• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden alip ona veriyor!

Buna kesinlikle katılmıyorum. Çoğu durumda sevgiden kudurmuş, serpilmiş bir kardeşin yanında öyle kendi kendine, yalnız hissederek büyüyen birkaç tane vardır. Ayrımcılık yapmadığını düşünen ailelerin çoğu yapar. Belki içten içe yapmadığını düşünür ana babalar ama çocuklara yansıması hiç öyle olmaz.
Normal bir kadın, normal bir ebeveyn demişim yorumumda.
Zaten akıl, ruh ve beden sağlığı yerinde, insan olma becerilerini kullanabilen bir ebeveyn, ayrımı istese de yapamaz.
Daha çok zaman ayırabilir söylediğim müşküllük durumundan ama birini üstte tutmak, daha çok sevmek, öncelik tanımak vs.
Bunu yapabilmek için vicdan yoksunu olmak lazım.

Biraz yanlı mı anlatıyorsunuz sanki.Çünkü bu kadar lüks yasayan biri sizin veya çocugunuzun kıyafetlerini kullanmaz gibime geldi
Başkasından gelene de hayır demez. Kızkardeşimin sorunu, elindekini savurması sonra da param yok deyip bizden gelenide alması. Mesela babama çok yüklü miktarda borcu var. Ama en lüks araba kullanır...İnsan mantıklı olarak tabi der ki o zaten lüks yaşıyor ne ihtiyacı var. İşte asıl sorun bi yerden kısıp başkasının üzerine geçimini yıkmak ama diğer yandan da özellikle kendine çok harcama yapması. Bir örnek vereyim, kuaförde 250€ bırakır hiç düşünmeden. Ama evde (bizde kaldığı zamanda) benim şampuanlarımı eşyalarımı kulanır hiç sıkılmadan ve sormadan. Mantıklı tabi ki insan ilk duyunca “onun ihtiyacımı var da alsın” diye düşünür size hak veriyorum bir yandan...

Ahahaha benim de teyzem ve anneannem böyle yok yok diye ağlarlar gelirleri bankada paralari olduğu halde kişilik meselesi bence
Haha aynen birde ağlama durumu var kendilerine acındırmak için sanırım bu taktik. Anneannemde de var. gerçi şaşırmamak lazım. Teyzeler de annelerinden öğrenmiş demekki bu huyu ki öyleler hepside. Mesela babannem böyle değildi öyle kendini falan acındırmazdı dimdik dediğim dedik.

Haha aynen birde ağlama durumu var kendilerine acındırmak için sanırım bu taktik. Anneannemde de var. gerçi şaşırmamak lazım. Teyzeler de annelerinden öğrenmiş demekki bu huyu ki öyleler hepside. Mesela babannem böyle değildi öyle kendini falan acındırmazdı dimdik dediğim dedik.
Diyorum ya kişilik meselesi annemde asla böyle bir davranış yoktur bende hiç sevmem yok demeyi dimdik durmak benim de tercihim olmuştur her zaman .olan bize yeter şükür der ihtiyacimizi karşılariz

Eşyalar kardeşinize değil yeğeninize gidiyor bu arada konuyu anlatırken yeğenden sevgi dolu bir iki kelime bile yazmamışsınız, hadi neyse bu da gitti bu da falan yazmışsınız. Siz yeğeninizle geldikleri zaman vakit geçirmiyor musunuz?
Bir de haklı olsanız dahi ne dediğiniz değil nasıl dediğiniz olay!

Bi an once evinize gecin çocuğunuza da bakici tutun. Herkes ayagini yorganına gore uzatmayi ogrensin. Benim param varsa yerim yoksa yemem . Anneniz ve kardesiniz birlik olmus sizi sömürüyorlar. Anneniz buyuk ihtimal sizin var kardesinizin yok diye dusundugunden boyuna ona yağdırıyor . Kardesiniz gibiler için ayrani yok icmeye ...diye baslayan bir atasozu var. Calismiyor mu onun cocuguna kim bakiyor merak.ettim neyle geciniyor kendisi

Aklıma Müge Anlı’nın bi programında dediği şey geldi,bi bakıyosun ellerinde son model telefon evlerine gidiyosun oturmaya koltuk yok.size güvenerek nereye kadar böyle açılacak acaba?bebeğini en pahalı şeyleri giydirecek kadar sevip önemsiyorsa onun için birikim yapmayı öğrenmesi lazım.annenizde size haksızlık etmiş.hani maaşı falan olmasa anlardım da onun bu savurganlığının faturasını size kesmeye hakkı yok.

Ben böyle davransam benim ailem benim yüzüme bakmaz, ölsem gelmez.
Lan milletin ailesi böyle evlatların ağzına düşüyor peşinde koşuyor. Ben anlamadım bu işi.

Senin yerinde olsam ikisiylede asla konuşmam. Hele annenin tepkisini okuyunca inan sinirlendim.

Azıcık makyaj bile yapsanız iyi gelir. Bakıcı olayini da acaba annenize biraz maaş gibi bir şey verseniz de hem emin ellerde olur çocuk hem bakiyorum diye lafını edemez. Gerçi öyle de kabul etmeyebilir. Etse bile maaş direk kardeşinize harçlık olur diyicem de durduk yerde sizi doldurmuş olurum diye korkmuyor değilim.

Valla makyaj yapmayali öyle uzun süre olmus ki...gerçi bugün yapsaydim bozulurdu kesin:) babami dolduruyordu annem. Arkamdan fisir fisir. Sonrada ben geldim üzerlerine ve tartistik. Olayi çarpitarak anlatti babama...cocuga bakmam dedigini de inkar etti. Çocuguda kimseye vermem sanada dedi...Iki bez kullandi da onu laf ediyor dedi ki hiç öyle bir sey olmadi. Ben paketlerden bahsediyorum iki bezden degil. Sonra götürdugunu itiraf etti ve sana mi soracagim istedigimi yaparim dedi. Neymis hamalmiymis adam yerine konmuyomus, asil adam yerine konmayan benim. Babamida doldurdu varya iyi anne basardin dedim. Benim soözüm eskiler giyilmeyenlere degil, bana sorulmadan yapilanlara dedim. Sen kimsin de sana sorcam dedi. Peki ondan bana ne hayir var kac gundur surunuyorum bi arabasini vermedi hatta izinli ve hic kullanmiyor. Ise erken gidip gec geliyorum arabam gecici bi süreligine yok..iyice yoruldum. Aglayarak ciktim evden, suan kendi evimdeyim daha bitmedi. Bunlari çekecegimeya kuru evde kuru sogan yerim

Ben böyle davransam benim ailem benim yüzüme bakmaz, ölsem gelmez.
Lan milletin ailesi böyle evlatların ağzına düşüyor peşinde koşuyor. Ben anlamadım bu işi.

Senin yerinde olsam ikisiylede asla konuşmam. Hele annenin tepkisini okuyunca inan sinirlendim.

Konusmuycam ne halleri varsa görsünler. Ya ben yapsam onun yaptiklarini suratima bakmazlardi...Var ya kizlardesim kadar aileye kötülük yapani olmadi. O kadar kardesiz ama onun aileye yaptigi seyleri anlatsam roman olur. Birde kayriliyor ya kötü olan ben oluyorum. Oh ne ala

Merhaba kizlar...cidden kafam allak bullak sorun bende mi diye şüpheleniyorum...

sorun annem ve kızkardeşim. Kızkardeşim hem çocuk parası hem eşinden nafaka hemde izine ayrıldığı için maaş alıyor. İyi de kazancı var ama...elindekini savuruyor resmen. Kıyafete bebek kıyafetine vs en lüks şeylere para harcıyor. Her şey en lüksünden olacak ta arabasına kadar. Tamam bu onun zevki karışılmaz ama gelelim asıl meseleye...bu böyle savurduğu için evine eşyalarını bile alamadı, her şeyi babama borçlanarak aldı. Babama da borcunu ödemiyor, epey bi miktar birikti. Hep alıyor alıyor ama vermiyor ona giden bir daha geri gelmiyor. Bana bir defa yapmaya kalkıştı bir daha tövbe bir şey vermedim ama aramız bozuldu. Borcu geri istedim diye çıkarmadığı rezillik duymadığım hakaret kalmadı. Iletişimim yok onunla hanımefendi beni her yerden bloklamış aylardır bu böyle. Neyse annem ona ziyarete gidip geliyor ve onun maddi durumundan bahsetti. Evi çok kötü bir haldeymiş vs süpürge bile alamayacak durumdaymış evinin her yer pis kıl içerisinde imiş vs. Tabiki dayanamadık çocuğa yazık en başta. Ona süpürge aldı babam. Annem ise benim çocuğun küçük gelenlerini toplamış vermiş. Buraya kadar neyse ama...benim oğlanın ceketini bana sormadan ona vermiş. Temizlik mendilleri yetiştirememeye başladım bu ara meğer bu bana sormadan alıp ona veriyormuş. Nereden biliyorsun derseniz kendisi dedi annem. Temizlik bezi bile alamıyor dedi. Bu hafta tam 7 paket gitti! Bu nereye gidiyor diye kuşkulandım...Sesimi çıkartmadım ihtiyacı vardır diye ama bugün kızkardeşim geldi bize ve ne göreyim. Hanımefendi kendini baştan aşağa yeniletmiş en son moda kıyafetler montlar vs ve bebeği de. Birde üstelik hava atıyor bebeğime lüks mağazanın yeni koleksiyonundan aldım diye. Yine alışverişe gidiyorum bebek mağazası var kürk alacağım bebeğime diyerek ayrıldı yanımızdan. Anneme mevzuyu açtım ve omun da yaptığını doğru bulmadığımı söyledim. Bana sormadan yaptıkları şeyleri kast ediyorum. Ve annem kopardı yaygarayı...Önce inkar etti...sonra bana hakaret etmeye başladı...kakmalarına devam etti.ben nankörmüşüm. İşe gittiğimde çocuğuma bakıyor ya onu başıma kaktı, artık bakmayacakmış vs. Onu suçsuz yere suçluyormussum vs. Ama kesinlikle öyle bir şey yok bana sormadan benden alıp benim çocuğuma ait kullandığı eşyaları neden kızkardeşime veriyor? Birde üstelik kullandığı şeyleri “o küçük geliyordu zaten hem seninkinin çok var” diyerek beni aptal yerine koyuyor. Geçen de benim oğluma aldığım eşyalardan bahsederek “zaten ben almıştım” dediğini duydum, onları da ona veriyordu.

Bende mi sorun var anlamıyorum? Annemle küsüz şuanda konuşma benimle bir daha dedi. Ama bunu yapmaya hakkı varmı onun?

Not: kendime ayrı bir ev tuttum fakat daha tam yerleşemediğim için ailemde kalıyorum...
Kardeşin işe döndüğünde annen yeğenine bakmaya basliycak. Bundan emin olabilirsin. Şimdiden önlemini al bence. Sonra burda konu açarsın vay annem beni yüzüstü bırakıp kardeşime yardım ediyor vay mahvoldum diye. Annende o ışığı gördüm. Kardeşin ise ennnn tiksindiğim insan türü. Giyecek donu yok cebinde son model cep telefonu olan tipler sadece ülkemizde yetişiyor nedense. Seninki de pislikten çöp ev olmuş hala kürk mont derdinde. Ezik zihniyet

Back
X