Benim Derdim de Bu

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Kızlar merhaba
Konumun yeri burası değil biliyorum ama benim derdim bu:(
2014 yılında ilk doğumumu 2017 yılında ikinci doğumumu yaptım
Sezaryen sonrası doktorum korseye izin vermedi
Tam dikişlerimin üstünde resmen sarkık et var
Çok üzülüyorum
Ben şuan korse taksam toparlar mı?
Bu arada 61 kg ile hamile kaldım-80 kg ile doğum yaptım
Şuan 57 kg yum kilo problemim yok sadece o sarkıklık deli ediyor beni
Varsa benim gibi olup toparlanmış olan yardımcı olursa çok sevinirim
Şimdiden teşekkür ederim
Mutlu hafta sonları

Korsenin artık işe yarayacağını sanmıyorum. İlk zamanlarda takmalıydınız. Yapılacak tek şey belki sıkı bir spor olabilir ama en etkilisi karın gerdirme yaptırmanız. Bahsettiğiniz şeyi biliyorum,arkadaşımda görmüştüm inanamamıştım.. birde onun çatlaklarla birlikte olunca buruşuk poşet gibiydi resmen. 2. Doğum sonrası operasyon planlıyor o da..
3 sene arayla 2 doğum yaptım,+23 ve +18 kilo ile tamamlanmış gebeliklerdi ikiside sezeryan. Hastaneden eve gelir gelmez taktım korseyi yaklaşık 1 ay kadar. İkinci doğumu yapalı daha 5 ay oldu,göbek sıfır. Doğuma dair tek belirti sezeryan kesiği,onun içinde bi krem kullanıyorum inşallah görünümü olabildiğince azalacak.

Korsenin artık işe yarayacağını sanmıyorum. İlk zamanlarda takmalıydınız. Yapılacak tek şey belki sıkı bir spor olabilir ama en etkilisi karın gerdirme yaptırmanız. Bahsettiğiniz şeyi biliyorum,arkadaşımda görmüştüm inanamamıştım.. birde onun çatlaklarla birlikte olunca buruşuk poşet gibiydi resmen. 2. Doğum sonrası operasyon planlıyor o da..
3 sene arayla 2 doğum yaptım,+23 ve +18 kilo ile tamamlanmış gebeliklerdi ikiside sezeryan. Hastaneden eve gelir gelmez taktım korseyi yaklaşık 1 ay kadar. İkinci doğumu yapalı daha 5 ay oldu,göbek sıfır. Doğuma dair tek belirti sezeryan kesiği,onun içinde bi krem kullanıyorum inşallah görünümü olabildiğince azalacak.
Ya aslında gerdirme yapacak kadar değil
Ve iç çamaşırım kapatıyo tamamen ama ben biliyorum ya çok rahatsızım
Teşekkür ederim bilgi için:)

İki arkadaşımın da bu şekilde oldu.Hamilelikte benden az kilo aldilar,sinrasinda benden daha zayifladilar ama karınlarında sarkma oldu.İki arkadasim da acik renk sacli beyaz tenliydi....ben koyurenk saçlı bugday tenliyim bende olmadi.Bence cilt tipi -deri yapisi etkili

Aynı sorun bendede var. 50 kiloyum. Kollarım bacaklarım çırpı gibi. Sezeryan sonrasında dr. Korse takmalısın dedi ama ben takamadım. 6 yıl geçti üzerinden... sarkma çok fazla ve biraz fazla yemek yesem hamile gibi oluyorum. Bu saatten sonra sporla düzeleceğine inanmiyorum. Karın germe, lipomatik, vazerlipo gibi yöntemleri araştırıyorum..

Aynı sorun bendede var. 50 kiloyum. Kollarım bacaklarım çırpı gibi. Sezeryan sonrasında dr. Korse takmalısın dedi ama ben takamadım. 6 yıl geçti üzerinden... sarkma çok fazla ve biraz fazla yemek yesem hamile gibi oluyorum. Bu saatten sonra sporla düzeleceğine inanmiyorum. Karın germe, lipomatik, vazerlipo gibi yöntemleri araştırıyorum..
Dogru sporun düzeltemeyecegi hicbir sekil bozuklugu yoktur. Karin kaslariniz muhtemelen cok zayif. Önlem almazsaniz cerrahi müdahale de geçici bir çözüm olur

Dogru sporun düzeltemeyecegi hicbir sekil bozuklugu yoktur. Karin kaslariniz muhtemelen cok zayif. Önlem almazsaniz cerrahi müdahale de geçici bir çözüm olur
Merak ettiğim için soruyorum. Cevremdeki arkadaslar da spora gidip bir ayda toparlaniriz falan diyorlar ben bir spor hocasina somustum vucut ne zaman sekil almaya baslar diye 6 hafta demisti.

Yani sarkmis yagli bolge sporla bu kadar kisa surede toparlanir mi acaba diye merak ettim çunku bir, birbucuk ayda hallolsa bu isler kimse kötu bir fizikle dolasmaz gibi geliyor bana.

Yani bana gore en az bir yil duzenli egzersiz ve saglikli beslenme gerekli ki bi sonuc alinabilsin. Ve sonrasinda da dikkat etmeye devam edilmeli.

Merak ettiğim için soruyorum. Cevremdeki arkadaslar da spora gidip bir ayda toparlaniriz falan diyorlar ben bir spor hocasina somustum vucut ne zaman sekil almaya baslar diye 6 hafta demisti.

Yani sarkmis yagli bolge sporla bu kadar kisa surede toparlanir mi acaba diye merak ettim çunku bir, birbucuk ayda hallolsa bu isler kimse kötu bir fizikle dolasmaz gibi geliyor bana.

Yani bana gore en az bir yil duzenli egzersiz ve saglikli beslenme gerekli ki bi sonuc alinabilsin. Ve sonrasinda da dikkat etmeye devam edilmeli.

4-6 haftada gözle görülür değişiklik fark edersiniz. tamamen toparlamaz.
12 hafta toparlanma süresi. çoğu sarkma için bu süre yeterli oluyor.
ama sonrasında da duzenli spor alışkanlığının olması gerekir.

ilk 12 hafta için haftada 3-4 gün, durumuna göre 40dk-2 saat süren duzenli antrenmandan bahsediyorum.

ilk 12 hafta için haftada 3-4 gün, durumuna göre 40dk-2 saat süren duzenli antrenmandan bahsediyorum.
Iyiymiş valla konu sahibi icin de guzel bi haber oldu, sagolun :)

Iyiymiş valla konu sahibi icin de guzel bi haber oldu, sagolun :)

aslında hepimiz için iyi haber ama 12 hafta bile zor geliyor. :)

birbirine yakın 3. sezaryen doğumum oldu. ilk ikisinde de 2 ay sporla normale döndü.
hatta bölgesel hedefli de diyemem tam.

şimdiki doğum için normale dönüş süresi muhtemelen daha uzun, çünkü sarkma biraz daha fazla oldu.
12-16 hafta diye tahmin ediyorum ama henüz spora başlamadım. 40 im çıksın diye tembellik yapıyorum :)

Benim göbeğimde çok fazla yağ yok, deri fazlalığı var. Sarkma çok fazla...o kadar deri sporla nasıl toplansın aklım almıyor, pek mümkün gelmiyor bana.

sarkık derıyı mucızevı sekılde korse sıkılastırıp yok etmez
sezeryandan veya kılo almadan degıl fazla kılo vermekten kas dokunuz bagınız bozulmus sarkık olmus derıde
profpsyonel dısıplınlı uzun surelı sporla goruntu toparlanır ama asla eskısı gıbı olmaz sarkmıs derı malesef

bıraz da vucut yapısıyla alakası var bunun korseyle dogum seklıyle falan degıl
ben mesela hamılelıgımde 14 kılo verdım kızım dogmus 5 aylıktı yasadıgım bı rahatsızlık sebebıyle 1 senede 40 kılo aldım 2 sene oyle gezdım sonra 6 ayda 40 kılo verdım
ne catlak ne selulıt ne sarkma yok

yanı uzulmeyın vucut yapınız bu toparlayabılırsınız bunu bılmenız de ıyı oldu en azından derı sarkması yasayacagınızı bıldıgınızden ona gore en bastan mudahale edebılırsınız sıkmayın canınızı toparlar

Benim göbeğimde çok fazla yağ yok, deri fazlalığı var. Sarkma çok fazla...o kadar deri sporla nasıl toplansın aklım almıyor, pek mümkün gelmiyor bana.

normalde kilo verirken sporla verirseniz, yağ dokusu yerini kas dokusuna bırakır, bu arada da derinin kendini yenileme süreci vardır, hepsi bir arada toparlanır
ama tabi 50-60 kilo veren insanlardan bahsetmiyorum.

ama kilonuzu verdiniz, yağ dokusu azaldı ama yerine kas dokusu gelmedi, o zaman sarkma kaçınılmaz. kas dokusu sıkılığı ile deriyi toplamakta yardımcı oluyor, deri kendini yenilerken vücudun yeni şekline göre yenilemiş oluyor.
sezaryen doğumda kaç kar karın kası kesiliyor, zayıf da olsanız içerideki kas şeklini düzeltmedikçe görüntüde harikalar yaratamazsınız.

ek olarak estetiğe de karşı değilim :) yapılabilir elbet, önemli olan kişinin kendini daha sağlıklı ve güzel hissetmesi.
ama son çare olmalı.
1 yıl diyet, düzgün beslenme ve spordan sonra kişi yeni görünümünden tatmin olmuyorsa, neden olmasın?
yani en azından ben olsam böyle bir operasyon planlamadan önce kendi ölçüm bu olurdu

aslında hepimiz için iyi haber ama 12 hafta bile zor geliyor. :)

birbirine yakın 3. sezaryen doğumum oldu. ilk ikisinde de 2 ay sporla normale döndü.
hatta bölgesel hedefli de diyemem tam.

şimdiki doğum için normale dönüş süresi muhtemelen daha uzun, çünkü sarkma biraz daha fazla oldu.
12-16 hafta diye tahmin ediyorum ama henüz spora başlamadım. 40 im çıksın diye tembellik yapıyorum :)
Allah yavrularınızı sağlıkla analı babalı buyütmeyi nasip etsin. Sizi dünkü konudan animsadim. 30 yaşinda çok çocuklu hanımın konusundan :). Orada da makul onerileriniz olmustu yasadıklarıni anlayan biri olarak.

Ben de spora baslamak istiyorum. Anladim ki sadece zayif olmak yetmiyor diri ve sıkı bir vücutta önemli hele ki yaş ilerledikçe.

Ben de tee ne zaman salona üyelik yaptirdim ama dondurdum. Bu tabii tembellik ama bi yandan da dediginiz gibi duzenli yapilmali, zaman ayirmali. Bi heves baslayip yarida birakmak istemedigimiz icin sanirim dogru zamanlamayi bekliyoruz tabii bi de kış hali var malum.

Umarim baslar, sonuc alir ve burada paylasırız :)

Back
X