Benim de derdim bu: perdelerle ilgili birkaç soru??

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.255
25.574
Konu doğru yerde değil ama bu da benim derdim işte bir yerde.

Ev perdelerimi yaptırıyorum hanımlar birkaç sorum var cevaplar fikir verirseniz sevinirim..

1. Salon, oturma odası ve yatak odasının perdeleri yere kadar insin istiyorum. Yanlış bir seçim mi olur?

2. Salon ve oturma odasının perdeleri duvar boyunca (genişlik olarak) olsun istiyorum. Yanlış bir seçim mi olur? Tek duvar ama çift değil.

3. Salon, oturma odası ve mutfakta ayrı bir duvarda balkon kapısı var onlar için ne önerirsiniz?

4. En önemli sorum bu. Stor perde üzerine tül ve kenara fon koymak istiyorum. 3 delikli korniş yeter mi? Stor perdenin takıldığı çubuk öndeki korniş yuvasını iptal etmez mi?

5. Keten tül kullananlar önerir misiniz? Yatak odası için düşünüyorum?

1. Bence guzel olur.bende oyle istiyordum ama perdeci oule yapmamis
2.benimki oyle gayette hos duruyor
3. Balkon perdesi stor olsun guzel olur
4.4 lu kornis olsu stor perde yapacaksan daha duzenli durur
5. Hakkinda bilgi veremiyorum henuz diktirmedim
Gule gulekullanin

1. Bence guzel olur.bende oyle istiyordum ama perdeci oule yapmamis
2.benimki oyle gayette hos duruyor
3. Balkon perdesi stor olsun guzel olur
4.4 lu kornis olsu stor perde yapacaksan daha duzenli durur
5. Hakkinda bilgi veremiyorum henuz diktirmedim
Gule gulekullanin
Teşekkür ederim cevabınız için amaa 4'lü korniş olayı sıkıntı. Ev kira, kornişler sabit. 3'lü..
Yok mu 3'lü korniş kullanıp stor üstüne tül + fon takabilen??

Benim de yere kadar ve duvarı kaplıyor. Yıkarken tülleri çok zorlanıyorum, büyük olduğu icin. Yerde sürünmesin, ben yerde süründün dedim tülleri. Perdeci olmaz, süpürgelik hizasında bırakalım, kullanışlı olmaz dedi, iyi ki öyle yapmış. Kornisim uçlu, storlar sıkıntı olmadı.

Benim de yere kadar ve duvarı kaplıyor. Yıkarken tülleri çok zorlanıyorum, büyük olduğu icin. Yerde sürünmesin, ben yerde süründün dedim tülleri. Perdeci olmaz, süpürgelik hizasında bırakalım, kullanışlı olmaz dedi, iyi ki öyle yapmış. Kornisim uçlu, storlar sıkıntı olmadı.
Teşekkrü ederim. Storun takıldığı şey böyle bir parmak eninde bir çubuk değil mi kornişe takılan. O çubuk öndeki deliği kapamıyor diyorsanız çok iyi.

sana önerim perdelerin yere değmesin çok pisleniyor.
ikinci önerim ise asla çok renkli, kaba, desenli, saten vs. perde kullanama.
sade ve şık şeyler kullan storda da fonda da.
çünkü diğerleri evi direk bayaği ve küçük gösteriyor.
ben sadece salona stor yaptırdım. O da en beyazı en sadesi asla desen bile yok. çok geniş ve ferah oluyor. olma diyenler bile bayılıyor.
bu arada keten fon harika bir şey.

Yere değmesin bence inanılmaz kirleniyor perdeler. Stor aldım fakat kullanamadım çok sinir bozucu. Can açmak için en yukarıya kadar kaldırmak zorunda kalıyorsun. Kaldırdım sinir oldum :)

Teşekkrü ederim. Storun takıldığı şey böyle bir parmak eninde bir çubuk değil mi kornişe takılan. O çubuk öndeki deliği kapamıyor diyorsanız çok iyi.

Valla ben sıkıntı yaşamıyorum, ha su da var; perde yağ gibi akmıyor korniste, azıcık elinle itelemen gerekiyor. Ama mesela ben kiracıyım ve elde ki malzeme bu :)

Stor da cam acmak sikinti oluyor ozellikle tul stor olanda. Benim stor ustune tul yanlarda da fon var. Tul yerine storu zebra tarzinda alirsaniz daha rahat edersiniz.tul almamis olursunuz hem oyle de cok hos duruyor. 3lu kornistede sikinti yasamazsiniz. Tulum yerden cok az yukarida onunla ilgili sorun yasamadim

X