- 3 Kasım 2015
- 424
- 689
Hemşirelerin nedir bu çalışma aşkıNedenini felan sormayın canı isterse bir insan bir baba çocuğunun emzirmek dışında bütün ihtiyacını yapabilir ama benim eşim daha bir kere bile bir şey yapmadı çünkü yapmak istemiyor üzerine kalsın istemiyor bir şeyi yaparsa yapabilirse hep o yapacak gibi düşünüyor çalışmak istiyorum işimi çok özledim mesleğimi özledim kendi maaşımı kazanmayı özledim hastanem karşı yolumda o kadar yakınki evime gidemiyorum çalışamıyorum çok zor
valla ben calisiyorum 2.5 yasa kadar kendim baktim sonra anneanne bakici devam ettik hic bu kadar drama yapmadim ustelik ikizlerim,var asiri asiri yogun isim var .hayat zor kabul ediyorum ama ahlayarak vahlayarak gecmez ki omurCanım inan çocuğa kim bakacak konusunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum işin ucunda çocuk olunca insan binbir yerden düşünüp taşınıp karar veriyor benimki de o hesap. Canım çalışmayan anne ile çalışan anne kaygısı çok farklı buna emin olabilirsin
Maddi sıkıntım yokta ben bunaldım çok fazla işimi özledim işim çok yakın evime evet biliyorum o zamanda o sorunlar ortaya çıkacak ama şimdi evdeyim diye kayınvalşdegil hem çocuğuma bakmıyorlar hem zırt pırt durmadan geliyorlar rahat vermiyorlar çocuğu özledik diyorlar bilmem ne diyorlar yoruluyorum ben durmadan onlarla görüşmek zorunda mıyım
Neden kabul ediyordunuz. Çıkın evde olmayınEşim sen nöbete başlarsın ben bakarım dedi şimdi yapamam deyip beni yüzüstü bıraktı gerekirse istifa edebilirsin diyor ben geçindiririm diyor kayınvalidem ismini zorla koydurttu ben bakacağım siye ortalıkta dolanıyordu bende hizmet hürmet aramız iyi durmadan çocuk görmeye geliyorlar katlanıyordum bir sene öyle böyle geçti şimdi o da ben bakarken şöyle böyle işte gelmek sıkıntısı gitmek sıkıntısı emiyor felan böyle laflar etmeye başladı ben yüzüstü kaldım yani anladınız mı şimdi bir sene daha evde durayım iyice bunalacağım yüzüstü kaldım iki yaşına girince yine kalacağım kayınvalide gene durmadan dakika başı iki günde beşe üç günde bir onunla görüşmek zorunda kalacağım
Canım gerçekten çok yoruldum yalnız başına gurbette doğum yaptım 1 hafta sonra yapayalnızım o günden beri ben yapayalnızım evladıma bakmayı çok seviyorum ama ben eski beni çalışan beni mutlu beni de özlüyorum çalışan annelere arkadaşlarıma bakıyorum düzenlerini oturtmuşlar. İşten çıkıyorlar bebekleri ile parka gidiyorlar tatillerinde değerlendiriyorlar bağımsızlar kimseyle bağları yok ben bu hale ne zaman geleceğim ben milletin nazını çekmekten çok yoruldum istifa etmeyi şu yüzden dddim eşim gerekirse istiyorsan çalışma diyor istifa et diyor yani o konudan tamamen sıyrılıp çıkıyor
E çocuğa onlar bakınca sen geldiğin gibi evden gidecek mi? Tam tersi hiç gitmicek hatta bazen kalacak, kendi evi gibi senden misafir vs ağırlayacak, evini iyice benimseyecekşimdi evdeyim diye kayınvalşdegil hem çocuğuma bakmıyorlar hem zırt pırt durmadan geliyorlar rahat vermiyorlar çocuğu özledik diyorlar bilmem ne diyorlar yoruluyorum ben durmadan onlarla görüşmek zorunda mıyım
Konu sahibi bakın arkadaşımız çok mantıklı bir çözüm bulmuş benimde konuyu okuduğumda ilk aklıma gelen bu oldu. Değerlendirebilirsiniz bence.. ve her ne olursa olsun açık ve net olmalısınız kayınvalideniz ve eşinizle açık ve net konuşun ona göre rota belirleyin .Eşe dosta haber salıp bir bakıcı bulurdum. Babane, eş ya da güvenilir kimse anahtar verip çat kapı denetlettirip bu şekilde idare ederdim. Zaten hastaneniz de yakınmış öğlenleri de siz gelirsiniz. Hiçbir öneriyi beğenmiyorsunuz ki bence biraz da sorun bu.
Evet öyle daha ne 30 u kaç tane altınımı paramı sıkıştık dediler verdim sıkıştık dediler verdim eş ailesi diye iyi olsunlar diye bunların yaptığına bakKocanız ve kocanızın annesi ne derse yapmışsınız. Adam kral gibi takılıyor ortada ve utanmadan annemi nazla, kıvama getir diyor. Pes doğrusu. Ne şanslı kocanız var, evde ayrı aile evinde ayrı pohpohlanıyor. Adam istemediği hiç bir şeyi yapmıyor. Kayınvalidem zorla ismini koydurttu ne demek? Niye kabul ettiniz bunu? Bugün başınıza bir şey gelse eşiniz çocuğu devlet yurduna verecek demek ki. Siz gidince özlerim demesi de, kim yapacak yemeği temizliği, durduk yere don çorap mı yıkayacağım, otursun oturduğu yerde yapsın evin işini demek. O bakamaz bu bakamaz, çocuğumu yabancıya nasıl teslim edeyim vs vs. Mecbur kalan ediyor, herkes devlet memuru değil. Millet kör karanlıkta bırakıp gidiyor çocuğu için üç kuruş biriktirebilsin diye.
Açıkça söylemiyor bakıp bakmayacağını demeyin, siz açıkça soracaksınız. Her şey netleşsin ben ona göre plan program yapacağım, kimsenin düzeni bozulmasın, kimsenin mecburiyeti yok ama bakacak olan da bakmayacak olan da söylesin diyeceksiniz. İşyeriniz evinizin karşısındaymış molada öğle yemeğinde gider kontrol edersiniz. 2-3 vasıta değiştirip işe gidenler var.
Devlet memurusunuz, kendiniz diyorsunuz 1 sene daha izni uzatabilirim diye. Özel sektörde olsaydınız ne olacaktı mecbur istifa edecektiniz. Kusura bakmayın ama bırakın da imkanları olmayanlar ağlasın. Memurum, 1 sene daha çalışmasam da kocamın geliri yetiyor, iş yeri evimin karşısında deyince çok da çaresiz görünmüyorsunuz. Kocanıza hiç bir şey yaptırmamaya devam edin. Elini sıcak sudan soğuk suya sokturmayın, sadece siz kara kara düşünün, paşanın canı sıkılmasın.
Ayrıca hem 30 tane çeyrek altına çöksünler hem de sizi yalnız bıraksınlar, bize ne ne hali varsa görsün desinler. Bu adamlar nasıl bu kadar kıymetli olabiliyor aklım almıyor. Anneleri eşleri dört dönüyor bu beş para etmez adamların karşısında.
Evet haklısın işe gitmek hayatımı daha da zorlaştıracak bende bunun farkındayım işimin mental yükü zaten başlı başına çok fazla ve fiziksel yorgunluğu da verelim ama dediğiniz gibi orası benim dinlendiğim yer olacak o yüzden istiyorum3 yıllık evlilikte koca sözünden çıkamayan bir kadın olmuşsunuz benim anladığım.
Çocuk konusunda da durum değişmemiş. İsmini bile zorla koydurmus kayinvalide. Sürekli sizde ve siz onun gönlünü yapmak gibi bır vazife edinmişsiniz.
1 yıldır çocuğa bakım konusunda elini sürmeyen kocanın, sen çalışırsın ben gece bakarım sözüne inanmadaki motivasyonunuz neydi? Çok belli bakmayacağı.
Bunalmışsiniz ama eşiniz istemediği için ailenizin yanina bile gidemiyorsunuz.
İşe geri dönmeyi bu kadar kafaya takmanızın sebebi de kendinize ait bir alan, nefes alma yeri görmeniz orayı. Evinizde, evliliğinizde yer edinememisiniz. Yapacağınız en akıllıca şey 2 yaşa kadar bekleyip,kresle beraber işe başlamak. Kayinvalideyi de bu süreçte idare etmek zorunda değilsiniz. Kendiniz ezdirmeyi bırakın. Alın bir bilet gidin ailenizin yanina, kafanız dağılsın biraz.
Sizinki iyilik değil pasifik kusura bakmayın.Evet öyle daha ne 30 u kaç tane altınımı paramı sıkıştık dediler verdim sıkıştık dediler verdim eş ailesi diye iyi olsunlar diye bunların yaptığına bak
Ufak kaç yaşında kreşe verdinizZor ama bende dahil bir çogumuz bu süreclerden geçtik.Ücretsiz izni yapabiliyorsanız yapın 2 yaşa gelince kreşe verirsiniz.
Ben iki çocugumuda kreş yaşı gelene kadar bakıcı ile büyüttüm,çok iyi insanlar çkti karşıma.Umarım sizinde öyle olur.Şimdi ufağım kreşe gidiyor çok memnunuz.Başka kreş şansnız varsa araştırın
Siz bu şekilde bakıcı da tutsanız kayinvalide hayatınızda olacak yine fazlasıyla. Kendisi baksa yine aynı. İki yaşa kadar bekleyip kreşe verin.Evet haklısın işe gitmek hayatımı daha da zorlaştıracak bende bunun farkındayım işimin mental yükü zaten başlı başına çok fazla ve fiziksel yorgunluğu da verelim ama dediğiniz gibi orası benim dinlendiğim yer olacak o yüzden istiyorum
Bence yatırımınız el değiştirmiş. Onda duracağına bizde dursun demiş ana oğul. Bu kadar altın, ev araba vs alınırsa lazım olur. Neye sıkıştılar, ne aldılar da bütün altınlarınızı verdiniz?Evet öyle daha ne 30 u kaç tane altınımı paramı sıkıştık dediler verdim sıkıştık dediler verdim eş ailesi diye iyi olsunlar diye bunların yaptığına bak
YoYok kimsenin haberi Güleryüz’üm hiç eksiltmedim ama bu insanlar için değer mi
Sıkıntıda değilsiniz aslında. Siz bunaldiginiz için durumunuzu iyice dramatize edip,.kendinizi kapana kısılmış hissediyorsunuz. Şöyle bir sakinleşince, durumunuza uzaktan bakınca çaresiz olmadığınızı göreceksiniz. Bebek bakarken zorlanmışsınız herkes gibi, hepimiz gibi.Benim bu sıkıntım sizi ne kadar eğlendirdi inşallah sizde böyle zor durumda kalmazsınız ne diyim