Beni şikayet etmişler, bu durumda ne yapabilirim ?

2 tane köpek için 150 tl ödedik. komşular şikayet etmiş.Zaten bir sürü kedimizi de öldürdüler,kimi sakat kaldı ameliyat ettirdik vs..biz kadar çeken olmamıştır herhalde bu konuda kimin yaptığını da bulamadık,şikayet edemedik..belediye bi kere gelip uyarı yapıyo ikincide ceza kesiyorlar. Gelirlerse eğer ceza kağıdını sakın imzalama. Sen aslında gerekeni yapmışsın..Komşunla Konuş diycem ama bu tipler anlamaz konuşmaktan. Dağ adamı öldürür sağ adamı!!!!

Sokakta baktığım hayvanlar için şikayet etmişler :) Evdekine hiçbir şey diyemezler varlığını kimse anlayamaz dışardan..

Benim işim başımdan aşkın bir de bu insanların saçma düşmanlıklarıyla uğraşıyorum İşte evden çıkmıyor bile ama bahçedeki anne ve yavrularından rahatsız..

Yasal dayanak yok. Hic birsey yapamazlar ancak zehirlerler. Simdiden bildirirseniz zehirleme olayi oldugunda baslari belaya girer

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizim apartmanda da vardı böyle biri.Kadın suları akmış çöpünü kendi kapısının önüne çöp toplanma saatinden 1-2 saat önce koyardı.7.katta oturuyoruz oraya bile çıkardı kokusu.Bu kadın kac defa apartman panosuna bahcede kedi beslemeyin bır daha ki uyarıda şikayet edeceğim yazmıştı.Bu yazıyı görüp dellenmiştim tabi.Gidip kapısına bir daha suyu akmış çöpünüzü bırakırsanız şikayet edeceğim yazılı not bırakmıştım bende.Şikayet edeceğimden değil ya hani.Sinir olmuştum.
Hem ne pisliği olabilir ki ? Zaten sokak kedi köpeklerini besleyenler olarak cogumuz kuru mama alıyoruz onlara özel.Ben arabanın bagajında her zaman bulundururum nereye gitsek mutlaka ''algıda seçicilik'' kediler gözümüze çarpar veririrz.Bu kadar yani.
Bizim gibi sevip okşayıp beslemek zorunda değil kimse.Ben beklemiyorum zaten herkesten hayvan beslemesini ama insanların yaşam alanına müdehale etmedikçe beslenmesine karşı olanlara zerre saygım da yok tahammülüm de !

Ben de onu diyecektim. Bana demediler evde olmadığım için, kardeşime demişler. Ben de gelirlerse 'Aa duymadım ki öyle bir şey, bana söylemediler' diyeceğim. Ödemeyince ne olur acaba ? Ama ben o komşulara yapacağımı biliyorum. En ufak birşeyini göreyim bittiler onlar..

Yasal dayanak yok. Hic birsey yapamazlar ancak zehirlerler. Simdiden bildirirseniz zehirleme olayi oldugunda baslari belaya girer

Zehirleyeceğini sanmıyorum çünkü yıllardır bakıyorum. Ama zehirlerse de yakasında olurum hiç çekinmem.

Evet evet işte.. Kuru mama veriyorum zaten hemen yiyorlar pislik falan yok. Bahçeye kaka yapıyorlarmış sinek geliyormuş. Onlar kaka yapmasa da sinek var. Ya bunların ekosistemden de haberleri yok. Sineği bile yok edecekler, sanki bahçede yaşıyorlar. Diyorum ya bahçenin orda bodrumda oturanlar tek kelime etmiyor. Bunlar düşmanlıktan ne yapacağını şaşırmış.. Cahillerle uğraşmak çok zor.

Zaten tutanak gibi bi kağıt hazırlıyolar hemen orda, işte ceza miktarı kimlik bilgileri yazıyo onu imzalamazsan sorun olmaz.Zorla imzalatcak halleri yok ya!
Biz bilmemezlikten attık imzayı insan yaşamadan öğrenmiyor malesef.

bence hayvan besleyen insanlar kakalarınıda temizlemeli..Evet amerikada avrupada kedi ve köpeklerde ailenin bir parçası ama plastik eldiven ve poşet taşıyorlar yanlarında..buradada köpek besleyen çok insan var sokakta yağtıra yaptıra gezdiriyorlar hayvnları..

Anladım teşekkürler..

Evet köpekler için dediğiniz doğru ama kediler kapatıyor. Yolda kedi kakası göremezsiniz.

Kediler kakasini acikta birakmaz.

Anladım teşekkürler..

Evet köpekler için dediğiniz doğru ama kediler kapatıyor. Yolda kedi kakası göremezsiniz.
biliyorum bizde 6 yıl kedi baktık..
buda bir sorumluluk aynu çocuk sahibi olmak gibi..
komşu var bizim burada başka binada adam kapısının önüne alıştırdı 3..4 köpeği..bunlarda sokağa yapıyorlar haliyle bizim kapının önüde dahil her yere..benimde oğlum var 3 buçuk yaşında sokağa çıkıyorsunuz köpek pisliği her yer eşim adama söyledi..adam temizlenir temizlenir demiş hala aynı bir gün ben çıkıp temizledim bütün sokağı..sonra biraz sert çıktım adama..
madem yapıyorsun bir iş adam gibi yapıcaksın diye düşünüyorum..

Sizi anlıyorum ama bu konuyla alakasını çözemedim :44: Ben köpek bakmıyorum, dolayısıyla pislik de yok. Ama o adamın yaptığı yanlış, etrafı pisletmemesi gerekir.

Sizi anlıyorum ama bu konuyla alakasını çözemedim :44: Ben köpek bakmıyorum, dolayısıyla pislik de yok. Ama o adamın yaptığı yanlış, etrafı pisletmemesi gerekir.

sizinle ilgili yazmadım zaten konuyla az çok bağlantılı diye paylaştım..sokaklarda hayvanlar aç zaten..şimdi bizim sitede kimse yok kediler var dışarıda balkonun altında bekliyorlar bir şey verelim diye zaten kışın pek yemekte bulamıyorlar veriyoruz..şimdi yazın millet gelir yine vıdı vıdı ederler..yazın bahçede vermiyoruz çöpün yanına bırakıyoruz canım..

Aynen ben de kimseyi rahatsız etmesin diye aşağıya koyuyorum ama rahatsız olmak isteyen yine rahatsız oluyor zorla..

Seni çok iyi anlıyorum.5-6 yıl evvel bizim de 5 kedimiz vardı.Üst komşular da vicdansızın,merhametsizin önde gideni.Demedikleri laf kalmadı,he biz de sustuk mu yok,çatır çatır verdik ağızlarının payını artık ne selam ne sabah.Bir insanda önce merhamet olacak.Batmış mı yedikleri bir kap yemek hayvancıkların ? Terbiyesiz.!

Öyle bir saçmalık da yok ayrıca.Ne demek kedi başına ceza Allah aşkına ? Kim saçmalıyorsa bunun arkasını bırakma,iyice raydan çıkıldı bazı konularda.

Diger mesaji begendigim icin bunu begenemedim alintiladim

Aynen konu sahibi arkadasim, sokak hayvanina sokakta bakmanin nesi karmasik geliyor acaba, halbuki basit bir isim tamlamasi...
En mantiklisi bir arkadasin dedigi gib HAYSEV ile iletisime gecmek...

Bence hanimefendiyle karsilastiginizda sizinle konuşmak istiyordum diye güzelce anlatin kedilerin pisliginin olmadigini vs igneleyerek değil de bilgilendirme amacli belki utanir yaptigindan ustelemez diye düşünüyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

annemler giriş katta oturuyor. balkon bahçeden biraz yüksekte. balkonumuzdan bu güne kadar onlarca kedi geçti, doğurdu. iki kedi uzun süredir kaldı. ikinci doğumlarını yaptılar elimize doğan kediler. demem o ki bugüne kadar ne bahçede kedi pisliği oldu ne sinek ne de kokusu. sadece annem balkona ciğer pişirip koyduğunda onlar sinek yaptı. onu da farkedip bir daha ciğer koymadık. giriş katta oturmalarına yani bahçedeki olumsuzluklardan direk etkilenen bir daire olmasına rağmen kediler bize sorun çıkarmış değil. ama yan komşumuz evine kedi girmesinden şikayetçi. balkonunu açarsan kedi girer. ama besleyen oldu mu ilk onlar göze batıyor. evini ben mi koruyacağım kapın bacan açıksa.
ben bizim eski oturduğumuz apartmanda bahçeye mama koyuyordum. yan apartmanın giriş kat oturanı bana sataştı ve azarladı. neymiş eve kedi giriyormuş. ben mama verdiğim için. sanki onun evinin önüne koyuyorum. ben mi koruyacağım evini. kapını açarsan kedi girer. mama vermemle ne alakası var? böyle şeylerle karşılaştıkça mamaları çöpe koymaya başladım. veya bir şey veriyorsam mesela ton balığı falan. yemesini bekliyorum kabı atmak için. mamayı zaten direk yere dökmek zorunda kalıyorum.

kim ne derse desin verdiğim bir şeyi yiyen hayvan görmek benim ruhumu rahatlatıyor. tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorum bir hayvan doyurduğumda. eski apartmanımızın hava boşluğunda apartmanımızın leş gibi kokmasından rahatsız olsam da o güvercinleri bile besledim. çünkü beslesem de beslemesem de oradalardı. kediler de beslesek de beslemesek de sokaktalar.

bizim mahallede bir adam var. kedili amca diyoruz. eski bir binada yaşıyor. binanın her tarafı kedi dolu her yer mama dolu. hayvan derneği gibi adamın evi. adam sürekli koca mahalleyi dolaşıp bol bol mama dağıtıyor. mahallemizde her yer mama. en şanslı kediler burada. :) koca mahallenin bir ucundan bir ucuna nereye baksanız mama görüyorsunuz. ve yıllardır bu böyle. bu kadar mama parasını da nereden buluyor merak ediyorum. gerçi bir keresinde kdi severken bize para verin de mama alayım sevmeyle olmaz demişti. ben de zaten kendim de mama verdiğim için biraz da durumu garipsediğim için para vermemiştim. adam böyle böyle mama alıyor sanırım.

yani sonuç olarak mamaları en yakın çöpe bırakabilirsin. kediler zaten çöpleri hep yoklar. çöpçüler de gece geldikleri için gün içinde kimseyi rahatsız etmeden besleyebilirsin. veya biraz daha uzağa koysan bir üst sokak gibi, o zaman yine oklar sana çevrilmez. cezayla engellemeye çalışıyorlarsa sen de mecburen kendini kamufle edebilirsin. iz bırakmayabilirsin farklı yerlere koyarak.

Evde beslediğin ayrı,sokakta beslediğim ayrı,terasımda beslediğim ayrı kedim var..Ah keşke biri bişey dese panter gıbı savunmaya hazırım.Ne isterler hayvanlardan ya ne zararları var yemek su veriyosun alt tarafı.Huylanırsın korkarsın ayrı saygım var.Ama onlarda canlı biz bakmazsak kim bakıcak.Rabbim merhamet versin böyle insanlara..

ülkemizde insanlar birbirine saygı duymuyor bence,iletişim diye bir şey yok,hayvan sevmeyenler evinde baktığın hayvana karışır,kimisi kendi seviyor diye herkez sevsin ister,zor işler bunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…