Şikayet edeni kesin bilmiyorum. %99.9 o komşu işte. Valla kavga çıkar sanırım :)
Sanırım öyle yapacaklarVeya şişkoları alacaklar iyi beslenmiş diye Yarım saattir yasaları okuyorum 89 lira ceza yazısını da göremedim.
Ceza mı kestilerEe ödediniz mi peki ? Size yaptıkları daha saçmaymış.. Kim şikayet etmiş ? Ben ev yaptım kedilere, anne kedinin yavruları orda duruyor. Dört tane kendi yavrusu var, bir tanesi de kendi yavrusu değil ama onu da emziriyor, bir tane de bu doğumundan önceki yavrusunu emziriyor yani altı tane yavru kedi var kedi evinin içinde. Kimseye zararları yok orda yatıyorlar..
öncelikle Ben avukat çalışaniyim.
herhangi birşey yapamazlar çünkü evcil hayvan besleme özgürlüğünüz var. rahatsız olanlarda şikayet etmiş olabilir ama size yazılı bir uyarı gelmedigi sürece hicbir işlem yapamazlar.
NOT-hayvanları severim ama evde mi bakıyorsunuz orasını anlamadim. şahsım adına sağlıklı bulmuyorum hayvanlarla aynı ortamda yaşamayı. tabiki bu benim fikrim tüm fikirlerede saygı duyarımayrıca bende çoğu gün kedi ve köpekler için bazende kuşlar için ekmek ıslatıp koyuyorum.
kedinin neyinden rahatsız olmuş acaba, hadi köpek desen anlarım korkuyordur köpek bu saldırır falan tehlikeli diyelim ama kedi yahu gezsin dolaşsın bahçede ne var sanki... sizde gerekli yerlere müracaat yapın belediyeyle görüşün
2 tane köpek için 150 tl ödedik. komşular şikayet etmiş.Zaten bir sürü kedimizi de öldürdüler,kimi sakat kaldı ameliyat ettirdik vs..biz kadar çeken olmamıştır herhalde bu konuda kimin yaptığını da bulamadık,şikayet edemedik..belediye bi kere gelip uyarı yapıyo ikincide ceza kesiyorlar. Gelirlerse eğer ceza kağıdını sakın imzalama. Sen aslında gerekeni yapmışsın..Komşunla Konuş diycem ama bu tipler anlamaz konuşmaktan. Dağ adamı öldürür sağ adamı!!!!
Yasal dayanak yok. Hic birsey yapamazlar ancak zehirlerler. Simdiden bildirirseniz zehirleme olayi oldugunda baslari belaya girer
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bizim apartmanda da vardı böyle biri.Kadın suları akmış çöpünü kendi kapısının önüne çöp toplanma saatinden 1-2 saat önce koyardı.7.katta oturuyoruz oraya bile çıkardı kokusu.Bu kadın kac defa apartman panosuna bahcede kedi beslemeyin bır daha ki uyarıda şikayet edeceğim yazmıştı.Bu yazıyı görüp dellenmiştim tabi.Gidip kapısına bir daha suyu akmış çöpünüzü bırakırsanız şikayet edeceğim yazılı not bırakmıştım bende.Şikayet edeceğimden değil ya hani.Sinir olmuştum.
Hem ne pisliği olabilir ki ? Zaten sokak kedi köpeklerini besleyenler olarak cogumuz kuru mama alıyoruz onlara özel.Ben arabanın bagajında her zaman bulundururum nereye gitsek mutlaka ''algıda seçicilik'' kediler gözümüze çarpar veririrz.Bu kadar yani.
Bizim gibi sevip okşayıp beslemek zorunda değil kimse.Ben beklemiyorum zaten herkesten hayvan beslemesini ama insanların yaşam alanına müdehale etmedikçe beslenmesine karşı olanlara zerre saygım da yok tahammülüm de !
Ben de onu diyecektim. Bana demediler evde olmadığım için, kardeşime demişler. Ben de gelirlerse 'Aa duymadım ki öyle bir şey, bana söylemediler' diyeceğim. Ödemeyince ne olur acaba ? Ama ben o komşulara yapacağımı biliyorum. En ufak birşeyini göreyim bittiler onlar..
Zaten tutanak gibi bi kağıt hazırlıyolar hemen orda, işte ceza miktarı kimlik bilgileri yazıyo onu imzalamazsan sorun olmaz.Zorla imzalatcak halleri yok ya!
Biz bilmemezlikten attık imzayı insan yaşamadan öğrenmiyor malesef.
bence hayvan besleyen insanlar kakalarınıda temizlemeli..Evet amerikada avrupada kedi ve köpeklerde ailenin bir parçası ama plastik eldiven ve poşet taşıyorlar yanlarında..buradada köpek besleyen çok insan var sokakta yağtıra yaptıra gezdiriyorlar hayvnları..
biliyorum bizde 6 yıl kedi baktık..Anladım teşekkürler..
Evet köpekler için dediğiniz doğru ama kediler kapatıyor. Yolda kedi kakası göremezsiniz.
biliyorum bizde 6 yıl kedi baktık..
buda bir sorumluluk aynu çocuk sahibi olmak gibi..
komşu var bizim burada başka binada adam kapısının önüne alıştırdı 3..4 köpeği..bunlarda sokağa yapıyorlar haliyle bizim kapının önüde dahil her yere..benimde oğlum var 3 buçuk yaşında sokağa çıkıyorsunuz köpek pisliği her yer eşim adama söyledi..adam temizlenir temizlenir demiş hala aynı bir gün ben çıkıp temizledim bütün sokağı..sonra biraz sert çıktım adama..
madem yapıyorsun bir iş adam gibi yapıcaksın diye düşünüyorum..
Sizi anlıyorum ama bu konuyla alakasını çözemedim :44: Ben köpek bakmıyorum, dolayısıyla pislik de yok. Ama o adamın yaptığı yanlış, etrafı pisletmemesi gerekir.
sizinle ilgili yazmadım zaten konuyla az çok bağlantılı diye paylaştım..sokaklarda hayvanlar aç zaten..şimdi bizim sitede kimse yok kediler var dışarıda balkonun altında bekliyorlar bir şey verelim diye zaten kışın pek yemekte bulamıyorlar veriyoruz..şimdi yazın millet gelir yine vıdı vıdı ederler..yazın bahçede vermiyoruz çöpün yanına bırakıyoruz canım..
İyi akşamlar hanımlar.
Benim baktığım sokak kedileri var. Ama vicdansız komşulardan biri beni şikayet etmiş. Geçen cuma ilçenin çevre düzenleme biriminden eve gelmişler ben yoktum. Kardeşime bazı şeyler söylemişler. Sokakta, apartmanda, apartmanın dışında hayvan beslemek yasakmış !? Eğer bakmaya devam edersem kedi başı 89 lira ceza keseceklermiş. Yahu böyle bir dünya var mı Allah aşkına ? Bir kedi apartmana doğurmuştu, hadi ondan rahatsız oldular diyelim. Onu çıkardık zaten apartmanın bahçemsi yerine. Bu bahçemsi yer de aşağıda yani apartmanın girişiyle alakası yok. Bugün beni anneanneme şikayet etmiş o vicdansız. Yok kediler bahçeye tuvalet yapıyorlarmış bilmem ne. Yahu sen günde kaç defa evden çıkıyorsun da rahatsız oluyorsun ? Ki dediğim gibi apartmanın aşağısında. Bodrumda oturanlar bile hiçbir şey söylemiyor, kendileri en üst katta oturuyor. Yalnız benim yüzüme asla birşey söyleyemiyorlar. Hep anneme ya da anneanneme söylüyorlar.
Şimdiii, yarın sanırım o görevliler yine gelecek. Bu konuda yasal bir yaptırım yok değil mi ? Araştırdım öyle bir ibare bulamadım yasak diye.. Ve de uyarıyı bana da yapmadılar bu da geçerli değil sanırım. Bir de bütün belediyeler sokak hayvanları için bir kap su ve mama koyun demiyorlar mı kapının önüne ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ? Ben bu görevlileri şikayet edebilir miyim ? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum :44:
Eğer başınızı ağrıtırlarsa haber verin en azından sosyal platformda ortalığı ayağı kaldırırız. Changeorg, eksisozluk,twitter.. aklıma daha gelmeyen ne varsa o belediyeye yükleniriz. Telefonla, maille, bimere yazarak velveleye veririz. Ne kediler ne siz yalnız değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?