• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benden habersiz beyaz esya alinmis

efsun_47

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
106
1
68
İstanbul
kızlar kayınvaldemle nişanlım geçen 2 hafta önce beyaz eşyaları almışlar ve nişanlım bana bundan bahsetmedi benim fikrimi bile almadı moralim çok bozuk bunun tepkisini vermek istiyorum bana yardım eder misiniz bana beğeneceğim tarz da olduklarını söyledi :((:sonuçta onları ben kullanıcam değil mi:(:(:((
:14:

saçmalığa bak ya senin eşyaların onlar sen kullancan bu ne saygısızlık!!!!
ben olsam "madem kendi zevkinize göre aldınız siz kullanın ben seçmediğim şeyi kullanmam" derdim yarın bir gün bunlar gelinliğinide senden habersiz alırlarsa şaşırma :47:

Canım bence direk üstlerine gitme. Yapılanı doğru bulmuyorum ama bunu onlara ödetecem derdine düşersen daha en baştan yenilirsin.
Nişanlınla düzgünce konuş, aldıkları için teşekkür et,bundan sonra beraber seçelim, ben böyle şeyleri beraber yaşayalım, beraber alışverişe çıkalım istiyorum de olsun bitsin:34:

:( iki kişi arasında kalmak kötü malesef
ki bunlar geleceğinin her karesinde sana eşlik edecek kişilerse...

Canım bence modelleri gör değiştirmek istersen geç kalmadan değiştirirsiniz kırıldığınıda o zaman dile getirirsin
nişanlını sen tanıyorsun belki tamamen annesinin isteğine uymak zorunda kaldı
kendiside bu durumdan hoşlanmadığından sana söyleyemedi :26:

Canım bence direk üstlerine gitme. Yapılanı doğru bulmuyorum ama bunu onlara ödetecem derdine düşersen daha en baştan yenilirsin.
Nişanlınla düzgünce konuş, aldıkları için teşekkür et,bundan sonra beraber seçelim, ben böyle şeyleri beraber yaşayalım, beraber alışverişe çıkalım istiyorum de olsun bitsin:34:

aynı fikirdeyim :)

Hoş olmamış..Senin fikrini alsalar iyidi tabi.. Ama çokta sert olmaya gerek yok bu konularda eşya sonuçta.. Kendimi senin yerine koyup vereceğim tepkiyi düşündümde.. Aldıklarını görüp eğer beğenmezsem ya da almayı düşündüğüm başka bişi varsa bunu en tatlı halimle canımm siz bunu almışsınız ama benim gönlümde şunu almak vardı değiştiremez miyiz derdimm :D çokmu iyimser oldum ne.. Eğer aldıklarını beğenirsenn tamda istediğin gibiyse daha öncedende bu isteğini dile getirdiysen sana süpriz gibi olur zaten sorun olmaz.. genede sensiz anneciğiyle böyle bi alışveriş yapmasına bi ara laf sokmayıda ihmal etmezsinn :D

Çok büyük bi saygısızlık bence. Önemli olan senin beğenip alman. Niyeyse içimden bi ses kayınvalidenin işi olduğunu söylüyo ama neyse :26:
Bence nişanlınla YUMUŞAK bir dille anlat hissettiklerini onu kırmadan ve cephe almadan zıtlık yaratırsan ve ikilimde kalırsa herşey sizin için zor olur. yarın mobilyaları da sana sormadan alırlar önlem alman lazım bunu da en iyi konuşarak çözebilirsin. Gelişmelerden bizi haberdar et :kkk:

bence direk üstüne gitme:21: eşyaları bir gör önce. nişanlın senin tarzın diyorsa vardır bir bildiği :49: deilsede tatlı dille arada laf sokmayıda ihmal etme ki bi daha yapmasın :52:

Kan beynime sıçrıyor resmen bu tip olaylarda ancak farklı zihniyette insanlar çok fazla, kendileri alacağı için senin beğeneceğin şeyin fiyat olarak farkı olabilir diye böyle bişey yapılmış olabilir. Madem öyle kendiniz alın, biz bunu alabiliyoruz da derler. Kimisi maddi durumu iyi olsa bile ufak hesaplar peşinde olduğu için yapar bunu, kimisi de durumu olmadığı halde sen mutlu ol diye istediğini belki de kendilerini zora sokarak alırlar yaparlar. Alabilecek durumuz varsa nişanlınla ikiniz alabilirsiniz. Ya da bir arkadaş demiş ya değiştirebilir miyiz acaba diye nişanlınla görüşebilirsin. En son olarak şunu söylemek isterim ki eşya yüzünden nişanlınla aranı bozma nolursa olsun, o eşyaları kabul etmek durumunda kalsan dahi al ilerde değiştirir yenisini alırsın inşallah. Allah herkesin gönlüne göre versin, çok zor olabiliyor bu durumlar. Karşımızdaki insanlar iyi hoş da olsa beklentilerimiz düşüncelerimiz yaptıklarımız her şeyde farklılık gösterebiliyor ne yazık ki..

kızlar kayınvaldemle nişanlım geçen 2 hafta önce beyaz eşyaları almışlar ve nişanlım bana bundan bahsetmedi benim fikrimi bile almadı moralim çok bozuk bunun tepkisini vermek istiyorum bana yardım eder misiniz bana beğeneceğim tarz da olduklarını söyledi :((:sonuçta onları ben kullanıcam değil mi:(:(:((

En sinir olduğun şey...Sizin kullanacağınız eşyaları almaları gerçekten saygısızlık...Beğenseniz o da sorun bundan sonra başka birşey alırken nasılsa benim aldığımı beğeniyor diyecek kayınvalideniz diğer alışverişlerde de aynı taktiği uygulayacak.Gerçi ben nişanlınıza kızdım ne olursa olsun sizsiz böyle birşeyi nasıl yapabiliyor.Ben olsam beğensem dahi değiştirdim.Aklımda olan bu değildi keşke alınmadan bana bir danışsaydınız ama önemli değil gider bakarız aşkım olmadı değiştiririz di mi derdim kibarca anneside varken.Mesajı ikisininde aldığından emin olurdum.:47:Hır çıkarmaya gerek yok ama tavrınızda belli olmalı.Evinize iğne dahi alınsa siz seçin.Evlilik heycanı herzaman yaşanmıyor unutmayın.

yaklaşımın çok harika arkadaşım bencede şimdi daha nişanlısın güzel günler yaşa yıpratma kendini sonuç olarak almışlar ama benim aklıma ilk maddi konu geldi bence böyle bir sıkıntıdan dolayıda yapmış olabilirler nişanlını sıkıntıya sokma derim zor herkes için

bencede ilk tepkin çok sert olmasın :)

neden böyle birşey yaptılar önce onu öğren.. eğer işgüzarlıksa sadece ve modelleri beğenmezsen değiştirtirsin..

sonuçta önceden sana söylense bu kadar tepki vermezdin, nişanlına tatlı ir dille anlat..

ki baştan önlemini al..

bu diğer eşyalar içinde devam etmesin diye :20:

ilk adımdan ipleri kimsenın eline verme hayatım gidip aldıkları mağazaya değiştirmek istediğini söyle yoksa mutfağa girmem falan de yanı kayınvalıde ne karışır anlmadım mutfak senın eşyalar senın kullanacak olan sensin. benm arkadaşıma aynısnı yapmşlardı kayınvalıde ve görümce gidip bütn mobilyaları almışlar kız da öğrennce onalrdan habersiz mobilyacıyı arayıp hepsini dğeiştirdi şok olmşlardı çeyiz serilirken tamamı kızn kendi zevkine göre oldu şmdi de geri çektiler brz kendilerini çekiniyorlar karışmıyorlar kesnlıkle :)

canım kesınlıkle hır cıkarma derim.. önce eşyalara bır bak, ama nişanlında olsun bakarken ve tavırlarınla kırıldıgını hıssettır ona.. keske beraber secseydık fılan de.. belkı oda senı kırmaz degıstırelım der..

tabıkı boyle davranmaları ve nısanlınında buna sessız kalması hos degıl fakat sen tavrını sevıyelı sekılde bellı et..daha en basından tatsızlık cıkmasın,, tatlı dılle anlat bence allah korusun bu olaylar yuzunden evlılıkten donen onlarca cıft duyuyoruz..

canım nişanlının yaptığı hiç hoş değil.kesinlikle bu tür tavırlara karşıyım.ama bence burada asıl sorgulanması gereken ''bu olayın senden neden gizlendiği''.yani acaba senin çok pahalı,onların bütçesini zorlayacak eşyalar seçeceğini düşünerek mi oldu bittiye getirmişler,yoksa gerçekten senin fikirlerini önemsemedikleri için mi böyle davranmışlar?
olayın temeli tamamiyle saygısızlık mı,yoksa koşullar mı?

yani nişanlının bu konuda bi gerekçesi var mı?
nacizane fikrim;bunu kibar bir dille onunla konuşman...

gerçekten büyük saygısızlık yapmıslar. sonuc ta esyaları kullanacak olan gelın dır onun begenmesı onemldır.

Çok farklı düşünceler var. Aynı şeyi ben de yaşadım. Alınanları onların hediyesi olarak gördüm ve hediyeyi beğenmemek ayıptır dedim sadece teşekkür ettim. Ama ödemeyi nişanlınla birlikte yapacaksanız hoş davranış değil tabi. Hatta ben fırınımı, bulaşık makinemi, çamaşır makinemi vs hep inoks almıştım. Onlar buzdolabını uygun fiyatta görmüşler ve beyaz almışlar. Açıkça da fiyatı uygun geldi diye söylediler. Ama sonra benim aldıklarımın gri olduğunu görünce kızım değiştirelim dediler. Üzerini nişanlımla ben tamamladık ve değiştirdik. Bence fevri davranma. Yuva kurmak hem biz gençler için hem de yardım etmeye çalışan aileler için çok çok zor canım. Zor ve gergin bir süreç. O yüzden gereksiz kırgınlıklarla daha işin başında daha da zorlaştırmamak gerek diye düşünüyorum. Nihayetinde eşya. Eşya için kalp kırmaya değer mi? Niyetleri belki saftır samimidir. Anlamadan dinlemeden gereksiz kapris yapmamak gerekmez mi?

Tatlım yapılan çok büyük saygısızlık ama sen sakin olmaya çalış canım. Nişanlın nasıl birisi bilemiyorum ama sen ona kırıldığını ve bundan sonra böyle birşey olursa bu kadar nazik olmayacığını dile getir bence tatlı. bu başında olduysa diğerlerinde de devam edebilir. Git bir bak bakalım eşyalara beğenmezsende değiştirt bence tatlım sonuçta beyaz eşya her yıl değişmio yani.

öncelikle kızlar benim sözüm aniden oldu ve o anki gelişmeyle kayınvalidemin bana aldığı kıyafeti giydim başta olan hiçbirşeye itiraz etmedim daha sonra aramızda konuşurken hep dediğim şey nişanlıma ikimiz alalım herşeyi ben beğeneyim dedim ama öyle bir kayınvalidem varmışki!çocukları ağzına bakıyor ,bana daha tam net olarak bile ne aldığından bahsetmiyor!!!!!!sadece zamanı değil söylerim diyor bunu diyince bende sustum ve içime attım daha 2 aylık nişanlıyız kendisi zor bir dönemde yapıcı olduğum için hiç üstüne gitmiyorum açıkçası ama bana herşeyi annemle yaparız demesi beni bitiriyorrr!!!!
bu beyz eşyalarıda gördükten sonra sizin dediğiniz gibi incede laf sokarak!!!!tepkimi belli etmeyi düşünüyorum sağolsun bu fikir için benle hiçbir şey paylaşmıyor nişanlım:(:(:((:bugün ağlamaktan gözlerim şiştiiii:(:(::((:anlayışlı olmaktan sıkıldım düşünün bana bir saat uzaklıkta yaşıyor dün buraya geldi ve beni görmeden gitti üstelik bana dediği haftasonu beni görmeye gelsene!!!!siz olsanız gidermisiniz?:(:(:((:çok mutsuzum ayrıca sürekli beni ve ailemi eleştriyor bana talip olan kendisi ve ben onu zor kabul ettim diğer 3 yengesi devlet memuru bende orta halli bir ailenin kızıyım üniversite bitirdim bu yıl 2.biticek ne yapıyım yani rızkı veren allah banada böylesini yazmış maddi durumum çok yok özel sektörde asgari ücretle çalışıyorum ki bunu bilerek geldi offfffff :(:(:(sürekli yaşantımızı eleştriyor ki evli olan ablalarımın hayatını bileee:(:(:((:(:(:(:onu tersledim bir iki düzeldi ama sıkıldım:(:(:((:(:ben ağlamayayımda kim ağlasın ayrıca sürekli kiloman saç rengimden şikayetçi bana yardım edinnnnnn zayıflıyayım güzelleşeyim gününü göstereyimmm herşey bir şekilde maddiyat bende olanaklarımla yaşıyorum bunu sürekli söylemesi çok üzüyor benii:(:(:((:

Back