Beni öldürmeye çalıştı

Ben gerçekten anlamıyorum.sen şiddet mi seviyorsun?.daha sevgili iken başlamış.niye uzaklaştırma çıkarmıyorsun? Bırak iişinden atsınlar...
Bu yazıya okuyanlar varsa.tekrar yazıyorum.insanlar değişmez.24 yıl aynı olan insan seni tanıdı diye birden sevgi pıtırcığı olmaz..arkadaşım vardı.onunda eşi şiddet uyguladığı.hatta sevgili iken annesine el kol hareketleri yapar, şakayla karışık vururmuş .😕neyse..benim saf arkadaşım da ,ama beni seviyor asla bana böyle yapmaz diye düşünmüş.bunu tâbi 10 yıl sonra söyledi bana..bu arkadaşım her saçmalığı yaşadı ve boşandı.
Demem o ki asla asla düzelir diye dönme.sevgi sözcüklerine inanma.hemen ailenin yanına dön.olanları anlat
Sakin çocuk olursa duzelir deme.daha beter olur. Bu sefer ayrılmak istersen çocukla tehtit eder.çocuk olduğu için hiç hayatından çıkmaz.arkadaşım çocuk yaptı.boşandığı halde peşini birakmiyor. Her ay karakolda.bir sürü daha dosyası var
Aklını başına al

Sence ? Ben 1. seçeneği yapacağını düşünüyorum, çünkü attığı adımlar onu gösteriyor.
Bu şiddet vakalarında doğru karar verememe de normal çünkü sindirilen, korkutulan kadın nasıl sağlıklı karar verir , ben empati yaptım

Bu şiddet vakalarında doğru karar verememe de normal çünkü sindirilen, korkutulan kadın nasıl sağlıklı karar verir , ben empati yaptım
geçmişte çok kötü olaylar yaşayan kadınlar daha az kötülük yapan eşlerini hoş karşılıyorlar zaman zaman.Çünkü tek başına ayakta duracak yaşayacak cesaretleri yok.buna sebep te sadece kendi pasiflikleri değil toplumun kadınlara bakış açısı ve yanında arkasında bir erkek olmadan yaşama şansı vermemesi bazı çevreler haricinde

Ben sanırım ne yaparsam yapayım şunu anlamayacağım
Bana vuran elleri affedip aynı ellerin bana sarılmasına müsaade etmeyi
O el bana vurmak için kalkmış bir defa yani ben neden düzelir umudu besliyorum ya da neden düzeltmek istiyorum ve sonra güya düzeliyoruz ve nasıl sarılıp sevmesine müsaade edebiliyorum aynı ellerin..
Yok anlayamıyorum
Sevgiliyken çok ağır bir şiddet uyguladı deniyor kimbilir ne yaptı ve nasıl ikna oldun bir daha yapmayacağına(ki yapmış)

geçmişte çok kötü olaylar yaşayan kadınlar daha az kötülük yapan eşlerini hoş karşılıyorlar zaman zaman.Çünkü tek başına ayakta duracak yaşayacak cesaretleri yok.buna sebep te sadece kendi pasiflikleri değil toplumun kadınlara bakış açısı ve yanında arkasında bir erkek olmadan yaşama şansı vermemesi bazı çevreler haricinde
Öyle bir kadınla tanışmıştım ilk kocası bunu bir kadınla aldatınca ve hep yalan konuşunca
Kadın bu kocasından boşanıyor ama bulunduğu çevre dul diye hoş karşılamayınca 2 evliliği yapıyor o adamdan ilk eşinden boşanmış kadına o kadar vaadler veriyor ki yani kadını kandırıyor ama adam aşırı kıskanç çıkıp kadını sürekli dövmeye başlıyor sokaktaki adama niy e baktın diye , veya marketten niye geç geldin bir adamla mı buluştun diye kadın hafta 3- 4 defa dayak yiyor , kadının kendisi anlattı bana bunu da terk et dedim , bana dediği dul olmak daha zor. mesleği yok , ailede boşanıp çocuğu ile gelmesine karşı

Öyle bir kadınla tanışmıştım ilk kocası bunu bir kadınla aldatınca ve hep yalan konuşunca
Kadın bu kocasından boşanıyor ama bulunduğu çevre dul diye hoş karşılamayınca 2 evliliği yapıyor o adamdan ilk eşinden boşanmış kadına o kadar vaadler veriyor ki yani kadını kandırıyor ama adam aşırı kıskanç çıkıp kadını sürekli dövmeye başlıyor sokaktaki adama niy e baktın diye , veya marketten niye geç geldin bir adamla mı buluştun diye kadın hafta 3- 4 defa dayak yiyor , kadının kendisi anlattı bana bunu da terk et dedim , bana dediği dul olmak daha zor. mesleği yok , ailede boşanıp çocuğu ile gelmesine karşı
Trajik olan bulunduğu çevre yani dul olmasını hoş karşılamayan çevre yine kadınlardan oluşuyor

yok tartışılacak bir meselemiz yok aramız da.hayvan kömürlükte yaşıyordu hatta ev sahibi istemiyordu bu köpeği eve mi alsam diye konuları vardı .Ama ben köpek sever olarak ev sahibine hak verdim.benim de evim olsa böyle büyük hareketli bir hayvanın evde beslenmesine razı olmazdım .parkeleri bile kemirir.konu sahibini kurtarmış ama hayvancağız helal olsun

Aaaaa bu o mu? Tamam bildim ben şimdi.

Ben boşanmamak adına ise bukadar çile anlamıyorum boşanmak tabii zor kimse evlenirken ben bunla olmaz ise nasıl olsa boşanırım diye başlamıyor ama bazen şartlar buna zorluyor ki konu sahibinin durumu can güvenliği boyutunda neden kurtarmıyorsun kendini hiç mi kendini sevmiyorsun hiç mi canın kıymetli değil!

Kabullenmeler hiç de az değil, siteden veya sağdan soldan duyup bildiklerim hariç, birebir şahit olduğum olaylar da oldu, neredeyse gün aşırı eşinden dayak yiyip feryat edenleri kurtarmak istediğinizde o benim kocam, kim karışır, kocam yakışıklı etraftaki kadınlar bizi çekemiyor, evliliğimizi bozmak istiyorlar diyene rastladım.

En garipsediğimde eşinden ölesiye dayak yiyenlerin büyük kısmı kendi evi, maaşı olan kadınlardı, ekonomik olarak hiçbir bağımlılıkları olmamasına rağmen şiddeti kabullenip hiçbir şey yapmamalarını o kadar yadırgıyordum ki anlatamam.

Evde çıkan ufak tefek tartışmalar, çiftler arası anlaşmazlıklar olur lakin dayak çok başka bir şey, bir kere olursa devamı geliyor hiç şaşmadı, düzeleni varsa da çok istisnadır, meslekte olmasa, para da olmasa dayağa boyun eğilmez, taş taşırım, hamallık yaparım, temizliğe giderim dayağı affetmem

X