• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

Şu başlığa baktığımdan beri akşama iskender mi söylesem, pide mi diyordum, şimdi bir de pizza eklendi sayende! Sosisli mantarlı pizza söyleyeyim bari. Kalorisini sana yazdıracağım bibi! :KK70:
Yaz anam yaz obez olduğumdan mütevellid belli bilem olmaz :KK70: yanlız bu pokemon go benimmsonum olacak uzun süredir 115 kiloyu görmemiştim onuda gördüm eriyorum yavaş yavaş :KK70:
Arkadaşlar neşeniz ve keyfiniz bol olsun :) yazışmalarınızı gülümseyerek takip ediyorum ama konu amacından sapıyor sanki. :KK16:

Bir de dogru bildigimiz yanlislarla uzun yillat uyutulduk.Su anda cogu hastaliklarimizin sebebi vucuda saglikli olmaliyiz diye girmeyen iyi yaglar...Yagsiz salata,yagsiz yemek,yagsiz et vs vs...Su siralar deli furya olan chai'nin mercimegin 3 kati fiyatinin olup besin degeri acisindan yarisi kadar olmamasi gibi.Ama gorsen her saglikli beslenen chaiyle besleniyor ve bana komik geliyor :) Bu ornekler onlarcasi cogaltilabilir..

Bir de dogru bildigimiz yanlislarla uzun yillat uyutulduk.Su anda cogu hastaliklarimizin sebebi vucuda saglikli olmaliyiz diye girmeyen iyi yaglar...Yagsiz salata,yagsiz yemek,yagsiz et vs vs...Su siralar deli furya olan chai'nin mercimegin 3 kati fiyatinin olup besin degeri acisindan yarisi kadar olmamasi gibi.Ama gorsen her saglikli beslenen chaiyle besleniyor ve bana komik geliyor :) Bu ornekler onlarcasi cogaltilabilir..
tarım kimyasal gübre ile yapılırken, ilaçlanırken yenilen sebze ve meyveler ne kadar sağlıklı olabilir ki?

Yok olur mu ne kusuru. :KK66:

S shot Yanlış anlamayın lütfen ben memnun oluyorum tatlı tatlı yazmanızdan ama konu başka yönlere giderse benim konu arada kaynayacak :)) Ne kadar çok farklı görüş alırsam o kadar iyi.

Bibibella, çok eleştiriye açık biri değilimdir bunu kırmaya çalışıyorum sırf bu yüzden bdv'ye konu açamıyorum.:KK16:

nomunomuchua nomunomuchua Şu sözüne ettiğiniz konuya bir bakayım dedim ne yazmışım o kadar arkadaş unutmamış dedim.
Bir açtım, bu tarif sizler için başlıklı poğaça tarifi verdiğiniz mesaja denk geldim.. no comment. :olamaz: :KK48: (siz sakın bakmayın canınız çekmesin.:KK48:)

Ahahah :)
Okumama gerek yok hamurislerini her daim çeker benim canım :(

Ben bu tür saplantıların sağlıksız beslenmekten daha zararlı olduğunu düşünen biri olarak fastfoodu gebelikte bile bitiremedim :)

Senin gibiydim 4 yıl ağzıma şeker aburcubur basit karbonhidrat sürmedim. Çok da iyi hissediyordum. Sonra nolduğunu anlamadım. Ufak ufak gevşettim. Sanırım kendimi bunaltmışım. 1 yıldır ölesiye sağlıksız besleniyorum. Şu anda kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ama bir daha o motivasyonu da bulamıyorum. Bence kendini iyi hissediyorsan böyle devam et. Benim arada birden bir şey olmaz dememle ipin ucu fena kaçtı. Bu konuda biraz obsesiflik iyi.

Bilmiyorum ki özenilecek birşey mi.o_OBazen öyle bazen değil.

Seviyorsunuz çünkü çok cazip geliyor.

Zararlı gıdaları lezzetli hale getirmek için neler yapıyorlar.

Çok lezzetli olabilirler ama çok sağlıksız olduğu bir gerçek.

Teşekkür ederim mesajınız iyi geldi.

Sağlıkla doğsun bebeğiniz güle güle büyütün. Sevgiler.

O da doğru.:KK17:
Beterin beteri var diye boşuna dememişler. :)

Doğru diyorsun çok zararlı ve pis dışarı da ki herşey . Şuan hamileligimden dolayı mide bulantım var ve hersey ten tiksiniyorum. İstesem de şuan dışardan bişey yiyemem evde de yiyemiyorum tiksiniyorum herşeydn. Teşekkür ederim. . Insallah Rabbim sana da nasip eder

Bir ara bende de vardı kilo almamak için resmen ac yaşıyordum ki 15 sene sürdü ama sonuç su an fazladan 30 kilom.var
Ben artık yemekten pisman olmadan, elimden geldiğince dengeli ve yeterli beslenmeye çalışıyorum
Sağlıklı beslenme takıntısıni okuyunca ortoreksik dedim ki zaten yazmissin
Bence bunun icin diyetisyenden ziyade bir psikolog ile görüşmen gerek
Ayrica benim de kronik bir rahatsızlığım.var ama oyle senin gibi kasmam, açsam o an icin karnımı doyurmaktir derdim, muzla gecistirmem
Eskiden dışarıda yemek yemezdim simdi yiyorum, çünkü yemek yemeyi sevdiğimi farkettim o yuzden de eskisi gibi kendime psikolojik kota koymuyorum

Aysar_ Aysar_ merhaba canım. öncelikle belirteyim çok kıskandım. en azından ideal kiloma inene kadar böyle takıntılı olmayı çok isterim ;)
bu konu belli ki artık seni rahatsız eden düzeye gelmiş. bu durumda en doğrusu Önünü alamayacağın kadar ilerlemeden evvel psikolojik destek alman olur. ayrıca insanın her türden gıdaya ihtiyacı var. bahsettiğim cips kola tarzı Şeyler değil elbette. ama Çekirdek çok uç olmuş. çekirdeğinde faydası var, her zaman değil ama canın çektiğinde yiyebilmelisin bence. avm de acıktığında neyde pişirildiği belli olmayan patates kızartması değil ama ızgara et yiyebilirsin keza.. benimde bi dönem temizlik takıntım oldu. farkettim ki hop demeyince ilerliyor. yani mesela ellerimi 2 kere yıkıyorken bi zaman sonra 3 kere yıkadığımı ama yine yetmediğini gördüm. bunu farkedince kendimle mücadele etmeye başladım ve şuan bence normal düzeye geldi temizlik takıntım. sende durumun farkındasın, şayet psikolojik destek almak istemezsen yada imkanın yoksa bişeyleri değiştirmek için kendi kendine mücadele etmeye başlayabilirsin

Back