- 8 Kasım 2010
- 821
- 3
-
- Konu Sahibi sevimistanbul
mihri bana ışık tuttuğun için çok çok çok teşekkür ederim inan bana sınawlarımda hep bu olayları düşünüyorum psikoloğa bile gitmeye ihtiacım war, ben burda o kadar kısa tutmağa çalıştımki anlatsam inan sayfalar sürer yaşadıklarımı.. aynı sözlüm gibi konuşmuşsun.. o susma artık sende konuş, haklı olduğunda hakkını savun diyor..kayınwalide ile o kdar kawgalılarkisende eltin gibi ol
yalancı iftiracı değil ama
ne kadar susarsan okadar üstüne gelirler
alt tarfı oda senin gibi bir insan neden ondan korkuyorsunuz bukadar
sözlünede de kimse k.bakmasın annen ayrı bir evi olmıycaksa biraz bende biraz eltimde kalsın de
mihriban biliyomusun annemden göremediğim ilgiyi şuan sizlerden görüyorum.. hepinizden Allah razı olsun.. yazıları okurken gözlerim doldu.. cok saol beni aydınlattığın için.. kayınwalidemle çok ayrı dini görüşlere ve syasi görüşelere sahibiz, sakın yanlış anlama okuma yazma yok, arkadaşlarıma götürmüştüm, kimseyle tek kelime konuşmadı, mesela oturdu doyana kadar yedi, kalktı, ne sohbet ne bişey, sözlümde yerine dibine gitti, sonradan, ne biçim davranıştı o öyle dedi, ya hangisini anlatayım, kayınwaldem özünde ii ama çok rahat, mide bulandırıcı şeyleri hiç çekinmeden yapar, bende çok kuralcıyım olmuyo gercekte, elbette gelir kalır ama hakmı bak şuan eltim için kaynım için çalışıo onlara tam 10 milyarlık yardım yaptı bize yapmıycak, hersey onlar için kamlaya gelince neden benim adım anılıyo ?? bunlar soğutoyo beni, benden başka 21 senelik ewli kızı we 14 senelik evli büyük oğlu, birde bu belalı eltim olmak üzere bizden başka 3 çocuğu daha war hepsi aynı köydenler kültürler aynı yeni gelinin yanına yakışırmı ? kalsın kışları gelsin başımın üstüne ama dewamlı ben yapamıyorum, sözlüm bile annesi ile dewamlı kawga halinde, ben aşırı titizim, nsanlara saygılıyım, zewkler yemekler, temizlik hiç ortak yön yok .. off keşke şuan benim yasadıklarım Allah tarfından sana gösterilse anlasan beni... wallahi 8 ay Ankarada sözlümle kaldı ben değil sözlüm bile bıkmıştı, kulağı hep bizde idi.. ben sözlümle başbaşa bişi konuşunca atlardı hemen.. ben hep yumuşak başlıyımya o kadar ezdiki oğlum onun aklına uyma bildiğini yap ws ws neler neler ya.. diodumki sözlüme bak bizim adetlerde nışanda kız kırmızı örtü örter hemen dalıyo konuşmaya hayırrr kesinlikle olmaz herkes senle dalga gecer.. hep böle muhalafetti.. o kaadar sewerdimki ama bu ezmeleri soğuttu beni..neden yargıyalalım seninde hakkın kocanla başbaşa olman
ama şuda bir gerçekki onlarda büyüğümüz sokağada atamayız
en azından bir süre sende bir sürde eltinde kalsa da olur
eğer devlet memuru iseniz tayininizi başka şehire isteyin eltinden kurtulmuş olursun
kayınvalidende belki oturduğun yeri sevmediği için seninle kalmaz
buda bir ihtimaldir
yada kayınvalidene açık açık söyle bende kocamla başbaşa olmak istiyorum diye
kayınvalidenin başka seceneği yokmu sizden ve eltinden başka
ne yapayım nasıl yapayım ben ona göre samimiyetsiz, yapmacık biriyim.. herkesle haşır neşir olan sinir bozucu bi insanım... face şifresine giresim geldi 2 sene oluo bi baktım hep bu tarz yazılar benim hakkımda.. o kadar üzüldümki.. benim facede arkadaşlarımın çokluğunu eleştirip durmalar.. nasıl baş edeceğim ?? insanların beni kötü olarak anmasını istemem ama bir akrabam war torunu olan olgun bi kadın, bana dioki kızım gözünü aç ii die bişey yok o deliyse sen daha deli ol, dişini göster olan sana olcak dio.. bana saf diyo.. nasıl yapayım ner dyeyim ?? hiç bişey demediğim halde kaynım bana yenge yenge nasıl düşkündü kaynım bana o kadar mesefaliki sanki bişey duymuş gibi.. sözlüm çok üzülüo, ama o ben gibi değil, eltim çok korkar ondan.. sözlüm asla eltimle konuşmaz kardeşini muhatap alır benim için söylenenlerin hesabını sorar.. sanırım eltim inkar edip kaynımla aramı açıo ne yapmalıyım uzak durmak bile çözüm deil uzak durdum kaynım düşman oldu bana ..allah kolaylık versin.
bu tarz insanlarla baş etmek çok zor ama edebilirsinde ona iyi yüzünü degil kötü yüzünü göster korksun azcık senden sonuçta her insanın bir kötü yüzü var alt edebilirsin ..
canım bence birazda senin çok samimiyet kurmandan olmuş bunlar. ayrıca da bence eltinin öyle davranma amacı kaynanayı senin üstüne yıkmak sende biraz cadı ol yoksa ezilirsin hep
Yadırganacak bir şey yok. Bende aile apartmanında yaşıyordum evlenmeden önce. Anneannem alt katımızdaydı. Çok zor hiç özel hayatımız yoktu. İşten gelirdik anneciğimle yorgun argın dayımın 3 çocuğu çıkardı yukarı,tantana gürültü patırdı bir huzur yoktu anlayacağınız. Anneannem herşeyimize olumsuz yorum yapar karışırdı. Ben ne yaptım? Evlenirken eşime de,ailesine de ben içiçe yaşamaktan bıktım 2 tarafa da uzak bir yerde oturacağım dedim,şükür ki öyle oldu. Huzurum yerinde. Eğer yakın olsam malesef mutlu olamazdım.
Eltine gelince. Doğru söylemiş. Hakkını savunacaksın,susmayacaksın gerekirse kanının son damlasına kadar savaşacaksın. Kimse sana acıyıp hakkını vermez. Sen tırnaklarınla alacaksın canım. Bunun tek yolu bu!
canım öncelikle konu açabilmiş olmana ve arkadaşlarında sana yardımcı olmalarına çok sevindim.
anlattıklarını okuyorum da senin bu elti pek bi çetin ceviz. Madem sözlünden çok çekinir sözlün alsın karşısına şu eltiyi versin ağzının payını keza sende aynı şekilde iinsanlıktan anlamıyorsa sende onun anlayacağı dilde konuş.
Kaynanayla oturmaya gelince de kaynanan ne kadar iyi olursa olsun(kii çok farklıyız diyorsun) ev üstüne ev olmaz.
Yeni evli olacaksın senin kanın kaynayacak kıpır kıpır olacaksın ama evde o olduğu için istediğin gibi olmayacak hiç bir şey senin bir evin değil sadece bir odan olacak
canım Allah kolaylık versin bu kadar sıkılma boşver Allah a havalet ama bir yandan da artık susma belki kötü bi tabir olacak ama gerekirse geç karşısına çemkir zaten olacak olan olmuş kaynını falan salla yaa bırak düşman olsun senin sözlün yanında olduktan sonra vız gelir tırıs giderew perisi çok çok saol.. senin yazını görünce uzun süredir görmedğim bi dostumun yazısını görür gibi oldum sana birşey söyleyeyimi o kadar rahatladımki, olaya dışardan bakmağa başladım, ve hedef kitem beni anlayabilen kadınlardan oluşuyor bu ne kadar güzel bişey.. inan yorumları görünce artık şefkate ne kadar ihtiyacım varsa ağladım bile... sözlüm onla konuşmuyo sadece benle değil ailenin coğu bireyine zararı ve saygısızlığı oldu. eşine karşıda.. o yuzden sözlüm onu karşısına almıo kaynımı alıo karşısına ona anlatıo eltimin fenalıklarını, ama bu böyle olunca ne oldu biliomusun bana yenge yenge die üzerime düşen kaynım benle merhabayı kesti ve Allah bilioya ben onu kardeşimden ayırmazdım.. işte senin bu dedğini tekrar denersem kaynım benden dahada anlamsız yere uzak durcak.. herseyde kendini pazarlamayı çok ii bilio, kendini sütten çıkma ak kaşık gibi gösterio, sözlümün teyzeleri, bu eltin büyümü yapmış dio, kaynım bana değil bütün aileye düşman oldu evlendi evleneli...
canım nerdeyse tum konuların eltınle ılgılı bence bu konuyu kafanda cok buyutuyorsun. bıraz sakın olup akıllıca davranman gerek. sozlunle konusursun ev ev ustune olmaz dersın olur bıter. eltın ne yaparsa yapsın sen nıye aldırıs edıyorsun. o senın hakkında ıftıra atmıs, sen onun face sıfresını bulmussun. bırcok olay. bence cok vıcık vıcık bır durum yasıyorsun . en acılınden omuzlarını dıklestırıp kendınden gayet emın ve kesınlıkle tavız vermeyecek konuma gelıp tatlı dıllı olarak kayınvalıden ve sozlunle aranı bozmadan eltıne ve kaynınada hıc bulasmadan nıkaha kadar mesafelı davranısınla zaman gecırmelısın
wallah o dedğim 55 yaşındaki akrabamda dioki karşısına geç sen deliysen ben senden daha deliyim benle uğrasma de diocanım Allah kolaylık versin bu kadar sıkılma boşver Allah a havalet ama bir yandan da artık susma belki kötü bi tabir olacak ama gerekirse geç karşısına çemkir zaten olacak olan olmuş kaynını falan salla yaa bırak düşman olsun senin sözlün yanında olduktan sonra vız gelir tırıs gider