Benim hayatımın katili kim?

Yani gidecegi yatili is, kaynanayi yikamaktan daha kolay olmayacak, muhtemelen gene ya hasta bakacak, ya yaşlı, 3 gun sonra baktigi kisi ölse kalacak kapisi olmaz, kadin siginma evine ben hayati tehlikem yoksa gitmem acikcasi, benim fikrim o evden cikmadan ayagini yere saglam basmasi, sartlari hazirlamasi.
Yazlık yerlerde kuaför den tutunda garsonluga kadar yapılacak meslekler işler var sadece yaşlı bakmakla sınırlı değil ki .. dağın başında oturuyormus 5 kilo süt almayan koca karşısında bu kız o evin içinde şartları iyileştirebilir gibi gelmedi bana ...

Amacım kimseye haklısın veya haksizsin demek değil .sizin bildiğiniz kadın sığınma evlerinle benim bildiğim farklı Ozaman. zira bir karakola gittiğinde sokaktayim gidecek yerim yok dediginde seni direk kadın sığınma evlerine yönlendiriyorlar benim bildiğim..
Offf yani ben de demişimki belli prosedürleri var.Yani ben kimse kadın sığınma evine gitmesin demiyorum farkındaysanız.konu sahibi için çok uygun olmayacağını düşündüm,benim fikrimdi, sebebini de açıkca yazdım.Başvurmak isterse başvurabilir tabiki.Siz nerden biliyorsunuz? Bana sormuştunuz kendiniz de nerden bildiğinizi söyleyin, bilmediklerimize öğrenelim.

Yazlık yerlerde kuaför den tutunda garsonluga kadar yapılacak meslekler işler var sadece yaşlı bakmakla sınırlı değil ki .. dağın başında oturuyormus 5 kilo süt almayan koca karşısında bu kız o evin içinde şartları iyileştirebilir gibi gelmedi bana ...
Yazlik yerde ki iş sezonluk olur, kis gelir iş biter, sonra? Kalici cozum degil bunlar. Once egitimini tamamlamali. Sabit gelire sahip olmali.

Bende 2 buçuk senedir istiyorum eşimde de bende de bir sıkıntı yok çok şükür ama olmuyor macunlar ilaçlar neler denedik bir düşük yaptım maalesef hep olumsuz sonuçlandı kendini üzme akışına bırak evet zor biliyorum ama zamanla alışıyor insan, İnşallah en kısa zamanda hayırlı haberler alırsın,
Allah seni koruyor belki de. Kurtulmani istedigi için olmuyordur belki. Gorunenin ardindaki sırlara bak, onlari da gormeye çalış. Neredeyse tum konularin bebek sahibi olmakla ilgili. Yapma, yazik edersin.

Sana normalde o evden kaç git bi şehre iş bulursun vs derdim de ekonominin hali ortada. Perişan olursun. Sokaklarda kalırsın. Depresyondasin belli. Kendini mutlu etmeye çalış kimseyi takma. Cok takarsan kötü olursun hasta olursun gerekirse bi psikiyatriye git iyi gelir. Şükret... hafızmışsın. Ne güzel. Allaha sığın. Dua et
Depresyonda oldugunu nereden cikardiniz. Yoğun bir üzüntü yaşıyor yalnizca. Travmalar da var. Ama bunlarin hicbiri depresyon demek degil. Ha bire cocuk yapmaya çalışıyorlar. Depresyondaki insan yaşadığı her gune lanet eder. Cocuk sahibi olmayi birakin, sadece zevk icin bile iliskiye girmezler. Neyse detaylandirmicam daha fazla. Ama çok üzgünüm çok mutsuzum=depresyon demek degil.

Offf yani ben de demişimki belli prosedürleri var.Yani ben kimse kadın sığınma evine gitmesin demiyorum farkındaysanız.konu sahibi için çok uygun olmayacağını düşündüm,benim fikrimdi, sebebini de açıkca yazdım.Başvurmak isterse başvurabilir tabiki.Siz nerden biliyorsunuz? Bana sormuştunuz kendiniz de nerden bildiğinizi söyleyin, bilmediklerimize öğrenelim.
Bir dönem kaldım kadın sığınma evinde dediğim gibi şartları sizin kotulediginiz gibi degildi. şu sebepten çok tercih edilmiyor .. telefon yasak ve sigara içmeye bile çıksan görevli bayanla cikabiliyorsun özgürlük kısıtlanıyor . birde saat şartı var istediğin zaman girip çıkamıyorsun bu yüzden şartları zorlayıcı .. olduğu için gelende çok durmuyorlar kişiler...

Öncelikle size kocaman sarılıyorum sevgili hemcinsim.Bir de bunca kısıtlı çevreye rağmen ne guzel kendinizi ifade etmişsiniz belli ki kitap okuyan birisiniz.
Medrese dediğiniz yerle irtibata geçme şansınız var mı ?
Başlarda gönüllü dersler verseniz sonrasında iş imkanı isteseniz oradan ?
Medrese olduğu için aileniz ve eşiniz karşı çıkmaz .
Anneniz ve kv malesef değişmez sizin kendinizi bu insanlardan korumanız lazım ne derlerse desinler kalbinize geçmesin sizi üzmesin dedikleri şeyler cahil ve kötü kalpli insanlar bunlar değmez.
Keşke bir mucize olsa Ankara ya gelseniz size destek olmayı çok isterdim.Her kadın anlamlı ve mutlu bir hayatı hak ediyor.

Yazlik bir yerde yasiyordum. Hiç de o kadar iş imkani yoktu. Deneyimsiz kimseyi almiyorlar işe. Garsonlukta da deneyim istiyorlar, kuaförlükte de. Hele bir de garsonlukta yabanci dil istiyorlar. En az lise mezunu istiyorlar. Anlattigi kadariyla 8. Sinifa kadar okudugunu anladim. 17de evlendigine göre.

Bir dönem kaldım kadın sığınma evinde dediğim gibi şartları sizin kotulediginiz gibi degildi. şu sebepten çok tercih edilmiyor .. telefon yasak ve sigara içmeye bile çıksan görevli bayanla cikabiliyorsun özgürlük kısıtlanıyor . birde saat şartı var istediğin zaman girip çıkamıyorsun bu yüzden şartları zorlayıcı .. olduğu için gelende çok durmuyorlar kişiler...
Siginma evinde kaldigini bilmiyordum. Çok sasirdim ve üzüldüm. Esinle mi alakali bilmiyorum ama b*klu ailesine katlaniyorsun diye seni başının üstünde taşıyacağı yerde sana siddet mi uyguladi?

Senin yerinde olsaydim asla çocuk yapmazdim.

Bir gün kurtulmak icin ufak da olsa bir umudum olursa, çocuk ayak baği olsun istemezdim.

Şu anda doğacak bir bebek, bu korkunç hayata bir ortak edinmek olur. O da senin gibi mutsuz olur. Yalnizca senin sevgin yetmez. Mutsuzlugun bile babasini sevmemesi icin yeter.

Ikinci olarak açıköğretime başla. Harç parasini abinden iste. O iyi biriymiş, sana yardimci olur diye umuyorum.

Gidecek baska bir kapı yoksa, ayaklarinin uzerinde durana kadar katlanman gerekiyor.

Yasadiklarin cok üzücü. Ama inan bana çıkabilirsin by cendereden.
Böyle düşünmeniz bile hala iyi insanlar olduğu için mutlu olmama yetiyor teşekkür ederim

Böyle düşünmeniz bile hala iyi insanlar olduğu için mutlu olmama yetiyor teşekkür ederim
Iyi insanlar tabii ki var. Sen de iyi bir insansin. Sana annelik eden hocan da oyle. Insallah o evliliğinde mutludur. Sana yaptığı iyilikler guzellikler kendisini de bulmustur. Gozunden bir damla yaş düşmez insallah.

Yazlik bir yerde yasiyordum. Hiç de o kadar iş imkani yoktu. Deneyimsiz kimseyi almiyorlar işe. Garsonlukta da deneyim istiyorlar, kuaförlükte de. Hele bir de garsonlukta yabanci dil istiyorlar. En az lise mezunu istiyorlar. Anlattigi kadariyla 8. Sinifa kadar okudugunu anladim. 17de evlendigine göre.
Hayır 4 e kadar okudum sonra ailem kız çocuğu okumaz dedi aldı bu sene yazıldım ortaokula gidiyorum açıktan

"Coğrafya kaderdir " diyorlar ya tam da öyle şu anlatılanlar.. Tekstil olsun ya da başka bir kurs eşini bir şekilde ikna edebilirsen gitsen hem sana belge verırler...Hemde bu alanlarda çalışma fırsatı bulabılırsın belkı..

Gelelim soruna...
Kendimi senin yerinde düşünürsem ne yapardım...Bu vurdumduymaz eşi birşekilde ikna eder o medresede ya da baska bır yerde çalışmaya baslardım...Aldıgın parayı da alma gibi bır durum söz konusuysa o evde şayet; sürekli yeni girdiğin için az verdıklerını ya da bazı kesıntıler falan yapıldıgını sallayarak bır sekılde kenara atardım..

Daha sonra da aöf' den ortaöğretimi birşekilde bitirmeye calısırdım yani en az lise mezunu olman gerekıyor ve ıstersen bırsekılde basarabılırsın cunku cok gencsın ve beynın senın suan en verımlı zamanında...Liseyide bitirip direk ortaöğretim kpss sınavına çılgınlar gibi çalışırdım ama çılgınlar gibi...Herkes uyur ben calısırdım...Sonraaa güzel bir puaan alır ve şayet kafamada koyduysam ve mutsuzsam yazarım batıdan bır yer basar gıderdım ki belkı o zaman kocanında ısıne gelır senınle gelmek garantı bırı ısı olmus ve guzel bır yerde yasamak...Ya da onsuz ....🤷🏻‍♀️

Herkezin deneyimleri farklı canım yıllar önce konu sahibi gibi zor bir dönemden geçip evimden ayrılmak zorunda kaldım . Kadın sığınma evinde kaldım bir süre ve sonra yatılı bir iş bulup ayrıldım öyle ingilizcem falanda yoktu deneyimimde ..belki şanslıydim bilmiyorum ama ben başardım bir yıl yatılı çalışıp ayrı eve çıktım düzenimi kurdum Bodrum gibi bir yerde..

Öncelikle size kocaman sarılıyorum sevgili hemcinsim.Bir de bunca kısıtlı çevreye rağmen ne guzel kendinizi ifade etmişsiniz belli ki kitap okuyan birisiniz.
Medrese dediğiniz yerle irtibata geçme şansınız var mı ?
Başlarda gönüllü dersler verseniz sonrasında iş imkanı isteseniz oradan ?
Medrese olduğu için aileniz ve eşiniz karşı çıkmaz .
Anneniz ve kv malesef değişmez sizin kendinizi bu insanlardan korumanız lazım ne derlerse desinler kalbinize geçmesin sizi üzmesin dedikleri şeyler cahil ve kötü kalpli insanlar bunlar değmez.
Keşke bir mucize olsa Ankara ya gelseniz size destek olmayı çok isterdim.Her kadın anlamlı ve mutlu bir hayatı hak ediyor.
Çok teşekkür ederim kocaman sarılıyorum size😢❤️

Herkezin deneyimleri farklı canım yıllar önce konu sahibi gibi zor bir dönemden geçip evimden ayrılmak zorunda kaldım . Kadın sığınma evinde kaldım bir süre ve sonra yatılı bir iş bulup ayrıldım öyle ingilizcem falanda yoktu deneyimimde ..belki şanslıydim bilmiyorum ama ben başardım bir yıl yatılı çalışıp ayrı eve çıktım düzenimi kurdum Bodrum gibi bir yerde..
Simdi iyisin inşallah.

X