• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

sağlıklı beslenmek dikkat etmek güzelde sizinki gerçekten takıntı olmuş..
bende dikkat ederim her türlü otu pişirmeye özelliklede çocuktan sonra yemek pişirme alışkanlığım oldukça değişti ama bunun yanında avmde de gömülüp yerim yani..
avm de dolanıp yiyecek birşey bulamamak nasıl bir ruh hali benim gibi birinin anlaması mümkün değil :)

:KK57::olamaz::KK48:
Dayımı hatırlattın. Sofradaki herkesin tereyağ hakkından alıyormuş. :)) Onlar sevmiyor bana dökün diye. :))

Ayy neden yahu sağlıklı gıdalara alerjin mi var?:KK70:

Karaciğer yağlanması mı? :KK17: Bu seni endişelendirmiyor mu peki? :KK64:

Kerevize haksızlık yapıyorsun.:KK48:
Brokoliyi, kerevizi, karnabaharı,enginarı çok severim. Lahanayı da sırf sağlıklı diye tüketmeye çalışıyorum.

Evet tam zıtız. Sende bu gibi takıntıların olacağına ihtimal vermem. :))
Zaten yapı olarak çok rahat, relax biri değil misin ne yalan söyleyeyim bazen bu yanına imrenmiyor değilim.

Eğer yediğin etlerde yağlı kısımlar yoksa problem değil. :KK66:
Sağlıklı gıdalar sıkıcı. Genel olarak tadını sevdiğim her şey öyle veya böyle sağlıksız veya sağlıksız şeyler içeriyor. Kendimi sevdiğim şeylerden mahrum bırakıp sevmediğim şeyleri yemeye zorlamıyorum ben de. Sen yediklerinin tadını seviyorsan sorun yok zaten ama ben millet patates kızartması yerken havuç kemirsem çok mutsuz olurum.

Hayat sevmediğim şeyleri yemeye çalışarak geçirilmeyecek kadar kısa. Yemek yemek zevk işi, zorla yutmaya çalıştığım şeyden ne keyif alabilirim ki?

Karaciğer yağlanması var evet ama napayım? Tahlillerle kontrol altında. Endişelenip ne yapacağım ki, kafayı takmam karaciğerimi düzeltmeyecek. Endişelene endişelene yaşasam hayatın tadı kalmaz.

Yağlı et yemiyorum çünkü sevmiyorum. Sevsem hiç takmaz yağlı alır yerdim. Babam mesela özellikle kuyruk yağı isterdi eskiden sevdiği için :)

Konu sahibi benim konumu hatırlarsın. Hamur yiye yiye hamur gibi oldum :)
Bana yazdıklarını hiç unutmuyorum. Peki neyi degistirdin dersen hiç bir şeyi :KK43:

O kadar seviyorum ki senin o sevmediklerini.

Ben öyle asla yaşayamam. Ne gezdigimden tat alırım ne izlediğim fılmden..

Yine de doğru olan senin yaptığın elbette. Bence böyle yaşamaya devam et ama haftanın bir gününü "saldım çayira" günü ilan et ve o gün gerçekten aklın başında yokmuş gibi ye iç yasa. Arada dağıtmak da lazım canım. Ben hiç toparlamiyorum o da iyi değil de tabi :KK70:

Bibibella Bibibella , siz, ben de haftada bir sağlıklı beslenme günü yapalım bari :D

Ne kadar güzel bir hastalık yarappim:KK53:
Verecekse böyle hastalıklar nasip etsin :KK53:

Ben bazen kaçamak yapıp yiyorum kızartma çekirdek mısır hamurisi zaten her şeyim,şerbetli tatlı sevmem kola sevmem.
Bir de bol tereyağlı iskender demiş biri ağzımın suları aktı :KK70:

Normalde sporla bunları arada yesemde dengeliyorum vücudum normal.
Ama hamilelikte tutuyorum kendimi sadece ne sağlıklı onu yiyorum birden salmamak için.Bende de kilo alma korkusu var baya :KK66:

Takma ya boşver en iyisini yapıyorsun bence

Sanki kardeşim yazıyor bunları oda aynen sizin gibi bir süredir böyle aslında önceden turşuyu,çiğ köfteyi herşeyi seven biriydi midesinde ileri derecede gastrit reflü çıkınca o sancılı günlerden sonra istesede yiyemedi yağlı,baharatlı,ağır şeyleri birde önceden balık etliydi boyu kısa bir süredir zayıflamakta isteyince hiçbir şey yememeye başladı yani midesindeki sorunlar ve hep zayıf kalmak için uyguladığı yemek düzeni normal gelmeye başladı.Ama çok az yiyor cips,makarna,pilav hiçbişey yemiyor annenin yaptığı yemekleri görünce yemek yokmu diyor yani bu yağlı,bu salçalı bu baharatlı bu kızartma diye diye yemek yemeyi unuttu.Bu düzenin biraz takıntıya dönüştüğünü düşünüyorum zamanla yani artık midesini ağrıtmayacak şeye bile ya ağrıtırsa diye yemiyor mesela 45 kilodanda yukarı çıkmak istemiyor gramları bile takıyor annem arada çaktırmadan minicik sarımsak atıyor mesela o dokunmuyor demekki yese dokunmayacak ama yeniyor yemek düzeni yeşillik yulaf vs. Yani bende zayıfım iştahım yok ama onun yedikleriyle yasamak fikri bile kötü geliyor:) Yeşillik hiç sevmem etçiyim zararlı şeyleri severim ama 50 kiloyum 9 ay oldu doğum Yapalı :) sağlıklı beslenmek güzel ama bu kadar takmamak gerek dediğinz gibi alışveriş merkezine gidiyoruz ben adanayı götürürken o salata yiyor kızım et varken ot mu yenir ya hayattan nasıl keyf alıyosun diyorum alıştım artık yemeye yemeye sevmediğini düşünüyor ama biliyorum ki eskiden çok severdi yese sevecek.bu arada çok sık hasta olur herşeyden yemediği için olduğunu düşünüyorum ben artık sac dökülmesi ve sık sık hastalanmasını bağışıklığı çok düşük

Valla çok özendim sana keşke bende senin gibi olsam. Ben tam aksine disarda yemeye bayılırım. Zararlı şeyleri daha çok severim. Bnce sen doğru yoldasın böyle devam et. En büyük hastalığın bu oldun yahu. Sevgilerimle

Bilmiyorum ki özenilecek birşey mi.o_OBazen öyle bazen değil.

Seviyorsunuz çünkü çok cazip geliyor.

Zararlı gıdaları lezzetli hale getirmek için neler yapıyorlar.

Çok lezzetli olabilirler ama çok sağlıksız olduğu bir gerçek.

Teşekkür ederim mesajınız iyi geldi.

Sağlıkla doğsun bebeğiniz güle güle büyütün. Sevgiler.

Hadi marketten alıp yediğin muz hormonluysa?

Bu kadarı bence zararlı,bende dikkat ediyorum ama seninkinin yanında hiçmiş benim özenim

O da doğru.:KK17:
Beterin beteri var diye boşuna dememişler. :)

Sizinle arkadaş olabilir miyiiimmm lütfeeeeen :rolleyes:

Hamur ne varsa benden sorulur, makarna, mantı, gözleme, katmer... Tok bile olsam oturur yerim bunları. Şu an dikkat etmeye çalışıyorum, güç bela 4 kilo verdim. Hastalığınız çok ayrı bir konu ama size çok özendim şimdi. Sizdeki bilincin çeyreği bende olsaydı 80 kiloya çıkmazdım ki zaten :işsiz:

Bibibella Bibibella , siz, ben de haftada bir sağlıklı beslenme günü yapalım bari :KK70:
Cok egreti durur :confused:
Kayinvalidemin yemeklerini yerkenki surat ifademi hatirladim da:rolleyes:
images-4.jpeg

Bu kadar dikkat ederseniz bagisik sisteminiz coker en ufak enfeksiyonda yataklara dusersiniz.
Benim amcamda kalp yetmezligi vardi sizin gibi saglikli beskenirdi doktor omrunde tek bir sigaradami icmedin bagisik sistemin cok zayif demisti.
Bu kadar kasmaya gerek yok

Ben de yağ tuz şeker konusunda takıntılıyımdır. Hiç yemem değil ama mesela bir pasta kek tarifi alınca önce yağına bakarım çok yağ ya da çok şeker içeriyorsa hiç yapmam. Eşimin isteği üzerine kızartma yapsam o gün bana cehennem olur içim darlanır hasta olduğum bile olur.

Bende dikkat ederim,markette çok vakit geçiririm,menşeini bilmediğim şeyleri almam falan ama bildiğim güvendiğim bir restorana gittiğimde oturur yerim yemeğimi. Sadece seçiciyim,sağlam kalori alacaksam çok sevdiğim şeyi yerim,rastgele yemem ne bulduysam. Yani fast food ayaküstü yenen,plastik tepside sunulan alternatifleri değilde ,şöyle bol tereyağlı iskender yada dumanı üstünde fajita vb :-)
Bilemiyorum,sağlıklı beslenmek güzel muhakkak ama arada bir dışarda yemek yiyebilmeli insan bence. Tabiki herşeyi yememek seçmek gerek ama yiyecek hiçbirşey bulamamakda takıntı gibi geldi bana.

Konu sahibi benim konumu hatırlarsın. Hamur yiye yiye hamur gibi oldum :)
Bana yazdıklarını hiç unutmuyorum. Peki neyi degistirdin dersen hiç bir şeyi :KK43:

O kadar seviyorum ki senin o sevmediklerini.

Ben öyle asla yaşayamam. Ne gezdigimden tat alırım ne izlediğim fılmden..

Yine de doğru olan senin yaptığın elbette. Bence böyle yaşamaya devam et ama haftanın bir gününü "saldım çayira" günü ilan et ve o gün gerçekten aklın başında yokmuş gibi ye iç yasa. Arada dağıtmak da lazım canım. Ben hiç toparlamiyorum o da iyi değil de tabi :KK70:

Evet evet konunuzu hatırlamaz mıyım. :KK66: Akılda kalıcı bir konuydu doğrusu.
Hatta ara ara aklıma geldiniz. Sorsam mı acaba deyip vazgeçmiştim.

Bana sorarsanız değiştirmeye yönelik içinizde güçlü bir istek yoktu hala da öyle.
Öte yandan sabır çok önemli. Damak tadını değiştirmekte bazı insanlar için hiç kolay olmuyor.
Sizi de eleştiremeyiz kendinizi en iyi siz biliyorsunuz 'ben öyle yaşayamam mutlu olamam' diyorsunuz.

Öneri için teşekkür ettim. 'saldım çayıra günü' iyiymiş.:KK48:

Bibibella Bibibella , siz, ben de haftada bir sağlıklı beslenme günü yapalım bari :KK70:

Hahaha iyi fikir ama uyacagima söz veremem. Bir börek beni yoldan çıkarabilir :KK43:
Ya aslında bir çok şey yemiyorum yararlı veya yararsız çokda iradeliyimdir ama benimde plan takıntim var mesela ben diyete başlamam için belli bir bütçem olmalı her ay çünkü maalesef sağlıklı beslenmek masraflı ve o bütçe şuanda yok o yüzden dansssss :27: :27:

:KK70:
Bende de yemek yok, yemeksepetine daldım ne söylesem diye :KK70:
Ben sana yazarken kocama midye siparişi veriyordum biyandanda telde :70: kendiside bim pizzası alayım dedi akşama şenlik var :70:

Ya aslında bir çok şey yemiyorum yararlı veya yararsız çokda iradeliyimdir ama benimde plan takıntim var mesela ben diyete başlamam için belli bir bütçem olmalı her ay çünkü maalesef sağlıklı beslenmek masraflı ve o bütçe şuanda yok o yüzden dansssss :KK53: :KK53:

Ben sana yazarken kocama midye siparişi veriyordum biyandanda telde :KK70: kendiside bim pizzası alayım dedi akşama şenlik var :KK70:
Şu başlığa baktığımdan beri akşama iskender mi söylesem, pide mi diyordum, şimdi bir de pizza eklendi sayende! Sosisli mantarlı pizza söyleyeyim bari. Kalorisini sana yazdıracağım bibi! :D

hayat kısa. sadece sağlıksız beslenme yüzünden ölmüyor insan.
nazan bekiroğlu yazısıdır. çok beğenirim.

"Kendimi hiç emniyette hissetmiyorum. Kuşatıldığım yaşama dair siluet vasatının içerdiği riskleri gözden geçirdiğimde bu emniyetsizlik hissi daha da artıyor. Fırın, buzdolabı, çamaşır, bulaşık, saç kurutma ve dahi bilumum makinelerin o kadar karmaşık aksamı. İncecik bir tel aniden ama aniden kopabilir. Bir fiş, bir priz incecik bir cereyan bağlantısı, aniden. Bir otomobil çarpabilir.
Her an başıma bir şey gelebilir. Hiç emniyette değilim.Hastalığımı tedavi etmesi için kapısına düştüğüm doktor benden hasta çıkabilir.
Her an bir uçurumdan düşebilirim. Ya da kendimi bir labirentin sonsuz karmaşık dehlizlerinden birinde bulabilirim. Dahası, bizatihi ben, kendim yani, bir uçuruma dönüşebilirim.
Yerinde olmayabilir yaz, bahar vaad ettiği mevsimde gelmeyebilir.
Nisanda papatya, mayısta gül açmayabilir.
Bir daha öyle olmayabilir
Hasılı hiç emniyette değilim.''

Nazan Bekiroğlu

Şu başlığa baktığımdan beri akşama iskender mi söylesem, pide mi diyordum, şimdi bir de pizza eklendi sayende! Sosisli mantarlı pizza söyleyeyim bari. Kalorisini sana yazdıracağım bibi! :KK70:
Yaz anam yaz obez olduğumdan mütevellid belli bilem olmaz :70: yanlız bu pokemon go benimmsonum olacak uzun süredir 115 kiloyu görmemiştim onuda gördüm eriyorum yavaş yavaş :70:

Back