- 3 Mayıs 2008
- 259
- 1
-
- Konu Sahibi sevimistanbul
Emin ol öğrenirsin :) Allah sana mutlu huzurlu bir evlilik nasip eder inşallah sözlün iyi yaa gerisini salla gitsin :)wallah o dedğim 55 yaşındaki akrabamda dioki karşısına geç sen deliysen ben senden daha deliyim benle uğrasma de dio40 fırın ekmek yemem lazım bu laf için :) ne eziklğim var bilmiom.. bence babane anane koltuklarında yaşamış olmanın verdği kendini gerçekleştirememişlik.. hep uysal yönlerim gelişmiş baskılardan dolayı, savaşma niteliğim gelişmemiş, Allah a şükürki sözlüm böyle deil o ikimizide koruyo.. zaten tek istedğim onunla kaynana derdi olmadan bi yuva kurmak.. pericim bigün belki öğrenebilirm en azından dur demeyi :) bana dua et ..
Emin ol öğrenirsin :) Allah sana mutlu huzurlu bir evlilik nasip eder inşallah sözlün iyi yaa gerisini salla gitsin :)
aminnnn inşallah hepimize.. bu gece uyumadan önce, bana burda zaman ayırıp çözümler üreten sağduyulu arkadaşlarıma ve sana dua edeceğim.. Herşey gönlümüzce olsun inşallah...
Bence hiççç muhatap olmayın, onu takmayın kafanıza. Eltinizi iplemediğinizi kendisine de hissettirin ki yaptıklarının beş para etmediğini, sizin moralinizi bozamadığını anlasın. Bu insanları dikkate alırsan daha mutlu olur eziyetlerine daha çok devam ederler. O yüzden dikkate almayacaksın olacak bitecek.
ayy canım çok teşekkür ederim ilgilnediğin için diğer yazıyı görmedim çünkü topic acmayı bilmedğim için hayli yere yezıp değişik fikirler istemiştim takip edemedim.. ne kadar güzel yazmışsın.. mutlulugunda payi olmayana hayatindan hisse vermiyceksin,mutsuzluga yol acanada mesafe koycaksin.cnözlem diger topiktede yazdigim gibi mutlulugunda payi olmayana hayatindan hisse vermiyceksin,mutsuzluga yol acanada mesafe koycaksin.
Sözlün senin yaninda destek ne güzel eltini daha fazla kafana takma mutlulugunuzun tadini cikar...
Eltinizi düzeltmek, doğrultmak mümkün olamaz. Kimsekimseyi değiştiremez.
Kaldı ki Siz henüz o aileye dahil değilsiniz, çok fazla tepki verirseniz göze hoş gözükmeyebilir.
Siz onu facebook listenizden silmekle başlayın.
Şu an alakanız yok bir bağlantı kurmasına engel olun Sizinle.
Bence en iyisi görünce sadece selam vermek ve daima mesafeli olup hep SİZ diye hitap etmek.
Ne olur yanlış anlamayın Siz sözlüsünüz henüz.
Ailesinin içine bu kadar girmeyip, belki daha az yıpranabilirsiniz.
O bunu demiş, buna bunu demiş, buna benim hakkımda neler demişlerle uğraşıp en güzel günlerinizde kendinizi üzmüşsünüz.
Belki bundan sonra evleninceye kadar ailesiyle yüz göz olmamaya çalışın.
Bırakın Sizi evlenince kardeşi gibi sevsin sözlünüzün abisi, anneleri.
Şu aşamada daha az fedakarlık yapıp, sadece iki kişilik hayal ve planlara odaklanın bence..
Ve sözlünüz aracılığıyla bağlantı kurun nişan için yapılacaklara falan.
Çok doğru biz söz var. Samimiyetten maraz doğar diye.
Çok sevseniz de ailesini biraz mesfeli durun.
Ve sözlünüzle anlaşın gelecekte kuracağınız aile ile ilgili hiç bir kararınızı ailesinden kimseye açmasın.
Madem yuvanızı ikiniz kuracaksınız biraz ketum olmalı, iki kişi dimdik durmalısınız ailelere karşı.
Bence bırakın yardım etmesinler, baştan az eşyanız olsun ama ilerde kimse Size laf söyleyemez.
Yolunuza da kimse çıkamaz.
Çok uzattım ama eğer aynı evde yaşama mevzusu hallolmadıysa ben olsam nişanı bu iş çözülmeden yapmazdım.
Sözlünüzle net bir karar alıp öyle büyük adımlar atsanız daha iyi olabilir.
İnşallah gönlünüzce olur.
Huzurla kurarsınız yuvanızı
pelin canımm benim sözlüm arkamda olmak zorunda çünkü en ufak bi hatam olmadı eğer bende biraz hata olsaydı kaynım gbi hatalarımı örter yanımda olurmuydu bilemem.. mesela eltim bütün aileyle kanlı bıçalı kaynım herşeyine boyun eğiyo.. eltimin zararlarından ötürü arkamda.. ama anne konusunu karara bağlamak çok zaman aldı.. bana zaten kardeşimin çocuğu olcak annem köyü bırakırdı bizle yasamaz o köyü seviyo dedi ama eltim o kadar zehirliki kayınvalidemin hem parasını yiyo hem günlerini zehir ediyo.. sözlüme bak benim günahıma girme ben babane anane ile yasadım aynı ewde 1 kere bile annem babam olmadı evlenince birde k.walide çekemem.. iyi iken kötü olmayalım dedim uzun tartışmalr sonunda tamam dedi ama korkuyorum ben.. sence konuşmalımıyım nışandan önce... üzülmesinide istemiom ama bu konuda beni üzüo acık konuşmka isteden bunu yolu yokmu ?? ima ile konuşsam ?? şuan hersey o kadar güzel o kadar güzelki bu konuar onu benden soğutacak konuşunca bende uzaklaşcam biliom ?? iki kişilik hayal kurarken bile diomki acaba samimiyetsiz bulurmu annesiyle kalmak istemedğimi daha önceden söylemiştim bilerek böle hayal kurduğumu düşünmesin diyorum.. ne kadar samimi olduumu bilir asla kasıtlı davranmam ama öyle düşünürse ya ?? nasıl halledeyim ?? bence evlenince kayınwalideme aramı acmadan hissetitreyim herkes evine yakışır gibilerinden demi ?? ki yapabilcemi hiiiiiiççç sanmom.. korkarımki ilerde ewime gelcek oturcak ben eşimden soğuyacağım talihim değişmicek anane babane kaynana offfff acıkca demezsem onlar ewimden kalma ümidiyle yasayacak... sözlümün babası wefat etmiş... kadın tek ama ewi war eltimle alttı üstlüler...Özlemcim şu anda sözlünü yapmak istediğin şeylere ikna ettin,ettin! Nişandan sonra,düğünden sonra aile kıymete biner istediğin hiç bir şeyi yaptıramazsın benden söylemesi. Benim nişanım yeni olmuştu nerede oturulacak tartışması çıktı. Bizimki evi falan terketti,annesine yüzümü göremezsiniz dedi ikna etti. Düşünüyorum da düğünden sonra olsa,beni ikna ederdi :) Bence de şu kayınvalidenin kiminle kalacağı problemi halledilmeden nişanı yapma. Sözlüne de açıkca söyle. Ben nişanlandıktan sonra,taktığım yüzüğü çıkartmak istemem. Bu sorunlar halledilmeden nişan yapamam de.
yasmincim sözlüm hiç bi hatam olmadığı için arkamda, eğer az bi hata payım olsa her durumda beni savunmazdı, ama kaynım hatalı old. bildiği eşinin arkasında cok ilginç.. anne ile yasama konusunda beni anlamasını istiyorum anladı fikrmce.. yanlız ne kadar uğrastan sonra.. şuan o kadar huzurluyuzki iki kişi olunca hiç bi sorun yok ama araya 3. kişi girince sorun yasıyoruz.. ben ona acıkca evimde 3. kişi istemem dedim bana annem 3. kişi değil dedi.. 1.5 sene oluo, bende sende aile bilinci gelişmemiş dedim ve zehir zemberek günler yasadık.. sonuç olarak bana yanlızca ikimizden oluşan yuvanın garantisini verdi.. ama gecmişte edilen kavgalardan sebep tedirginim.. tekrar gündeme gelmesindende tedirginim.. yanlız sözlümlede konuşmak istiyorum.. şu an ki büyü bozulur mu bu konu açılırsa bilmiyorum...benimde iki eltim war her zaman mesafe iyidir ne kadar iyi olsalarda sen elinden geldiğince uzak dur ondan wede eşinin seni ezdirmemesi en önemlisi
eşin arkandaysa problem yok..
Ya eltinle altlı üstlü oturan kadına neden kalacak yer arıyorlar anlamadım? Kadının evi var,sağlığı yerinde,alt katında ya da üst katında neyse oğluyla gelini var. daha seninle işi ne?
bende anlamadım, sağlığı yerinde olar çiftçiler 54 yasında ama eltim için 3 tane koca ineğe bakıo onlara en az 20 milyarlık yardımı oldu.. sözlümde annesne bi tane hayvan alcaktı bizim nışanımız için ben bakamam dedi.. ama sözlüm bunu görmek istemio .. dioki biz alacağımız zaman yem fiyatları artmıştı.. o kadar kırıldımki kayınwalidemin sözde cok sewdiği benim ve bizim nışanımız için hayvan bakmaması üstelik şuan 3 hayvana tek bakıo.. onların köyde kurulu düzeni var halinden memnun ama eltim işi bitince bana yıkmaya çalışcak onlar sefasını sürüo ben yaşlılığında cefasını cekeceğim herlade.. madem kadının 20binden falza yardımını görüosunuz o zaman yaşlılığındada bakmak zorundasınız demi.. ayyy bak bişi diim mi bak yeni uyandım diyeyimki ewlenince.. bu işler karşılıklı sen şimdi inek bakıyosun maddi yardımın oluyo yarın yaslanıncada gelinin sana bakacak.. hak değil valla şuan bizim o kadar paraya ihtiyacımız varki inanın iki kişi düğün yapmak cok zor kayın validem bırakın inek koyun bile bakamam dedi bize bide kalmağa gelince laf benim yanımı istio.. haksızlığıa gelemiyoum.. sözlüm bunu göremio işte... annesi sonuçta toz konduramaz. ama kayın walidem asırı derecede rahatına düştün, o eltimde parmağında oynatıo onu ...
Allah yardimcin olsun kardes...Dua et sen bol bol böyle insanlar cok tehlikeli ilerde yuvanida bozar bu senin. nisanlinla basdan konus ev ev üstünde olmasini istemedigini bunun dogru olmadigini simdiden söyle sonra cok gec kaliyor insan