Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

ilgim kayıyor ama henüz oturtabilmiş değilim, birazda zaten sağlıklı beslenme menüleri kısıtlı birde kan grubuna göre kısıtlarsam ohooo diyorum:) sanırım bu geriyor beni, o yüzden de erteliyorum.

Benim de gözümün önünden geçiyor yazarken

Tavuk yerken aldığı hormonlar aklıma geliyor ama "tavuk da mı yemeyek" diye yiyorum Yani zaten sağlıklı bir beslenme sistemim olmadığı için o tavuğu yemesem de çok bir şey değişmeyecek.

Tavukburgerlerde (et değil de sıkıştırılmış olanlarda) mesela tavuğun ibiği, ayağı gibi normalde tüketilmeyen şeyleri de kattıklarını biliyorum kıyma yaparak. Bildiğim halde yiyorum. Sosiste kimbilir neler var ama sosisi çiğ de yiyorum.

Midye hem denizi süzdüğü için sağlıksız, hem metal birikimi yapıyor uzun vadede. Bildiğim halde yiyorum. Ha midyenin direkt zararını görebilirim vücudumda ağır metaller birikirse, o yüzden napıyorum, çok sık ve çok miktarda yememeye çalışıyorum. Mesela en fazla 10 taneyi geçmiyorum gibi. Çünkü metal birikmesinin dönüşü yok.

Yani yemeğin zararlı olduğunu bilmem yememi engellemiyor. Ha naparım en fazla "ya bir haftadır pideciye dadandım, birkaç gün balık yiyeyim" derim o kadar.

Çay kahveyle hiç aram yoktur, sevmem. Anca nadiren teklif edilmeden getirilmişse çayı içerim o kadar. Kahveyi de kırk yılda bir bol şekerli Türk kahvesi olarak içerim.

Tek istisnası white chocolate mocha. Yazın ice, kışın normal hiç affetmem Üstü de kremalı.

Ama kahve kültürüm yoktur pek, o yüzden Starbucks, Nero, Kahve Dünyası, Kahve Diyarı, bilumum Kahve Zımbırtısında içerim.

Artık ciddi boyutlara gelmeye başladığını farkedince dedim ki; yediğim Zaman Mutlu olduğum şey bana faydalı olacak şeydir. Ara ara minik minik atıştrdım çikolata bisküvi vs. Ama çöp kutusu gibi hissettim kendimi:) sonra ara ara yedikçe zevk almaya başladım çips, Bikaç yudum gazlı içecek, patates kızartması... Şimdi arada çok Can'ım isteyince alıp yiyorum. Korkunun üstüne git, ye ve zevk al. Olur mu? Bunu ancak kendi kendine yenebilirsin

Teşekkür ederim
Birden bire üzerinizden atamassınız küçük küçük sınırları genişletebilirsiniz belki.

Şu bir gerçek her konuda olduğu gibi dikkat etmek için kendinizi kastıkça vücudunuz aksi yönde tepki verecektir.
Strese giriyorsunuz çünkü
Stresin hücre düzeyindeki etkisini bir bilseniz..

İyi kalite bir hamburgeri keyifle bir arkadaş ortamında yediğinizde vücudunuza etkisi farklıdır. Zararlı birşey yiyorum fikriyle tüketirseniz farklıdır.

Sevgiler..

göz ardı ediyosun önemsemiyosun oh ne güzelmiş:) ya o ağır metaller için ümit aktaşın pancar yada şalgam -tam hatırlamıyorum- kürü var senin baya baya bu kürle kanka olman lazım:)

Birde karbonhidrat bağımlılık yapıyor, yedikçe bırakmayasın geliyor bayram çılgınlıklarımdan biliyorum

Dogrudur biraz da yapi meselesi. Ben hic kisitlanmis hissetmiyorum. Bence hala yiyebilecegim cok cok cesit var. Ya hayata bakis acim cok minimalistik, ya da simdiye kadar uyguladigim beslenme seklinden elde ettigim sonuclar cok motive edici.
ilgim kayıyor ama henüz oturtabilmiş değilim, birazda zaten sağlıklı beslenme menüleri kısıtlı birde kan grubuna göre kısıtlarsam ohooo diyorum:) sanırım bu geriyor beni, o yüzden de erteliyorum.

Hah tam adamına dediniz pancar ve şalgamı

Bakayım yine de, belki senede 2-3 tane yerim

Aliskanlik dediniz de musaadesi olursa konu sahibinin bir animi anlatayim aliskanlikla ilgili. Malum bizler makarnayi mantiyi yogurtla yemeyi pek severiz. Bir gun bir Italyan bir Ispanyol, bir de ben bir ortamda bulunuyorduk. Ispanyol arkadas "Turkler hakkinda cok igrenc bir sey duydum geneliniz oyle mi merak ettim yogurtla makarna yediginiz dogru mu?" dedi. Ben evet deyince italyan "iyyyyyyyy" demisti.

Aman halt etmiş diyemiyorum zira adamların sosları çok güzel

Yedik bilem

Ya bende eskiden çay kahve içemezdim 35 yaşında oldum zaman zaman arıyorum artık daha çok içiyorum tabi bir farkla sıfır şeker ama türk kahvesi ya damla sakızlı olucak yada çilek aromalı

Sen deseydinki sen hiç salçalı yoğurt üstüne sarimsaklı yoğurt döküp yedin mi hacı

Yok ben oldum olası ne çay ne kahve.

Ben de kaşarlı urfa gömdüm ayıptır söylemesi

Burda herkes nasıl sağlıklı ya da sağlıksız beslendiğini anlatmış. Ben de nasıl beslenemediğimi mi anlatsam napsam

Yazın nasıl yemek yiyorsunuz ya. Karpuz yoğurt yemekten çürüdüm.
Neden beslenemiyorsun peki.

Yemek yemeyi mi sevmiyorsun? İştahsız biri misin? Yoksa yemek yapmayı mı sevmiyorsun?

Bende sıcaklardan olsa gerek iştahsızlık başladı.
Bazı günler o günkü yemeği yapıp yemeyi canım istemiyor.
Çareyi yulaf ezmesine süt katıp meyve doğrayıp yemekte buldum.

Karpuz, Yoğurt ee başka yok mu? Böyle nasıl dinç olabiliyorsun.

7

Fffffffffff midye olsa da yesem yaf. Yurtdisinda yasamak yemek yonunden cok kotu.

Gündüz limonata kahve karpuz gibi şeyler yiyip içiyorum. Yoğurt benim karnım acıkınca aklıma gelen ilk yiyecektir çok severim. Hava yeterince serinledikten sonra da yemek yiyorum. O da normalde yediğimin yarısı kadar oluyor.

Yazın hep kilo veririm bu yüzden. Normalde de yemek yemeyi pek seven biri değilimdir zaten. Tansiyonum düştüğünde anlıyorum bir şey yemem gerektiğini.

Tek başıma asla yemek yemem. Hem hazırlamaya üşenirim hem de sıkılırım yerken. Ana besin kaynaklarım makarna pilav abur cubur falandır. Sebze severim ama birinin özellikle önüme koyması gerek yemem için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…