Benim akıla ihtiyacım var. özellikle yaşı büyük deneyimli ablalar :(

çok zor olmadı. derslerim çok iyidi ve bilgisayar mühendisiyim şuan.
özel hayat da her kanun işlemiyor. basiret bağlanmak budur.

onun söylediğine göre - nekadar doğru bilemiyorum artık - ailesi uygun görmüş ve kızı sadece istemede görmüş. çok mutaassıp bir kadınmış nikah olmadan bununla hiç konuşmamış. düğüne kadar da tanışmamışlar. o da kabul ediyor zaten. ona da sana da eziyet ediyorum hayatından çıkarsam o mutlu olacak diyerek. yine de benden boşanmayı beklememi istiyor.

Çok mutaassıp kadın şimdi zin zin geziyo öyle mi kocası yokken

Mecazi kullanmış sanırım. Benim anladığım; adam sözüm ona zorla evlendirilmiş, karısı evde değilmiş zaten, çocuğuna bile konu sahibi için yaklaşmıyormuş. Yani sadece imzadan ibaret bir evlilikmişmişmiş.
Yok canım demek istediğim. Bunların kağıt üzerinde evli olduğunu söylüyor ya konu sahibi. İşte o çocuk kağıt üzerinde çizilerek yapılmıyor. Yani adam konu sahibini. Konu sahibini kendini kandırıyor.

Kendinizin de o kadının da çocuğun da vebaline girmeyin.
Güzel yıllarınıza yazık etmeyin.
Velev ki ayrıldılar, siz evlendiniz, o kişinin ailesi tarafından yüzünüze gülünse bile arkanızdan tonla laf edilecektir.
En kritik anda geçmiş önünüze serilecektir.
Sizi aldatıyor diye erkek arkadaşınızı incelemiş insan da karısını aldatıyor.
Aralarındaki her şey duygusal olarak bitmiş olsa bile, kadın boşanmak istemiyorsa seviyor demektir.

Neden kadın kadının kurdudur arkadaş anlamam ki...

boşanmak istemiyorsa seviyor demektir değil mi. ne olursa olsun düzeltebileceğini düşünüyordur.
haklısınız. bu kadına onu yapmıycam

Onun söylediklerine inanmak istiyorsunuz.
Basiretiniz falan bağlanmamış..
Bu kadar mutaassıp bir kadınla evlenebilen biri dünya kadar yalanla hiç görmediğ biriyle aşk yaşıyor..
Nerden baksan tutarsız bir konu..
Bir tek mantıklı, akla uygun bir davranış yok..

Inanmayın artık su gerizekalı adamlara yahu!

Istese boşanır,bu kadar basit.yok kadın boşanmıyomuş da yok kardes gibilermis de..yahu açsın bakalım bi davayı. .ama yok kadının bitirmesini beklicekmiş..çok beklersiniz..

Yazık etme kendine..Gerçek bir ilişki yaşamak mutlu olmak varken bu saçma işlerin içinde bulunma..bunu yakıştırma kendine..

çok daha iyi düşünüyorum. sayenizde bir çok açıdan gördüm. kaldı ki o boşansa ve biz evlensek bile ailesinin hatta herkesin tutumu bana bu olacaktır. doğru söylüyorsunuz. ondan başka yüzüne bakacak kimsem kalmayacak.

Eşini sevmeyen adam boşanır. kaldı ki çocuk nasıl olmuş kağıt üzeri evlilikte. beraberlikleri yok diyorsun yatak odasında mısın sen onların nerden biliyorsun. şu an resmi olarak evli olduğu için yapılması gereken kesinlikle görüşmemek. Bence sen kendine bir hayal dünyası kurmuşun ve bu hayalin içinde yaşıyorsun. basiret bağlanması falan değil

Çok mutaassıp kadın şimdi zin zin geziyo öyle mi kocası yokken
evet öyle. tesettürlü hanımlar sakın yanlış anlamasın her örtüye kişinin inançlarına sonsuz saygım var.
ama kadın çarşaflı ve peçeli. ama çocuğu da alarak gidiyor. aslında bu onlar için normal sanırım kadının kız kardeşleri de çocuklarıyla gelip günlerce onların evlerinde kalıyorlar.
bana yakınırken hep okadar yalvardım bir kere bile benimle sinemaya gelmedi, arkadaşlarımın eşleriyle olan davetlere gitmedi yanımda durmadı diyor. bu beni haklı yapmaz. ben onun sözlerinin doğruluğunu öğrenmek adına ilk başlarda eşinin sosyal medya hesabını takip ettim. sadece kadın toplantılarına gidiyor. düğün bile yapılmamış ve gelinliğinin üstüne siyah örtü bağlayarak çıkmış evden. fotoğrafları vesaire hepsini gördüm. eve erkek misafir geldiğinde de mutfaktan çıkmıyormuş.
bunların hiç biri beni haklı yapmaz. bana yalan söyleyen adamı da. ama durum budur. destek bekleyerek yazmadım.
kadının mutaassıplığının ölçüsü açısından yazdım.

evet öyle. tesettürlü hanımlar sakın yanlış anlamasın her örtüye kişinin inançlarına sonsuz saygım var.
ama kadın çarşaflı ve peçeli. ama çocuğu da alarak gidiyor. aslında bu onlar için normal sanırım kadının kız kardeşleri de çocuklarıyla gelip günlerce onların evlerinde kalıyorlar.
bana yakınırken hep okadar yalvardım bir kere bile benimle sinemaya gelmedi, arkadaşlarımın eşleriyle olan davetlere gitmedi yanımda durmadı diyor. bu beni haklı yapmaz. ben onun sözlerinin doğruluğunu öğrenmek adına ilk başlarda eşinin sosyal medya hesabını takip ettim. sadece kadın toplantılarına gidiyor. düğün bile yapılmamış ve gelinliğinin üstüne siyah örtü bağlayarak çıkmış evden. fotoğrafları vesaire hepsini gördüm. eve erkek misafir geldiğinde de mutfaktan çıkmıyormuş.
bunların hiç biri beni haklı yapmaz. bana yalan söyleyen adamı da. ama durum budur. destek bekleyerek yazmadım.
bunları duyunca için rahatladı mı

Bak F froqqie ben hamileyim ve hemen hemen üç aydır babamın evindeyim eşimin hayatında biri var ve kızda eşimin evli olduğunu biliyor buna rağmen görüşüyorşar ben o kıza ve eşime hangi gözle baktığımı söylersem burda banlanırım .Ayrı olabiliriz fakat boşanma tamamlanana kadar eşler birbirlerine sadakatle yükümlüdürler istesem eşiminde o kızında donuna kadarda alma hakkım var.Kimse benim ne yaşadığımı bilemez yaşananlar dört duvar arasındadır o kız sadece eşimin ona anlattığı kadarını bilir.Eşimin bana yaşattıklarını bilemez.O yüzden sende o kadının neler yaşadığını bilmiyorsun tek taraflı düşünme git gerekiyorsa hattını değiştir sosyal hesaplarını kapat kaybol ortalıktan.Ne bu dünyada nede ahirette o çocuktan aldığın ahları ödeyemezsin iki yakanda bir araya gelmez.Burdaki kimseyede yorumlarından dolayı kızmaya hakkın yok hepimizin başından geçti kötü olaylar ama hiç birimiz ikinci bir kadını ne affederiz nede ikinci bir kadın olmayı kabul ederiz.İster aranızda bi temas olsun isterse olmasın.Yaptığının elle tutulur savunulur bir yanı yok.

artık denizci değil devlet dairesinde çalışıyor sürekli evde yani. onun yokluğundaki rahatlıkla kadın aynı şekilde gidiyor yani. ben kadının yerine çok koydum kendimi hatta eşine yemek hazırla başbaşa yemek yiyin dedim ilk zamanlarda. yaptırdım da. kadın süpriz masayı görünce kız kardeşini çağırdı yemeğe... romantik ormantik oldu. zaten sonrasında acımaya başladım. ozamana kadar elimden gelen herşeyi yaptım diyordu ve inanmıyordum. olan biteni de görüntülü aramadan izledim.

Pes artik, siz kendinizi ne olarak görüyorsunuz? Bu yaptiginiz fedakarlik mi yoksa patavatsizlik mi! Size ne elin adamindan karisiyla yiyecegi yemekten. Bu adamin size her saniye rapor verir gibi anlattiklarini yolda otobüste herhangi bir adamdan kulak misafiri olup duysam kalkar baska yere otururum. Yemin ederim midem bulanir ne rezil serefsiz bir adam diye. Hayat tecrübeniz yok, evlilik hayatiyla ilgili hic bir fikriniz yok kalkmis ahkam kesiyorsunuz. Bir de her lafiniz kadin söyle kadin böyle. Bu adamin esi isterse dünyanin en kötü kadini olsun size ne! Kocasina evine iyi bakmiyordur, cocuguyla ilgilenmiyordur veya annesinin evinden cikmiyordur... Bunlar tabiki iyi ve dogru seyler degil ama sizi de hic ilgilendirmez. Kadin bikacakmis da bosanacakmis siz de bekleyecekmissiniz. Ne biliyorsuniz belki kadin istiyor ama adam bosanmak istemiyor. Evlerinde hatta yatak odalarinda kamera mi var da seyredip biliyorsunuz bu kadar detayi??

Benim üniversitede vardi böyle bir arkadasim hatta en samimi oda arkadasimdi. Bir gün bana itiraf etti memlekette sevgilim var ama durum böyle böyle diye. Senin hayatin sen bilirsin dedim karismadim. Ama ölüyor bitiyor askindan adama aciyor kurtarmaya calisiyor careler düsünüyor. Saniyor ki adam her seyi göze almis gelip bununla evlenecek ama kadin bir türlü yakasini birakmiyor tehdit ediyor cocuklari göstermem diyor. Tabi bunlari söyleyen adam. Iste sen benim cocugumdan baska tek hayat isigimsin. Siz olmazsaniz ben bu hayata katlanamazdim yasayamazdim... Simdi aklima sadece bu palavralar geliyor daha neler neler.

O zamanlar cep telefonu bile yok birak facebook whatsapp falan. Arkadasim bir hafta sonu süpriz yapmak istedi, yurttan evci cikti. Bu adam da uzun yol otobüs söförü bu arada. O hafta sonu x bir sehirde gece kalip dinlenecek. Bizim saf ta gidip aklinca süpriz yapacak. Yurt kurallari cok kati oldugu ve aileden habersiz evci cikilamayacagi icin adam rahat tabi hep kontrol altinda. Neyse sahte imza falan derken bu gitti ama bir geldi biraksam kendini asagi atacak. Adamin meger baska sevgilisi daha varmis. Otelde yakalamis bunlari. Bir hafta sonra sok gecince intikam almak istedi, esini arayip herseyi anlaticam dedi ama utanmaz adamin karisi bir hafta önce dogum yapmis. Cok ugrastim arkadasimla birak Allahindan bulsun kadinin bebegin ne sucu var sütü kesilir cocuga günah diye diye zor tuttum.

Konu sahibi kendinize gelin ve baskalarinin hayatina burnunuzu sokmayin. Arkadasim bile olsa bir erkek bana özel hayatini anlatsin istemem cünkü esi adina rahatsiz olurum. Kaldi ki siz biri bizi gözetliyora baglamissiniz olayi. Bu saplantili, kötü pis düsünceli adamdan bir an önce kurtulun. Romantik yemek tavsiyesi nedir Allah askina? Yok bir de gecenin devami icin ne giymeleri gerektigini de söyleyin oldu olacak.

Yani oylw bir anlatıyosun ki sanki peşine adam taktın ya da gözünle gördün, bunları sana adam mı anlatıyor sen nerden biliyorsun

hayır rahatlamadı. sadece çok üzüldüm ve acıdım. çok zavallı göründü gözüme
bu yüzden bu iş buralara geldi.

Kendi hayatınıza uzaktan bakmayı denediniz mi hiç
Öncelikle bir aynaya bakmalısınız Göreceksiniz ki Asıl zavallı sizsiniz

varsayalım ki öyle.. kaç yaşındaymış ki bu adam evlenirken ailesnin uygun gördüğü istemeye gittiğinde tanıştığı kadınla evlenmiş.. bak diyorsun ki sinemaya gitmemiş davetlere gitmiyormuş ama adam bu tarzda yaşayan bir insansa nasıl evlenmiş o kadınla neden evlenmiş?
şimdi de güya boşancakta seninle evlencek..peki bu zorla evlendiren kendi istediği kızla evlendiren aile seni nasıl isteyecek..

Merhaba ablalar kardeşler. yaşı
Günlerdir birileriyle konuşmam gerek deyip duruyorum. Şuanda aklıma burası geldi.
Benim tam 9 yıllık görüştüğüm biri var hikaye çok uzun. Türk filmlerini aratmıyor. sıkılmadan okuyup fikrinizi söylemenizi rica edicem. Tam 17 yaşında lisedeydim. Tanışmamız internette oldu. o zamanlardaki merakları bilirsiniz. biri çıktı ve benim güzelliğimden büyülendiğini söyledi.ama yüzünü hiç görmedim. denizciydi. onun o gizemi iltifatları beni çok mutlu ediyordu. internete sadece haftasonları girer beni görmek isterdi. hayatıma hiç girmedi ama çıkmadı da. sürekli görüşüyor değildik. sadece bazen arar sesimi duyar beni bir saat görür yine kaybolurdu. o sırada ciddi bir ilişkim yoktu. üniversiteden sonra ciddi bir ilişkiye başladım. bu arada o beni aramıyor sormuyordu. varlığını bile unutmuştum. bir gün aniden aradı ve sevgilimin beni aldattığını bana yazık ettiğini söyledi. inanmadım tabiki. eğer beni görmesine izin verirsem kanıtlayacağını söyledi. önceleri önemsemedim sevgilim gözüme masum görünüyordu. içime kuşku düştü zamanla. ona mail attım kanıtın varmı diyerek. görüntülü konuşacaktık. o beni izleyecek özlemini giderecekti ben de kanıtları alacaktım. önüme birsürü telefon numarası internet konuşmaları sevgilimin farklı sitelerdeki hesapları konuşmaları döküldü. değerini bilemedi seni kandırıyor seninle evlenmeyecek dedi. söyledikleri doğruydu. sevgilim dediğim kişiye bunları gösterdim yalvardı ağladı herkes hata yapar diyerek af diledi. affetmedim. çok gururum kırıldı. o üzüntülü dönemde internetteki gizemli adamla yakınlaştım. yüzünü hiç görmedim. şaka değil. ya seni görücem tanıycam ya da arama diyerek uzaklaştırdım. ama beni sevdiğini hissetmiştim. sevgisi gerçekse onu tutan neydi. niye ekranda görmek yerine karşıma çıkmıyordu. bundan bir yıl sonra onu unutmamıştım hayatımda da kimse yoktu. maillerinde sadece görmek istediğini çok özlediğini bana açık olduğunu yazıyordu. bu aradada telefonuma bir mesaj gelmişti. şu mail adresinden görüştüğün kişi evli onu rahat bırak diyerek. yeminler ediyordu hayır değilim diyerek. neyse uzatmıyım birgün iyice sıkıştı itiraf etti evet evliyim bir oğlum var dedi. evlenmemden bir ay sonra senle tanıştım dedi. fiilen evli değilim kagıt üstünde ve çok mutsuzum seni görerek mutlu oldum yıllarca dedi. görüşmeler ilerleyince gerçekten de öyleydi. karısı evde bile durmuyor sürekli annesinde. sadece parası bitince geliyor eve ütüsünü yemeğini kendisi yapan çok yalnız zavallı bir adam buldum. şuanda görüşüyoruz ben onu seviyorum o da beni biliyorum. boşanmak istiyor ama kadın razı olmuyor. ayrı yatıyorlar zaten yıllardır ve evinde de durmuyor... ben gecesi gündüzüne şahit olduğum için biliyorum. onun bana yıllardır verdiği bir emek var. bırakırsam o hayata mahkum olacak sürekli tek başına kendi ailesi bile arayıp sormuyor. birkaç kere yanıma geldi uzun uzun konuştuk bana olan sevgisini görüyorum. bensiz durduğu bir an yok. beni şuanda biri istiyor daha doğrusu benim ailem evlenmemi istiyor artık. uygun biri de var. bu kişi olmasa görüşürdüm de. olayları uzaktan izliyor ben sensiz o karanlık hayatta ne yaparım yıllarımı sana harcadım eşimden çocuktan bile uzak durdum senin için diyor. ben de artık yuva kurmak istiyorum ama onunla. boşan diyorum o istemiyor o dava açabilir birgün bıkacak kendisi isteyecek diyor. ama ablalar benim de hayatım uçup gidiyor elimden. beni onun gibi kimse sevemez ama boşanma işleri bile çok uzun sürüyor. ozaman da dul bir adamla evlenmek istediğim için ailem beni dışlayacak. çok zor zamanlar yaşayacağım. o da öyle. bilemiyorum ablalar. çok uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın ama bu 10 yıllık mesele yüzünden günlerdir ağlıyorum... akıla ve doğru yerden bakmaya ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

Merhaba ablalar kardeşler. yaşı
Günlerdir birileriyle konuşmam gerek deyip duruyorum. Şuanda aklıma burası geldi.
Benim tam 9 yıllık görüştüğüm biri var hikaye çok uzun. Türk filmlerini aratmıyor. sıkılmadan okuyup fikrinizi söylemenizi rica edicem. Tam 17 yaşında lisedeydim. Tanışmamız internette oldu. o zamanlardaki merakları bilirsiniz. biri çıktı ve benim güzelliğimden büyülendiğini söyledi.ama yüzünü hiç görmedim. denizciydi. onun o gizemi iltifatları beni çok mutlu ediyordu. internete sadece haftasonları girer beni görmek isterdi. hayatıma hiç girmedi ama çıkmadı da. sürekli görüşüyor değildik. sadece bazen arar sesimi duyar beni bir saat görür yine kaybolurdu. o sırada ciddi bir ilişkim yoktu. üniversiteden sonra ciddi bir ilişkiye başladım. bu arada o beni aramıyor sormuyordu. varlığını bile unutmuştum. bir gün aniden aradı ve sevgilimin beni aldattığını bana yazık ettiğini söyledi. inanmadım tabiki. eğer beni görmesine izin verirsem kanıtlayacağını söyledi. önceleri önemsemedim sevgilim gözüme masum görünüyordu. içime kuşku düştü zamanla. ona mail attım kanıtın varmı diyerek. görüntülü konuşacaktık. o beni izleyecek özlemini giderecekti ben de kanıtları alacaktım. önüme birsürü telefon numarası internet konuşmaları sevgilimin farklı sitelerdeki hesapları konuşmaları döküldü. değerini bilemedi seni kandırıyor seninle evlenmeyecek dedi. söyledikleri doğruydu. sevgilim dediğim kişiye bunları gösterdim yalvardı ağladı herkes hata yapar diyerek af diledi. affetmedim. çok gururum kırıldı. o üzüntülü dönemde internetteki gizemli adamla yakınlaştım. yüzünü hiç görmedim. şaka değil. ya seni görücem tanıycam ya da arama diyerek uzaklaştırdım. ama beni sevdiğini hissetmiştim. sevgisi gerçekse onu tutan neydi. niye ekranda görmek yerine karşıma çıkmıyordu. bundan bir yıl sonra onu unutmamıştım hayatımda da kimse yoktu. maillerinde sadece görmek istediğini çok özlediğini bana açık olduğunu yazıyordu. bu aradada telefonuma bir mesaj gelmişti. şu mail adresinden görüştüğün kişi evli onu rahat bırak diyerek. yeminler ediyordu hayır değilim diyerek. neyse uzatmıyım birgün iyice sıkıştı itiraf etti evet evliyim bir oğlum var dedi. evlenmemden bir ay sonra senle tanıştım dedi. fiilen evli değilim kagıt üstünde ve çok mutsuzum seni görerek mutlu oldum yıllarca dedi. görüşmeler ilerleyince gerçekten de öyleydi. karısı evde bile durmuyor sürekli annesinde. sadece parası bitince geliyor eve ütüsünü yemeğini kendisi yapan çok yalnız zavallı bir adam buldum. şuanda görüşüyoruz ben onu seviyorum o da beni biliyorum. boşanmak istiyor ama kadın razı olmuyor. ayrı yatıyorlar zaten yıllardır ve evinde de durmuyor... ben gecesi gündüzüne şahit olduğum için biliyorum. onun bana yıllardır verdiği bir emek var. bırakırsam o hayata mahkum olacak sürekli tek başına kendi ailesi bile arayıp sormuyor. birkaç kere yanıma geldi uzun uzun konuştuk bana olan sevgisini görüyorum. bensiz durduğu bir an yok. beni şuanda biri istiyor daha doğrusu benim ailem evlenmemi istiyor artık. uygun biri de var. bu kişi olmasa görüşürdüm de. olayları uzaktan izliyor ben sensiz o karanlık hayatta ne yaparım yıllarımı sana harcadım eşimden çocuktan bile uzak durdum senin için diyor. ben de artık yuva kurmak istiyorum ama onunla. boşan diyorum o istemiyor o dava açabilir birgün bıkacak kendisi isteyecek diyor. ama ablalar benim de hayatım uçup gidiyor elimden. beni onun gibi kimse sevemez ama boşanma işleri bile çok uzun sürüyor. ozaman da dul bir adamla evlenmek istediğim için ailem beni dışlayacak. çok zor zamanlar yaşayacağım. o da öyle. bilemiyorum ablalar. çok uzun oldu ne olur kusuruma bakmayın ama bu 10 yıllık mesele yüzünden günlerdir ağlıyorum... akıla ve doğru yerden bakmaya ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.
Bak cnm ben 35 yaşında 7 yıl önce boşanmış iki cocuklu ve ailesi olmadan tek basina ayakta durmanin ne kadar zor oldugunu bilen bir ablan olarak sana tavsiyem kalbine göm ve yoluna devam et...Aileni kimse icin arkana atma ve kimsedende bunu isteme yada vesile olma.Gün gelir bunlar önune koz olarak konulacak ve geri dönüsun olamayacak..Mutlu olmak istiyorsan biraz kalp birazda mantigini calistir ve genc kiz olarak yanina hayatina yakiscak bir bekarla evlen...İnan senin icin boylesi daha iyi olacak..Ama sifirdan baslamak ve onu tamamen silip engellemek zorundasin..Umarim tecrubemle seni aydinlatabilmisimdir...

Eklentiler

• FB_IMG_1444986040005.jpg
    FB_IMG_1444986040005.jpg
    39,3 KB · Görüntüleme: 41
Bak cnm ben 35 yaşında 7 yıl önce boşanmış iki cocuklu ve ailesi olmadan tek basina ayakta durmanin ne kadar zor oldugunu bilen bir ablan olarak sana tavsiyem kalbine göm ve yoluna devam et...Aileni kimse icin arkana atma ve kimsedende bunu isteme yada vesile olma.Gün gelir bunlar önune koz olarak konulacak ve geri dönüsun olamayacak..Mutlu olmak istiyorsan biraz kalp birazda mantigini calistir ve genc kiz olarak yanina hayatina yakiscak bir bekarla evlen...İnan senin icin boylesi daha iyi olacak..Ama sifirdan baslamak ve onu tamamen silip engellemek zorundasin..Umarim tecrubemle seni aydinlatabilmisimdir...

Resim ne için

he canım hee adamı hiç görmemişsin ama maşallah her anına şahitsin biliyorsun.
Kağıt üstünde evlilikten nasıl çocuk oluyor ya ben bunu merak ettim....
Yuva yıkanın yuvası olmaz

boşanmak istemiyorsa seviyor demektir değil mi. ne olursa olsun düzeltebileceğini düşünüyordur.
haklısınız. bu kadına onu yapmıycam

çok daha iyi düşünüyorum. sayenizde bir çok açıdan gördüm. kaldı ki o boşansa ve biz evlensek bile ailesinin hatta herkesin tutumu bana bu olacaktır. doğru söylüyorsunuz. ondan başka yüzüne bakacak kimsem kalmayacak.

Değmez yalnız kalmaya,aileni karşına almaya..cok pişman olursun..
Mantığını sok devreye..ve kendine yazık etme.emin ol daha iyi seyler yaşayabilirsin..

Hadi bakalım hayırlısı, güzel insanlarla karşılaşmanı dilerim

Siz kendisini tanımıyorsunuz ailesi sizi görmüş beğenmiş..
Çok afedersiniz de siz saf mısınız.
Hangi aklı, mantığı olan insan buna inanır?
Uzaktan mı göstermiş sizi ailesine..
Köşebaşında mı beklemişler?
Ayrıca o çocuğun bir annesi var sizin annelik etmenize gerek yok..
Size anlatılan yalanlarla boş hayaller kurmayın..

Uzaktan gören ailesi olan ve isteyen konu sahibinin talibi. Yani bu adam degil, baska kismet.

Back