• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim hayal ettigim evlilik bu degildi:(

hepiniz cok saolun hanimlar,kedi meselesi ikna olacak gibi degil bizim oturdugumuz ev cok büyük ve bahceli ve sadece ikimiz yasadigimiz icin eve fare gelirmis diye kesinlikle alinacak yanii ona engel olamiyorum demin konustuk gene babana sikayet ettim seni dedim sadece güldü bisey demedi bakalim babasi belki ikna ederde bu evi satar baska bir kücük eve cikariz cünkü cocukta olsa kediyi birakmaz onlarin ailesinde cocuklar kedi köpekle bir arada yasiyor bir zarari olmadigina inaniyor kendide öyle büyümüs o yüzden napcam bilmiyorum evi satmaya ben ikna edemiyorum.
cocuk meselesi ise önceden geliyordu isi müsaitti simdi ama sürekli izin almasi gerekiyor bazen disariya gidiyor is icin demin konustuk gene arkadasim gelmemesinin sebebini bizim cinsel hayatimizi herkes bilmesinmis gerek yokmus randevuyu al dedi ögleden sonraya eger is icin disari gitmezsem gelirim senle ama disari gidersemde tek basina gideceksin dedi bende cevap vermedim düsün dedi bilmiyorum yani ne yapcagimi kafam iyicene karisti:((

Cok ters karekterlerde insanlarsiniz esinle...

O A diyor sen B yani ne biliyim, ortak hicbir noktaniz yok gibi...benneyaptımki

Evliligi huzurlu kilan budur aslinda, ortak noktalarin olmasi, ayni seylerden hoslanmak veya hoslanmamak...ve en önemliside konusabilmek herseyi apacik cekinmeden saklamadan...a.s

Esin cok otoriter biri galiba, kendi dogrusunu okuyan bir insan...ben evimde köpek veya kedi istemiyorsam esimde olsa cocuklarimda olsa getiremezler arkadasim, o evi ben temizliyorum o kedinin pislignide ben temizlemek zorunda kalicam, yok vallaha bu konuda kesinlikle taviz vermezdim...:1closedeyes:

Cocuk konusu biraz daha ince bir konu, eger onu ilk evliliginden cocugu varsa isin zor güzelim, o yasadi o sevgiyi duyguyu gerek duymuyor, yani olmazsada olur onun icin lakin sen sürekli isteyecek sürekli tartisacaksin onunla....:delphin:

Esinle konus ve önce sadece seni dinlemesini iste, ona bütün icinden gecenleri anlat, hatta evlendigine zaman zaman pisman oldugnu bile söyle, üzüntünü dile getir, belki bu denli üzüldügnü bilmiyordur bile...:teselli:

Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

zor bir dönemesiniz ve acaba yanlis kisiyimi sectim diyorsunuz belkide..
ama benim yasadiklarim ve gördüklerim kadari ile size biraz yardim etmeye calisayim..
öyle evliliker gördüm ki.. siddet aldatma saygisizlik icki kahve hersey var..
tamam dedim bu evlilik burada bitti.. olan garibim cocuklara olacak..
ama üzerinden zaman gecti..
yine kavgalar oldu tartismalar oldu.. ama evliliklerine son vermediler..
cünkü herseyeragmen.. zamaninda onlar severek evlendiler..
kendi istekleri üzerine evlendiler..
insallah tüm evlilik sorunlari yasayanlar en güzel yolu ile bunlari hall ederler..
hic bir yuvanin yikilmasini istemeyiz..
ve Allahin hikmetide var bu iste..
demek ki onca olaylara ragmen ayrilmamalari gerekiyordu..

rengarenk kök kusagida yagmurdan sonra cikarmis..

sizin gök kusaginiz insallah cok yakinda cikar..

Canım bence orda yurdundan uzakta olmaktan ötürü biraz bunalmışsın...
Şu başlıkta yazdığın şey varya hayatta en çok korktuğum şey...
pişmanlıktan kötü bir şey yokur...

bence senin en üzüldüğün konu çocuk konusu o yüzdende herşey batar olmuş sana.
yoksa arkadaşlarında dediği gibi diğerşeyler aşılamayacak gibi şeyler değil.
bak güçlü olma konusuna gelince. her kadın sahiplenilmek ,sığınmak ister.
Ancak benim aşkımda güçlü kendi ayaklları üzerine basan bir kadın istediğini en başından söylemişti.
Açıklamasınıda şöyle yapmıştı. yarın öbür gün çocuklarımız olacak. ve bir gün bana bir şey olursa, gözüm arkada kalmamalı. bilmeliyim ki kadınım her şeyin üstesinden gelir. Kendine ve çocuklarımıza sahip çıkar. bunu bana açık açık söyledi... İlk başta garipsemiştim ama açıklamasını dinleyince hak verdim ona. Sende biraz toparla tatlım. ben senin yerinde olsam. çocuk mu istiyorum inan hırsımdan yabancı dili yalar yutar derdimi anlatır kapak gibi tedavimide görürdüm.

Son düzenleme:
belkide her zaman hayallerimizi güzel tutmamalıyız sonradan hayal kırıklığı oluyo birazda olumsuz yönlerini düşünmeliyiz hayatın kimsenin dört dörtlük değildir ki hayatı.....

eşinin sana yaşattıkları kırıcı.çocuğu olması çocuk istemesine engel değil bence.birde yeni evli değilsinizki bekleyin desem.çocuk konusunu ileri bir tarihe atın.eşin istemiyor.
kediye gelince bende evde hayvan istemezdim.bir hayvanın yaşadığı ev nasıl temiz kalabilirki.sen birde bebek düşünüyorsun.eşin kedi alacak sanırım.kediyi bir şekilde uzaklaştır.kapıyı falan aç gitsin.yada arkadaş yazmış köpek al diye.bence güzel bir fikir.kedi köpeği görünce evden kaçar zaten.
eşinin seninle doktora gelmemeside normal değil.ben küçükbir yerde yaşıyorum ama her zaman doktora eşimle giderim.eşim benim iyi günümde de kötü günümde de yanımda olmaı.evlenirken hastalıkta ve sağlıkta yanında olacağım diye söz vermedi. ne çabuk unuttu.

kendi istediklerini sana zorla yaptırmaya çalışıp,senin isteklerini görmezden gelmesi çok bencilce bi davranış..kendi baba olduğu için yeni bi çocuk şimdilik onu senin kadar heyecanladırmıyodur belki..ama sakin sakin konuşmakta fayda var..tartışma şeklinde değilde ,muhabbet eder gibi konuşmayı dene canım..buraya yazdıklarını onada söyle..bende vimde kedi olsa çoookk rahatsız olurdum ve yaşıyamazdım o evde..anlıyorum seni..evlilikteki sorunlar sadece ihanet ve dayak değil işte..bunlarda küçük gibi duran ama insanı çok etkileyen büyük sorunlar ..dışardan bakınca " aman canım seninkide sorun mu" denilebilir..ama olayı birebir yaşayan için çok farklı durum...en iyi yol,sağlıklı iletişim canım

evlenmeden önce kurdugum hayallerle yasadiklarim o kadar farkli ki....ben böyle hayal etmemistim 5 yillik evliyim ama bazen keske evlenmeseydim diyorum bazen ayrilayim bitsin diyorum ama sonra yasayacaklarimdan korkuyorum yada pisman olmaktan belkide ben cok seyler bekliyorum evlilikten bilmiyorum:((
esim beni aldatmiyo dayak yok seviyo beni ama ne bileyim bazen cok kaba oluyor genelde onun dedikleri her zaman dogru onun dediklerini yapmaliyim her zzaman herseyi basarmaliyim asla hatam olmamali ve kimseye muhtac olmadan yasamalliyim oda dahil kimseye sirtimi dayamamaliyim ama insan istiyo arkasinda duran onu kollayan birini istiyo..
yurtdisindayim ve yabanci dilim cok mükemmel degil doktora giidicegim zaman gelmez kimseyide yanima almami istemiyor kendin git hallet diyo sinir oluyorum cocuk istiyorum ve tedavi olmam gerekiyor ne kendi geliyo nede birini almami istiyo sanki cocuk istemiyor gibi hic hevesli degil tedavi ol cocugumuz olsun demiyor olursa olur olmazsada nolacakki diyo tabii onun cocugu var ama benim yok:((((arkadasimla gidicem deyincede gidersen hakkimi helal etmem sana diyor ve benim elimi kolumu bagliyor sinir oluyorum o böyle yaptikcada ondan soguyorum sanki:((((
eve hayvan istiyo ben hayvanlardan korkuyorum evlendigimde kedisi vardi onunla yasamaya calistim ama olmadi cok zorlandim sonra öldü kedi simdi yenisini alacak ve benim istemedigimi bildigi halde alicakmis hatta aldi bile sayilir 6 hafta sonra kedi bizde.ve ben istemiyorum ama beni dinlemiyor cünkü o evinde hayvan olmasini istiyormus bana alisirsin seversin cok sacma deyip isin icinden cikiyor benim fikirlerimi kabul etmiyor....
dün aksam kaynanamla kayinpederle konustum türkiyede yasiyorlar arada geliyorlar anlattim oglunuz böyle böyle yapiyor dedim kayinpeder hemen islerimi yoluna koyup geliyorum sen meraklanma dedi ama babasini dinleyeceginide sanmiyorum gene bildigini okuyacak biliyorum ama ben burasi benim evimse eger evimde rahat olmak isterim ama evde kediyle ne kadar rahat olucam imkansiz yada evimde cocuk sesi istiyorum tek basima doktora gidince derdimi anlatamadiktan sonra doktor bana faydali olamayacak ve ben bu kadar sorunla mutlu olamayacam belki size sacma gelecek cok basit seyler diyeceksiniz ama insan mutlu olmak istiyor evinde huzur istiyor ama ben ne mutluyum nede huzurluyum herrgün yeni bir sey yapmak zorunda olmaktan sikildim ben mükemmel degilim ve esim mükemmel olmami istiyo napacam ayrilmalimiyim yoksa nasil esimi idare edebilirim ne olur fikirlerinizi yazin bu inatci esle ugrasmak zor tecrübelerinize ihtiyacim var:(((

Ya yazdiklarini okudukca kusura bakma icimden bir gülümseme geldi, cünki kendi durumumla karsilastirdim ister istemez.

1. Ben eve kedi istiyorum, esim istemiyor. Ay annemgilin kedisi var okadari tatliki, orda bile tahammülü yokki, eve alirsan pencereden atarim diyor kötükedihüso (Ayrica türkiyeden gelen cogu insanlar evde hayvan sevmiyor ya, hayret)

2. Cocuk konusunda senin esin gibi düsünüyorum, tabii senin esinin cocugu varmis onunki biraz daha farkli bir durum, sen cocukla belki ona daha yakin, yada kendini daha az yanliz hissedeceksindir, sonucta yabanci bir ülkedesin

3. Esine sonuna kadari katiliyorumki kendi ayaklarinin üstünde ögrenmeye mecbursun. 5 sene olmus, daha dilini en azindan doktorla konusacak kadari gelistiremediysen, bence esinden cok kendine yüklenmen gerek. Madem esin böyle düsünüyor, git dil kursuna, hazir cocugunda yokken. Gelistir kendini.

Birde bence esinle aranda ne yasaniyorsa aranizda kalmali. Yok babasini, yok ali´yi yok veli´yi karistirirsan cok pisman olursun sonunda. Sanki sana iyi mi diyecekler. Simdi hos bes, iki gün sonra, aman gelinde zaten gecimsiz derler cikarlar isin icinden.

Iyi bir esim var diyorsun, dahada iyi olun, daha cok canim cicim olun, erkekler bunlardan hoslanir, seni dahada cok sever.

Yok yinede illede birini götürecegim doktora giderken diyorsan caktirmadan götür, haberi olmasin ya, okadarinida yap artik sırnaşık şey

bazı insanlar hayvanları daha çok sever..

çocuk yerine bir köpek kedi bakmak daha iyi gelir onlara..

birbirinize daha net olmaya çalışın. konuşarak anlaşmaya çalışın...

evliliğinize farklı birşeyler katın. benim şuan evimde iki köpeğim var ve sözlüyüm evlenince hemen bebek istiyor. ama ben ise bir köpek daha almayı tercih ederim. ama konuşarak bunları aşmaya çalışıyoruz.

Esiniz bence dogru yapiyor sizi oradaki hayata alistirmaya calismakla. Kendi ayaklarinizin ustunde durmanizi ve oraya adapte olmanizi istiyor ki bu bence cok hos bir sey. 3 ay evvel dilini hic bilmedigim bir ulkeye gittim turist olarak ve Ingilizce bilmeme ragmen hic Ingilizce konusmadan 1 hafta boyunca basimin caresine bakabildim, kaybolmadim, ac kalmadim ve 4. gun cat pat ogrenmeye baslamistim bile, ki siz orada yasiyorsunuz, kesinlikle onlarin dilini konusmaniz gerekiyor. 30 senedir Almanya'da yasayip 1-2 kelime Almanca konusamayan insanlar var, o mu daha iyi yoksa oraya adapte olmak mi?

Cocuk konusuna bir sey diyemeyecegim, 2 taraf da hazir olmadan bu is olmaz.

Ama hayvanlar konusuna gelince umarim su forumda evde hayvan olmaz, pis diyen, al olmadi baskasina verirsin diyen insanlara inanamiyorum. (korkana diyecek bir seyim yok) O hayvanin duygulari yok sanki, o zavallicik ayrilma psikolojisi yasamayacak sanki!!! Kedim de var, kopegim de ve artilari cok fazla. Keske onlarin verecegi sevgiyi gorebilseydiniz, keske kedi - kopek ile yasayan insanlara ve ozellikle cocuklara psikolojik ve bedensel gelisimine hayvanlarin olumlu etkilerini anlayabilseydiniz.

senin güçlü olmanı istiyor ,kendisi hödük olma konusuda ısrar ediyor oh ne ala.ayakları üzerinde durmak kolay ama kütüge şekil vermek zordur(sen sevmedigin halde kedi alması kabalık,bencillik).bence öncelikle onun ne kadar kaba bir insan oldugunu ona açık bir şekilde söyle ve sırf onu sevdigin içinde dedigini yap.zamanla çok büyük bir hata yaptıgını o zaman anlar.kadınlara eşleri sürekli güçlü olması konusunda akıl veriyorlar,fakat durumun nereye varacagını da kestiremiyorlar.kadınlar normalde güçlüdür, duygusal zekaları çok kuvvetlidir,yeteneklidir.senden daha güçlü olmanı istiyorsa yap sevdigin adamı birde bu şekilde gör:)umarım herşey düzelir (senin elinde)

Esiniz bence dogru yapiyor sizi oradaki hayata alistirmaya calismakla. Kendi ayaklarinizin ustunde durmanizi ve oraya adapte olmanizi istiyor ki bu bence cok hos bir sey. 3 ay evvel dilini hic bilmedigim bir ulkeye gittim turist olarak ve Ingilizce bilmeme ragmen hic Ingilizce konusmadan 1 hafta boyunca basimin caresine bakabildim, kaybolmadim, ac kalmadim ve 4. gun cat pat ogrenmeye baslamistim bile, ki siz orada yasiyorsunuz, kesinlikle onlarin dilini konusmaniz gerekiyor. 30 senedir Almanya'da yasayip 1-2 kelime Almanca konusamayan insanlar var, o mu daha iyi yoksa oraya adapte olmak mi?

Cocuk konusuna bir sey diyemeyecegim, 2 taraf da hazir olmadan bu is olmaz.

Ama hayvanlar konusuna gelince umarim su forumda evde hayvan olmaz, pis diyen, al olmadi baskasina verirsin diyen insanlara inanamiyorum. (korkana diyecek bir seyim yok) O hayvanin duygulari yok sanki, o zavallicik ayrilma psikolojisi yasamayacak sanki!!! Kedim de var, kopegim de ve artilari cok fazla. Keske onlarin verecegi sevgiyi gorebilseydiniz, keske kedi - kopek ile yasayan insanlara ve ozellikle cocuklara psikolojik ve bedensel gelisimine hayvanlarin olumlu etkilerini anlayabilseydiniz.

Hayvanlar konusunda cok haklisiniz :içelim: a.s.Biz de bir ay önce cocuklarin asiri israri nedeniyle kücücük yavru Labrador aldik eve. O kadar sevimli ki. Ayrica cocuklarin ne kadar sevindigini, ne kadar mutlu oldugunu, onun bakimiyla sorumluluk duygularinin nasil olumlu gelistirdigine, onunla nasil oynadiklarina, yavrucugun bile bundan nasil mutlu olduguna sahit oldum. Ögretildiginde de gayet temiz oluyorlar. Önce bende karsi cikmisdim.:1rolleyes: Ama simdi en az cocuklar kadar ben de seviyorum o yavrucugu.

bu erkekelr bu kadar bencil olmak zorundamı yada dur durr bunlar daha iyi bencıllım demek ıcın yarısmaktalarmı anlayamadım

evlenmeden önce çocuk, evde hayvan besleme gibi önemli konular konuşulmalı bence. her insan çocuk isteyecek ya da hayvan sevecek diye bir kural yok. eğer isteyen kişi, diğeri için bu isteğinden vazgeçmeyi göze alıyorsa sorun yoktur, ama buna asla katlanamam diyorsa bir kez daha düşünmek gerekir.

eşinizin çok otoriter olduğunu düşünmedim, öyle olsaydı, babasına şikayet ettiğinizi söylediğinizde (şaka yoluyla da olsa) sadece gülmekle yetinmezdi.

5 yıllık evlisiniz, ne zaman oraya gittiniz bilmiyorum ama gideceğiniz belli olduğuna göre hatta evlenmeden dil eğitimine başlamalıydınız. şükredin ki eşiniz kendinizi geliştirmeniz, tek başına ayakta durabilmeniz içni uygun ortamı hazırlıyor. neler duyuyoruz, yurt dışına getirdikleri eşlerini yalnız başına sokağa bırakmayanlar, her şeyi kendi halledip dil gelişimini, sosyalleşmesini engelleyerek psikolojik baskı yapanları...

çocuk istiyorsunuz ama henüz tek başınıza gidip doktora derdinizi anlatamıyorsunuz. çocuğunuz olduğunda ne yapacaksınız? eşiniz iş için evden uzakta olsa, acil bir durumda bebeğinizle ilgili doktora nasıl bilgi vereceksiniz? eşiniz de bunları düşünüyor ve henüz oradaki hayata yeterince uyum sağlayamadığınız için bir çocuk için erken olduğunu düşünüyor olabilir.

açıkça oturup konuşmalısınız, çocuk konusunda isteksiz olmasının nedeninin dil sorununuz olup olmadığını da konuşmalısınız bence. ayrıca eşiniz çok karşı da değil sanırım çocuğa. ama dil sorununuzu acilen halletmeniz birçok sorununuzu giderecektir.a.s

evlenmeden önce kurdugum hayallerle yasadiklarim o kadar farkli ki....ben böyle hayal etmemistim 5 yillik evliyim ama bazen keske evlenmeseydim diyorum bazen ayrilayim bitsin diyorum ama sonra yasayacaklarimdan korkuyorum yada pisman olmaktan belkide ben cok seyler bekliyorum evlilikten bilmiyorum:((
esim beni aldatmiyo dayak yok seviyo beni ama ne bileyim bazen cok kaba oluyor genelde onun dedikleri her zaman dogru onun dediklerini yapmaliyim her zzaman herseyi basarmaliyim asla hatam olmamali ve kimseye muhtac olmadan yasamalliyim oda dahil kimseye sirtimi dayamamaliyim ama insan istiyo arkasinda duran onu kollayan birini istiyo..
yurtdisindayim ve yabanci dilim cok mükemmel degil doktora giidicegim zaman gelmez kimseyide yanima almami istemiyor kendin git hallet diyo sinir oluyorum cocuk istiyorum ve tedavi olmam gerekiyor ne kendi geliyo nede birini almami istiyo sanki cocuk istemiyor gibi hic hevesli degil tedavi ol cocugumuz olsun demiyor olursa olur olmazsada nolacakki diyo tabii onun cocugu var ama benim yok:((((arkadasimla gidicem deyincede gidersen hakkimi helal etmem sana diyor ve benim elimi kolumu bagliyor sinir oluyorum o böyle yaptikcada ondan soguyorum sanki:((((
eve hayvan istiyo ben hayvanlardan korkuyorum evlendigimde kedisi vardi onunla yasamaya calistim ama olmadi cok zorlandim sonra öldü kedi simdi yenisini alacak ve benim istemedigimi bildigi halde alicakmis hatta aldi bile sayilir 6 hafta sonra kedi bizde.ve ben istemiyorum ama beni dinlemiyor cünkü o evinde hayvan olmasini istiyormus bana alisirsin seversin cok sacma deyip isin icinden cikiyor benim fikirlerimi kabul etmiyor....
dün aksam kaynanamla kayinpederle konustum türkiyede yasiyorlar arada geliyorlar anlattim oglunuz böyle böyle yapiyor dedim kayinpeder hemen islerimi yoluna koyup geliyorum sen meraklanma dedi ama babasini dinleyeceginide sanmiyorum gene bildigini okuyacak biliyorum ama ben burasi benim evimse eger evimde rahat olmak isterim ama evde kediyle ne kadar rahat olucam imkansiz yada evimde cocuk sesi istiyorum tek basima doktora gidince derdimi anlatamadiktan sonra doktor bana faydali olamayacak ve ben bu kadar sorunla mutlu olamayacam belki size sacma gelecek cok basit seyler diyeceksiniz ama insan mutlu olmak istiyor evinde huzur istiyor ama ben ne mutluyum nede huzurluyum herrgün yeni bir sey yapmak zorunda olmaktan sikildim ben mükemmel degilim ve esim mükemmel olmami istiyo napacam ayrilmalimiyim yoksa nasil esimi idare edebilirim ne olur fikirlerinizi yazin bu inatci esle ugrasmak zor tecrübelerinize ihtiyacim var:(((

canım bence eşin senin mükemmel olmanı değilde hayatı paylaşırken sadecec kendi istediklerinin olmasını istiyor anladığım kadarıyla. seninde duyguların isteklerin var herkez mükemmel olamaz. kendisi 4/4 lükmü. sinnir oldum bak şimdi. bence basit konular değil bunlar. doktora tedaviye gelmiyor senin isteklerine değer vermiyor demekki hayatı paylaşmak bu değilki. keşke daha iyi tanıyıp evlenseydin. sanırım birazda gözünü korkutman gerekecek yoksa huyundan vaz geçmeyecek demekki...

Hayvanlar konusunda cok haklisiniz :içelim: a.s.Biz de bir ay önce cocuklarin asiri israri nedeniyle kücücük yavru Labrador aldik eve. O kadar sevimli ki. Ayrica cocuklarin ne kadar sevindigini, ne kadar mutlu oldugunu, onun bakimiyla sorumluluk duygularinin nasil olumlu gelistirdigine, onunla nasil oynadiklarina, yavrucugun bile bundan nasil mutlu olduguna sahit oldum. Ögretildiginde de gayet temiz oluyorlar. Önce bende karsi cikmisdim.:1rolleyes: Ama simdi en az cocuklar kadar ben de seviyorum o yavrucugu.

Tebrik ederim sizi bu sorumlulugu aldiginiz icin. Cok ozel bir sey hayvanlarla evi paylasmak :)

dil problemin ortadan kalktiginda okadar cok seyler degisicek ki hayatinda. her isini kendin görebiliceksin arti esine yardimci olabilieceksin. bende yurt disinda büyümüs biriyim ve eger benim ilerdeki esim turkiyeden gelicekse bende isterm kendi isini yapabilsin, doktoruna kendi gitsin ( uzun süreli tedavi, ciddi rahatsizliklar haricinde). en önemlisi bazi yükleri benim omuzumdan almasini yardimci olmasini isterim. belki senin esinde bunu istiyor bunu bekliyordur senden olamazmi? her ay yapilmasi gereken ödemeler, eve gelen mektup veya faturalarin ne oldugunu nerden geldiginin bilincinde olmak. avrupada yasamak zor genellikle her is kagitla mektupla hallediliyor ve bunlar okadar kolay seylerde degil. cocuk istemek tabikide hakkin fakat bazi arkadaslarin dedigi gibi bebegin rahatsizlandiginda ne yapicaksn doktora nasil götürüceksin? esin her seferinde izin de alamazki is yerinden. yurt disinda yasiyorsan cocuguna bakabilmen icin de dil bilmen gerekiyor. yeni bi mama cikmis diyelim ne oldugunu icinde neler oldugunu anlayamiycaksin.

bence kendini biran önce gelistir. imkanin varsa kursa git, yabanci insanlardan olusan bi cevre edin kendine, türk kanallari izliyorsan hemen son ver bu sekilde de kendini gelistiremezsin. hersey senin elinde arkadasim. umarim basarirsin..

aranızdaki herşeyi yoluna oturtmadan bence eşinden çocuk yapma.insanlık hali belli olmaz,ileride şimdi çocuğum olmasaydı,şöyle olurdu,böyle olurdu gibi cümleler kurabilirsin.o yüzden eşinin istemesi de önemli.bu arada sen istemediğin halde evde hayvan beslemek istemesi bana resmen psikolojik baskı gibi geldi.herkes hayvanları sevmek zorunda değil.ben de sevmiyorum ama,zarar da vermem.

Back
X