Benim bebeğim ne olacak

Şu yorumdan da anlaşılıyor ki kadının düşmanı kadın gerçekten. Istifa mı etsin kadın? Kocası da bakmayacağı belli değilmiş belli olsa neyse ama değilmiş. Adeta kandırılmış.

Eşim sen nöbete başlarsın ben bakarım dedi şimdi yapamam deyip beni yüzüstü bıraktı gerekirse istifa edebilirsin diyor ben geçindiririm diyor kayınvalidem ismini zorla koydurttu ben bakacağım siye ortalıkta dolanıyordu bende hizmet hürmet aramız iyi durmadan çocuk görmeye geliyorlar katlanıyordum bir sene öyle böyle geçti şimdi o da ben bakarken şöyle böyle işte gelmek sıkıntısı gitmek sıkıntısı emiyor felan böyle laflar etmeye başladı ben yüzüstü kaldım yani anladınız mı şimdi bir sene daha evde durayım iyice bunalacağım yüzüstü kaldım iki yaşına girince yine kalacağım kayınvalide gene durmadan dakika başı iki günde beşe üç günde bir onunla görüşmek zorunda kalacağım

Bu konuyu bu şekilde mi anladını ne diyim ben size çocuğuma bakmak istiyorum tabiki neden istemeyim o benim canım babası bakmıyorsa onun faturasını bana kesemezsiz haddinizi bilin benim çocuk bakmak istemediğimi hangi cümleden çıkartınız ben bu yaşıma kadar çalışmış birisiyim elbette evde kalmak bana zor gelir eninde sonunda bütün bu çalışan kadınlar çocuk bakmak istemiyor mu o yüzden mi çalışıyor mantıklı düşünün Şiraz

Şu yorumdan da anlaşılıyor ki kadının düşmanı kadın gerçekten. Istifa mı etsin kadın? Kocası da bakmayacağı belli değilmiş belli olsa neyse ama değilmiş. Adeta kandırılmış.
Benim bu sıkıntım sizi ne kadar eğlendirdi inşallah sizde böyle zor durumda kalmazsınız ne diyim

Peki siz de şu açıdan düşünün bakalım eşiniz sen başlayınca ben nöbetteyken bakarım dedi bakmadı kayınvalideniz ölüyordu torunu için iş ciddiye binince kem küm etmeye başladı ama üç günde bir de yorun gelmeye geliyor si ne yaparsınız bunu düşünün bir de

Size en başından o yüzden sorduk maddi sıkıntınız var mı diye. Varsa tabiki çalışacaksıniz. Ama yokmuş. Maddi sıkıntınız yok ve 14 aylık bir çocuğunuz var. Yaparken iyidi bakarken bunaliyorum işi özledim diyemezsiniz. Çocuk muhtaç diyoruz size. Babaanneye değil, size. Babası da bakacak siz de bakacaksınız. Kocaniza edemediğiniz lafları burda bize edeceğinize gidin kocanizla sorununuzu çözün. Bakmiyorsa duzelmiyorsa da alın cocugunuzu babanızın evine dönün. Ama o gün de lütfen burda konu açmayın "bosaniyorum baba evine donucem ama çocuğu babasına birakmak istiyorum babası bakamam diyor" diye. Kimse bakmasa bile siz anne olarak bakmak zorundasınız o çocuğa başka lüksünüz yok

Ben gündüz çalışacağım kayınvalşdegil hergün gelmek çok zor geldi kayımbaba ile yazın başka yazlık yerde evleri var oraya gitme hayali kuruyorlar bende dediki madem öyle ben nöbet tuta dedim eşimde yanınızda olur oğlunuz yanı babası yer daha kolay olur dedim hem hergün gelmezsiniz dedim bu seferde o da olmaz gece çok uyanıyorsa emşyorsa dediler yani böyle kalakaldım bende ne yapacağını bilmeden

Eşe dosta haber salıp bir bakıcı bulurdum. Babane, eş ya da güvenilir kimse anahtar verip çat kapı denetlettirip bu şekilde idare ederdim. Zaten hastaneniz de yakınmış öğlenleri de siz gelirsiniz. Hiçbir öneriyi beğenmiyorsunuz ki bence biraz da sorun bu.

Bakıcıya guvenemez, babaanneye de denetlettiremez çünkü babaanne çok nazlaniyor nazını da çekemez. Ayrıca bakıcı tutarsa babaanne küser ne gerek vardı der

Ben çocuğumdan bunalmışım için işe gitmek istemiyorum bakım siz bunu anlamıyorsunuz herhalde benim işim karşıki yolda diyorum o kadar yakın yani bebeğine bakan birisi olsa bir insan kendini de bebeğini de toparladıysa neden işe gitmesin ? Ve insanlar bana söz verdiler güven verdiler eşimde kayınvalidem de o şekilde şimdi ben muhtemelen iznimi uzatıp 1 sene daha duracağım yani farkındaysanız çocuğumu ufak bir güvensizlikte bile bırakıp gitmek istemiyorum yanı ondan bunalmamışım burayı anlamışsınızdır umarım ve şimdi bir sene daha ben bu eş ailesini ağırlamak hizmet etmek Güleryüz göstermek durumundayım onlar bana bu kazıgı attılar ancak ben iyi geçinmek zorundayım çünkü aramızı bozarsam bir kere arkası kesilmez bunu sizde biliyorsun

Biliyorsunuz diyosunuz ama ben bilmiyorum kusura bakmayın. Ben rahatsız oldgum seyi uslubumu ayarlayarak direkt soyleyebiliyorum. Kayinvalideme ya da anneme güvenerek çocuk yapmıyorum. Kocama da sorumluluk verip lafımı dinletip ortak yol bulabiliyorum. Paraya ihtiyacım yoksa da çocuğumu kendim buyuturum çünkü ona annesinden daha iyi kimse bakamaz, sevemez, ilgilenemez.

Ya kayinvalidene sevmeye gelirken yani zırt pırt keyfi evime girip çıkarken zor gelmiyor da çocuğa bakmaya gelince mi gelip gitmek sana zor geliyor diye biraz çıkışacaksınız ya da kocanı da çok da umursamayıp bir bakıcı bulacaksınız.

Bunalmanizi anlıyorum, ben de bunalmistim, ücretsiz iznimi bozup ise döndüm. 9 aylikti çocuğum. Ailelerden uzaktayız, bakıcıya vermiştim ben de. Yapacak bir şey yoktu çünkü. Herkes bana dönme daha işe dedi ama ben döndüm.

Kreş olmaz el kadar bebeğe kaynanan bencede nazlanmak istiyor aman anne canim anne gönlünü yap guvenecegin birini bulana kadar idare et sonrada sen yoruldun annecim de baktirma olsun bitsin,Kaynanalar pohpohlanmayi sever,henüz değilim ama bende kaynana adayıyım ordan biliyorum

Kamu spotu gibi konu vallahi,çocuk yapmadan önce enine,boyuna iyice düşünün ve çocuğu yaparken kimseye güvenmeyin.Çocuğu anne ve baba yapar ve sorumluluk onlara aittir.Ne demek eşim bakmıyor,paşa paşa bakacak yaptıysa.

Bu sizin sinir cizmenizle alakali.

Bizim gelinden ornek vereyim: cocugu anneme birakiyor ve kendi gidip islerini hallediyor, cikiyor bir nefesleniyor. Yani annem torunu ile vakit gecirmis oluyor ama gelin anneme bagli kalmiyor. Siz de boyle yapabilirsiniz. Cocuk beni istiyor diye dusunmeyin. Bir ister iki ister, sonra hale yola koyarlar.

Tamam da o da bakmak istemiyorsa madem açıkça söylesin şimdi yarı bakıcı tutup getirsem bu sefer ona da küser ben varken ona mı verdiniz buna mı versiniz bizi suçlu ilan eder
Hayatı neden bu kadar zorlaştırıyorsunuz anlamıyorum. Bulun bir bakıcı ya da güvenilir bir kreş olsun bitsin ya da ucretsiz izni uzatın, 2 yaşından sonra oluruna bakarsınız. Yok Kayınvalide kusecek, yok eşim bakmaz, yok isim yolun karşısında gidemiyorum... Vallahi okurken daraldım, çözüm basit ama siz çözmek istemiyor gibisiniz. Azcik net ve pratik olun.

Kocanız ve kocanızın annesi ne derse yapmışsınız. Adam kral gibi takılıyor ortada ve utanmadan annemi nazla, kıvama getir diyor. Pes doğrusu. Ne şanslı kocanız var, evde ayrı aile evinde ayrı pohpohlanıyor. Adam istemediği hiç bir şeyi yapmıyor. Kayınvalidem zorla ismini koydurttu ne demek? Niye kabul ettiniz bunu? Bugün başınıza bir şey gelse eşiniz çocuğu devlet yurduna verecek demek ki. Siz gidince özlerim demesi de, kim yapacak yemeği temizliği, durduk yere don çorap mı yıkayacağım, otursun oturduğu yerde yapsın evin işini demek. O bakamaz bu bakamaz, çocuğumu yabancıya nasıl teslim edeyim vs vs. Mecbur kalan ediyor, herkes devlet memuru değil. Millet kör karanlıkta bırakıp gidiyor çocuğu için üç kuruş biriktirebilsin diye.

Açıkça söylemiyor bakıp bakmayacağını demeyin, siz açıkça soracaksınız. Her şey netleşsin ben ona göre plan program yapacağım, kimsenin düzeni bozulmasın, kimsenin mecburiyeti yok ama bakacak olan da bakmayacak olan da söylesin diyeceksiniz. İşyeriniz evinizin karşısındaymış molada öğle yemeğinde gider kontrol edersiniz. 2-3 vasıta değiştirip işe gidenler var.

Devlet memurusunuz, kendiniz diyorsunuz 1 sene daha izni uzatabilirim diye. Özel sektörde olsaydınız ne olacaktı mecbur istifa edecektiniz. Kusura bakmayın ama bırakın da imkanları olmayanlar ağlasın. Memurum, 1 sene daha çalışmasam da kocamın geliri yetiyor, iş yeri evimin karşısında deyince çok da çaresiz görünmüyorsunuz. Kocanıza hiç bir şey yaptırmamaya devam edin. Elini sıcak sudan soğuk suya sokturmayın, sadece siz kara kara düşünün, paşanın canı sıkılmasın.

Ayrıca hem 30 tane çeyrek altına çöksünler hem de sizi yalnız bıraksınlar, bize ne ne hali varsa görsün desinler. Bu adamlar nasıl bu kadar kıymetli olabiliyor aklım almıyor. Anneleri eşleri dört dönüyor bu beş para etmez adamların karşısında.

Tamam da o da bakmak istemiyorsa madem açıkça söylesin şimdi yarı bakıcı tutup getirsem bu sefer ona da küser ben varken ona mı verdiniz buna mı versiniz bizi suçlu ilan eder

Açıkça söylesin istiyorsanız açıkça sorun

Ben ise dönmek istiyorum
Cocuguma 1 yil bakmaya okay mısınız
Evet
Hayır
Bu kadar basit

Cevap evet ise
İse başlama

Cevap hayır ise
Ücretsiz izni uzatma

Bitti gitti

E maddi yönden sıkıntın yok, ücretsiz izin hakkın var. Ne demeye çalışmak istiyorsun ki? Zırt pırt kaynaya görmekten bikmissin , çalışsan daha sık göreceksin. Eşim bir yıldır çocuğa bakmadı demissin. Bu adam bugun bakmadıysa yarın da bakmaz, zaten iş yorgunluğu üstüne bebek komple sana kalır. Ha, nazlı kaynanan (ki bakmaz bakmaz en doğal hakkı. Sen bir senede kendi çocuğundan yorulmussun kadın bu yaşında mecbur değil) çocuk bakmaya yorulup yemeğe vs girismezse bir de işten eve gelince kaynananla yiyeceğin yemeği hazırlamak da cabası. Sonra senin yapma dediklerini sallamamasi, 'ben kac çocuk büyüttüm' havaları, senin evinde misafir ağırlamasi , bebekten yorulduğu için bırakma ayakları yapması, onun stresi vs vs vs...
Allahtan belanı mi istiyorsun?
Çocuğun zoru gitmiş güzel zamanlari başlamış. Artık seninle iletişimi güçlenecek, yakında dile gelecek , seni güldürecek vs. Niye en güzel zamanlarini hem işte hem evde Yorulup hem de kaynana nazlayarak geciresin ki? Belki de bu tek çocuğun olacak ve tek bebeklik cagi var.
Bence ise falan başlama, kreş çağına kadar takip bebenle

İki yıl ücretsiz izin hakkınız var ne güzel kullanın işte, isteyip de kullanamayan özel sektör çalışanları var. Para her zaman yerine konulur, geçen zaman konulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…