Sorması ayıp devamlı sizdeler mi ki? Neden onları nazlıyorsunuz ya da neden nazlamak zorunda hissediyorsunuzBiliyorum ama evde olduğum sğrece eş ailesi ile durmadan görüşmek beni bıktırdı bir sene daha tahammül etmek istemiyorum hem çocuğuma bakmıyorlar hem durmadan onların gönüllerinizi nazlıyorum hürmet ediyorum ben kendimden nefret eder oldum
Aslında o kdr caresiz değilsiniz ki durumun içindeyken farkında değilsiniz. Kamudasiniz isterseniz 1 yıl daha uzatma imkanınız var siz bunaldiginiz için uzatmak istemiyorsunuz bu caresizlik değil. KV de zaten bakmak istiyor ama gönülsüz davranıyor bu sizin niyet okumanız burda da sorun yok. Eşinizi de 2 aylık süreçte bebek bakimina alistirabilirsiniz bu da sorun değil. En olmadı bakıcı tutabilirsiniz ki şu şartlarda gerek bile yok. Siz caresizlik görmemişsinizMerhaba kızlar. Doğum yaptığım günden beri bir an olsun evde olduğuma sevinemedim. Doğum yaptığım günden beri benim çocuğuma kim bakacak kaygısından keyifli vakit geçiremedim.
hemşireyim devlet hastanesinde. 1 senelik ücretsiz izine ayrıldım bebeğim şu an 12 aylık. Yani iznim bitiyor. Ramazandan sonra başlayacağım diye karar vermiştim o zaman bebeğim 14 aylık olacak. Durum şu ki kayınvalidem bebeğime bakmak çok istiyor gibi görünüyor ama zor geliyor ve nazlanıyorda nazlanıyor. Bunu eşimde görüyor bana diyorki e sende gönlünü yapmaya çalış, nazla diyor kısaca.bakıcıya emanet etmek istemiyorum. Bakıcıya verene kadar iznimi 2 yıla kadar uzatayım diyorum ama gerçekten çok bunalmış vaziyetteyim. Hastanem evimin karşsında o kadar ki yakın. Nöbet isteyip dilekçe yazayım diyorum kurumum izin veriyor haftada iki veya üç kere nöbete gideyim diyorum eşim gündüz mesai çalışıyor gece evde. Bu seferde eşimin bebek bakımıyla uzaktan yakından alakası olmadı bir senedir ben yokken çocuğa bakamaz çocuğum biberon tutmuyor gece beni emerek uyuyor o kadar çaresizimki ne olur bana akıl verin
Karşınıza alıp açık acık konuşsun. Bakmak istiyor mu? Yoksa istemiyor mu? Acık ve net olsun. Bu yaşımda kimseyi bunun için nazlayamam ben, yapımda da yok zaten diyin. Ona göre bir aksiyon alırsınız.Bakmak istemediklerini açıkça söylemiyorlar ki bir bakıyorsun bakmak için ölüyorlar bir bakıyorsun şöyle böyle diyorlar
Bir bakamaz iki bakamaz üçüncüde bakar.kimse daha önce yapmadığı birşey hiç yapmasaydı kimse hiçbirşey yapmamış olurdu.siz anne karnında mi öğrendiniz sanki.öldürecek hâli yok çocuğu.sadece nimetlerinden yararlanmak için mi baba olmuş? Nöbet usulü gayet yeterli olur baba babalık yaparsa.çocuklar da herşey alışıyor bir anda.artik emmeden uyuyacak demek ki.doğduğu günden beri ememeyen çocuklar var neticede.zaten yeterince de büyük bunun için.majrumiyet yaşayacak zamanı geçmiş.keyfi artık.insanları biraz disipline etmeyi bilmek lazım.buna en çok ihtiyacı olan da çocuklar zaten.Merhaba kızlar. Doğum yaptığım günden beri bir an olsun evde olduğuma sevinemedim. Doğum yaptığım günden beri benim çocuğuma kim bakacak kaygısından keyifli vakit geçiremedim.
hemşireyim devlet hastanesinde. 1 senelik ücretsiz izine ayrıldım bebeğim şu an 12 aylık. Yani iznim bitiyor. Ramazandan sonra başlayacağım diye karar vermiştim o zaman bebeğim 14 aylık olacak. Durum şu ki kayınvalidem bebeğime bakmak çok istiyor gibi görünüyor ama zor geliyor ve nazlanıyorda nazlanıyor. Bunu eşimde görüyor bana diyorki e sende gönlünü yapmaya çalış, nazla diyor kısaca.bakıcıya emanet etmek istemiyorum. Bakıcıya verene kadar iznimi 2 yıla kadar uzatayım diyorum ama gerçekten çok bunalmış vaziyetteyim. Hastanem evimin karşsında o kadar ki yakın. Nöbet isteyip dilekçe yazayım diyorum kurumum izin veriyor haftada iki veya üç kere nöbete gideyim diyorum eşim gündüz mesai çalışıyor gece evde. Bu seferde eşimin bebek bakımıyla uzaktan yakından alakası olmadı bir senedir ben yokken çocuğa bakamaz çocuğum biberon tutmuyor gece beni emerek uyuyor o kadar çaresizimki ne olur bana akıl verin
Şimdi konunun ayrıntılarıni gördüm de bu kayınvalide bakmak zorunda . 30 çeyrek almış , sürekli evlerine gidiyor özledim diye torununa adını koydurmus . Bunlari yaptıktan sonra nazlanmaya bile hakkın yok bakacaksın derdim ben . Böyle bencil bir kadına emanet etmem gerçi çocuğumu da.Şimdi ben şu kısmı anlayamıyorum
Kv veya anneniz zaten bakmak zorunda değiller onlara mı güvendinizde yaptınız çocuğu aktif çalışma hayatınız varken?
Kreş beğenmiyorsunuz
Bakıcı beğenmiyorsunuz
İzne ayrılmak istemiyorum iş hayatımı özledim diyorsunuz
O zaman neden çocuk sahibi oldunuz sorumluluğu ağır gelecekse?
Merhaba kızlar. Doğum yaptığım günden beri bir an olsun evde olduğuma sevinemedim. Doğum yaptığım günden beri benim çocuğuma kim bakacak kaygısından keyifli vakit geçiremedim.
Çocuk istiyorum dedi mi açık açık.yoksa siz oldu bittiye mi getirdiniz istediğiniz için.evlilik çocuk sahibi olmak isteme şartını taşımıyor neticede.kim haklı kim haksız burada gizli.Nedenini felan sormayın canı isterse bir insan bir baba çocuğunun emzirmek dışında bütün ihtiyacını yapabilir ama benim eşim daha bir kere bile bir şey yapmadı çünkü yapmak istemiyor üzerine kalsın istemiyor bir şeyi yaparsa yapabilirse hep o yapacak gibi düşünüyor çalışmak istiyorum işimi çok özledim mesleğimi özledim kendi maaşımı kazanmayı özledim hastanem karşı yolumda o kadar yakınki evime gidemiyorum çalışamıyorum çok zor
Evet ilk evlendiğimde sık görüşmeler oluyordu ama yeni evlilik felan diyerek göz yumdum sonra eşimle tartışmalar başladı ama 3 senedir bu böyle iki günde bir üç günde bir durmadan gelirler kahve içer giderler veya durmadan bizi çağırırlarSorması ayıp devamlı sizdeler mi ki? Neden onları nazlıyorsunuz ya da neden nazlamak zorunda hissediyorsunuz
Diyorum gideyim sende ailenle kal ister evde kal yemek olmayınca git orda ye zaten kayınvalide bırakmaz durmadan gelir gider ben yokkende istemiyor bizi göndermekArkadaşlara katılıyorum 1 yıl daha uzatın izni,zaten daha sonra kreş yaşı gelecek kreşe verirsiniz.
Sizin yerinizde olsam bu kadar çok bunaldım madem ailenin olduğu şehire giderdim en az 2-3 ay hem size hem bebeğe çok iyi gelirdi .
Hayır anlamadığım neden bu kadar bağımlı oldunuz 3 yıllık evlilikte tek başınıza ailenize gitmemissiniz,kayın aile her istediğinde altın ve para vermişsiniz bebeğe kayınvalidenin adını koymuşsunuz,eşiniz ve ailesi ne derse onu yapmışsınız.
Ayrıca eşiniz siz giderseniz ben sizi özlerim bilmem ne diyor bunada inanmayın ,özleyen insan eşine her türlü desteği verir, muhtemelen ev işi,yemek vs siz de siz gidince bunları yapan olmayacak o yüzden gitmeyin diyor.
İstemez olur mu beni ikinci çocuk için sürekli bunaltıyor ama kesinlikle hiçbir şeye elini sürmüyor asla ama asla çok çocuk istememe rağmen ben bir daha çocuk sahibi olmayacağımÇocuk istiyorum dedi mi açık açık.yoksa siz oldu bittiye mi getirdiniz istediğiniz için.evlilik çocuk sahibi olmak isteme şartını taşımıyor neticede.kim haklı kim haksız burada gizli.
Evet işte bunlar benim çok zoruma gidiyor beni anladınız umarım ben 50 küsüre yakın altın verdim bu zamana kadar 30 tanesini toplu verdim öbürlerini parça parça durumları kötüydü o zaman o yüzden ama ödedikleri felan yok yazlık eve gidip yazın orda durmayı hayal ediyorlar bu çocuğa bakma hayalleri felan yok ben bakacağım ben bakacağım sen ne zaman işe başlayacaksın deyip duruyorlardı aldığım izin bitiyor artık ve ben işe başlayacağım deyince kem küm etmeye başladılar benim nasıl bir şok hayal kırıklığı yaşadığımı tahmin ediyorsunuz değil mi kızları bir lira çıkartıp vermedi bilezik yaptı yaptı taktı koluna gezdi ben elimdekileri bozdum bozdum verdim şimdi karşılığı bu muŞimdi konunun ayrıntılarıni gördüm de bu kayınvalide bakmak zorunda . 30 çeyrek almış , sürekli evlerine gidiyor özledim diye torununa adını koydurmus . Bunlari yaptıktan sonra nazlanmaya bile hakkın yok bakacaksın derdim ben . Böyle bencil bir kadına emanet etmem gerçi çocuğumu da.
Sorumlulugu ağır geldiği için başlamak istemiyorum çalışan anne olmak daha zor az çok tahmin edersin ki ama orası benim nefes alma yerim işe gidersem hiç olmaz sa biraz nefes alacağım o yüzden istiyorum kimseye güvenmedim onlar kendilerine güvendirdiler eşimde dahil olmak üzere şimdi ise gerekirse istifa et diyor eşim zoruma giden bunlarŞimdi ben şu kısmı anlayamıyorum
Kv veya anneniz zaten bakmak zorunda değiller onlara mı güvendinizde yaptınız çocuğu aktif çalışma hayatınız varken?
Kreş beğenmiyorsunuz
Bakıcı beğenmiyorsunuz
İzne ayrılmak istemiyorum iş hayatımı özledim diyorsunuz
O zaman neden çocuk sahibi oldunuz sorumluluğu ağır gelecekse?
Akranlarıyla sosyalleşme zamanı mı gelmiş?Kreş en kesin çözüm sizin için. Hem akranlarıyla sosyalleşme zamanı gelmiş. Birbirleriyle etkileşimde inanılmaz ivme kazanıyor ki siz onu tek başınıza evde olsanızda yapamazsınız,tabiki bakıcıda.
Bence kaynana kreşi duyunca geri bile yapabilir ki yapmasa daha iyi ben büyük annelerin çocuk bakmasına karşıyım.
İlk başta hizmet hürmet ettim hep seviyordum onları eşimin ailesi diye başla da kimse yoktu burda e sonra nu böyle hep devam ettiEş ailesine bu kadar yaranma isteğiniz neden? Çocuğun ismini koymuşlar, ne ihtiyaçları olsa altinlarinizdan vermişsiniz, sürekli istemeden güler yüz göstermem lazım falan. Neden yani neden?
O zaman fedakarlık yaptıysanız eşinize diyeceksiniz annen çocuğa ya bakacak ya da sen işten çıkacaksın ben işe gideceğim sen çocuk bakacaksın böyle deyince nasıl çareler düşünür amaEvet işte bunlar benim çok zoruma gidiyor beni anladınız umarım ben 50 küsüre yakın altın verdim bu zamana kadar 30 tanesini toplu verdim öbürlerini parça parça durumları kötüydü o zaman o yüzden ama ödedikleri felan yok yazlık eve gidip yazın orda durmayı hayal ediyorlar bu çocuğa bakma hayalleri felan yok ben bakacağım ben bakacağım sen ne zaman işe başlayacaksın deyip duruyorlardı aldığım izin bitiyor artık ve ben işe başlayacağım deyince kem küm etmeye başladılar benim nasıl bir şok hayal kırıklığı yaşadığımı tahmin ediyorsunuz değil mi kızları bir lira çıkartıp vermedi bilezik yaptı yaptı taktı koluna gezdi ben elimdekileri bozdum bozdum verdim şimdi karşılığı bu mu