik mi sizce? Benim hakkım yok mu o eşyalarda? Zaten satıldığı için ciğerim yanıyor. Ne heveslerle seçmiştim onları. Parasında değilim, bu yapılan çok zoruma gidiyor.

Bir erkeğin böyle yapması doğru mu?

O eşyalarda benim de hakkım var dedim, o zaman kredi borcunda da hakkın var diyor. Şaka gibi. :47:

Bu işin hukuksal yönünü pek bilmiyorum ama erkek dediğin ceketinş alıp gitmez miydi? hangi ara böyle oldular bide kredi eşinizin üstüne mi daha ne kadar borç kaldı madem öyle dio eşyaları satıp borcu kapatıcak heralde

Bu işin hukuksal yönünü pek bilmiyorum ama erkek dediğin ceketinş alıp gitmez miydi? hangi ara böyle oldular bide kredi eşinizin üstüne mi daha ne kadar borç kaldı madem öyle dio eşyaları satıp borcu kapatıcak heralde

Evet eşyaları satıp borcunu kapatacak. Benim zoruma giden satıp parasını alması değil, bana senin hiçbir şeyde hakkın yok demesi. Ben krediyi keyfim için mi çektim diyor. Düğün için çekti de, düğünü zaten erkek yapar ki ben bütün takılarımı verdim kredi borcu için.

Neticede herşey ortaktır bencede hakkınız var.
Ama birlikte yapılan borca istinaden harcanaksa o para o zaman orda o da haklı.
Zaten boşanmak çirkin bir süreç. Böyle şeyler olur sıkmayın canınızı.

Neticede herşey ortaktır bencede hakkınız var.
Ama birlikte yapılan borca istinaden harcanaksa o para o zaman orda o da haklı.
Zaten boşanmak çirkin bir süreç. Böyle şeyler olur sıkmayın canınızı.

Birlikte yapılan bir borç değil, düğün borcu. Ben de çalışıyordum ve tüm paramı eve veriyordum.

Ama neticede sizin düğününüzün borcu bir anlamda ortak.

Tamam da düğünü zaten erkek yapar,
Ben kredi borcu için düğünde takılan tüm takılarımı verdim, tek bir parça kalmadı,
Çalışıyordum ve tüm paramı da eve veriyordum. Yani borcu da beraber ödüyorduk.

Evet eşyaları satıp borcunu kapatacak. Benim zoruma giden satıp parasını alması değil, bana senin hiçbir şeyde hakkın yok demesi. Ben krediyi keyfim için mi çektim diyor. Düğün için çekti de, düğünü zaten erkek yapar ki ben bütün takılarımı verdim kredi borcu için.

Eşyaların bi kısmı satıldı demişsiniz diğer kısmınıda siz satın sonuçta boşanıyosunuz ve kadın olarak ailenizin evine gitseniz bile cebinizde para olması lazım erkek olarak düşünemiyosa son kalanları satın gitsin

Bilemiyorum. :( Nasıl böyle düşünür anlamıyorum. Ben kendime bir şeyler almak için 3 ay beklediğimi bilirim. Bütün emeklerimi hiçe sayıyor. Maaşımı giyim kuşama, kuaföre harcamadım ki ben. :(

şimdi kredi cekildi ve onunla esya alındı. borcun odenmesi icin de esyalar satılıyor...
ee terslik bunun neresinde ben mi safım anlayamadım... :26:
sizin ceyiz olarak getirdiklerinizi de satıyor mu? ya da onlar yarı yarıya bölüsüldü mü?

kac aylık evlisiniz bilmiyorum ama eger ki ilk aylarda esinizin maası tumuyle esyaya gidip siz evi gecindirdiyseniz belki borcların odenmesinde payınız oldugunu one surerek tazminat alabilirsiniz.
fakat o zaman esleri calısmayan ciftler bosanınca kadına odeme de yapmaz hatta borclu cıkarlardı.
hukuki boyutu nedir bilmiyorum ama bu da akla yatkın gelmiyor...

Tamam da düğünü zaten erkek yapar,
Ben kredi borcu için düğünde takılan tüm takılarımı verdim, tek bir parça kalmadı,
Çalışıyordum ve tüm paramı da eve veriyordum. Yani borcu da beraber ödüyorduk.

valla onlar eskidendi dugunu erkek yapar nisani kiz tarafi esler artik oturup anlasiyorlar bu konulari aralarinda.Belliki sizde bu konudaki fikrinizi belirtmemis kabullenmissiniz. Ayrica takilarimi verdim borclara demissiniz dugunde takilan takilarda ortaktir. Musterek diyip bir yola cikmissiniz anlasilan simdide oyle yapin bence

tabiki hakkin var , ama insan oglu iste .

Bu yaptigi hic etik degil ben olsam bosanma surecindesin zaten hic ugrasma bosver.
Ne yapiyosa yapsin , takma kafana canim!

Keske altinlarini vermeseydin zamaninda, ama hayat iste nerden bile bilirsinki boyle olacagini.

Senin ailen ne yaptı sanki diyor. Düğünde sana kim ne taktı zaten diyor bir de yaa. Benim ailem daha ne yapsın ki? Yatak odası hariç herşeyimi aldı. Annem zaten tek başına ev geçindiren kadın. Buna rağmen elinden geleni yaptı. Onun ailesinin hiç katkısı olmadı, üstelik kaynanam evime her geldiğinde sizin düğününüz yüzünden borca girdim diye şikayet edip duruyordu.

Takılarınızın hepsinde hakkınız var. Boşanma davası ile birlikte onlar için de dava açılır. Avukatınız bilgilendirir sizi. Altınların hepsi sizin, isteğinizle vermiş olsanız ve ev ihtiyacı için kullanılmış olsa bile eşiniz size geri ödemek zorunda. Sadece siz ben bunları geri almamak üzere veriyorum diye imza atarak verdiyseniz geri alamazsınız. Sizin geri almamak üzere verdiğinizi ispatlamak onun görevi. Siz sadece altınlarımı aldı, istiyorum diyeceksiniz. Hukuken düğün takıları müşterek değildir arkadaşlar kadınındır. Bu konuda bir sürü yargı kararı var.

Takılarınızın hepsinde hakkınız var. Boşanma davası ile birlikte onlar için de dava açılır. Avukatınız bilgilendirir sizi. Altınların hepsi sizin, isteğinizle vermiş olsanız ve ev ihtiyacı için kullanılmış olsa bile eşiniz size geri ödemek zorunda. Sadece siz ben bunları geri almamak üzere veriyorum diye imza atarak verdiyseniz geri alamazsınız. Sizin geri almamak üzere verdiğinizi ispatlamak onun görevi. Siz sadece altınlarımı aldı, istiyorum diyeceksiniz. Hukuken düğün takıları müşterek değildir arkadaşlar kadınındır. Bu konuda bir sürü yargı kararı var.

Ben de öyle biliyorum. Allah'a havale ediyorum. Haram ediyorum dedim hiç umurunda olmadı. O eşyaların hayrını görme dedim ben bu kadar gözyaşı dökerken.

Ben de öyle biliyorum. Allah'a havale ediyorum. Haram ediyorum dedim hiç umurunda olmadı. O eşyaların hayrını görme dedim ben bu kadar gözyaşı dökerken.

Altınlarınız ne kadardı bilmiyorum ama eminim o eşyaların ikinci el fiyatından fazla ediyordur. Hiç ağlamayın, üzülmeyin de. Gülerek neyse altınlarımı ödeyeceksin nasılsa deyin. Ödeyecek çünkü. Hiç canınızı sıkmayın böyle şeylere. Zaten boşanmak ağırır eminim. Bir de bunları dert etmeyin. Er geç verecek o altınları siz isterseniz. Ama anlaşmalı boşanıyorsanız, birşey istemiyorum diyorsanız bilemem.

Altınlarınız ne kadardı bilmiyorum ama eminim o eşyaların ikinci el fiyatından fazla ediyordur. Hiç ağlamayın, üzülmeyin de. Gülerek neyse altınlarımı ödeyeceksin nasılsa deyin. Ödeyecek çünkü. Hiç canınızı sıkmayın böyle şeylere. Zaten boşanmak ağırır eminim. Bir de bunları dert etmeyin. Er geç verecek o altınları siz isterseniz. Ama anlaşmalı boşanıyorsanız, birşey istemiyorum diyorsanız bilemem.

Anlaşmalı boşandık zaten. Karar kesinleşmedi daha.

Back
X