- 31 Ağustos 2008
- 5.629
- 19
-
- Konu Sahibi sevimistanbul
canım benim ne kadar güzel yazmışsın Allah razı olsun.. ben Ankaradayım onlar kırklarelinin köyünde.. nışanda sanırım elti belasıda gelcek dur o zaman aynen bu cümleleri kullanayım... Allah ım inşallah diyebilirimde üzerimdeki emelleri son bulur.. nışanım için çok heyecanlanıyorum... yıllardır anane babane ..sıkıldım, Evlenince kapımı kapatıp kafamı dinleyeceğim.. ilk defa yuvam olacak diyeyim ayy gercekten bunu yapyım ben...Yapılabilecek en mantıklı şey. Kayınvalidenin,eltinin,sözlünün olduğu bir ortamda "düğün için çok heyecanlanıyorum. Yıllardır anneanne,babanneyle yaşamaktan sıkıldım. Eşimle yalnız olacağım,kapımı kapatıp kafamı dinleyeceğim,eşimden başka kimseye hesap vermeyeceğim inşallah. Ayy bir an önce gelir inşallah o zamanlar" gibi bir şeyler söyle. Artık herkes alsın bu cümlelerden hakkını. Daha da anlamazlarsa geçer karşılarına açık açık sölersin.
canım benim ne kadar güzel yazmışsın Allah razı olsun.. ben Ankaradayım onlar kırklarelinin köyünde.. nışanda sanırım elti belasıda gelcek dur o zaman aynen bu cümleleri kullanayım... Allah ım inşallah diyebilirimde üzerimdeki emelleri son bulur.. nışanım için çok heyecanlanıyorum... yıllardır anane babane ..sıkıldım, Evlenince kapımı kapatıp kafamı dinleyeceğim.. ilk defa yuvam olacak diyeyim ayy gercekten bunu yapyım ben...
bak sözlümle 2. konuşmayı hiç yapmayım!!!! bunu diyeyim ona... eltim ve kaynanam nışana gelince bunu diyeyim... ama szölüm bana hep dio ikimize ait yuwa ne kadar güzel die.. ewet diyorum dur aklıma iyi soktun.. alnından öpüyorum pelin seni.... ayy ne güzel ya eltim derki bu pasif bu cümleleri nerden akıl etmiş derbunun akıl hocası kim der
Şu an ki büyü bozulur mu konuşunca demişsiniz.
Hayatınız boyunca böyle önemli kararları açıklamak zorunda kalacaksınız.
Yani onunla konuşmaktan korkmak çok çok zarar verir Size.
Böyle başlarsa hep böyle alışır ve kendinizi direk ifade edemezsiniz.
Ne kadar acıtsa da doğruları konuşun.
Ama onu ve ailesini yermeyin. Çünkü onlardan vazgeçemez ki.
Sadece kendi gerekçelerinizi anlatın, bakın annane- babanne elinde büyümüşsünüz.
Artık bir yuvam olsun istiyorum diye açıklamışsınız. Başka gerekçelerde sunun evliliğimiz otursun iyice, ikimiizn aileside karışmadan, borcumuzu bitiririz gibi nedenler olabilir.
Bu kararı ailesine ifşa edecek olan odur.
Gider biz ikimiz ayrı bir yerde ev kuracağız anacığım, abicim.
İnşallah bu karardan sonra da nişan tarihimz de şu civarlar olsun dedik.
İlersine ilerde bakarız demeli.
Aman aman sözlüm üzülmesin diye, konuşmaktan çekinmeyin. Bu ona kıymak değil ki.
Burda kıyılmaması gerekn kişi Sizsiniz bence. Bakın ne sıkıntılarla büyümüşsünüz.
Sözlünüz kuracağınız yuvayı benimsemeli ve bu Sizin yönlendirmenizle olacaktır inşallah.
Çok zor ama işte bunlar konuşulmayınca bir ömür sıkıntı ve pişmanlık yaşayanlar var..
Pasif deme kendine. Dişe diş,kana kan hadi bakalım :)))
Sözlünle görücü usulüyle tanışmadın galiba, seviyorsun anladığım kadarıyla. Yorumların hepsini okuyamadım kusura bakma. Bence evlenmeden çok samimi olmuşsun sen bu insanlarla. Daha nişanlı bile olmadığın kişinin ailesiyle ne gerek var bu samimiyete. Ben evliyim bu kadar samimi değilim. Saygılı ama mesafeli olmayı dene. Daha gelini bile değilsin ki sen onun. Cahil insanlar senin samimiyetini,iyi niyetini saflık olarak değerlendirir, kullanmaya çalışırlar seni. Eltinin evine niye gidiyorsun ki. Teceresiyle, nanesiyle işin ne canım benim. Kayınvalidenin evine gitmek zorundaysan sözlüne yapış. Misafir gibi davran. Kendini sevdirmeye çalışma. Mutfağına falan sadece bardağını,tabağını koymak için gir. İyiyim teşekkür ederim, siz nasılsınız gibi mesafeli konuş. Ayrıntıya girme, bırak soğuk desinler. Eltini kaale alma, hal hatırdan sonra bişey anlatıyorsa kafanı çevir başka yere bak , dinleme güzelim. Sen iyi, samimi bir insansın anladığım kadarıyla. Ama karşındakiler bunu saflık olarak görüyorsa, ör duvarlarını uzaklaştır kendinden. Yoksa evlendikten sonra çok sıkıntı çekersin.
İyi olmak çok basitken, hiçbir güç sarfetmeye gerek yokken insanlar şirret olmak için neden bu kadar çaba sarfedeler anlamam. Eltinizi kendi halinde bırakmaktan başka çareniz malesef ki yok. Bir insana en büyük ceza varken O`nu yok saymaktır, zamanla düzelir inşallah... Kaynana olayına gelince evet ev üstünde ev olmaz görüşünü savunanlardanım ama bir tek kaynanızla yaşayacaksanız ve siz evlenince o yalnız kalacaksa çokta problem etmemenizi tavsiye ederim. Belki zararı değil faydası bile dokunabilir size birçok konuda...
onlar kırklarelinin köyünde ben Ankaradayım canım. tel ile aramam mı gerek ay hiç içimden gelmio aramasam olmaz mı ?? zaten kaynım bana aşırı soğuk aramasam olmaz mı ????????? biliyorum beni sewen insanlara bak ramadı vw dicek ama hiç içimden gelmio gülüm ya aramak ?? doğumu ile ilgili iki kez msnde konuşcak oldum ay bi hawa bi hawa... amacı ne anlamam çekemiyorum vallahi.. hep gösteriş hep gösteriş aramayayım ya olmaz mı ??Pazardan bir tulum al götür şekercim, almadı demesin. Ama pazardan al, marka bişey olmasın sakın özellikle yap. Sözlüne bu yeni kararlarından bahsetme sakın . Onlara tavır yaptığını düşünmesin. Kayınvaliden mümkünse zaten bişey yapmasın, bir yapar 5 bekler bunlar. Senden uzak, ona yakın olsun. Madem senin iyi niyetinin karşılığını gösteremiyor, ağırdan sat kendini sende.
Allah yardımcın olsun canım böyle insana diş göstermek gerek 2 diş göstersen susmasını bilir o . kimmiş ki seni eziyor seviyesize bak hele. Hodri meydan bakalım kimmiş cazgır bari söylediklerine degsin :)) diş göster
eltin cok ayri bir konu ama onu alt etmenin tek yolu uzak durmak mumkun oldugunca muhattap olmamak. bence senin asil sorunun kaynanan ve onun senle yasama planlari.
bence kaynanan seni sandigin gibi diger gelinlerinden daha cok fln sevmiyor. sadece evlenmeden once sana iyi davranarak senden gelebilecek itirazlari ve negatiflikleri bertaraf etmeye calisiyor. hani o sana kizi gibi davranirsa sen de utanip cekinip birsey diyemiyceksin. hem de dersen sozlunun gozunde sen suclu olcaksin. sunu hic unutma ne kadar iyi olursan ol ilk hatanda hepsi unutulur kotu olan sen olursun. onca zaman ettigin fedakarliklarin da adi olmaz. o yuzden aranizin bozulcagina fln aldirmadan senin istedigin ne ise onu yaptirmak icin elinden ve dilinden gelen herseyi yap. cunku istedigin seyleri yapamadan kotu olacagina en azindan istediklerini yaptir da kotu ol. senin kaynananin hali hazirda iki gelini varmis, onun kesinlikle kafasinda bir gelin profili vardir. kendi kizi da varmis, kalkip gelinden kiz olmayacagini bilir. hevesini de almistir o konuda. yani kendini ozel sanma sakin. bunlari hepsi evlenene kadar. bak bu iyi halleri sayesinde size para fln yardimi yapmamasini kabullenmissin ses cikartmiyorsun. yani kadin ektigini biciyor bir guzel. gayet akillica. sen de ondan geri kalma. saygili ol ama dedigini yaptir. ustelik isteklerinin hicbiri mantiksiz degil. neden sizle yasiyormus ki??? en yeni gelinin evine mi yerlesilirmis? digerlerinden yuz bulamiycagini biliyor. en iyi sana sozu gecicek ondan bastan yolunu yapiyor. simditavir koymazsan isin coooooooooooook zor!! azcik acik gozlu ol. sozlunun hurmetine fln da olsa kendini ezdirme.