Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]
- Konu Sahibi Aysar_
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Arkadaşlar cevapları okuyorum. Müsait olunca tek tek cevap yazacağım (sorular olmuş) ama keşke senin gibi olsaydık cevaplarına çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim.
Gerçekten bunu dert edindiğim için konu açtım. Doğru kelime mi seçtim ama yüceltilecek, imrenilecek bir yanı olduğunu hiç düşünmemiştim.
Çok sağlıklı olanlarla sağlıksız olanlar arasında müthiş bir denge kurmak en ideali gibi duruyor. Yazılanlardan bunu çıkardım.
Gerçekten bunu dert edindiğim için konu açtım. Doğru kelime mi seçtim ama yüceltilecek, imrenilecek bir yanı olduğunu hiç düşünmemiştim.
Çok sağlıklı olanlarla sağlıksız olanlar arasında müthiş bir denge kurmak en ideali gibi duruyor. Yazılanlardan bunu çıkardım.
S shot Bibibella
@nomomuchua kızlar cok güldüm Allah iyiliğnizi versin :)
Bir yıldır yağı ölcmeden kullanıyorum ama tabii goz karari bile olsa çok yagli olmuyor, kolesterol ve trigliserid degerlerim artmak yerine düştü yani yag zararli değilmiş deneyerek gördüm tabii tereyağı margarin falan yemem ama tamamen damak tadı
Aysar_ bence de cekirdek fazla olmuş ben de tuzlu diye yemezdim ama diyetisyen özellikle vermisti kabak çekirdeğini, çinko açısından zengin ve uyku sorunlarima da iyi gelmişti
Bir de rica etsem, özelden durumunu yazar mısın merak ettim de
@nomomuchua kızlar cok güldüm Allah iyiliğnizi versin :)
oooo.senin esin de fenaymis :) sebze candirEşimde öyleydi ilk zamanlar
Alışveriş yapıp geliyorum dolaba dolduruyorum
Akşam gelince dolabı açıp llinaaa dolapta yiyecek hiçbirşey yok dışarıı çıkalımmı hayaattııımmmm
Evet ben de yağ konusunda takintiliydim aman o kalorili/yağlı / sağlıksız diye diye kilo aldım simdi de vermekte zorlaniyorumBir de dogru bildigimiz yanlislarla uzun yillat uyutulduk.Su anda cogu hastaliklarimizin sebebi vucuda saglikli olmaliyiz diye girmeyen iyi yaglar...Yagsiz salata,yagsiz yemek,yagsiz et vs vs...Su siralar deli furya olan chai'nin mercimegin 3 kati fiyatinin olup besin degeri acisindan yarisi kadar olmamasi gibi.Ama gorsen her saglikli beslenen chaiyle besleniyor ve bana komik geliyor :) Bu ornekler onlarcasi cogaltilabilir..
Bir yıldır yağı ölcmeden kullanıyorum ama tabii goz karari bile olsa çok yagli olmuyor, kolesterol ve trigliserid degerlerim artmak yerine düştü yani yag zararli değilmiş deneyerek gördüm tabii tereyağı margarin falan yemem ama tamamen damak tadı
Aysar_ bence de cekirdek fazla olmuş ben de tuzlu diye yemezdim ama diyetisyen özellikle vermisti kabak çekirdeğini, çinko açısından zengin ve uyku sorunlarima da iyi gelmişti
Bir de rica etsem, özelden durumunu yazar mısın merak ettim de
Bir dönem anoreksiya nevrozanın yıkıcılığının kıyısından dönmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki
psikolojik tabanlı yeme bozukluklarını aşmak için, kesinlikle ama kesinlikle geri adım atmaman ve kendini zorlaman gerekiyor Aysar_ .
Uzun uzun açıklamayayım, bu durum sigarayı bırakmak gibi biraz. Kafanda bitiyor.
Geçmiş olsun. Ne yalan söyleyeyim mesajınız beni biraz ürküttü.
Ortoreksiya, Anoreksiya ve Bulimia'nın yanında çok hafif kalır belki de.
Siz bilirsiniz uzun uzun açıklamayın ama sizce psikolojik destek almak şart mı?
Kendi kendime bu durumun üstesinden gelemez miyim?
Biraz esnek olabilsem, dengeyi kurabilsem bana yetecek aslında.
Değil bırakma deneyimini yaşamak sigaradan nefret ederim ne içerim ne de pasif içiciliğe maruz kalırım.
- 23 Haziran 2016
- 1.024
- 821
- 38
Valla bemde saglikli seylere dikkat ederim ama senin kadr takintili degilim ya.Herkese iyi pazarlar.
Nerden başlasam bilemiyorum. Konu açmaya mecbur kaldım, forumda buna benzer bir konuya rastlamadım.
Evet sağlıklı beslenmeye karşı fazla takıntılıyım.
Bundan iki üç sene önce bir hastalığım için diyetisyene danışmıştım. İlk o farketmişti bende zaten ondan duymuştum. Daha sonra tekrar gittiğimde ortoreksiya testi uygulamıştı. (6-7 soruluk birşeydi) Sonuç olarak belirtilerini gösterdiğim ortaya çıktı. Hiç unutmam 'arkadaşlarınla çıktığın bir yemekte kırk yılda bir yediğin patates kızartmasını vücudun tolere eder zaten' diyordu. Ama ben ikna olamıyordum.
Benim için bir yiyeceğin veya içeceğin; görüntüsü,tadı,lezzetinden ziyade sağlıklı olup olmadığı, vücuda yararı var mı bunlar çok önemlidir. Tabi yerken içerken keyifte alayım ama evvela sağlıklı olsun isterim.
Yemek yapmayı severim. Eskiden beri kendi yemeğimi kendim pişiririm. Yalnız haftalık olarak ne yiyeceğimi mutlaka bilmem lazım. Bir aksama olduysa o gün yemeğim yoksa strese giriyorum.
Örneğin; geçenlerde bir alışveriş merkezine gitmek durumunda kaldım. Akşam yemeği saatine denk geldi. Yemek katına çıktım onlarca yemek yenilecek yer var ama ben hepsine bir kulp buldum bir tanesine bile oturup yemek yiyemedim. Marketten muz aldım onu yedim. Aç kalayım ama sağlıksız birşey vücuduma girmesin düşüncesindeyim.
Bu arada marketlerde mutfak alışverişi yaparken ince eleyip sık dokumadan birşey almam. Etiketleri dikkatle incelerim. Bu yüzden bazen marketlerde gereksiz zaman kaybettiğimde oluyor. Ayrıca sağlıklı ve spesifik gıdalar hangi markette varsa ben ordayım. İsim vermek yasak mı bilemedim m...o c... r yaşadığım şehirde yok. Neden yok diye buna da dertlenmişliğim vardır.
Bir yiyecek veya içecek sağlıklıysa ben onu ne yapar eder yerim ya da içerim. Kefir mesela herkesin pek sevmediği bir içecektir. Sağlık için içeyim diye diye başlarda tadını sevmememe rağmen damak tadını eğittim şimdi severek içiyorum. Yine yulaf ezmesi ve enginar için aynı şey geçerli oldu. Biri lif ve protein deposu diğeri karaciğer dostu. Başka bir örnek ise avokado.
Bu durum sosyal hayatımı etkiliyor tabi. Mesela en son ne zaman sinemaya gidip kola içip patlamış mısır yediğimi hatırlamıyorum bile. Dediğim gibi dışarda zaten yemek yiyemiyorum. Ve titiz biriyim. Hijyene önem veririm. Bu da tuz biber oluyor.
Genelde bayramlarda ya da misafirliklerde verilen ikramları geri çevirmek durumunda kalıyorum. Hamurişi yemem, tatlı yemem. Benim standartlarıma uygun değilse sırf hatır gönül içinde yiyemiyorum. Klasik 'bir kerecikten birşey olmaz' lafı bende etki etmiyor. Sağlığım daha önemli diyorum.
Sizde ya da çevrenizde bu takıntıdan muzdarip birileri var mı? Yalnız olmadığımı bilmek beni sevindirecek. :) Paylaşmak bile bir nebze iyi geldi. Bu durumu nasıl aşabilirim fikirlerinizi rica ediyorum.
Dipnot: Kronik bir hastalığım var zaten yediğime içtiğime dikkat etmem lazım. Belli yiyecek ve içeceklerden kaçınmam gerekiyor. Ayrıca fitness ile uğraşıyorum. Yağ oranımı daha da düşürüp kas oranımı yükseltmek hedefim. Gerçek manada fit bir görünümü önemsiyorum. Temiz beslenmeye gayret ediyorum. Sınırlandırılmış bir listem var onun dışına çıkamıyorum. Bu iki durumunda aslında ortoreksiyayı tetiklediğini düşünmeye başladım.
Sen bayagi hayattan kopmussun dikkat etmen cok guzel ama seninki fazla.
Bende cips kola onlardan uzak dururum hazir gidalar..
Ama ne bileyi hamur isi faln yerim.
Senin suanki halini cok merak ettim bauagi zayif sindir bu arada evli misin?
- 7 Eylül 2014
- 644
- 594
- 103
Herkese iyi pazarlar.
Nerden başlasam bilemiyorum. Konu açmaya mecbur kaldım, forumda buna benzer bir konuya rastlamadım.
Evet sağlıklı beslenmeye karşı fazla takıntılıyım.
Bundan iki üç sene önce bir hastalığım için diyetisyene danışmıştım. İlk o farketmişti bende zaten ondan duymuştum. Daha sonra tekrar gittiğimde ortoreksiya testi uygulamıştı. (6-7 soruluk birşeydi) Sonuç olarak belirtilerini gösterdiğim ortaya çıktı. Hiç unutmam 'arkadaşlarınla çıktığın bir yemekte kırk yılda bir yediğin patates kızartmasını vücudun tolere eder zaten' diyordu. Ama ben ikna olamıyordum.
Benim için bir yiyeceğin veya içeceğin; görüntüsü,tadı,lezzetinden ziyade sağlıklı olup olmadığı, vücuda yararı var mı bunlar çok önemlidir. Tabi yerken içerken keyifte alayım ama evvela sağlıklı olsun isterim.
Yemek yapmayı severim. Eskiden beri kendi yemeğimi kendim pişiririm. Yalnız haftalık olarak ne yiyeceğimi mutlaka bilmem lazım. Bir aksama olduysa o gün yemeğim yoksa strese giriyorum.
Örneğin; geçenlerde bir alışveriş merkezine gitmek durumunda kaldım. Akşam yemeği saatine denk geldi. Yemek katına çıktım onlarca yemek yenilecek yer var ama ben hepsine bir kulp buldum bir tanesine bile oturup yemek yiyemedim. Marketten muz aldım onu yedim. Aç kalayım ama sağlıksız birşey vücuduma girmesin düşüncesindeyim.
Bu arada marketlerde mutfak alışverişi yaparken ince eleyip sık dokumadan birşey almam. Etiketleri dikkatle incelerim. Bu yüzden bazen marketlerde gereksiz zaman kaybettiğimde oluyor. Ayrıca sağlıklı ve spesifik gıdalar hangi markette varsa ben ordayım. İsim vermek yasak mı bilemedim m...o c... r yaşadığım şehirde yok. Neden yok diye buna da dertlenmişliğim vardır.
Bir yiyecek veya içecek sağlıklıysa ben onu ne yapar eder yerim ya da içerim. Kefir mesela herkesin pek sevmediği bir içecektir. Sağlık için içeyim diye diye başlarda tadını sevmememe rağmen damak tadını eğittim şimdi severek içiyorum. Yine yulaf ezmesi ve enginar için aynı şey geçerli oldu. Biri lif ve protein deposu diğeri karaciğer dostu. Başka bir örnek ise avokado.
Bu durum sosyal hayatımı etkiliyor tabi. Mesela en son ne zaman sinemaya gidip kola içip patlamış mısır yediğimi hatırlamıyorum bile. Dediğim gibi dışarda zaten yemek yiyemiyorum. Ve titiz biriyim. Hijyene önem veririm. Bu da tuz biber oluyor.
Genelde bayramlarda ya da misafirliklerde verilen ikramları geri çevirmek durumunda kalıyorum. Hamurişi yemem, tatlı yemem. Benim standartlarıma uygun değilse sırf hatır gönül içinde yiyemiyorum. Klasik 'bir kerecikten birşey olmaz' lafı bende etki etmiyor. Sağlığım daha önemli diyorum.
Sizde ya da çevrenizde bu takıntıdan muzdarip birileri var mı? Yalnız olmadığımı bilmek beni sevindirecek. :) Paylaşmak bile bir nebze iyi geldi. Bu durumu nasıl aşabilirim fikirlerinizi rica ediyorum.
Dipnot: Kronik bir hastalığım var zaten yediğime içtiğime dikkat etmem lazım. Belli yiyecek ve içeceklerden kaçınmam gerekiyor. Ayrıca fitness ile uğraşıyorum. Yağ oranımı daha da düşürüp kas oranımı yükseltmek hedefim. Gerçek manada fit bir görünümü önemsiyorum. Temiz beslenmeye gayret ediyorum. Sınırlandırılmış bir listem var onun dışına çıkamıyorum. Bu iki durumunda aslında ortoreksiyayı tetiklediğini düşünmeye başladım.
Aynı durumdayım. Hatta bazen yemek zorunda kaldığımda hayatı zindan ediyorum kendime. Dünyanın en kötü şeyini yapmış gibi mutsuzlaşıyorum.
- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- 598
Geçmiş olsun. Ne yalan söyleyeyim mesajınız beni biraz ürküttü.
Ortoreksiya, Anoreksiya ve Bulimia'nın yanında çok hafif kalır belki de.
Siz bilirsiniz uzun uzun açıklamayın ama sizce psikolojik destek almak şart mı?
Kendi kendime bu durumun üstesinden gelemez miyim?
Biraz esnek olabilsem, dengeyi kurabilsem bana yetecek aslında.
Değil bırakma deneyimini yaşamak sigaradan nefret ederim ne içerim ne de pasif içiciliğe maruz kalırım.
Anoreksiya zaten yeme bozuklukları arasında en korkuncu bence, özetle "Ölümüne diyet" desek yanlış olmaz.
Bu tip aşırılıkların altında, hep bi kontrol sorunu vardır aslında Aysar_ . Ya çok kontrol ya hiç kontrol...
Senin durum da, benim eski durumum da "Çok kontrol" kısmına giriyor.
Bi düşün şu halde bi psikolog desteği gerekmez mi?
Sigaraya benzetmemin, kafada bitiyor dememin sebebi ise, psikolog desteği alsan da-almasan da bu hali aşmak için kendinden çaldığını ciddiyetle fark etmen ve kararlılıkla kendi kendinin üzerine gitmenle alakalı olması.
Kendine bir bak; arkadaşlarınla keyifle bir yemek bile yiyemiyorsun dışarıda... Kendini aç bırakıyorsun eve kadar.
Bu kontrol, bazı anlarda senin dışında büyüyor, büyüyor...
Bazı yiyeceklerden kaçınılması gayet doğal, hani kola içmem dersin içmezsin misal.
Ben de kola içmem, vücuduma delicesine şeker girdiğini hissedebiliyorum resmen ve o gazlı hali midemi delecek gibi geliyor. Ama daha sağlıklı bir içecekle, oturup koca bir pizzayı -yediğime pişman olmadan- bitirebiliyorum. Kendimce kaçamaklarım var, keyif alıyorum.
Bu rahatlık lazım sana da.
- 5 Şubat 2016
- 6.480
- 9.877
- 148
ahahah ben de veganım ve aynen böyleyimAlıştırıyorum yavaş yavaş
Bende çabalıyorum ama gaz maskesiyke et pişirmişliğim var mesela sırf eşim yesin diye
- 23 Haziran 2016
- 1.024
- 821
- 38
Benide gaza getir arkadasim beraber zayiflayalim..ahahah ben de veganım ve aynen böyleyim
- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.651
- 598
Neruda aşırı sağlıklı beslenmenin sağlıklı olmadığına inanıyorum ben. Ki sağlıksız diye uzak durulan ekmeği yemediğim için (diyet ya da sağlıklı beslenme sebebiyle değil, damak tadı) bağışıklık sistemi çökmüş bir insan olarak yazıyorum bunu.
Normal şartlarda evdeysem sağlıklı beslenirim. Genelde sebze ağırlıklıdır beslenme şeklim, tek çeşit yerim. Ama dışarı çıkarsam da o an canım ne istiyorsa yerim. Hayvani büyüklükte hamburger götürüp yanındaki patatese yumulurum. Ya da haftada bir üç beş duble rakımı içerim. Genetik hastalıklarım dışında bir sağlık sorunum yok, turp gibiyim. Kilo sorunum şu yaşıma kadar olmadı. Demek ki yanlış bişey yapmıyorum.
Normal şartlarda evdeysem sağlıklı beslenirim. Genelde sebze ağırlıklıdır beslenme şeklim, tek çeşit yerim. Ama dışarı çıkarsam da o an canım ne istiyorsa yerim. Hayvani büyüklükte hamburger götürüp yanındaki patatese yumulurum. Ya da haftada bir üç beş duble rakımı içerim. Genetik hastalıklarım dışında bir sağlık sorunum yok, turp gibiyim. Kilo sorunum şu yaşıma kadar olmadı. Demek ki yanlış bişey yapmıyorum.
Yaşamak için yemek yiyenlerden değil yemek için yaşayanlardanım bende biriyle iddiaya girerken bile İskenderine girerim
Aynı ben Geçen bir test yaptım bilinç altınız neye saplantılı diye yemeğe saplantılı çıktı hahaha
Ya ben kacirdim ya .
Neyi sakliyorsun neruda88 cok merak ettim bende
Saklamıyorum yahu. :) Arkadaşlar kronik hastalığı sormuşlar.
Baya hayattan kopuyorsun demek biraz ağır kaçmadı mı?Valla bemde saglikli seylere dikkat ederim ama senin kadr takintili degilim ya.
Sen bayagi hayattan kopmussun dikkat etmen cok guzel ama seninki fazla.
Bende cips kola onlardan uzak dururum hazir gidalar..
Ama ne bileyi hamur isi faln yerim.
Senin suanki halini cok merak ettim bauagi zayif sindir bu arada evli misin?
Dışardan bakınca kendini fazla soyutlamış biri gibi mi duruyorum.
Zayıf değilim olmak da istemiyorum. Bende maalesef mükemmelliyetçilik var bu yüzden başkasına normal gelen beni rahatsız ediyor. İşte 3-5 kilo yağdan vermeye uğraşıyorum. Çabam tam ideal kiloma ulaşmak aslında. Fit olmak çok daha iyi bence. Zayıflık benim gözümde çekici birşey değil.
Evli değilim konuyla alakası nedir?
- 5 Şubat 2016
- 6.480
- 9.877
- 148
getireyim canım ben 15 kilo verdim,1. takımdayım gel istersenBenide gaza getir arkadasim beraber zayiflayalim..
- 2 Eylül 2012
- 41.591
- 141.631
- 598
Bir şey takıntı halini aldıysa bence zararlıdır.
Mesela ben ; yemek yemek için doğmuşum . Bence benim bu dünyada asli görevim bu
Aracın torpidosunda Allah muhafaza midem kazınırsa diye mutlaka bir kaç atıştırmalık vardır .
Et , ot ayırmam. Bir tek yağlı ve ağır kokudan kaçarım . Formumu da buna borçluyum
Aysar_ bu konuyu bdv ye açtığına göre bu durum seni pekte mutlu etmiyor demek ki .
Öyle arada salıp kaçamak yapsan bu sana zor gelir .
Şöyle bir yol denesen . Kısıtlı bir listen varmış ya , ona her 15 günde bir ya da ayda ... yeni bir gıda eklesen . Daha önce yemekten kaçındığın. Yine sağlıklı olsun ben sana fast food ya da bol mayonezli patatese yumul demiyorum :)
Mesela kendi kumpirini hazırlasan , bir sonraki ay ellerine pişirdiğin sütlacı ..
Listeyi biraz genişletsen fena olmayacak gibi duruyor burdan bakınca nacizane .
Mesela ben ; yemek yemek için doğmuşum . Bence benim bu dünyada asli görevim bu
Aracın torpidosunda Allah muhafaza midem kazınırsa diye mutlaka bir kaç atıştırmalık vardır .
Et , ot ayırmam. Bir tek yağlı ve ağır kokudan kaçarım . Formumu da buna borçluyum
Aysar_ bu konuyu bdv ye açtığına göre bu durum seni pekte mutlu etmiyor demek ki .
Öyle arada salıp kaçamak yapsan bu sana zor gelir .
Şöyle bir yol denesen . Kısıtlı bir listen varmış ya , ona her 15 günde bir ya da ayda ... yeni bir gıda eklesen . Daha önce yemekten kaçındığın. Yine sağlıklı olsun ben sana fast food ya da bol mayonezli patatese yumul demiyorum :)
Mesela kendi kumpirini hazırlasan , bir sonraki ay ellerine pişirdiğin sütlacı ..
Listeyi biraz genişletsen fena olmayacak gibi duruyor burdan bakınca nacizane .
- 11 Mart 2010
- 5.252
- 718
- 398
Ortoreksiya değilsin bence, çünkü bende değilim:) yaklaşık 2 senedir anlattığına yakın besleniyorum ve beslendiriyorum:)
kola cips patlak Mısır yedim hiçbişeyim yok sende ye gitsin hayat bu falan diyenlere kulak asma, yarın öbürgün şeker un gluten tüketip mendil sallayan arkadaşlar yarın hastanede kuyruk bekliycekler. Sende o yaşta sağlıklı bedeninle fitnessten dönerken el sallıcaksın
instagramda emrenin resimleri ve pinoeatshealthy (emre ve pınar) ın hesaplarını takip etmeni öneririm, beslenme şeklini destekleyen ufuk açıcı pırıl pırıl arkadaşlar
kola cips patlak Mısır yedim hiçbişeyim yok sende ye gitsin hayat bu falan diyenlere kulak asma, yarın öbürgün şeker un gluten tüketip mendil sallayan arkadaşlar yarın hastanede kuyruk bekliycekler. Sende o yaşta sağlıklı bedeninle fitnessten dönerken el sallıcaksın
instagramda emrenin resimleri ve pinoeatshealthy (emre ve pınar) ın hesaplarını takip etmeni öneririm, beslenme şeklini destekleyen ufuk açıcı pırıl pırıl arkadaşlar
- 5 Aralık 2015
- 5.790
- 11.603
- 248
- 37
Farklı çözümlerin varsa benimlede paylaşahahah ben de veganım ve aynen böyleyim
Eşim tam bir etsever ama ben dokunamıyorum kokusunada dayanamıyorum
- 5 Şubat 2016
- 6.480
- 9.877
- 148
tabii ki,yorum yazacaktım zaten sayfaları bir okuyayım dedim :)fitblack Genç ve Vegan arkadaşım
İlk mesajı beğenen tek sensin bu söylediklerime katıldığın anlamına mı geliyor?
Olumlu ya da olumsuz fikirlerin neler öğrenmek isterim. :)
ben de senin gibiyim yani öyle oldum diyebiliriz.ama benimki takıntı boyutunda değil,sadece duygularını anlıyorum.malum ben de avm'ye gitsem neredeyse hiçbir şey yiyemiyorum.salata da yiyemiyorum çünkü iyi yıkamadıklarını düşünüyorum
aynen senin yaptığın gibi kuruyemiş ve meyveler benim kurtarıcım.ama dışarıda muz yerken zorlanıyorum,türklerin muzlara fobisi var bence
şaka bir yana şu an kilo verme aşamasında olduğum için aynı zamanda her şeye aşırı dikkat ediyorum.ama ideal kiloma ve en önemlisi sağlığıma kavuşunca ben de haftanın 1 gününü izin yapacağım kendime.
mesela vegan bir restoranda vegan hamburger yeme hakkım olacak yanında da mezeler vs.
ama senin de bana attığın belgesellerden sonra şekeri asla tüketmem,et ve et ürünlerini de daha ağzıma sokmam :) benim de kurallarım var çok keskin hem de,ama asla yenmeyecekler ve arada sırada yenilebilecekler şeklinde ayırdım ben onları kafamda.sen de hep asla var,mükemmelliyetçi yaklaşım. bu da insanı çok yorar,bence "arada sırada yenilebilecekler" listende olmalı :)
ayrıca benim de haftalık yemek listelerim falan var bunlar öyle korkunç değil bence,planlı hatunlarız.işimizi riske atmayı sevmiyoruz