beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

benım kv ler hiç bohça yapmadı kendi ailem laf etmesın dıye tek tek onların yerınede bohçayı ben yaptım hiçde gocunmuyorum. yapamayabılır. kendi ellerimle bana gelecek bohçayı hazırladım ve verdim getirdiler. ailemde hiç bişey diyemedı. yeterkı benım eşimle aram iyi olsun bohçadır şudur budur boşşşşşş

Yukardaki yorumumda da bunu söylemeye çalışmıştım; yapanlar da varmış.

Madem el alem ya da ailenin ne diyeceği önemli bu tarz hazırlıkları da sen yapmalısın yani.

Bohça eskide kaldı diyenlere şaşırıyorum demişler de ben cidden hiç bohça görmedim 35 yaşındayım ve bir bohçada ne olur bilmem.

Aklım erdiği zamanlarda 3 dayım evlendi; ben evlendim; görümcem evlendi vs. herkes farklı şehirli ve ben hiç görmedim. Ama dayımın nişanlısının ona aldığı sevgililer günü hediyesini vs gördüm. Bohçayı ailelere yıkmak yerine ihtiyaçlar alınabilir; zira eskiden zaten kimsede ne para varmış; ne de piyasada mal her türlü giysi alınır; hediye edilirmiş.

Arkadaşım bak 1 nişan atmış vede evlendiği kişinin ailesinden şu yazdığın bohçayı bile görmeyen biri olarak yazıyorum; nasıl başladıysa öyle devam ediyor bu işler!
Kaynanan aynen bu çizgide ilerleyecek, bence istediğini bir şekilde yaptırman güzel olmuş.Evlilik sürecindede hiçbir şey için 'bu da böyle oluversin napalım' deme ve aynı şekilde istediğini yaptırmaya devam et. Bi kere taviz verdin mi öyle devam eder. Misal sen nişanlına söyleyip yaptırmasayddın, ilerde de bundan şikayt etseydin söyleseydin yapardık derler. O yüzden herşeyi çatır çatır söyle yaptır.
Durumu olupta yapmayanlara ayrı bir sinir oluyorum zaten, herkes evladı için varını yoğunu koyacak paşalar gibi .Olupta yapmassada sende ona öyle davranırsın.

Bu durum değişmez ben sana söyleyeyim, benim kocada anası ağladı mı herşeye tamam diyor banada dönüp haklısın karıcım diyor. Delirmemek elde değil , anladığım kadarı ile seninkide öyle.

Allah bol bol sabır versin arkadaşım, çoook ihtiyacın olacak çünkü.

çok tşk ederim.. bu zamana kadar hiçbirşeye kolay olarak ulaşmadım.. en ufak bişey için bile deli gibi çalıştım çabaladım. şans diye bişey kesinlikle yok bende zaten.. o yüzden Allahtan sabır ve güç istiyorum çünkü çok atraksiyonlu bir hayatım var :KK70: maalesef :KK70: dediğiniz gibi pabuç bırakmadım sırf hadlerini bilsinler diye.. içime sinmeyen şeylerolmasın artık.. ben de huzurlu mutlu olmak istiyorum.. aslında çok ufak tefek şeyler bakılınca ama kalp kırılıyor işte. karşı taraf bana biraz hassa davransa ben 10 misli olcak yeminle :KK70: :KK70:

eskide kalmış bile olsa bu bizim adet gelenek göreneklerimiz.kesşe dogru düzgün devam ettirilse .
hadi diyelim ki çok demode o zaman hepten kalksın bu adet içinde çeyizden kalma iç çamaşırıyla gelinmesin :KK70:

Haklısın; bizde yok adet deyip eli boş gelse daha iyi ijmiş.

Ama olmuş bitmiş; yenilerini de aldırmışsın; ders de almıştır. Artık takma; bir dahaki alınacakları da önceden tembih et...

Ben komik bir şey anlatayım; nişanlı idim söz kelepçesi diye bir şeyden söz ediliyordu; o ne dedim; herkes bana baktı şaşkın şaşkın sana almadılar mı diye...Yoo; o ne ki dedim; sonra baktım da asla ve asla takmayacağım bir altın takı imiş.

Alsalar ne olur almasalar ne olur...

Erkeklerin cogu bohcaymis,adetmis anlamaz.Bu annesinin kabahati.Hanim.cokmu ozensiz? Yani evi,giyimi? Belki anlamiyordur.
Bence hic uzmeyin kendinizi.Nisanlinizi seviyorsaniz, mutluysaniz devam edin.
K.valide ile mesafenizi korursaniz ilerde cok sorun olmaz diye dusunuyorum.

evet özen göstermiyor yapı olarak da öyle.. biz mutluyuz ama gölge olmasını istemiyorum.. mesafemi korumaya çalışıyorum.. bakalım neler olacak :KK14:

Haklısın; bizde yok adet deyip eli boş gelse daha iyi ijmiş.

Ama olmuş bitmiş; yenilerini de aldırmışsın; ders de almıştır. Artık takma; bir dahaki alınacakları da önceden tembih et...

Ben komik bir şey anlatayım; nişanlı idim söz kelepçesi diye bir şeyden söz ediliyordu; o ne dedim; herkes bana baktı şaşkın şaşkın sana almadılar mı diye...Yoo; o ne ki dedim; sonra baktım da asla ve asla takmayacağım bir altın takı imiş.

Alsalar ne olur almasalar ne olur...

aynen canım dersini aldılar umarım tekrar etmezler..
ben de onu duydugumda bilmiyordum noldugunu, sonra öğrendim,tatlım ve nişanım aynı anda evde oldu, kelepçeye benzer bişey taktılar ama incecik bişey tabi öyle alınamayacak kadar pahalı degil, hiç sorun etmedim en azından düşünüp taktılar :) sağolsunlar.

Benik anladigim kadariyla nisanliniz iki rtarafı da dinleyip hareker etmeye calisan biri..
inşallah bir sikinti yasamazsiniz da arkanizda durur.
yanlislarinizda duzeltir dogruluranizda destekler..

İyi en azından utandıklarından bir şeyler hazırlamışlar. Bizimkilere, bende senin gibi özenle hazırladım her şeyi, tüm aile fertlerine ama elime ne geçti koskoca bir sıfır :cool:Ne kayın validem ne de eltim bir yazma dahi koymadılar. Ben hiç sözünü etmedim. Yılda 1 yada 2 defa gideriz yanlarına en ufak bir hediye alamam. Bir yandan iyi oldu. Benden bir şey beklemeye hiç yüzleri yok.:-)
Nişanlına söylemekle iyi etmişsin ama tekrar hazırlanmasına müsaade etmeseydin keşke. Ben üç kuruşluk şeylere değil sizin bana değer vermemenize üzüldüm deseydin. Daha ağır bir duruş sergilemiş olurdun.

Benik anladigim kadariyla nisanliniz iki rtarafı da dinleyip hareker etmeye calisan biri..
inşallah bir sikinti yasamazsiniz da arkanizda durur.
yanlislarinizda duzeltir dogruluranizda destekler..

ne güzel bir dua. çok tşk ederim Allah razı olsun amin.. ben de öyle olmasını istiyorum.. ve bu süreçler de inşallah ben de ona yardımcı olurum.

İyi en azından utandıklarından bir şeyler hazırlamışlar. Bizimkilere, bende senin gibi özenle hazırladım her şeyi, tüm aile fertlerine ama elime ne geçti koskoca bir sıfır :cool:Ne kayın validem ne de eltim bir yazma dahi koymadılar. Ben hiç sözünü etmedim. Yılda 1 yada 2 defa gideriz yanlarına en ufak bir hediye alamam. Bir yandan iyi oldu. Benden bir şey beklemeye hiç yüzleri yok.:-)
Nişanlına söylemekle iyi etmişsin ama tekrar hazırlanmasına müsaade etmeseydin keşke. Ben üç kuruşluk şeylere değil sizin bana değer vermemenize üzüldüm deseydin. Daha ağır bir duruş sergilemiş olurdun.

canım ben o kayınvalidenin istedigini yapmamak için hazırlattım baştan.. öyle kız almak kolay degil. yerini bilmeli.. şimdiden tepeme çıkaramam. o kurnazsa ben tilkiyim imajı vermek istemiştim.. iyi de oldu. ağırlığımı hiç bozmuyorum sessiz sakin halletmeye çalışıyorum nişanlımla tabi :KK70:

merhaba arkadaşlar. ben başımdan geçen bir olay ı anlatmak istedim. olaylar birbirine zincirli şekilde tuhaf ilerliyor ilerde evlenirsem nasıl bi skntı yaşayabilirim bunları merak ettiğim için yazıyorum. eminim başından geçen olmuştur..

sevgilimle ünv normal arkadaştık. son sene sevgili olduk. 1 yıl sonra söz nişan yaptık. nişan evde oldu. nişan bohçası falan getirmedi bunlar. biz gönderdik. içinde o kadar kaliteli A'dan Z'ye nerdeyse her ince detayı atlamadan hazırladığım o güzelim bohcanın içine birde kaliteli ,güzel bir saat aldık hediye olarak. ailesinin fertleri içinde hediyeler vardı.. herneyse.. nişan günü bana getirdikleri eski püskü küçük bi bohçanın içine koydukları şeyler beni resmen rezil etti... bi çevrem bi aile yapım var.. takıları zaten hiç söylemiyorum bile. neyse bohçayı herkesin içinde açmak adetmiş(kadınlar arasında) acmamla kapamam biroldu.sonra bakarım dedim..herkes gittikten sonra annem ve kızkardeşimle baktık bohçanın içindekilere.. gazeteye sarılmış bir alt iç maşaırı, eski zamandan kalma nenemin bile kullanmadığı bir bezsütyen, hamile kazagı gibi bir badi, rengi gitmiş topukları eskimeye yüz tutmuş bir gelin terliği.. 2 banyo lifi, 1 yazma, (oyasını sonra öğrendim basit bir modelmiş o da ) anneme modeli çok eski ve bedeni küçük bir kazak, kızkardeşime de bir tişört... hepsi bu...

derdim az bişey koymuş olmaları degil, benim derdim bu kadar demode şeyleri nasıl biraraya getirmişler ? bizim yaptıgımz hazırladıgımz o bohçanın içinde damat için herşey özenle itinayla paketlenip konulmuşken, ki ben nişanlım için en iyilerini aldırdım anneme.. bana gelene bakar mısınız ?? seim çıkmadı zaten. anneme o bohçayı kaldır yada at dedim. sonra nişanlımla konuştum. keşke getirmeseydiniz dedim. ben buna mı layıgım flan gibisine bayagı bi dertli oldugum için dayanamadım agladım.. o da annesiyle konuşmuş nasıl seyler hazırladın diye, önce allayıp pullamış sonra nişanlım benim anlattıklarımı söyleyince eveleyip gevelemiş, kendi çeyizindeki iç çamaşırlarını gazeteye sarıp koymuş bohçaya,aceleye geldi ben de onu koydum ne var bunda demiş, diğerlerine de bi kılıf bulmuş.. neyse nişanlım bana hak vermiş anlayacagınız. baştan yapacaz bu defa benim kontrolümde olacak herşey dedi bana, ve herseyin resmini çekip yolladı bu mu olsun şu mu diye, içime sinen en begendiğim ne varsa onları istedim, çalıştıgım için uzak şehirdeyim, neyseherşey çok güzel oldu ama benden dolayı yoksa bana layık gördükleri ötekiydi... şuanda da kv hoşlanmadığım şeylerini görüyorum. tek oğlu ama hiçbişey için elini taşın altına koymuyor. herşeyi nişanlım yapmaya çalışacak. düğün eşya altın masraflarında zere yardımları olmayacakmış. durumumuz yok demiş oğluna.(olmasına ragmen) üstüne bir de herşeye karışıyor. bi yere gezmeye gidecek olsak (2 ayda bir gidiyorsam mesela memleketime,yakın zaten onunla şehirlerimiz) onda bile yalnız bırakmayıp gelmek istiyor ama nişanlım engel oluyor Allahtan.. annesinin ve ablasının bana dayatma yapmalarına müsade etmiyorum. hakkımda eminim kötü gelin diye konuşuyolardır ama ben bildigimden şaşmıyorum.sırf nişanlım için. ailesi sizce evliliğimde bu kadar etkili olmaya calışır mı ? nişanlım bazen annesinin sözünden hiç çıkmıyor, en nefret ettigim şey bu..annesi ağlayınca her dediğine tmm diyor.. ne yapmalıyım :KK43:
çok dert etme cnm bana bohça bile gelmedi düğünede 2 ay var

bohçayı geç o problem değil bence öyle adetlerden de toptan vazgeçmek en iyisi ama..
asıl problem nişanlının annesinin sözünden çıkmayan bi tip olması olabilir.

Yukardaki yorumumda da bunu söylemeye çalışmıştım; yapanlar da varmış.

Madem el alem ya da ailenin ne diyeceği önemli bu tarz hazırlıkları da sen yapmalısın yani.

Bohça eskide kaldı diyenlere şaşırıyorum demişler de ben cidden hiç bohça görmedim 35 yaşındayım ve bir bohçada ne olur bilmem.

Aklım erdiği zamanlarda 3 dayım evlendi; ben evlendim; görümcem evlendi vs. herkes farklı şehirli ve ben hiç görmedim. Ama dayımın nişanlısının ona aldığı sevgililer günü hediyesini vs gördüm. Bohçayı ailelere yıkmak yerine ihtiyaçlar alınabilir; zira eskiden zaten kimsede ne para varmış; ne de piyasada mal her türlü giysi alınır; hediye edilirmiş.

siz görmediniz diye bohca adeti yok sayılamaz ama dimi.. :) bir de neden ben onların hazırlıgını da yapayım canım kendileri yapacaklar.. yapmayacaklarsa da öyle saçma şeyler getirmemelilerdi.. ayıp denen bişey var.

uzun oldu hakkınızı helal edin.. o_O

BEN BOHÇADAN YANA FALAN ÇKMEDİM ALLAH YUKARDA HERŞEYİN GÜZELİNİ YAPMIŞTI AMA İNAN ÖNEMLİ DEĞİL.ONLAR ŞUAN KV DEDEN ÇOK ÇEKİORUM HERŞEYE KARIŞIO GEÇİMSİZ CAZGIR YANİ ÇOK NELER YAŞADIK NELER YAPTI HE DAHA KÖTÜLERİDE VARDIR BELKİ.
BUDA BENİM BAŞTAN BİŞEY DEMEMM AMAN SAYGIMI BOZMAYIM AMAN EŞİMLE ARAM AÇILIR DİE DÜŞÜNMEKTEN ŞİMDİKİ AKLIM OLSA İNAN OKADAR MÜSADE ETMEZDİM DİYCEĞİM ŞUKİ BAŞTAN TEPKİNİ KOY EŞİNDE ANNESİNE DÜŞKÜNSE ÇOK ÇEKERSİN.

insanların böyle şeyleri takmasına bile şaşırıyorum doğrusu.maddi destek vermezse vermesinler.nişanlının da annesi bir şekilde idare edicek elbette ve gördüğüm kadarıyla da senin de hakkını yedirtmiyor.takılmayın böyle şeylere.

Bence canım hiçbir bekletin olmasın ,kV den çünkü o başta imzayı atmış cimri birisi görgü geleneklerimiz biliyor herkes ,işine gelmemiş bende kızımda yaşadım tek oğlan, insanda biraz değer vermesi özen göstermesi lazım ama nerde , onun da benimde ilk torunumuz oldu herseyi ben yaptım
Bana baksınlar diye çoçuk yapıyorlar
bende baka bildiğim kadar çocuk yaptım
kadın halen oglundan maddi bağımlı
Üzülme alış derim nişanlını seviyorsan

sende onun doğum gününde veya anneler gününde gazeteye sar hediyesi ver canim

X