• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benden habersiz beyaz esya alinmis

canım ablamında eski nışanlısı böyleydi sabretti sabretti olmadı bana kalırsa ailenle konuş yol yakınken ayrıl :44:

Nasıl senı ailenı maddi yönden bıle elestırebılıyor buna sakın ızın verme..sımdıden böyle gıderse ılerde cok sağlıksız bır evlılık yasarsın.Onunla konus bence bundan sonra benım kararım olmadan hıc bırsey almıyosun annenle ve ailene karsı elestırlerıne son versın hafıf tehtıt varı uyar onu.Cok sınırlenıyorum yaa ne hakla elestıryoo bıda buna yeltenmesını engelle ayrıca senı beğenmıyorsa gıtsın baska bırını bulsun tavız verme sonra daha cok canın yanarr

efeeylül canım bende aynı fikirdeyim ve öyle yapmaya çalışıyorum onlar varlıklı diye hereş şu güzel bu güzel biz biliyoruz havasındalar!!!!!benim babam emekli banka müdürü herkesin iyi ve kötü dönemleri olmuştu şu hayatta benim babam herşeyin güzelini ister ama adam da yok:(bana ben herşeyi alırım idareli şekilde o anki şartlarla!!!sen merak etme diyor ama eleştirmekten yorum yapmaktan geri kalmıyor...!abileri saray gibi evlerde yaşıyor !!!!ben daha memur olmamışım ya bir gelirim yok birde kendisi ve ailesi aristokratya o yüzden böyle valla sıkıldım ALLAHTAN kadromun gelmesini diliyorum anca o zman cevap vericem küçük yerde yaşıyorum öyle hemen nişan atamam insan olarak iyi umarım düzelir dua edin kızlar...:(:(:(:kadrom gelsin:(::(:(

düzelmesini bekle ama düzelmezse evlililiğe kadar gitmezsin umarım.Nişanlılık ve söz tanıma ve ailelerin anlaşma süreçdir illa evlilik olacak diye bir kural yok hatta annem şey derdi kız ata binmiş ya nasip demiş

canım bence acele karar verdin nişan yaparak gerçi herşey bitmiş değil evlenirken iyi düşün sağlıklı bi ilişkiniz yok hayatın boyunca kayınvalidene boyun eğebilecek misin???? sabır taşı olsa çatlarsın... bence otur bi düşün hayatını sıkıntı içinde mi geçireceksin yoksa huzurlu mu seçim senin hayat senin canım

efeeylül canım bende aynı fikirdeyim ve öyle yapmaya çalışıyorum onlar varlıklı diye hereş şu güzel bu güzel biz biliyoruz havasındalar!!!!!benim babam emekli banka müdürü herkesin iyi ve kötü dönemleri olmuştu şu hayatta benim babam herşeyin güzelini ister ama adam da yok:(bana ben herşeyi alırım idareli şekilde o anki şartlarla!!!sen merak etme diyor ama eleştirmekten yorum yapmaktan geri kalmıyor...!abileri saray gibi evlerde yaşıyor !!!!ben daha memur olmamışım ya bir gelirim yok birde kendisi ve ailesi aristokratya o yüzden böyle valla sıkıldım ALLAHTAN kadromun gelmesini diliyorum anca o zman cevap vericem küçük yerde yaşıyorum öyle hemen nişan atamam insan olarak iyi umarım düzelir dua edin kızlar...:(:(:(:kadrom gelsin:(::(:(

Seni anlıyorum ama sanaı yapılarn hareketler gurur kırıcı hıc hos değil ne kadar dayanabilirsin susarsan arkası gelir.susan hep ezilirr.Yasadığın yerı bılmıyorum kucuk demıssın nısan atamam yerı ılı kentı köyu kasabası önemlı değil burda cok sey okudum zamanında nısan atmadım cevre ıcın keske dıyıp dıyorlar.Belki konusursun duzelme ılhtımalı olursa cok ıyı ama duzelmıcek gibiyse hayatını karartma.insallah kadron gelır cnm :34:

kızlar kayınvaldemle nişanlım geçen 2 hafta önce beyaz eşyaları almışlar ve nişanlım bana bundan bahsetmedi benim fikrimi bile almadı moralim çok bozuk bunun tepkisini vermek istiyorum bana yardım eder misiniz bana beğeneceğim tarz da olduklarını söyledi :((:sonuçta onları ben kullanıcam değil mi:(:(:((
:14:

hadi kayınvaliden yaşlısenden büyük bu yüzden seni anlamasını bekleyemezsin. Ama nişanlının seni düşünüp böyle bi saygısızlık yapmaması gerekirdi sonuçta nişanlın yani sen en çok düşünen insan değil mi? bunu uygun bi dille söyle nişanlına.Kayınvalidene bişey deme canım. o kırılabilir senin hakkında farklı şeyler düşünüp önyargı yapabilirr

evet kızlar acele oldu nişan bizim aramızda sorun yok taki kayınvalde!!!!!laf sokup kafasını karıştırana kadar offf sabredecem ama evlilik tarihini uzatıyorum zaten...önerileriniz için çok tşk ederim allah razı olsun hepinizden çok incesiniz önerileriniz çok iyi noktalardan geldi çok sağolun sevgiyle kalın herşey gönlünüzce olsun bu konuyu nişanlımla görüştükten sonra tekrar aktarıcam size

öncelikle kızlar benim sözüm aniden oldu ve o anki gelişmeyle kayınvalidemin bana aldığı kıyafeti giydim başta olan hiçbirşeye itiraz etmedim daha sonra aramızda konuşurken hep dediğim şey nişanlıma ikimiz alalım herşeyi ben beğeneyim dedim ama öyle bir kayınvalidem varmışki!çocukları ağzına bakıyor ,bana daha tam net olarak bile ne aldığından bahsetmiyor!!!!!!sadece zamanı değil söylerim diyor bunu diyince bende sustum ve içime attım daha 2 aylık nişanlıyız kendisi zor bir dönemde yapıcı olduğum için hiç üstüne gitmiyorum açıkçası ama bana herşeyi annemle yaparız demesi beni bitiriyorrr!!!!
bu beyz eşyalarıda gördükten sonra sizin dediğiniz gibi incede laf sokarak!!!!tepkimi belli etmeyi düşünüyorum sağolsun bu fikir için benle hiçbir şey paylaşmıyor nişanlım:(:(:((:bugün ağlamaktan gözlerim şiştiiii:(:(::((:anlayışlı olmaktan sıkıldım düşünün bana bir saat uzaklıkta yaşıyor dün buraya geldi ve beni görmeden gitti üstelik bana dediği haftasonu beni görmeye gelsene!!!!siz olsanız gidermisiniz?:(:(:((:çok mutsuzum ayrıca sürekli beni ve ailemi eleştriyor bana talip olan kendisi ve ben onu zor kabul ettim diğer 3 yengesi devlet memuru bende orta halli bir ailenin kızıyım üniversite bitirdim bu yıl 2.biticek ne yapıyım yani rızkı veren allah banada böylesini yazmış maddi durumum çok yok özel sektörde asgari ücretle çalışıyorum ki bunu bilerek geldi offfffff :(:(:(sürekli yaşantımızı eleştriyor ki evli olan ablalarımın hayatını bileee:(:(:((:(:(:(:onu tersledim bir iki düzeldi ama sıkıldım:(:(:((:(:ben ağlamayayımda kim ağlasın ayrıca sürekli kiloman saç rengimden şikayetçi bana yardım edinnnnnn zayıflıyayım güzelleşeyim gününü göstereyimmm herşey bir şekilde maddiyat bende olanaklarımla yaşıyorum bunu sürekli söylemesi çok üzüyor benii:(:(:((:

Olumsuz olmak istemiyorum ancak bu cümle ne demek ya? otursun annesiyle kullansın o eşyaları o zaman demek geliyor içimden :@
her şeyi geçtim seni, aileni eleştirmeye nasıl hak bulabiliyor kendisinde? annem ve babam 30 yıldır evli, 5 yıl öncesi var hiçbir zaman duymadım ben birbirlerinin ailelerini eleştirdiklerini yorumlar yaptıklarını (ki arada ciddi farklar olmasına rağmen)
Canım hakkında hayırlısı ne ise Allah onu versin ancak ilerde de kayınvalidenin daha fena olabilme ihtimalini göz önünde bulundur. Nişanlına tavrını net olarak belirt. Ayrıca seni görmeye gelmemesini de anlamış değilim, yani neticede kendi istedi ve seninle nişanlandı, şimdi nasıl olsa artık evlenicez diye garantiye mi almış oluyor kendince?

öncelikle kızlar benim sözüm aniden oldu ve o anki gelişmeyle kayınvalidemin bana aldığı kıyafeti giydim başta olan hiçbirşeye itiraz etmedim daha sonra aramızda konuşurken hep dediğim şey nişanlıma ikimiz alalım herşeyi ben beğeneyim dedim ama öyle bir kayınvalidem varmışki!çocukları ağzına bakıyor ,bana daha tam net olarak bile ne aldığından bahsetmiyor!!!!!!sadece zamanı değil söylerim diyor bunu diyince bende sustum ve içime attım daha 2 aylık nişanlıyız kendisi zor bir dönemde yapıcı olduğum için hiç üstüne gitmiyorum açıkçası ama bana herşeyi annemle yaparız demesi beni bitiriyorrr!!!!
bu beyz eşyalarıda gördükten sonra sizin dediğiniz gibi incede laf sokarak!!!!tepkimi belli etmeyi düşünüyorum sağolsun bu fikir için benle hiçbir şey paylaşmıyor nişanlım:(:(:((:bugün ağlamaktan gözlerim şiştiiii:(:(::((:anlayışlı olmaktan sıkıldım düşünün bana bir saat uzaklıkta yaşıyor dün buraya geldi ve beni görmeden gitti üstelik bana dediği haftasonu beni görmeye gelsene!!!!siz olsanız gidermisiniz?:(:(:((:çok mutsuzum ayrıca sürekli beni ve ailemi eleştriyor bana talip olan kendisi ve ben onu zor kabul ettim diğer 3 yengesi devlet memuru bende orta halli bir ailenin kızıyım üniversite bitirdim bu yıl 2.biticek ne yapıyım yani rızkı veren allah banada böylesini yazmış maddi durumum çok yok özel sektörde asgari ücretle çalışıyorum ki bunu bilerek geldi offfffff :(:(:(sürekli yaşantımızı eleştriyor ki evli olan ablalarımın hayatını bileee:(:(:((:(:(:(:onu tersledim bir iki düzeldi ama sıkıldım:(:(:((:(:ben ağlamayayımda kim ağlasın ayrıca sürekli kiloman saç rengimden şikayetçi bana yardım edinnnnnn zayıflıyayım güzelleşeyim gününü göstereyimmm herşey bir şekilde maddiyat bende olanaklarımla yaşıyorum bunu sürekli söylemesi çok üzüyor benii:(:(:((:

annesinin ağzına bakan bir erkekle geçim inanın çk zor burda derdim avr köşesinde öyle şeyler okuyorum ki insanlar baştan bitirmedikleri için çok pişmanlar çocukları olmuş üzerinden 4-5 yıl geçmiş hala bir kayınvalide baskısı kocanın kayınvalide ağzına bakması inanılmaz kötü yömle bir insanla zaman geçmez. ayrıca saç rengini ve kilonu elştirmesi o kdr kötü ki çk üzüldüm inan arkadaşım snn için ağlayıp da o güzel incilerini dökme derim gözlerinden ne kaynana için değer ne de eş için hele haketmıyorsa asla değmez canım. nasıl bir insan şaştım yazdıkalrını okurken insan için ileride karım diyip aynı yastığa baş koyacağı insanı eleştirir mi hiç ya ???? ne kdr ayıpp sna büyük haksızlık ediyor.daha şmdiden eleştiriler karışmalar fln bu böyle devam edicekse canım hiç kusura bakma içimden geldi söylemedne edemıycem blmıyorm vr mı bşka rhataszlığın nişanlınn ailesınden haraketlerınden ama başlamadan bitsee snkı dha hayırlısı olur çnkü anne lafıyla hareket eden erkekle geçim olmaz bence yni.

Hayat sizin hayatınız tabiki ama nişanlılık dönemindesiniz daha unutmayın.
Bu zamanlarda size böyle davranan evlendiğinizde bir kaç yıl geçtiğinde nasıl davranır bir düşünün.
Küçük bir belde de yaşıyor olabilirsiniz ama ozaman daha dikkatli olmanız lazım çünkü evlendikten sonra boşanıyorum derken de bu sorun karşınıza çıkacak.
Evlenip ayrılmak mı, nişanlıyken yüzüğü vermek mi zor siz karar verin...

Burda pek çoğumuz nişanlıyız hepimizin kayınvalide, nişanlı sorunu oluyordur ama ailelerimizin maddi durumlarının eleştirilmesinin normal olduğunu düşünmüyorum.
iki yetişkin insan evlilik kararı alıyorsa yeni bir aile kurmaya karar vermiş demektir.Nişanlınızın ben buna hazır olduğunu göremedim.Bu sizin hayatınızın en önemli kararlarından biri şuanda ELALEM NE DER derseniz kendi hayatınızı çıkmaza sokarsınız.
Bir derdim var bölümünde benzer konular pek çok yaşanmış hayat hikayesi mevcut bence okuyup ona göre bir karar verin.

Konu icerik nedeniyle "Yeni Evleneceklerin Sohbet Alanı" basligina tasinmistir. Bilginize..

bak canım zayıflayayım güzelleşeyim diyorsun ama hiçbirşey düzelmez.bunu sadece kendin için yap.belliki nişanlın senin aile yapını ve değer yargılarını küçümsüyor.Senin fikirlerine önem vermiyor.Evlendikten sonra düzelir belki diye hiç düşünme.Nasıl başlarsa öyle gidiyor.Şuanda butarz şeyler yapıyorsa evlendikten sonra daha daha çok ağlatır seni bilmiş ol.Çok açık konuşacağım.Aynı şekilde bir arkadaş vardı geçen sene.Onunda bazı problemleri vardı.Onada yol yakınken dön demiştim. Şimdi evlendi geçenlerde eşinin memlekete taşınacağız dediğini ve altınlarını habersiz alıp sattığını falan söylüyordu.bence sende yol yakınken bırak.Yoksa bazı şeylerin düzeleceği düşüncesi çok yanlış.Balık baştan kokuyor maalesef

Canım bence direk üstlerine gitme. Yapılanı doğru bulmuyorum ama bunu onlara ödetecem derdine düşersen daha en baştan yenilirsin.
Nişanlınla düzgünce konuş, aldıkları için teşekkür et,bundan sonra beraber seçelim, ben böyle şeyleri beraber yaşayalım, beraber alışverişe çıkalım istiyorum de olsun bitsin:34:

kesinlikle katılıyorum.
hepimiz aynı süreçten geçiyoruz ve seni anlayabiliyoruz ama bence de hemen parlama önce bir gör beğenmezsen nazik bir şekilde benim içime pek sinmedi değiştirmemiz mümkün mü acaba diye sor.eğer değiştirilemiyorsa bundan sonra birlikte alalım lütfen dersin.gerginlik çıkartırsan bence sadece sen üzülürsün canım.önce sakinleş ok

kızlar bizde de benzer bir durum söz konusu, nişanlımın babası bir gün kayınvalideme hadi kalk beyaz eşyalara bakalım demiş, beğenmişler ve aldılar, ben gri istiyorum dememe rağmen baba sinirlidir, şimdi söylersek ters davranır olay çıkar diye gitmişler almışlar beğendikleri eşyaları. Kötü bir marka olmadığı için bir yandan teselli ediyorum kendimi nasılsa onlar ödeyecek diye ama bazen de sinirleniyorum benim adıma karar verdikleri için. Nişanlım iki tarafın da farkında, o da bu durumdan rahatsız ama kalplerini kırmak istemedik. Sanırım genç kayınvalide olunca daha zormuş bu işler :((

kızlar kayınvaldemle nişanlım geçen 2 hafta önce beyaz eşyaları almışlar ve nişanlım bana bundan bahsetmedi benim fikrimi bile almadı moralim çok bozuk bunun tepkisini vermek istiyorum bana yardım eder misiniz bana beğeneceğim tarz da olduklarını söyledi :((:sonuçta onları ben kullanıcam değil mi:(:(:((
:14:

yani dengesiz işte sonuçta sen kullanacaksın birlikte gidip alsaydınız ya seninde gönlün olurdu bu kaynanalarda neden bu kadar cadoloz yaauu:27::27::27: bazılarını tenzih ediyorum kendi kayınvaldemle birlikte

kızlar bizde de benzer bir durum söz konusu, nişanlımın babası bir gün kayınvalideme hadi kalk beyaz eşyalara bakalım demiş, beğenmişler ve aldılar, ben gri istiyorum dememe rağmen baba sinirlidir, şimdi söylersek ters davranır olay çıkar diye gitmişler almışlar beğendikleri eşyaları. Kötü bir marka olmadığı için bir yandan teselli ediyorum kendimi nasılsa onlar ödeyecek diye ama bazen de sinirleniyorum benim adıma karar verdikleri için. Nişanlım iki tarafın da farkında, o da bu durumdan rahatsız ama kalplerini kırmak istemedik. Sanırım genç kayınvalide olunca daha zormuş bu işler :((

canım baştan ağırlığını koy çünkü nasıl başlarsa öyle gider yani eşinle sen kullanacaksın size bıraksalar daha iyi olurdu. mesela mobilyaları biz eşimle ikimiz beğendik kimse karışmadı. en basitinden perdeleri bile hep birlikte gittik annemler kayınvaldemler hepsi beğendiğini ve fikrini söyledi bu arada herkes başka şey beğendi ama ben kendi beğendiğimi aldım onlarda sen nasıl istiyosan onu al kızın sonuçta sen kullanacaksın dediler.

Son düzenleme:
canım baştan ağırlığını koy çünkü nasıl başlarsa öyle gider yani eşinle sen kullanacaksın size bıraksalar daha iyi olurdu. mesela mobilyaları biz eşimle ikimiz beğendik kimse karışmadı. en basitinden perdeleri bile hep birlikte gittik annemler kayınvaldemler hepsi beğendiğini ve fikrini söyledi bu arada herkes başka şey beğendi ama ben kendi beğendiğimi aldım onlarda sen nasıl istiyosan onu al kızın sonuçta sen kullanacaksın dediler.

konuşmaya gelince bizimkiler de öyle ama icraatleri beni de şaşırttı açıkçası. Çok içli dışlı olmadığımız için telefon edip birşeyler söylemek istedim vaz geçtim. Nişanlımla haber gönderdim şöyle olsun böyle olsun bari diye tavır yapmış kayınvalidem. tamam dedim nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar büyüklük bizde kalsın. Kendi dönemi ile karşılaştırıyor. Ben de gelin gittiğimde gördüm beyaz eşyalarımızı diyormuş en çok da buna kızdım

Canım ilk başka konuyu okuduğumda çok abartı geldi,diğer arkadaşların verdiği tepkide keza öyle.Çünkü sonuçta hepsi aynı işlevi görecek...Senin seçtiğinde de yemek yapAcaksın onların seçtiğinde de...Senin seçtiğinde de bulaşık yıkanıcak nişanlın ve kayınvalidenin seçtiğinde de....Lütfen biraz daha geniş bir perspektif içinde değerlendir bunları ama sana sesini çıkarma demiyorum tabi ki,güzelce konuş...Neden benimle değilde annenle gittin almaya benim fikirlerimin bir önemi yok mu diye sor,ardından o evin hanımının annesi değil sen olacağını bildir ve çok üzüldüğünü dile getir.Eğer annesinin gönlünü de almak istiyorsa 3nüzün birlikte gidebileceğinize de söyle...Ama sana tavsiyem iyi ölç tart eğer annesini baştacı edipte senin isteklerini görmezlikten gelecek ve ailese reisliği yapabilecek sorumluluğa sahip değilse 1 kere daha düşün hayatını birleştirmek istediğin insan için derim.İnşALLAH tüm sorunlarınız halledilir ve herşey Güzel Gönlünce olur,Allah kolaylık versin.:34:

Canım sonradan yazdıklarını yeni okudum eğer seni beğenmiyor ve eleştiriyorsa gitsin eleştirmeyeceği bir insanla birlikte olsun,düzgünce konuş ya adam gibi adam olsun ya da senin önünü açsın...Adama bak ya :47: Çok üzüldüm inan nişanlımın ne hattine beni ve ailemi eleştirmek ya:47:

Son düzenleme:
Back