Benim hayatımın katili kim?

şartları bilmiyorum
ama o aileden beter olamaz gibi sanki
eğitimine devam edecekse ya da en azından işkur gibi bir yere gidecekse bi yerde kalması lazım
okula kursa veya işe gitmesine izin verecekleri bir ortam yok gibi
Ailesiyle değil zaten, kocası da sadece ilgisiz anladığım kadarıyla.Şiddet vs yoksa o evde kalması kadın sığınma evinde kalmasından daha mantıklı bence.Zaten kadın sığınma evlerinde uzun süreli konaklama yapılamıyor.Eğitimine uzaktan devam edip kendini kurtaracak düzeye geldiğinde karar vermesi daha doğru olur diye düşünüyorum

Evlilik seçimi çok kötü hiç inanmıyorum çalışmasına okumasına izin vereceklerini
Kaynanayı kendini yıkaması için baskı yapıyor
Böyle bir ortam hayal edemiyorum bile
Eşinin sakin yapili bir insan oldugunu soyluyor belki onu ikna edebilirse bir seyler yapabilir.
Baska türlü o evden uzaklas desek gideck yeri yok. Bu evliligi bitir yoluna bak desek tek basina nasil ayakta durabilir .. Tek çıkış yolu kaba tabirle dereyi gecene kadar ayiya dayi demek maalesef

Çocuğu neden istiyorsun? Sonsuza kadar o evde o adama muhtaç yaşamak için mi? Sonra o çocuk da senin gibi mutsuz büyüsün diye mi? Çocuk düşünene kadar açıktan okumayı düşünsen? İş bulsan olmaz mı?

Güzel kardeşim çocuk fikrini hemen at kafandan. İşe girme şansın varsa gir, yoksa aç bir instagram hesabı el emeği ürün satmaya çalış. Daha 21 yaşındasın, 3 sene bile sürse bir ev tutup içine bir kanepe koyacak paranı koy kenara. Bunu yaptığında başın derde girecekse önce devlete başvur, kadın sığınma evine git. O hayatın ipini al artık eline. Yazık etme ömrüne.

21 yaşındayım
Rabbim ne büyük ki de senin çektiğin acıları görüp çocuk vermiyor sakın yapma yaşın daha çok küçük kendine güzel bir yol çizebilir, hayatına kendin yön verebilirsin hiç bir şey için geç değil çok erken bile ayağa kalkman yeterli.

Bu evliliği bitirmesine en başında kendi ailesi izin vermez
Bu coğrafyada nice kadın hayatları hiç olup gitmiştir
Konu sahibinin profilini çizdiği kocadan kaba bir tabirle hiçbir halt olmaz
İyi biliyorum tarif ettiği hayatları
Umarım bir şekilde hayatı yoluna girer

Nerden biliyorsunuz gittiniz mi hiç ?
Bilmediğim bir konu hakkında yorum yazmam.Ben sığınmadım, işim dolayısıyla gitmem gereken yerlerden biri.Oraya sığınan kadınlar çok kötü şeyler yaşamış kadınlar, doğal olarak çok normal psikolojileri de olmuyor.Devlet iyi şartlar sunuyor ancak malesef ortamdaki kadınların bile birbirine zararı dokunabiliyor!! Daha fazla detay vermem doğru olmaz.Şunuda belirteyim kesinlikle şiddet gören, can güvenliği tehlikede olan kadınlar başvurmalı.Sizin bildiğiniz başka şeyler var mı?

çocuk olsun sonra onu da zorla evlendirsinler mi ne istiyorsun böyle bir aileye çocuk mu gelir? kaderin maalesef bu aileye yazılmış ama bundan sonrasını sen düzeltebilirsin çık git o evden, bir iş bul o sırada belediyelerin sığınma yerleri oluyor oralarda kal maaşını alınca küçük bir yer tutarsın. biliyorum zor ve cesaret istiyor bunları yapmak ama hayatın boyunca katilini arar durursun. olan olmuş gelmişsin 21 yaşına hayatını değiştirmek için cesarete ihtiyacın var

Mevlam muhabbetinizi arttırsın, tebrik ediyorum böyle güzel anne olduğunuz için, maşallah

Var ama bu platformda çokta bahsetmek istemiyorum, iyi yerlerinde olduğunu biliyorum..kotu insan psikolojisi bozuk insan heryerde var, sokakta bile denk gelip öldürülebiliyoruz Malesef .. ben ne olursa Olsun bu koca şiddetinden yada aile şiddetini çekmektense bir şekilde devlete böyle yerlere siginilip kişinin kendini kurtarması dan yanayim..

Konu sahibi şuan senin avantajın çocuğunun olmaması
Ve hafız olman
Elindekileri avantaja çevirmenin yollarını bul
Çocuğun olursa eşinden ayrılmak için bir fırsatın olsa bile çocuk bu durumu çok güçleştirecektir
Hatta çocuğun olmaması bulunduğun çevrede avantajın bile olabilir

Bu konuda koca siddeti yok ki, ilgisiz demis sadece, gerci ben atlamis da olabilirim dediyse bile, siginma evine gitmektense kocamin evinde yasayip, kendi basima ayakta duracak sartlari oluşturmaya calisirim önce ben olsam. Sonra ister ev tutsun, ister sehir değiştirsin. Ama siddet yoksa, bi basina egitimsiz, issiz, parasiz ortaliga dökülmenin anlami yok.

Bende farklı birşey demiyorum ama konu sahibi kocasından şiddet görmüyor,ilgisizliğinden şikayetçi.Nerdeyse 10 kadının 9 u şikayetçi zaten.Eğer kendi hayatına bir yön verecekse o evde de verebilir.Ayrıca kadın sığınma evlerine gidip ben geldim deyip giremiyorsunuz zaten, belli prosedürleri var.

Ben genel anlamda söyledim. Fiziksel olarak yok ama KV sini zorla yıkaması eşinin ilgisizliği bunlarda psikolojik şiddet .
Katlanabiliyor olsa buradan yardım istemezdi diye düşünüyorum .. yatılı bir iş bulup ayrila bilir o evden. önümüz yaz yazlık otellerde apartlar da yatılı eleman alıyorlar bunlara da baş vurabilir..devletten yardım alabilir..

Amacım kimseye haklısın veya haksizsin demek değil .sizin bildiğiniz kadın sığınma evlerinle benim bildiğim farklı Ozaman. zira bir karakola gittiğinde sokaktayim gidecek yerim yok dediginde seni direk kadın sığınma evlerine yönlendiriyorlar benim bildiğim..

Yani gidecegi yatili is, kaynanayi yikamaktan daha kolay olmayacak, muhtemelen gene ya hasta bakacak, ya yaşlı, 3 gun sonra baktigi kisi ölse kalacak kapisi olmaz, kadin siginma evine ben hayati tehlikem yoksa gitmem acikcasi, benim fikrim o evden cikmadan ayagini yere saglam basmasi, sartlari hazirlamasi.

Senin yerinde olsaydim asla çocuk yapmazdim.

Bir gün kurtulmak icin ufak da olsa bir umudum olursa, çocuk ayak baği olsun istemezdim.

Şu anda doğacak bir bebek, bu korkunç hayata bir ortak edinmek olur. O da senin gibi mutsuz olur. Yalnizca senin sevgin yetmez. Mutsuzlugun bile babasini sevmemesi icin yeter.

Ikinci olarak açıköğretime başla. Harç parasini abinden iste. O iyi biriymiş, sana yardimci olur diye umuyorum.

Gidecek baska bir kapı yoksa, ayaklarinin uzerinde durana kadar katlanman gerekiyor.

Yasadiklarin cok üzücü. Ama inan bana çıkabilirsin by cendereden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…