Benim bebeğim ne olacak

Sorumlulugu ağır geldiği için başlamak istemiyorum çalışan anne olmak daha zor az çok tahmin edersin ki ama orası benim nefes alma yerim işe gidersem hiç olmaz sa biraz nefes alacağım o yüzden istiyorum kimseye güvenmedim onlar kendilerine güvendirdiler eşimde dahil olmak üzere şimdi ise gerekirse istifa et diyor eşim zoruma giden bunlar
kesinlikle ama kesinlikle istifa etme . O iş senin hayat garantin. Seni zaten sömürmüşler daha çok bağımlı ol son tututanacak dalın olan maddi özgürlüğün kalmış. bir sene sonra rahat rahat başlarsın niye bırakacakmışsın ?

Yaptım zaten kızım biz bakarız merak etme yaşına girsin dediler eşim olmazsa nöbetle başlarsın ben bakarım dedi şimdi ise yüzüstü kalakaldım ortada aslında benim problemim bakacak kimse olmasından ziyade bu kadar kazıklanmış olmam
sana kazık atmamışlar hediye vermişler farkında değilsin. Bakarsa iyice sömürecek maaşını yiyeceklerdi. bu da bahanen olsun uzak dur. seni kazıklamışlar ama çocuk bakmayarak değil elinden paranı alarak, evini dustürsüz girerek. Kendileri bilezik takmış geziyor sen? El elde bş başta bırak uzak olsunlar sen niye bunlara muhtaç hissediyorsun kendini bu kadar

Merhaba kızlar. Doğum yaptığım günden beri bir an olsun evde olduğuma sevinemedim. Doğum yaptığım günden beri benim çocuğuma kim bakacak kaygısından keyifli vakit geçiremedim.
hemşireyim devlet hastanesinde. 1 senelik ücretsiz izine ayrıldım bebeğim şu an 12 aylık. Yani iznim bitiyor. Ramazandan sonra başlayacağım diye karar vermiştim o zaman bebeğim 14 aylık olacak. Durum şu ki kayınvalidem bebeğime bakmak çok istiyor gibi görünüyor ama zor geliyor ve nazlanıyorda nazlanıyor. Bunu eşimde görüyor bana diyorki e sende gönlünü yapmaya çalış, nazla diyor kısaca.bakıcıya emanet etmek istemiyorum. Bakıcıya verene kadar iznimi 2 yıla kadar uzatayım diyorum ama gerçekten çok bunalmış vaziyetteyim. Hastanem evimin karşsında o kadar ki yakın. Nöbet isteyip dilekçe yazayım diyorum kurumum izin veriyor haftada iki veya üç kere nöbete gideyim diyorum eşim gündüz mesai çalışıyor gece evde. Bu seferde eşimin bebek bakımıyla uzaktan yakından alakası olmadı bir senedir ben yokken çocuğa bakamaz çocuğum biberon tutmuyor gece beni emerek uyuyor o kadar çaresizimki ne olur bana akıl verin
15 aylıkken işe dönmüş sağlıkçı olarak işe başlamak gerçekten insana iyi geliyor fakat nasıl iyi geliyor evde çocuğuna güvenle bakan varsa yorgunluktan bitik eve gelmiyorsan mutluysan. Senin durumunda 1 sene daha izni uzatıp çocuğu 26 aylık yapmak en iyi seçenek şuan kreş için küçük bakıcı desen elin insanı sen bakacakken vicdansızlık. 14 ay ve 26 ay çok çok farklı gelişimsel olarak kocan 26 aylıkken daha rahat bakar şuan bebek o zaman memeden kesilmiş olacak konuşacak yemesi içmesi düzeni daha rahat olacak en kötü 4 ay kayınvalidenle anlaşırsın 30 ay oldu mu kreşe verirsin. Ben şuan mesaiye geçtim 8,5-4,5 çalışıyorum şansıma rahat yer oldu nöbeti bilerek istemedim gece emiyor hala. Sen mesela 26 ayda nöbet yazdırırsın böyle imkan varsa eşinede taviz verme kocaman oluyo hepten bebek değil gayette bakar sonra kreş döneminde daha rahat edersin zaten boşuma stres yapıyosun seçeneklerin yok değil

Merhaba kızlar. Doğum yaptığım günden beri bir an olsun evde olduğuma sevinemedim. Doğum yaptığım günden beri benim çocuğuma kim bakacak kaygısından keyifli vakit geçiremedim.
hemşireyim devlet hastanesinde. 1 senelik ücretsiz izine ayrıldım bebeğim şu an 12 aylık. Yani iznim bitiyor. Ramazandan sonra başlayacağım diye karar vermiştim o zaman bebeğim 14 aylık olacak. Durum şu ki kayınvalidem bebeğime bakmak çok istiyor gibi görünüyor ama zor geliyor ve nazlanıyorda nazlanıyor. Bunu eşimde görüyor bana diyorki e sende gönlünü yapmaya çalış, nazla diyor kısaca.bakıcıya emanet etmek istemiyorum. Bakıcıya verene kadar iznimi 2 yıla kadar uzatayım diyorum ama gerçekten çok bunalmış vaziyetteyim. Hastanem evimin karşsında o kadar ki yakın. Nöbet isteyip dilekçe yazayım diyorum kurumum izin veriyor haftada iki veya üç kere nöbete gideyim diyorum eşim gündüz mesai çalışıyor gece evde. Bu seferde eşimin bebek bakımıyla uzaktan yakından alakası olmadı bir senedir ben yokken çocuğa bakamaz çocuğum biberon tutmuyor gece beni emerek uyuyor o kadar çaresizimki ne olur bana akıl verin
Çocuğu iki kişi yapıp tek kişi büyütüyor bu da gayet normal karşılanıyor nedense. Eşinizden destek alın, bilmiyorsa da öğrenir neden başkaları baksın ki çocuğunuza?

Oncedendi o büyükannelerin torun büyütmeleri. Hem kendi çocukları hem eşleri yetmiyormuş gibi bir de torun çıkıyor.

Her şeye kadınlar yetmek zorunda değil artık bu bir idrak edilse keşke.

Maddi sıkıntım yokta ben bunaldım çok fazla işimi özledim işim çok yakın evime evet biliyorum o zamanda o sorunlar ortaya çıkacak ama şimdi evdeyim diye kayınvalşdegil hem çocuğuma bakmıyorlar hem zırt pırt durmadan geliyorlar rahat vermiyorlar çocuğu özledik diyorlar bilmem ne diyorlar yoruluyorum ben durmadan onlarla görüşmek zorunda mıyım
Siz işiniz dışında ne eşinize ne de ailesine bir birey olduğunuzu gosterememissiniz o yüzden bir an önce işinize başlamak istiyorsunuz ama bu durum kendinizi bu şekilde yok saymaya devam ettiğiniz sürece değişmeyecek.

Canım çok küçük değil miydi nasıl başa çıktınızz benim oturduğum ilçe çok küçük bir tane kreş var o da beş para etmez
cok çok zor oldu. Her gece ateslendi yaz ayıydı. ama başka seçeneğim yoktu. misler gibi baktılar tertemiz geldi akşamları eve. bir de sevimli ve güzel bir bebekti böyle mavi gözlü kıvırcık saçlı. çok sevdiler çok ilgilendikleri için öyle böyle geçti gitti ama zor geçti yalan yok. benim başka çarem yoktu. bakiciya guvenemedim. ustelik kreş bakicisdan ucuz ve masrafsız geldi bana. bakicilar olayi abartıyor. hastayim işim var bilmem ne kalıyorsun ortada. o yüzden bana en mantıklı kreş gelmişti. hiç de pişman olmadım. çok şükür kızım biraz daha büyüdü artık iyiyi kötüyü az çok anlıyor 😊

15 aylıkken işe dönmüş sağlıkçı olarak işe başlamak gerçekten insana iyi geliyor fakat nasıl iyi geliyor evde çocuğuna güvenle bakan varsa yorgunluktan bitik eve gelmiyorsan mutluysan. Senin durumunda 1 sene daha izni uzatıp çocuğu 26 aylık yapmak en iyi seçenek şuan kreş için küçük bakıcı desen elin insanı sen bakacakken vicdansızlık. 14 ay ve 26 ay çok çok farklı gelişimsel olarak kocan 26 aylıkken daha rahat bakar şuan bebek o zaman memeden kesilmiş olacak konuşacak yemesi içmesi düzeni daha rahat olacak en kötü 4 ay kayınvalidenle anlaşırsın 30 ay oldu mu kreşe verirsin. Ben şuan mesaiye geçtim 8,5-4,5 çalışıyorum şansıma rahat yer oldu nöbeti bilerek istemedim gece emiyor hala. Sen mesela 26 ayda nöbet yazdırırsın böyle imkan varsa eşinede taviz verme kocaman oluyo hepten bebek değil gayette bakar sonra kreş döneminde daha rahat edersin zaten boşuma stres yapıyosun seçeneklerin yok değil
Canım mesajın için çok teşekkür ederim sağlıkçı olmana sevindim benim durumumu daha iyi anlarsın evet bende kendim bakmaya karar verdim biraz daha büyüsün sonra ya nöbet ya kreş dediğin gibi ama tövbe kimselere minnet etmem

Bunları çocu
Bunları çocuk olmadan önce düşünmediniz mı peki yani "ben çocuk istiyorum ama ona bakacak birini bulabilir miyim annem bakar mı kaynanam bakar mı yada kreşe mi vermeliyim" vs. Bunları önceden hesaplasaydınız keşke. Çocuk Benim çocuğum yok ama isteseydim eğer ilk önce bunu düşünürdüm. Size tavsiyem çocuğunuzu bir kreşe verin annenizden kayınvalidenizden birşey beklemeyin onlar bakamazlar bence yaşlı insanlar sonuçta ne kadar bakabilirler ki kendileri de biliyor bunu ama sizi kırmamak için de birşey diyemiyorlar bence.

Canım mesajın için çok teşekkür ederim sağlıkçı olmana sevindim benim durumumu daha iyi anlarsın evet bende kendim bakmaya karar verdim biraz daha büyüsün sonra ya nöbet ya kreş dediğin gibi ama tövbe kimselere minnet etmem
Evde olduğun süre boyunca eşine çocukla ilgili görevler ver babası olarak oyun oynama parka çıkartma yemek yedirme vs gibi şeyler yapması lazım. Çevrende 2 yaş civarı çocuk varsa daha iyi anlayacaksın bana mesela büyük geliyorlar. Ben evde yemeği bırakıyorum eşim sabah kahvaltı hazırlıyor oynuyor hava durumuna göre parka çıkıyor sonra öğlen uykusu uyanıncada dolaptaki çorbayı yemeği ısıtıyor atıştırmadıkta bulunduruyorum çok basit şeyler yani 16 ayda bile bakıyor gayet büyük olsa daha kolay bakar. 2 yaşta kes emzirmeyi ama sonra zorlanırsın zaten oyun grupları var evde sıkılırsa oraya götürür dışardan yemek yer geçer zaman kendine a b c planı yap kimseye minnet etme

Evde olduğun süre boyunca eşine çocukla ilgili görevler ver babası olarak oyun oynama parka çıkartma yemek yedirme vs gibi şeyler yapması lazım. Çevrende 2 yaş civarı çocuk varsa daha iyi anlayacaksın bana mesela büyük geliyorlar. Ben evde yemeği bırakıyorum eşim sabah kahvaltı hazırlıyor oynuyor hava durumuna göre parka çıkıyor sonra öğlen uykusu uyanıncada dolaptaki çorbayı yemeği ısıtıyor atıştırmadıkta bulunduruyorum çok basit şeyler yani 16 ayda bile bakıyor gayet büyük olsa daha kolay bakar. 2 yaşta kes emzirmeyi ama sonra zorlanırsın zaten oyun grupları var evde sıkılırsa oraya götürür dışardan yemek yer geçer zaman kendine a b c planı yap kimseye minnet etme
Canım 2 yaşa kadar bekleyeceğim mecbur dediğin gibi evladıma yapabildiğim en güzelini yapacağım teşekkür ederim sağol

Canım 2 yaşa kadar bekleyeceğim mecbur dediğin gibi evladıma yapabildiğim en güzelini yapacağım teşekkür ederim sağol
Bunaldım diyede kendini kötü hissetme ben seni çok iyi anlıyorum gezip dolaş ailene git hazır evdesin süreleri değerlendir

Bunları çocu

Bunları çocuk olmadan önce düşünmediniz mı peki yani "ben çocuk istiyorum ama ona bakacak birini bulabilir miyim annem bakar mı kaynanam bakar mı yada kreşe mi vermeliyim" vs. Bunları önceden hesaplasaydınız keşke. Çocuk Benim çocuğum yok ama isteseydim eğer ilk önce bunu düşünürdüm. Size tavsiyem çocuğunuzu bir kreşe verin annenizden kayınvalidenizden birşey beklemeyin onlar bakamazlar bence yaşlı insanlar sonuçta ne kadar bakabilirler ki kendileri de biliyor bunu ama sizi kırmamak için de birşey diyemiyorlar bence.
Tabii düşündüm mesajlarımı okumadınız mı ben çocuğumu kucağıma aldığım günden beri Ergün rahat uyuyamadım çocuk nasıl olcak kim bakacak diye ilk başlarda kayınvalide bakarım diyordu eşim bende idare edierim diyordu bu sefer acaba bakabilecekler mi diye kaygılanıyordum şimdi ise ikisi de elini çekti bu sefer kim bakacak derinde düştüm elbette bunları düşünüyorum

Evet haklısın ama zoruma giden milletin yaptığı bu çok zoruma gidiyor sesim çıkmıyor siye bu kadar eziliyorum
Ses çıkartıcaksın valla eşinde çalışabilir taş taşımıyo ya 2 saat çocukla ilgilenecek sen nefes alacaksın bence ücretsiz iznini lehine çevir hem bebeğinlesin hem gez ailen uzaktaysa git kal bol sohbet muhabbet yazda geliyo program yap kimseyi dinleme şöyle düşün çalışırkende bunalacaksın ve bi daha böyle ara verme imkanı olmayacak senin bunalman sadece çalışmamaktan değil çünkü. Çat çat ver cevabını

Siz gece çalışıp eşe baktırsanız kayınvalideniz gelmeyecek mi sanıyorsunuz? Onlar baksa da yine gelecekler. Hem çalışacaksınız hem çocuğu az göreceksiniz hem üstüne o yorgunluğa çekeceksiniz.
Sorununuz işe dönünce çözülmeyecek daha da sinir bozucu olacak.
Ben olsam kendim bakarım mis gibi 2 yaşa kadar ücretsiz izin hakkı varken. Gelmemelerini sağlarım kayınvalidenin. Gelmeseler de bu sefer çocuk hep bende yardımsız bakıyorum diyeceksiniz.
Sizin sorununuz çocuk bakımının size zor gelmesi itiraf edin. Ama çalışsanız da yine anneye bakım görevi düşecek.

Siz gece çalışıp eşe baktırsanız kayınvalideniz gelmeyecek mi sanıyorsunuz? Onlar baksa da yine gelecekler. Hem çalışacaksınız hem çocuğu az göreceksiniz hem üstüne o yorgunluğa çekeceksiniz.
Sorununuz işe dönünce çözülmeyecek daha da sinir bozucu olacak.
Ben olsam kendim bakarım mis gibi 2 yaşa kadar ücretsiz izin hakkı varken. Gelmemelerini sağlarım kayınvalidenin. Gelmeseler de bu sefer çocuk hep bende yardımsız bakıyorum diyeceksiniz.
Sizin sorununuz çocuk bakımının size zor gelmesi itiraf edin. Ama çalışsanız da yine anneye bakım görevi düşecek.
Bütün bu mesajlarımdan çocuğuma kendi doğurduğuna bakmamak için mi işe gitmek istediğime karar verdiniz sizin benim konuma yorum yapmaya hakkınız yok bu düşüncenizden sonra

Yine başlamışlar kutsal annelik zırvalarina. Nasıl bunalırsın, nasıl şöyle dersin falan filan. Böyleleri yüzünden bazı anneler intihar ediyor.

Konu sahibi bakıcı en mantıklı çözüm duruyor. Eşinizin bakamıyor gibi davranmasını da inanmayın, çocukla ilgilenmemek için bilerek yapıyor. Delirmiş gibi yapın, ağlayın bağırın ve katlanamıyorum bütün gün evde olmaya diye akşam eşinize bırakıp dışarı çıkın.

Bence izninizi uzatın ama nöbetçi olarak eşinizle dönüşümlü bakmak cok zor olacak . Siz sabah işten yorgun geleceksiniz , eşiniz ise gidecek cocuk uyanacak bütün gün uykusuz harap olursunuz . Size tavsiyem şimdiden bir yardımcı bulun , 5 6 ay sizin gözetiminizde baksın , çocuk alışsın siz alışık , arada tek
Başınıza dışarı çıkarsınız , arkadaşlarınızla görüşürsünüz . Sonra gönül rahatlığıyla ise başlarsınız . Hepimiz geçtik bu yollardan merak etmeyin , gelip geçiyor bu günler . Dünya bir günlük değil bundan sonra sizde es ailesine gerektiği gibi davranırsınız . Çok zor zamanlarımda es ailesinden hiç destek görmedim , ayağım kırılmıştı iki küçük çocukla . Annem bel fıtığı ameliyatı yeni olmuş yerinden kalkamıyor yolculuk yapamıyor , gelip geçti umarım Allah onu bana muhtaç etmez , kılımı kıpırdatmam .

Yaptım zaten kızım biz bakarız merak etme yaşına girsin dediler eşim olmazsa nöbetle başlarsın ben bakarım dedi şimdi ise yüzüstü kalakaldım ortada aslında benim problemim bakacak kimse olmasından ziyade bu kadar kazıklanmış olmam

Anladim ama kimseye guven yok bu hayatta

Sadece kendine

X