Baş:Bedenimizin yönetim merkezidir.Bakmak,görmek,işitmek,anlamak ve karar vermekle ilgilidir.
Boyun:Başın sağa sola çevirilerek seçenekleri görmesini sağlar.Esnekliği ya da katılığı ortaya koyar.
Gövde:Vücudumuzun güç sağlayan yeridir.
Kollar:Eylem araçlarıdır.Tutmayı,iradeyi ve gücü simgelerler.
Bacaklar:Hareket etmemizi sağlarlar.İlerlemek için gereken cesaret ve geleceğe duyulan merak duygularını sembolize ederler.
Sırt:Yükü taşıma yeridir.Sorumlulukları üstlenmeyi belirler.
Bel:Bedenimizin ortak noktasıdır.Gücümüzün merkezi olarak görev yapar.
İskelet:Temel taşıma organımızdır.Sağlamlığın ve dayanıklılığın simgesidir.
Kan:Bedenin hayat iksiridir.Canlılık ve neşeyi temsil eder.
Göz:Gerçeği görmek.Görmeye hazır olmak yada görmeyi reddetmek.
Kulak:İşitmeye hazır olmak.
Burun:Nefesi içeri almak.Hayatımızdaki şeylerden duyulan memnuniyet.
Boğaz:İfade etmek.Duyguları açıkça söylemek.
Kalp:Sevgi merkezi.Sevgiyi almaya ve vermeye açık olmak.
Kaslar:Güç ve gücü kullanmaya istekli olmak.
Yüz:Kişiliğimiz,kimliğimiz.Kim olmayı seçtiğimizin görüntüsü.
Akciğer:Hayatı içine almak.Hak etmek.Sevilmek.
Mide:Olayları hazmetmek.Anlamak ve saygıdan doğan huzur.
Cinsel Organlar:Cinsellik,cinsel kimlik.
Bağırsaklar:Akış,arınmak.Serbest bırakmak,güvenmek.
Pankreas:Neşeyi ve hazzı temsil eder.
Böbrekler:Temel güven noktamız.
ŞEKER(DİYABET)
Nedeni:Hayatı sadece görev olarak görmek.Neşesizlik ve keyifsizlik hali.Neşeyle beslenememek.
Çekirdek İnanç:Hayatım benim mutluluğuma hizmet etmez.Ben ona hizmet ederim.
Yeni Kodlama:Sebgili beynim.Şimdi sana güvende olmak için gerekli kararımı bildiriyorum:
Hayatıma neşeyi ve mutluluğu dahil ediyorum.
Keyif alacağım ve beni mutlu eden şeylerle ilgilendikçe güvende olurum(Bu cümleyi birkaç kez söyleyin)
İşimi büyük bir keyifle yapıyorum.Bir oyun gibi.Yaptığım işin sonuçlarından çok kendisiyle ilgileniyorum.Keyfini çıkartıyorum.
Denemenin ve oynamanın keyfini.
İçimdeki çocuğu açığa çıkartıyorum.Onun oyun oynama ihtiyacını karşıladıkça mutlu ve güvende olurum.
Bu kararımı uygulamanı istiyorum.Ve bunun için sana şimdiden teşekkür ediyorum
Biz birlikte çalışarak çok iyi sonuçlar elde edebiliriz.
Denedikçe göreceksin ki bu işbirliğinden çok iyi sonuçlar alacağız.
Her anımızı mutluluk ve neşe şarkıları söyleyerek geçireceğiz.
KABIZLIK
Nedeni:Elde tutmak ihtiyacı.Geleceğe güvensizlik duymak.Akışa direnmek.
Çekirdek İnanç:Kontrol edersem güvende olurum.
Yeni Kodlama:Sevgili beynim.Şimdi sana güvende olmak için gerekli olan yeni kararımı bildiriyorum.Kendimi hayatın akışına rahatça bırakıyorum ve güvende oluyorum.
Bırakıyorum...Bırakıyorum...Ve güvende oluyorum.
Akışı içimde hissediyorum.
Rahat ve huzurluyum.Hayat sürekli olarak kendisini yeniliyor.
Ben de kendimi yeniliyorum.Her an.
Eskiye air olan herşeyi bırakıyor ve rahatlıyorum.
İşte güvende olmam için gereken yeni düşüncem budur.
Eski düşüncemi iptal ediyor ve yerine yenisini uygulamanı istiyorum.Ben artık büyüdüm.Çocuk değilim ve hayat deneyimlerim bana eski düşüncemin doğru olmadığını gösterdi.
Şimdi yeni kararımı uygulamanı istiyorum.
Bu kararı bütün hücrelerime iletmeni istiyorum.
Ve sana şimdiden teşekkür ediyorum.
RAHİMDE VE MEMEDE MİYOMLAR
Nedeni:Cinselliğin ve kadın kimliğinin reddi.Kendini değersiz görme.
Çekirdek İnanç:Kadın kimliğimi reddedersem güvende olurum.
Yeni Kodlama:Sevgili beynim.Şimdi sana güvende olmam için gerekli olan yeni kararımı bildiriyorum:
Kadın kimliğimi ve cinselliğimi kucaklıyorum.Kabul ediyorum ve özgürce ifade ediyorum.Beni güvende tutacak olan yeni kararım budur.(Bu cümleyi birkaç kez okuyun.)
Kendimi kucaklıyorum.Olduğum halim tam ve eksiksizdir.
Değişmeye ve değiştirmeye ihtiyaç duymuyorum.
Öylece kabul ederek güvende oluyorum.
Kadınlığımı kabul edip kucakladıkça kendimi sağlıklı hissederim.Huzurlu ve mutlu olurum.
İşte yeni düşüncem budur.Bu düşüncemi ve kararımı uygulamanı istiyorum.
Bu düşüncemi bütün hücrelerime iletmeni istiyorum.
Ve sana şimdiden bunun için teşekkür ediyorum.
SAĞLIK ''Uyum içindeyim ve sağlıklıyım''
Her nefesimde ciğerime dolan hava ve Tanrı'nın sıcak soluğu,bedenimi güçlendiren ve arıtan etkisiyle bütün hücrelerime kadar etkisini gösterir.
Her nefes alışımda rahat,huzurlu ve sakin olduğumu,sağlıklı olduğumu,güçlü olduğumu biliyorum.
Bedenim muhteşem bir düzenle çalışır kendiliğinden.O öylece çalışırken,benim herhangi birşey yapmam gerekmez.Sağlıklı olmak,benim doğal halimdir.
Bütün organlarım muhteşem bir düzenle yapmaları gereken işlemleri yaparlar.Keyifle ve neşe ile.
Kalbim esnek bir ritimle kan pompalarken,midem yemekleri öğütürken,ben mutlu olmak ve mutlu etmek için çalışırım sadece,benim de görevim budur.Böylece herkes görevini yapmış olur.Ben mutlu oldukça,bedenim enerjiyle dolar ve uyuma katkı yapmış olurum.Neşe ve haz bedenimin yakıtıdır.
Gözlerim açıkiberrak ve renkli görmeye devam ederken,ben bilmeyi ve anlamayı seçerim.Böylece görevlerimizi yaparız.
Midem keyifle yediklerimi öğütürken,ben öğrendiklerimi anlamaya ve duyduklarımı bir düzene sokmaya başlamışımdır bile.
Ciğerlerime tertemiz havayı doldurup,biraz öylece tuttuktan sonra yavaşça geri bıraktığımda ve bunu kendiliğinden ve rahatça yaptığımda,kanımın temizlendiğini bilirim.Ben o sırada zihnimi yararsız düşüncelerden ve korkulardan temizliyor olurum kolayca.
Hayatı kucaklar ve neşeyle dans ederim.Ses tellerim titreştiğinde,böbreklerim kanımı temizlerken,ayaklarım sağlamca yere bastığında,ben keyifle gelişme yolculuğumu adımlıyorumdur.
Kulaklarım sesleri ayırt edip algılarken,ellerim sıkıca tutup kavrarken ben her türlü güzelliği ortaya çıkarmak için çalışıyor olurum dikkatle.
Beynim milyon kere milyon kapasiteyle çalışırken,ben öğrenir,düşünür ve bilirim.Bu ne güzel bir işbirliği!
Hayat amacımı gerçekleştirebilmem için onlar hep muhteşem bir düzenle çalışırlar.Durmadan,yorulmadan ve şaşmadan.Çünkü öyle emir almışlardır Tanrı'dan.
Sağlıklı olmak,benim doğal durumumdur ve ben,hep bu durumda olmayı seçiyorum.Sağlıklı ve güçlü olmayı tercih ediyorum.
Bedenimin her bir organını seviyorum ve onlara teşekkür ediyorum.
Hareket etmek,yürümek,temiz ve hafif gıdalarla bedenimi beslemek benim için keyifli bir görevdir.
Düzenli uyuyarak ve düzenli beslenerek ben bu uyumu ve işbirliğini sürdürmüş olurum.
Sapasağlam ayakta durup,köklerimi dünyaya saldığımda oradan bana bütün bedenimi güçlendiren enerji akar.
Başımın üzerinden güneşe bağlanan bir ışık hattı beni hep canlı tutar.Ve ben,ikisi arasında sürekli beslenirim.Canlı neşeliyim ve güçle doluyum.
Hayat amacımı gerçekleştiriyor ve değişerek ilerliyorum.Sağlıklı ve güçlüyüm.Bu durum benim doğal halimdir.
Hep değişip yenilenerek ilerliyorum.
R.ŞANAL Sana Çok teşekkürler...