Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Benden başka tek yumurtalığı olupta hamile kalmaya uğraşan varmı?bebiş istiyorum:(
canım aynı kaderi paylaşıyoruz benimde kistten dolayı sağ yumurtalığım alındı 2yıldır bebiş için uğraşıyoruz bakalım ne olacak benim doktorum tedaviyle olacağını söylüyor sabırrla bekliyorum haftaya adet olacağım ve tedaviye başlayacağız hayırlısı artık beklemekten başka çare yok üzme kendini çok insan tanıyorum tedavisiz bile hamile kaldılar tek yumurtalıkla sen sabırlı ol ve kendini üzme yeter allahım bigün bizimde yüzümüzü güldürecek bizde bebişlerimizi kucağımıza alacağız inş.
canım yumurtalığın kistten dolayı alınmış üzüldüm bendede kist var dr ameliyat dedi ama ameliyatı bebek istediğim için uygun görmedi ilaçla gidermeye çalışıyoruz
senin kist nasıldı neden ameliyata gerek duyuldu ilaçla giderilemedimi-
korktum ben şimdi yaa kist sağ tarafta benim yumurtada sağda oluşuyor solda tık yok nolacak yani
ameliyatla direk aldılarmı kisti ve yumurtalığı yoksa ameliyat sırasında istenmeyen bi durummu geliştisenağlama
slm bende de yumurta gelişimi olmamıştı klomen kullanmıştım.ama c.tesi gittigimde doktor sadece bir yumurta 12 ml.dedi bu hafta siz birlikte olun..olmazsa önümzdeki aya igne tedavisi yaparız sonra aşılama dedi..sizce benim bu 12 ml yumurtam çokmu küçük bununla hiç sansım yokmudur?
canım klomenle bendede 1 yumurta oluşuyordu herzaman
klomeni kaçtane içtin .ben 1 tane içince oluşmadı 2ye çıkardı dr
yumurtaların en az 20mm olması gerek diye biliyorum ben
şansın tabiki var neden olmasın yumurta oluşsun yeterki geliştirirler onu bende sürekli papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyorum ama glukophene ve glifor kullanıyorum ben oluşan yumurtalarımın gelişmesi için
hakkımızda hayırlısı olsun canım moralini yüksek tut
iğneyle daha çok yumurta oluşuyormuş şansımız daha yüksek olacak inşallah
:CüvCüv:bizde önümüzdeki ay iğneye başlıycaz nasipse inşallah bebişlerimizi alırız kucağımıza:ecrin_bebek:
slm bende de yumurta gelişimi olmamıştı klomen kullanmıştım.ama c.tesi gittigimde doktor sadece bir yumurta 12 ml.dedi bu hafta siz birlikte olun..olmazsa önümzdeki aya igne tedavisi yaparız sonra aşılama dedi..sizce benim bu 12 ml yumurtam çokmu küçük bununla hiç sansım yokmudur?
canım yumurtalığın kistten dolayı alınmış üzüldüm bendede kist var dr ameliyat dedi ama ameliyatı bebek istediğim için uygun görmedi ilaçla gidermeye çalışıyoruz
korktum ben şimdi yaa kist sağ tarafta benim yumurtada sağda oluşuyor solda tık yok nolacak yani
ameliyatla direk aldılarmı kisti ve yumurtalığı yoksa ameliyat sırasında istenmeyen bi durummu geliştisenağlama
canım ben yaklaşık 10 yıl önce apantis ameliyatı oldum o sırada kist alındı ama benim kistten haberim yoktu ve yumurtalığımıda ozaman almışlar ve benim 2-3 yıl önce haberim oldu bundan
canım benimki çikolata kistiymiş o biraz zor eriyor bende yine oluşuyor ama kendiliğinden eriyor senin kist ne kistiymiş?????????? ama korkma kist varkende hamile kalınıyor ve hamilelikle atılıyor veya doğum sırasında alıyorlar
inşallah aalhım herkese nasip etsin bana uterus unikornis teşhisi konuldu hala tedavim sürüyor ama bazı doktorlar düşükle sonuçlanabilir bazılarıda 9. aya kadar taşıyabilrsin diyolar hiç tek yumurtası olupta bebişi olan varmı ben çok üzülüyorum bu durumuma
selam arkadaşlar benimde sol kanallarım tıkalı.rahim filmi çektirdiğimde anlaşıldı.ama tedaviylede olsa hamile kalabilmiştim ama sonu olmadı tabi.bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj olmak zorunda kaldım.şimdilik tedavim başlamadı herşeyii oluruna bıraktık şu dönem.ocak ayında başlıycaz tedaviye umarım gerek kalmadan bebeğimiz gelir bize
yalnız değilmişim.. benden başkada varmış.. benimde aynı şekilde 4defa tekrarlayan kist yüzünden alındı yumurtalığım.. 3defa alındı her defasında tekrar etti en son bıktım ve tedaviyi bıraktım 2sene sonra gittiğimde doktora 5cmlik kist olmuş 13cm:1no2: tabi yumurtalıktan beslene beslene çürütmüş onu ve sağ yumurtalık tüp hepsini aldılar.. sol taraf sağlam rahim temiz tüp açık.. dün 2. aşılamanın startını verdik bakalım hayırlısı.. doktor gonal f iğnesini verdi.. (geçen defaki aşılamada pregon kullanmıştım değiştirelim dedi) haftaya pazartesi kontrolüm var.. herşey güzel gidiyor doktorum çok şeker tek sorun 2,5saatlik hastane mesafesi.. olsunda katlanırım..:Saruboceq: RABBİM hepimize o duyguyu nasip etsin tez zamanda hayırlısı ile sağlıklısı ile inş.. bu arada arkadaşlar bu bilgiyide vermek istedim iğnenin ssklı ödeme tutarı 3paket yazdı doktor 530ytl. ssksız ödeme tutarı ise tek paket 338.25ytl
bugün iğnemin 4.günü aşılama için en geç 14gün kaldı.. iğnemi vurulduktan sonraki saatler sonrasında varolan tek yumurtam yani sol yumurtalığım ve sol bacağımda tuhaf bişey hissediyorum.. uyuşma desem değil,ağrı desem değil.. aynı zamanda incir kürünüde uyguluyorum ya acaba yumurtaları fazlamı geliştiriyorum hem iğne hem incir.. keşke ultrason cihazı böyle evlerdede bulunsa bizde kullanmayı bilsek yumurtlamamızı kendimiz takip etsekkaydirigubbakcemile3 ah bebişim bi gelsen.. bak sana neler edeceğim.........
teşekkürler canım.. ALLAH ikizlerine hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsin inş.. her sonuçta ister istemez negatif sözcüğü burkuyor içimi.. bunu bilenler beni daha iyi anlar.. ama inatla her defasında umutla başlıyorum tedaviye.. bu ay da umutluyum hem de herzamankinden fazla.. en kötü ihtimalim bu ay da çocuk sahibi olamayacağım gerçeği ötesi yok..
RABBİM'e dayandım güvendim.. O ne derse o olacak.. ama içimdeki his.. bu defa tutacağını hatta ve hatta ikiz kızlarımın olacağını söylüyor..:asigim: inş. hayırlısı olur hepimiz için ve benim içinde.. dualarımızı eksik etmeyelim hiç birbirimizden.. özellikle bebiş bekleyenler yada sahip olanlar sizden daha çok destek bekliyoruz.... sahip olduğunuz o güzel mucize için RABBİM'e bizlerede nasip etmesi için dua edin ne olur.. ALLAH onları size,yolunu gözlediğimiz bebişlerimizi de bize bağışlasın inş...
selam arkadaşım
inşallah allah emeklerini umutlarını boşa çıkarmaz
benimde senden hiç farkım yok sadece sağ yumurtalığım çalışıyor solda tık yok yumurta oluşmuyor
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:inşallah ikizlerin olur allah kalbine göre versin canım benimde kalbimden hep ikiz geçiyor
bu ay puregon iğneye geçecektik ama kist oluştu geçemedik hayırlısı.........
hallisna sen ssk lımısın
benim dr bana rapor çıkarttı puregon için ben ssk lıyım
acaba ne kadar öderim
baya pahalı bi iğneymiş
bugün cuma bol bol dua edelim
duaların için teşekkürler vildangelcim.. ben ssklıyım.. puregon iğneyi ağustos ayında kullandım.. doktorun mutlaka daha iyisini bilir ama iğne kullanımlarında özellikle pko isen az dozla çok takip gerektiriyor aksi halde çok çabuk kist sahibi olabiliyorsun. düşün yani ben 75le başladım yeterince büyümeyince sırayla 150ye çıktık ama sürekli takip etti doktor, en son 150ye çıkardı dozunu.. tutmadı aşılama ama en azından kist oluşmadı şükür.. pko olduğum için şuan kullandığım gonal-f yine 75olarak başlatıldı bakalım hayırlısı.. sskdan yararlanmak için gerekli olan; 23yaşını günü gününe doldurmuş olman gerekiyor ve heyet raporu çıkarılıyor. ağustos ayında ödediğim rakam 280ytl. ssksız ödeme tutarı ise 1,250ytl idi ozaman.. ama şuan aldığım ilaç yani gonal-f için yine aynı prosedür ücret ise 530ytl hatta eczacıya sordum puregon için 280lira ödemiştik bu niye böyle dedim tarife bu dedi peki puregon ne kadar dedim o da 500küsur dedi.. ben anlamadım valla ama rakamlar bu canım istersen tam emin olmak için sen bi eczaneye sor derim..
özelden msj yazan arkadaşlar için ve başka merak edenler için bilgilerimi vereyim.
ilk adetimi 13yaşında gördüm düzenli 1sene adet gördükten sonra kesildi. doktora gittim yıl 1999 ilk senelerde olur bu tür kesilmeler normal dedi. tabi yinede ultrasonda bakalım dedi ve sağ yumurtalığımda 5cmlik kistim olduğu görüldü.. hemen doğum kontrol hapına başlattı 1sene kullandım yalnızca adet görmemi sağladı kiste etki yapmadı ve kist laporoskopi ile alındı. 3ay sonra kontrole gittiğimde sağ yumurtalıkta 5cmlik kistim hemen yerine yerleşmişti.. tekrar doğum kontrol haplarına başladım yine adet düzenliydi yine kist küçülmedi ve doktor bu defa laporoskopi(kapalı ameliyat) ile değil laparotomi(açık ameliyat) ile alacağını söyledi.. kabul ettim 1sene ilaç sonra ameliyat yapıldı 2.kez ama yine laporoskopi yapıldı! 3ay sonra tekrar kontrole gittiğimde sağ yumurtalığımda 5cmlik kistim yine beni karşıladı! yine 1sene ilaç yine laporotomi planlandı 3. ameliyata girdim ve yine laparoskopi yapıldı.tabikide yine 3ay sonra kontrole gittim ve sağ yumurtalığımda 5cmlik yine ve yeni bi kist! git-gellerden ameliyatlardan sıkılan ben,tedaviyi bıraktım.. 2sene kendi kendimi takip ettim görüntüleme merkezlerinde ultrason çektirerek.. 5cmle başladık,6,9,11 derken 13cme ulaştım ve bu defa başka bi hastaneye gittim hemen alınması gerektiği söylendi. yapılan 3 ameliyatın boşuna yapıldığını kistlerde eğer ilaç cevap vermezse laporoskopi yapılması gerektiğini eğer o da cevaplamazsa direk açık ameliyat laporotomiyle kisti patlatmadan oradan çıkarmanın daha etkili yöntem olduğunu söylediler.. laporoskopide 2cmlik dikişlerden iğnelerle sıvı alındığı için o arada ne kadar steril olursa olsun kistin çıkarıldığı yere o sıvı damlıyormuş ve daha o zamandan yeni kist oluşumunun zemini hazırlanıyormuş.. yıl 2006 4. ameliyat için yattım sadece kist alınacaktı ama ameliyat sonrasında öğrendimki kist,sağ yumurtalığımı çürüterek doku kaybına sebep olmuş.. haliyle sağ yumurtalık ve tüpü aldılar.. hayatım boyunca adetlerim ilk defa ilaçsız düzene girdi.. 2008 başında da evlendim zaten herşey çok normaldi.. adet dönemimle evlilik tarihim aynı zamandı ama olmadım.. strestendir dedim bekledim 1ay daha yine olmadı hamilemiyim diye sevindim test yaptım olmadı.. doktora gittim ve sol yumurtalığımda 5cmlik kistim olduğunu öğrenmiş bulundum..!!! ALLAH.a şükür ki ilaçla attım bu defa ve o gün bu gündür tedavi görüyorum yani yeni gelinlikten bişey anlayamadım kendimi yine hastanelerde buldum.. hayırlısı hiçbirgünüme isyanım yok..
hepsi benim imtihanımsa hakkıyla kazanırım inş. O verdi O verecek O görüyor O biliyor.. sizi beni..
bugün iğnelerimin 5. günü.. pazartesi gününü sabırsızlıkla bekliyorum hadi yumurtalarım çok çalışın çooooook bana bebişimi kavuşturun.. hepimize inş en yakın zamanda sağlıklı hayırlısıyla....
bende dış gebelik sonucu tek yumurtalığım alındı ,ikinci bebek bendede olmadı dış gebelikten sonra o günden bu yana 7 sene geçti bence tedavi gör ben görmedim vede kalmadı ben artık geç kaldım 20 yaşını bitirdi oğlum .size kolay gelsin .
bende dış gebelik sonucu tek yumurtalığım alındı ,ikinci bebek bendede olmadı dış gebelikten sonra o günden bu yana 7 sene geçti bence tedavi gör ben görmedim vede kalmadı ben artık geç kaldım 20 yaşını bitirdi oğlum .size kolay gelsin .
canım zaten 10.senemi doldurmak üzereyim tedavimi görüyorum evlenmeden öncede şimdide.. umutsuzluğa kapılma sende ne olur.. hayırlısıyla seninde olsun inş. hepimizin yani.. bu arada bir bilgi daha eklemek istiyorum evli olupta kisti olanların ilaç fayda vermiyorsa vajinadan girilerek ameliyatsız kisti alınabiliyormuş tabi tüp bebek merkezlerinde doktorum söylemişti.. keşke evli olsaydında kistler ameliyatsız bu şekilde alınsaydı dedi.. bugün iğnemin 7.günü yarın hastaneye gidiyorum bakalım ne kadar büyümüş benim güzel yumurtalarımkaydirigubbakcemile3 incirin etkisini çok merak ediyorum yarın belli olacak.. dua edin arkadaşlarım benim için..:Saruboceq:
kontrole gittim pazartesi günü:uhm: gelişen yumurta yok. dozumu 112,5a çıkardılar pko saolsun çok arttırıma izin vermiyor! yarın tekrar kontrolüm var. inş bu defa büyümüşlerdir.:Saruboceq: bu arada inciride bıraktım.. ama anlamadığım kısım ise önceki aşılamamı yapan doktor çatlatma iğnesi olarak ismini hatırlamıyorum bişi vermişti.. eczanede vurulduk hatta 2tane biz 25ytl ödemiştik ssk olmaksızın özel doktora gittiğim için.. şimdiki doktor ilaçlarımla birlikte ovitrella sanırım adı onu yazmış çatlatma iğnesi olarak fiyatına baktım 72lira ssk ile biz daha az ödedik ama önceki doktor ne yazmıştı ki ozaman? yani çatlatma iğnelerininde mi aralarında farkı var ? 25lira nerdeee hemde 2tane, 72lira nerdeee.. aralarındaki fark ne? bilen varsa bilgilenmek istiyorum:enbuyukkk:
hallisna canım duacınım herzaman rabbim sana ikizlerini nasip edecek inşallah
sen iğnemi kullanıyosun dozu 112.5 yapmışsın ben onu anlamadım
ilk yaptırdığın çatlatma iğnesi pregnyl olabilirmi ben ondan kullanmıştım 2 taneye 22 ytl verdim
aralarındaki fark sadece fiyatıdır heralde çünkü ikiside çatlatma iğnesi değilmi
yarın için sana bol şans diliyorum arkadaşım herşey gönlünce olsun by byyy:1hug:
hallisna canım duacınım herzaman rabbim sana ikizlerini nasip edecek inşallah
sen iğnemi kullanıyosun dozu 112.5 yapmışsın ben onu anlamadım
ilk yaptırdığın çatlatma iğnesi pregnyl olabilirmi ben ondan kullanmıştım 2 taneye 22 ytl verdim
aralarındaki fark sadece fiyatıdır heralde çünkü ikiside çatlatma iğnesi değilmi
yarın için sana bol şans diliyorum arkadaşım herşey gönlünce olsun by byyy:1hug: