- 10 Kasım 2014
- 8.919
- 15.718
- 44
Ama kusura bakmayın da sizde kendinizi niye salak yerine koyduruyorsunuz? Sizin mesleğiniz var kimseye muhtaç değilsiniz neden dolandirildiniz ? Bu açık açık dolandirilmak o para az bir para da değil çocuğunuzun hakkını başkasına yedirdiniz. Yani bilmiyorim ben bunu anlamıyorum ki biri bana bunu yapsa hadi acıyıp versem kolunda bilezik görsem isterim . Vereceksin o bileziği devamını da yapacaksın diye. Senet yapacaktiniz gerekirse. Adam çocuğa bakmıyor annemi nazini çek diyor kayınvalide evde. Kusura bakmayın benim ailemdeki kadınların çogu çalışmıyor sizin şu yaşadıklarınizi vallahi de cekmezlerdi .Evet işte bunlar benim çok zoruma gidiyor beni anladınız umarım ben 50 küsüre yakın altın verdim bu zamana kadar 30 tanesini toplu verdim öbürlerini parça parça durumları kötüydü o zaman o yüzden ama ödedikleri felan yok yazlık eve gidip yazın orda durmayı hayal ediyorlar bu çocuğa bakma hayalleri felan yok ben bakacağım ben bakacağım sen ne zaman işe başlayacaksın deyip duruyorlardı aldığım izin bitiyor artık ve ben işe başlayacağım deyince kem küm etmeye başladılar benim nasıl bir şok hayal kırıklığı yaşadığımı tahmin ediyorsunuz değil mi kızları bir lira çıkartıp vermedi bilezik yaptı yaptı taktı koluna gezdi ben elimdekileri bozdum bozdum verdim şimdi karşılığı bu mu
Sizde yapmayın Allah aşkına çocuğun suçu ne ki bu durumdaBiliyorum ama evde olduğum sğrece eş ailesi ile durmadan görüşmek beni bıktırdı bir sene daha tahammül etmek istemiyorum hem çocuğuma bakmıyorlar hem durmadan onların gönüllerinizi nazlıyorum hürmet ediyorum ben kendimden nefret eder oldum
Aynen katılıyorum.Siz sanıyor musunuz ise baslasaniz herşey değişecek? Aksine anası baktı diye elinizdeki parayı da yiyecekler . Kadın evin hakimi olacak . Birde çocuğunuzdan ayrı olacaksınız. Oturun kendiniz bakın bu sorunları düzeltin bir mesafe koyun insanlara .
Su Kadınlar gününde okuduğumuz konular beni çok bunaltiyor . Kendim için değil de çocuklarımiz için üzülüyorum. Zamane kadınlarının hele ki maddi olarak dayanağı olan bir kadının üzerinde bu kadar tepindirmesini anlamlandiramiyorumAynen katılıyorum.
Çocuğuna kayinvalidenin bakacağı şekilde çalışmaya başlaması demek iyice kendinden ödün vermesi demek.
Ne yapsa alttan alacak. Esi annemi bazla diyormuş ya, ne yapacaksa daha fazla.
Ama konu sahibi de akıllanmaz gibi duruyor.
Kayinvalide yorun özledim diye 2 güne bir gelsin, konu sahibi kocası istemiyor diye ailesinin yanına bile gidemiyor. Onların torunu yok, kendisinin de ailesi yok.
susmamın en birinci sebebi kimse ile kötü olmamak bu yüzden elimden geleni yaptım bu zamana kadar çünkü bir kere küslük olursa hep kötü olarak devamı geliyor arkadan bunu bildiğim için sesimi çıkartmadım durmadan borcumuzu ödeyeceğiz arabamızı satıp diyorlar bir şey yaptıkları yokAma kusura bakmayın da sizde kendinizi niye salak yerine koyduruyorsunuz? Sizin mesleğiniz var kimseye muhtaç değilsiniz neden dolandirildiniz ? Bu açık açık dolandirilmak o para az bir para da değil çocuğunuzun hakkını başkasına yedirdiniz. Yani bilmiyorim ben bunu anlamıyorum ki biri bana bunu yapsa hadi acıyıp versem kolunda bilezik görsem isterim . Vereceksin o bileziği devamını da yapacaksın diye. Senet yapacaktiniz gerekirse. Adam çocuğa bakmıyor annemi nazini çek diyor kayınvalide evde. Kusura bakmayın benim ailemdeki kadınların çogu çalışmıyor sizin şu yaşadıklarınizi vallahi de cekmezlerdi .
Bu kadar üzerinizde insanları tepindirmeyin . Saf salak birşey de değilsiniz hemşire olmuşsunuz. Oturun bir ellerinizin arasına başınızı alın insanlar neden bana böyle davranıyor ben neden her şeye susuyorum diye. Siz böyle oldukça onlar sizi kullanır ve bir bakmissiniz ömrünüz bitmiş. Sınır koyma videoları , aile danışmanları var YouTube da hepsi ücretsiz. Özdeger probleminiz nerden geliyor bunları araştırın
Ne yapabilirim çok kızdım kendime hala da kızıyorum ama çok yıpranıyorum kendime de üzülüyorum halime annemin hiçbir şeyden haberi yok uzakta olduğu için aklı bende kalmasın diye hep iyiy gösterdim kendimi altın verdiğimi bile haberi yok yazlıkları var evet zor durumda kaldılar onu satmak yerine gelinlerinin kendi kazandığı ile biriktirdiğini almayı tercih ettiler kızları da bu sırada kendine bilezik yaptı yaptı taktı zırnık vermedi50 altin vermissiniz durumlari kotu diye ama adamlarin yazligi var
Evinize zirt pirt gelmesinden rahatsiz oldugunuz insanin adini kiziniza koymaniz nasil bir psikoloji?
Hayret ettim size..
Canım çok küçük değil miydi nasıl başa çıktınızz benim oturduğum ilçe çok küçük bir tane kreş var o da beş para etmezben küçük kizimi 15.5 aylıkken kreşe verdim. evet çok zor oldu. hastalandı ama kimseye minnet etmedim. bakıcısı güvenmedim, bulamadım da. en iyisi kresti . Su an 4 yaşında hala kreste. evd elmayı bilmediği için gitmiyorum seçeneğini hiç ortaya çıkarmadı.
Yaptım zaten kızım biz bakarız merak etme yaşına girsin dediler eşim olmazsa nöbetle başlarsın ben bakarım dedi şimdi ise yüzüstü kalakaldım ortada aslında benim problemim bakacak kimse olmasından ziyade bu kadar kazıklanmış olmamBunun planini onceden yapmis olmaniz gerekmez miydi ya
Sence böyle vurdumduymaz bir adam o an bir şey yapar mı yine yapmazO zaman fedakarlık yaptıysanız eşinize diyeceksiniz annen çocuğa ya bakacak ya da sen işten çıkacaksın ben işe gideceğim sen çocuk bakacaksın böyle deyince nasıl çareler düşünür ama
Ben bu dediklerini yapacak insan değilimOnu söyleyemem eş ailesiyle kötü olurum bunu söylemem eşimle kötü olurum. Hanımefendi böyle aranız nasıl peki? Hiçbir derdinizden bahsetmeyip güleryüzle bir dediklerini iki etmeyince nolduuuu? Baş tacı mı yaptılar ayaklarınızı mı yıkladılar. Afedersiniz ama gelen vurmuş giden vurmuş. Siz de yanağınızı çevirip durmuşsunuz.
Eş zaten asalak ailesine çekmiş onlar bir olmuş sizi kullanıyor ama mana da bulamıyorum kullandıran olunca kullanan da çok olur.
Neyse çok gömmek istemiyorum sizi. Sonuçta dertlisiniz. Kimseye güvenmeyin şu hayatta en önemli kozda para zaten. Bak kimse bakmak istemiyor verin parasını baksın bir bakıcı. Kvyi de zırt pırt evine alma ya haftada 1 e insin görüşmeleriniz. Ay oram ağrıyor ay bebek ağlıyor ay yoruldum diyin kapatın kapıyı. Gelirse de bebeği kucağına verin ben yatıyom anne kolay gelsin diyin geçin.
Ya şu koşullarda ona söz hakkı verdiğiniz için en büyük kabahat sizde kusura bakmayın! Alın biletinizi gidin ya.Diyorum gideyim sende ailenle kal ister evde kal yemek olmayınca git orda ye zaten kayınvalide bırakmaz durmadan gelir gider ben yokkende istemiyor bizi göndermek
Ay sakın sakın eşinizin manipülasyonlarina kapılıp istifa etmeyin.Sorumlulugu ağır geldiği için başlamak istemiyorum çalışan anne olmak daha zor az çok tahmin edersin ki ama orası benim nefes alma yerim işe gidersem hiç olmaz sa biraz nefes alacağım o yüzden istiyorum kimseye güvenmedim onlar kendilerine güvendirdiler eşimde dahil olmak üzere şimdi ise gerekirse istifa et diyor eşim zoruma giden bunlar
Emmeyi bıraktığı için de anneden daha rahat uzaklaşmış oluyor. Beslenmesi kolay yemeklere geçmiş oluyor. Bakan kişi için de daha kolay. Nasıl bir yaş ile iki yaş kiyaslanabilir anlamadım.bir yaş yeni yurumeye başladığı en zor dönem.Tamam aslında aynı şeyden bahsediyoruz. 14 aylık bebek ile 26 aylık bebek aynı değil. 1 yıl sonra mesela direk kreşe verebilirsin. Şu an kreş çok zor bir ihtimal. 1 yıl sonra her şey çok daha kolay olacaktır hem siz hem bebek açısından.
bacım ALlah aşkına gerekli yerde insanlarla kötü ol tamam mı . Sen belli ki bilinçaltında bir yerlerde bir onaylanma ihtiyacın mı var? Boşanma korkusu mu bilmiyorum bir şekilde bunlar çözmelisin. Bir çocuk yetiştiriyorsun yoksa o da ileride böyle başkaları tarafından dolandırılacak sorun yaşayacak. SEN BU DÜNYAYA EŞ VE AİLESİNİ MUTLU ETMEYE GELMEDİN. Sende bir bireysin. Kimseyi iki üç güne bir evine alma. Bu nasıl ev mahremi yok. Aile danışmanları , psikologlar bir bluetooth kulaklık al dinlerken çocuğunla vakit geçirsusmamın en birinci sebebi kimse ile kötü olmamak bu yüzden elimden geleni yaptım bu zamana kadar çünkü bir kere küslük olursa hep kötü olarak devamı geliyor arkadan bunu bildiğim için sesimi çıkartmadım durmadan borcumuzu ödeyeceğiz arabamızı satıp diyorlar bir şey yaptıkları yok