Çocukluğunuzda yaşadıklarınız acı veriyordur. Ona bir şey diyemeyeceğim. Geri kalanı ise neredeyse herkesin geçtiği yollar. İş sizde bitiyor. Geçmişinize suç atmayıp önünüze bakın. Geçen geçti, bir şeyleri geçmişte değiştiremezsiniz ama anda ve gelecekte değiştirmeniz sizin elinizde.
İlk maaşımı alakasız alanda ücretli öğretmenlik yaparak sizin yaşınızdayken kazandım, kısa süreliydi. Aradan neredeyse 10 yıl geçti, kariyerim benim açımdan berbat halde ama sonunda hayallerime yaklaştım. Yaşa takılsam çoktaan pes etmem lazımdı. 50'sine de gelsem geç kaldım diyemem. Mimar Sinan bile 49 yılında köprü yapımıyla mimarlığa ilk adımı atmış. Bizim neyimiz eksik
Ailesi kısıtladığı halde arkadaşı olanlar çok. Bana bahane gibi geldi bu. Doğru çevrede arkadaş arayın. Yönünüz yanlış olmalı ya da sizde sıkıntı var.
Daha yeni mezun sayılırsınız. Elbet iş bulursunuz. İş ilanlarında genel olarak istenen koşullar varsa o eksikleri toparlayın. Gerekirse yüksek lisans yapın. Eğer içinizde kaldıysa tıp için hazırlanın. İsteğiniz varsa yapılamayacak şey değil. Bana da arada tekrar TYT'ye gir perileri geliyor