Benim hayal ettigim evlilik bu degildi:(

isimsiz00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
26
1
86
Almanya
evlenmeden önce kurdugum hayallerle yasadiklarim o kadar farkli ki....ben böyle hayal etmemistim 5 yillik evliyim ama bazen keske evlenmeseydim diyorum bazen ayrilayim bitsin diyorum ama sonra yasayacaklarimdan korkuyorum yada pisman olmaktan belkide ben cok seyler bekliyorum evlilikten bilmiyorum(
esim beni aldatmiyo dayak yok seviyo beni ama ne bileyim bazen cok kaba oluyor genelde onun dedikleri her zaman dogru onun dediklerini yapmaliyim her zzaman herseyi basarmaliyim asla hatam olmamali ve kimseye muhtac olmadan yasamalliyim oda dahil kimseye sirtimi dayamamaliyim ama insan istiyo arkasinda duran onu kollayan birini istiyo..
yurtdisindayim ve yabanci dilim cok mükemmel degil doktora giidicegim zaman gelmez kimseyide yanima almami istemiyor kendin git hallet diyo sinir oluyorum cocuk istiyorum ve tedavi olmam gerekiyor ne kendi geliyo nede birini almami istiyo sanki cocuk istemiyor gibi hic hevesli degil tedavi ol cocugumuz olsun demiyor olursa olur olmazsada nolacakki diyo tabii onun cocugu var ama benim yok(((arkadasimla gidicem deyincede gidersen hakkimi helal etmem sana diyor ve benim elimi kolumu bagliyor sinir oluyorum o böyle yaptikcada ondan soguyorum sanki(((
eve hayvan istiyo ben hayvanlardan korkuyorum evlendigimde kedisi vardi onunla yasamaya calistim ama olmadi cok zorlandim sonra öldü kedi simdi yenisini alacak ve benim istemedigimi bildigi halde alicakmis hatta aldi bile sayilir 6 hafta sonra kedi bizde.ve ben istemiyorum ama beni dinlemiyor cünkü o evinde hayvan olmasini istiyormus bana alisirsin seversin cok sacma deyip isin icinden cikiyor benim fikirlerimi kabul etmiyor....
dün aksam kaynanamla kayinpederle konustum türkiyede yasiyorlar arada geliyorlar anlattim oglunuz böyle böyle yapiyor dedim kayinpeder hemen islerimi yoluna koyup geliyorum sen meraklanma dedi ama babasini dinleyeceginide sanmiyorum gene bildigini okuyacak biliyorum ama ben burasi benim evimse eger evimde rahat olmak isterim ama evde kediyle ne kadar rahat olucam imkansiz yada evimde cocuk sesi istiyorum tek basima doktora gidince derdimi anlatamadiktan sonra doktor bana faydali olamayacak ve ben bu kadar sorunla mutlu olamayacam belki size sacma gelecek cok basit seyler diyeceksiniz ama insan mutlu olmak istiyor evinde huzur istiyor ama ben ne mutluyum nede huzurluyum herrgün yeni bir sey yapmak zorunda olmaktan sikildim ben mükemmel degilim ve esim mükemmel olmami istiyo napacam ayrilmalimiyim yoksa nasil esimi idare edebilirim ne olur fikirlerinizi yazin bu inatci esle ugrasmak zor tecrübelerinize ihtiyacim var((

Hayat ne zaman çok güzel geçti ki?
Herşey hayellerimizde güzel herşey hayellerimizde sorunsuz...
Hayatın gerçekleri bunlar hiçbirşey 4/4 lük olmuyor...
Keşke olsa ama değil işte...
Önümüzdeki yollar düz değil inişli çıkışlı engebeli çakıllı....
Yinede hayat yaşanmaya değer...

eşin seni aldatsaydı şiddet uygulasaydı sen derdin ki "keşke kedi kuş gibi zevleri olsaydı".

çocuk konusu çok hassas bir durum eşine istemediği halde zorla metazori çocuk doğurmaya kalkma...

son derece itici bir durum olur....

anlıyorum anne olmak hakkın eğer kabul ettiremezsen boşanma yolunu seç derim...

çünkü bir erkeğe istemediği bir çocuğu doğurmakla hem kendinden soğutursun hemde evladından....

sonra sana evladın sormaz mı "anne babam beni istemiyormuş neden zorla doğurdun beni de baba sevgisiz bıraktın" diye.

çocuk olmamasını neden istemiyor, anlayamadım.
kendi çocuğu olabilir ama sizinle ortak bir yavrusu olsa daha da güzel olur.
eğer bu konuda bencilce davrandığını düşünüyorsanız, size sevgisini bir daha sorgulayın bence.
tedavinize gelmesi, size yardımcı olması gerekir.

yurt dışına evlenerek gittiniz sanırım, kaç yıl oldu?
eğer uzun yıllar geçmişse, hala dil sorununuz olmasını hoş karşılamıyor olabilir.
biraz kendinize yatırım yapın bence.
en kısa sürede dil sorununu halledin.
dil bilseniz de bilmeseniz de doktora beraber gidin (her zaman olmasa bile)

canim inan senin dusundugunu dunyada kac bin tane bayan dusunuyordur yani evlilikten bekledigim bu degildi benim diyordur.

iste hayatta her istedigimiz dort dortluk olmuyor maalesef.dayak yok siddet yok kumar yok aldatma yok dersin baska sebepler cikar yinede mutsuz olmak icin ortaya. yine esimizdeki eksiklikler gozumuze carpar.yani 2 kere 2 maalesef 4 etmiyor herzaman.

bence esiniz sizin kendinize olan guveninizi yukseltmeye calisiyor herseyi kendi basiniza yapmanizi saglayarak kendi kendinize olan guveniniz yukseliyor.

cocuk konusuna gelincede esiniz belki kendisini hazir hissetmiyordur .
hazir hissetmedigi icin de sorumluluk sahibi olmak istemiyor.
siz de bekleyin sabr edin zorla dogacak bir cocuk ne sizi mutlu eder nede esinizi size yada dogacak cocuga baglar. sonunda yine siz pismanlik duyarsiniz.

benim eşim de böyleydi önceleri.Zor değil aslında senin hayatla mücadele etmeni istiyor.Ben de kızmıştım ilk önce.Beni koruyup kollaman grek demiştim.Sen kendini savunmaktan aciz misin demişti.Sanırım güçlü bir kişilik sergilemeni istiyor.Ama kişiliğim güçlenince de hatasını anladı şimdi de bu huyumla mücadele etmeye çalışıyor.Erkekler lafı dolandırmadan söylerler.O yüzden kırıcı gelebilir.Sen de hissettiklerini dolandırmadan söyle.Ben kedi istemiyorum çocuk istiyorum,bir kadının en doğal hakkı bu de .Sakın sen dilini kullanma hep ben dilini kullan.Suçlama sakın işi inada biner......Tabii ki bu benim eşim için geçerli.Sen de bu formülü dene derim...

eşiniz kendi isteği olan kedi için sizle karşılaşabiliyor ama çocuk için olursa olur diyor. ilginç..:1no2:

tabi ki bütün evlilikler mükemmel değildir.
sonuçta iki farklı insanın yıllarca birbiriniz isteklerine saygı duyarak yaşaması kolay değil.

ama eşinizle konuştunuz mu problemlerinizi.
doktora tek başınıza gitmek istemediğinizi çünkü yalnız dolaşmaktan hoşlanmadığınızı söyleseniz.
içinizden geçenleri, kırgınlıkları açıksözlülükle anlatın.

belki çare olur, ama olmazsa da o zaman alışmaya çalışın derim.
sonuçta bunları kurdukça daha da mutsuz bir yaşantınız olur

evlenmeden evvel hiç mi konusmadınız hobilerinizi fobilerinizi cocuk isteginizi ah be canım?
evlilik cocuk oyuncağı değil ki "bindik bi alamete gidiyoz kıyamete" rahatlıgıyla hareket edilsin
sadece yatagını, yemeğini paylaşmiyosun ki kocanla
hayatı paylaşiyosun
zevkler elbette farklılık göstericek, aynı olursa sıkar zaten
önemli olan ortak paydada buluşabilmek değil mi?
fedakarlığı hep bi taraftan beklemek egoistce değil mi?
ben de sevmem evdeki kedileri hiç mi hiç...
sokaktakileri de sevmiyorum gerçi -tatlicadiarzu-
ama sevdigim adam kedi isterse de bunun için sorun çıkaracağımı sanmıyorum
kopegin hatrı yoksa sahibinin var misali...
o kedi mi aldı gider ben de bi kopek alirim
kopegim kedisini yer
ortak paydayi bulmuş oluruz böylece delikafadulden-tatlicadiarzu-
ailesine şikayet etmen hoş olmamış...
oturup konusularak halledilemeyecek hiçbir mevzu yoktur
yeter ki uzlaşma taraftarı olunsun...

Bence 5 yıl hiçde az bir zaman değil.
Bu hayat bizim, Ömrümüz geçiyor. Her kadın anne olmayı arzu eder. Ama senin eşin için anladığım kadarıyla olsada olur, olmasa da olur zihniyeti.. Hani bu kendini hazır hissetmekle alakalı bir şey değil demek istiyorum. Bence önceliklerinizi bir daha gözden geçirin derim.
yıkmak kolay, düzeltmek zor...Oturup etraflıca konuşun, uzlaşmaya çalışın.

canım ya bu da ayrı bir dert dert olmaz olurmu.keşke önceden konuşsaydınız bu konuları kendisiyle neyi seviyor neyi sevmiyor ortak bir yaşam alanınız sonuçta seninde onunda dediği olcak seni esir diemi almış bu adamyasakkelime kendini sonuna kadar savun zıttına gitme adamın ama seninde bir tavrın olsun canım .ayrılmayıda şimdilik düşünme o en son seçenek..ayrıca çok özel olmazsa çocuk nie olmuyor problem sendemiki..o korunuyor olmasın ne bilim bunların çok çeşidi oluyor siz evlisiniz daha iyi bilirsiniz..allah yardımcın olsun öptüüm

o kedi mi aldı gider ben de bi kopek alirim
kopegim kedisini yer

Süper zekasın valla gurbaa kaydirigubbakcemile5

benim anlamadığım sen yabancı dili iyi bilmediğin için doktora gidip tedavi olamıyorsun. arkadaşınla gitmek istiyorsun hakkımı helal etmem diye seni durduruyor. aklıma gelen çocuk istemediği için seni bu yolla engelliyor.
her insan herşeyi başaramaz.
sen istemediğin halde eve kedi alması bana garip geldi. bekar evinde yaşamıyor ki istediği şeyi alsın getirsin. yılan sevseydi ne olacaktı eve alıp getirecekmiydi?
burada benim sözüm geçer sen kadınsın sus otur demek oluyor.
karşılıklı sakin bir şekilde oturun konuşun ve ortak bir noktaya varın. her ikinizinde anlaşacağı bir nokta vardır. ben de 5 yıllık evliyim. eşimle farklı zevklerimiz de var. ama karşılıklı anlayışla çözüyoruz bunu.
eşin ailesine söyledin diye sana tepki göstermez umarım.
of niye böyle bazı erkekler yaaa! :sm_confused:

sizde mükemel olmaya calısın
her erkek mükkammel kadınını arar zaten
süslenin püslenin bakım yapın dil kursuna gidin
sanırım bunları yapacak vaktiniz var

cocuk işine gelince
tek taraflı olmaz
ilerde dahada zorlanabilirsiniz bence biraz erteleyin yerimseniben

keske ailesine şikayet etmeseydin
bazı seyleri kendinde halledebilmelisin

belkide eşin bu yüzden senini ayakta duran sırtı yere gelmeyecek kararlı bir hatunu olmanı istiyor yerimseniben

eşinle olan sorununu kayınpederine anlatmanı yanlış buldum açıkcası.. kendiniz çözmelisiniz bence.. aile sorunları dışarı çıkınca hoş olmuyor saçma geliyor bana...

bu arada bebek meselesine gelince, tabiki eşiniz istemiyorsa doğurmayın.. bi ikna edin sonra.. belkide tedavisiz filan bi kazayla olur Allah'ın işi belli mi olur??

erkekler kucağına alıp hissetmeden anlayamıyorlar bunu..
benim eşim istedi ama hamileyken hiç bişey hissetmediğini söylerdi hep,
onun için ben daha önemliydim, doğuma giderken bile sana bişi olmasında gerisi önemli değil derdi, öyle deme onada bişi olmasın desemde yok!!
şimdi oğlum 6 aylık ve eve gelip beni transit geçip oğluna koşuyo...
istanbula gitti, dayanamayıp işini halletmeden geri dönmüş,
uykusuz halde, dayanamadım özledim diye, bildiğin aşık yani..

bunu anlat bakalım bi eşine belki hoşuna gider de aklına yatmaya başlar bebek işi, ne dersin???

bu arada yine canım asıl yazcamı unutmuşum, bizimkide kedi meraklısı, hep istedi hayır dedim sonra olay "sen benim mutlu olacağım şeyleri istemiyorsuna döndü, dedi ki bana eğer ben isteseymişim o istemesede sırf ben mutlu olayım diye çaktırmadan evet dermiş..

bende naptım, yemekten çıktık bigün, turluyoruz caddede, bi baktım b, kedi,sevimli de bişi, üşümüş kenarda, tam değil ama yavru sayılır, eşimin ona bi bakışı vardı ki unutamam, gitti sevdi, tam dönüyoruz arabaya, alalım bunu hadi dedim, çocuk gibi sevindi, aldık yıkadık bi hafta durdu, bende çok sevdim ama yinede aynı evde yaşayamıyorum kedilerle ben... bi hafta sonra yazık daha fazla alışmadan götürelim dedi, maymun iştahlı işte, hayır filan dedim, ertesi gün öğrendim ki hamileymişim mecburen çıkarmak zorunda kaldık bizde.. çok istersen bi gönlünü yap sende, sonra hamiş kalıca toxoplazma ayağına, bi yakınınıza verebilirsiniz kediciği... iki taraftta mutlu olur işte , ne biliyim...
Allah gönlüne göre versin canım.

Son düzenleme:
Keske hayal ettigimiz evlilikleri yasayabilsek ama yeri geliyor sallaniyorsun iste
Kediyi bende hiç sevmem sahsen benim sevmedigimi bile bile inatla evimize getirirse çok sinir olur kediyi almam içeri. orasi seninde evin. soz hakkin var. Ne yapmaya çalisiyor anlayamadim.
Cocuk mevzusu çok hassas...istemiyor belli..o yuzden seni doktora goturmuyor...zorla da olmuyor bu isler bence bu çocuk davasini biraz daha ileriye at bu sekilde saglikli bir sekilde tedavi goremezsin zaten.
Esinle konusmalisin...bir aksam tv kapansin, muzik kapansin, al karsina, içinde ne var ne yok herseyi anlat esine. konus. ben konusiyim sen dinle de. ve herseyi soyle, herseyi anlat.
halledemeyeceginiz konu olmamali konusmak en guzel silahin olmali
umarim basarili olur ve sende huzuruna kavusursun.

ben şöyle bir izlenim edindim.
eşin orda büyümüş sen evlenerek gitmişsin gibi geldi bana.
eğer öyleyse arada kültürel farklar oluyor malesef.
avrupadaki kadınlar türkiyedekinden biraz daha farklı, çocukluktan itibaren kendileri mücadele vermeye, kimseye sırt dayamamaya alışıyorlar, her işlerini kendileri halledebilecek şekilde büyüyorlar. en basitinden aranızdaki bir anlaşmazlıkta bile senin kayınpederinden yardım beklemen bile birşeyleri kendin halledememişsin gibi bir hava yaratmış olabilir.
eşin orda büyüdüyse senden de böyle şeyler bekliyor olabilir.
yine avrupada insanların evcil hayvanları olur genelde.
yani sanki bana eşin o tarz bir yaşam istiyor gibi geldi.
mesela doktor vs gibi konularda sana yardım etmemesini nedeni dilini geliştirmek için çaba harcamanı sağlamak olabilir. şimdilik çocuk istememesinin sebebi de senin o hayata uyum sağlaman için bekliyor olması olabilir.
dediğim gibi ben ne şartlarda evlendiğinizi bilmiyorum ama bana böyle geldi yazdıklarından.
eğer böyle bir yetişme farkı yoksa arada o zaman başka bir sorun olabilir.
bence sen en azından dil konusunda kendini geliştirmeye bak..

ya Bende şeyi anlamadım arkadaşımla gitcem hakkımı helal etmem bu ne demek yaa
insan der ki hastane işi yanın da biri olsun
Valla ben bişey anlamadım eşinizden
Düşmez Kalkmaz bir Allah tabi ki elimiz kolumuz tuttuğu sürece işlerimizi kendimiz halledeceğiz ama sizin ki durumu biraz abartmış gibi geldi
Neden böyle davrandığını sorduğunuz da ne cevap veriyor ?

durumun çok karışık arkadaşım
mutlu ve huzurlu olmadığın hata zaman zaman ayrılmak istediğin bir adamdan neden çocuk için diretiyorsun
ha tamam çocuk seninde hakkın elbette ama adam bunun için hiç çaba sarf etmediği gibi sana yardımcıda olmuyorsa ozaman o istemiyor demektir zorlan çocukmu yapacaksın? oldu diyelim, ne bekliyorsun bence çokda iyi bir baba olmaz senin eşin tek başına bir çocuğun sorumluluğunu üstlenmeye hazırmısın. Hele birde yurtdışında yaşarken, yabancı dilin bukadar zayıfken? bebeğin oldu diyelim onunda devamlı dr. ihtiyacı olacak kendin getirdiğinde yine bieşy anlamıcaksın, ee eşinde gelmez başkasınlanda yolamaz nasıl olacak? ilerde çocuk okulada gidicek, gene aynı sıkıntilar yaşayacaksın dilin olmadığı için
Eşinlen bu evliliği yürütmekte kararlıysan önce yabanc dilni düzelt derim kurslara git en azından tek başına dr. ihtiyacını karşılayacak şekilde öğrenmelesin. Yoksa yabancı bir ülkede nasıl yaşanır. Hoş eşinlen çok mutlu mesut olsan bile bu yabancı dil konusu çok önemli.
Kediyi sevmiyormusun yinede almak istiyormuş eşin. Ben şahsen hayvanları çok severim ama evin içinde hoşlanmam tüy, pislik yüzünden. Eşin anladığım kadariyla çocuk değilde bir hayvan istiyor kediyi eve almamak için diret senin bukadar israrlarına rağmen yine seni dinlemiyorsa ozaman eşin sana değer vermiyor demektir, sende ona göre davranırsın bundan sonra

Ben de yurt disindayim. Geldigim ülkede konusulan yabanci dil benim okulda ögrendigim yabanci dil degildi. Bu yüzden sifirdan basladim. Ilk baslarda benim esimde herhangi bir daireye, doktora... ihtiyacim oldugumda cesitli bahaneler bulup benimle gelmezdi. Heryere kendim gittim, yalnizz!. Burda genellikle bazilarii böyle yerlere gittiginde , yaninda dil bilen birini götürür. Bunu yapmadim. Zor oluyorduu, ama hallediyordum. Bu uygulamali bir dil egitimi de oluyordu aslinda, ögrenmek de kolaylasiyordu. Yani esim farkinda olmadan bana iyilik yapmisdi. Kendimi oldukca gelistirdim. Daha sonra bazi egitimlerde yapdim. Simdi hic kimseye ihtiyac duymadan yasiyor, birde is idare ediyorum. Kendi basiniza ayaklarinizin üzerinde durmayi basarin. Daha sonra cocuk düsünmek daha akillica olur. Siz kendiniz dil bilmeden o cocuk dogdukdan sonra dil ögrenme sansiniz cok daha azalacak. Daha sonra o cocuga ne kadar verimli olabilirsiniz, yabanci bir ülkede yasiyarak? Sürekli yaninizda baskalari mi olacak? Esinizin sizinle oraya buraya gelmemesini birde bu acidan düsünün!

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…