bende normal doğumcuk yaptımmm :) inci bebeğime kavustum ;))

ecetan86

hardcandy
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
84
3
38
Doğum yapmama 15 gün vardı,o sabah eşimi işe gönderdikten sonra yattım yatağa yattığım an bi ıslaklık hissettim ayağa kalktığım anda bacaklarımdan asağıya sular akmaya basladı,annem telaş yapma yat dedi,ama yatamadım eşimi aradım hemen yarı yoldan döndü,tabii ben pek rahat bi şekilde kahvaltı masasında cay içiyorum,annemle sohbet ediyorum,heralde yarın falan dogururum diyorum,bu arada altımda ped ,ayağa kalktıkça suyum gelmeye devam ediyor,.neyse eşim geldi ona da çay koydum giyindim pek rahatım bi hastaneye gidelim eve döneriz diyorum hala kendi kendime..neyse annem çantamı aldı ve evden cıktık,benim gram sancım yok,konusa konusa hastaneye geldik..danısmaya suyumun geldiğini ve doktorumun ismini söyledim beni doğumhaneye gönderdiler direk..içeri girdiğim anda eşim ve annem dısarda kaldığı an içimi bi korku kapladı ama hala beni kontrol edip eve göndericekler diye kendimi avutuyorum,:)) doğumhanede ebe beni çatala çıkarttı oo 3 cm acılman var doğum başlamıs dedi,ben nassı ya ne doğumu demeye kalmadan sana suni sancı vericez bugün doğumun olur dedi..:/ ben hala ben eve gidiyim sancımı bekliyim dediysemde ebe olurmu öle şey suyun biterse bebek sıkıntıya girer ondan suni sancı vermek zorundayız dedi ve bana lavman yaptı...sonra beni sancı odasına aldılar,tabii 2 3 tane evrak imzaladım ve epidural istediğimi söledim,onun içinde evrak imzaladım ve yatışım gerceklesti..

saat 10:00

Koluma suni sancı serumunu taktılar,karnıma da nstye baglanan aletleri..yarım saat gecti tık yok ebe geldi bebeğin kalp atışları zayıf karnınmı ac dedi evet dedim,suni sancıyı cıkardılar serum taktılar..hala yatıyorum baska bi ebe geldi bebek sıkıntıda dedi,tabi annemide yanıma aldılar,annem korkulu gözlerle nstye bakıo devamlı..

saat 11:00

doktorum geldi eger serum bittiğinde de bebeğin kalp atışalrı düzensiz olursa sezeryana alırız dedi,bende tabi tabii ne gerekiyosa yapın ben sezeryana da razıyım diyorum..bu arada sancım sıfır..

saat 12:00
sonunda karnımız doydu ,bebişin kalp atışları düzene girdi..ve suni sancı serumu takıldı yeniden..başladık beklemeye,ama sancı odası pek sıkıcı onu söliyim,annem ve kuzenim odada sohbet ediyoruz hala sancım yok..bu arada epidural içinde koluma tansiyon düzenleyici serum takıldı..

saat 13:00

nst de sancılarım 20 ye kadar cıkıo tekrar inio,ama ben hiçbişey hissetmiyorum,yatmaktan canım sıkıldı artık,bütün sülale doluştu tabii.sancılarım şimdilik adet sancısından hallice..ebe gelip soruyo sancın varmı yok diyorum..sonra doktorum geldi bosuna epidural alma rahat rahat doğumunu yap dedi,ona güvendim tamam cıkarın serumu dedim,ve epidural olayım ortadan kalktı..
kolumdaki suni sancının ayarlanabilir bi derece gibi zımbırtısı kolumda takılı,60 ı gösteriyodu o ana kadar,ama ebe sancımın olmadığını görünce onu bi anda 150 ye getirdi ve sancılar yavastan gelmeye basladı..

saat 13:30

sancılar sıklastı,anneme saydırıyorum 5 dakkada birden 3 dakkada bire düşmeye başladı,nst de sancım 60lara kadar çıkıyor,ama hala dayanılmıycak gibi değil benim için.

saat 14:00

sancılar giderek muhabbet etme olanağımı kısıtlıyo :)),sancının gelicegini hissetmemle gelmesi ve gitmesi arasında ki anlar unutulmaz,beni sezeryana alın diye bagırıyorum,benim canım ne ki ne normal doğumu,ölüyorum diyorum,yasadığım acıyı anlatamam.
ebe geldi açılmam varmı diye baktı ooo 6 cm olmuş maşallah dedi,doktorum geldi doğumuna cok az kaldı birazdan bebeğini eline alıcaksın şimdi sana bi agrı kesici ve sakinleştirici yapıcam dedi,bende tamam ama çabuk olun dedim,iğneyi yaptılar..ama ben ebenin elini bırakamıyorum sancım gelince,başımda dua okuyan başka hamileler falan var,sancılarım dakka da 1 e düştü ,artık yatakta ayağa kalmaya çalışıyorum annemler zorla yatırıyo,ya ölüyorum sezeryan diye bagırıyorum ve duvarı yumrukluyorum,ama yinede cazgırlık yaptım sayılmaz..:)))sakinleştirici iğnenin etkisi başladı,sarhoş gibi oldum,uykum geliyo,agzımı açmaya halim yok...

saat 15 :00

sona yaklaştık,bi anda sancıların dışında ıkınma hissi gelmeye başladı,en zoruda bu sayılır,sanki tuvaletim varmıs gibi geliyo,annemle kuzenim ıkınma diyolar,ya elimde mi sanki ! orda doğurucak gibiyim annem ebelere ıkınma geldi dedi 4 kere falan ıkındıktan sonra hadi doğum odasına ama önce tuvalete dediler.tuvalette çişimi yaptım ve kapının önüne çöktüm çünkü sancım geldi,sakinleştiricinin etkisiyle zaten zor ayakta duruyodum hemen koluma girip doğru doğumhaneye....

saat 15:15

yine yeniden çataldayım,doktorum da başımda..bebek elinden geleni yaptı şimdi sıra sende diyo..derin nefes alıp nefesini vermeden ıkınıyosun dedi başladım denemeye..tam bebeğin başı görünüyo nefesim kesiliyo :/ doktorum hadi devam iş sende bitiyo,çeneni boynuna daya ve ıkın diyo.. artık sancı hissetmiyorum sadece ıkınma beni zorluyo,..tam bebek çıkıcakken ben yarıda kesiyorum.doktorum bak saçlarıda göründü geliyo,poponu çataldan kaldırmadan olanca gücünle ıkın dedi ve o son ıkınmada kendimi sıktım sıktım ve ıkındım sonuna kadar ve sanki cennetten gelen o ses duyuldu...

saat 15:40

bebişim doğduğu an sanki o sıkıntıları ceken ben degilmişim gibi ebelerle muhabbet sohbet etmeye başladım,kızımı yıkamaya götürdüler,doktorum cok ufak bi kesik var şimdi onu dikiyorum dedi ben hiç bişey hissetmedim tabii,,acayip bi rahatlama geldi üstüme,yaşamayan bilemez..4 tane falan dikişim vardı sanırım...

:nazar:
Son olarak kızım 2 kg 810 gram olarak 15 gün önce dünyaya geldi :KK33:,ilk doğumumdu,3 saat içinde doğumum gerçekleşti.
Herseyden önce doktoruma minnettarım,o olmasaydı böyle kolay bi doğum ve hamilelik geciremezdim sanırım..reklam olmasın diye hastanenin ve doktorun ismini yazmıyorum özelden isteyenlere söyleyebilirim..Ve son sözüm bütün anne adaylarına imkanınız varsa normal doğum yapın,inanın cektiğiniz sancıları bile hatırlamıyosunuz,doğum yaptığımın ertesi günü ayaktaydım,hamileliğim süresince 14 kilo aldım 66 kgydim,doğumda 6 kilo verdim,şu an 57 kiloyum,göbeğim tamamen gitti,çatlağım yok..hepinize benim gibi rahat bi hamilelik ve doğum dilerim..Allah bi avazda kurtarsın inşallahh :emir_bebek: :emir_bebek:

tebrik ederim canım.Allah sağlıklı ve uzun ömürler ihsan etsin inş.
bize de kolay doğum nasip etsin inş :)

19 marttda kontrole gittim,35+4 günlük hamileydim,doktorum 14-15 nisanda doğumun gerçekleşeceyini söyledi ve 5 nisanda tekrar kontrole gelmem gerektiyini dedi.25 martta gece herzamanki gibi uyumaya gittim,26 mart sabah saat 6 da bir ıslaklık hiss ettim ve uyandım,10-15 saniye sonra suyum geldi,hemen doktoru aradım,hastaneye git,geliyorum dedi.Eşimle toparlanıp gittik,bu arada az da olsa,kasılmalar geliyordu,Saat 7 de hastanedeydik.Sancılarım kendiliyinden geldiyi için saat 9a kadar bir şey yapılmadı.Sonra sancı falan kalmadı ve doktor suni sancı vereceyini söyledi ve 9 buçukta suni sancı verildi,sancılar gelmeye başladı,gittikce sıklaştı ve yerini ıkınmak isteyine bıraktı.Bu arada yanımda da kimse yok,kimseyi bırakmıyorlar,Allahım,ne biçim yalnızlık hissi öyle...Saat 10:30 da doğumhaneye gittik,10:45te bebeyim 36+4 haftalık olarak artık doğmuştu,ama nefes almıyordu,boynuna 2 kere kordon dolanmışı ve kordon normalde olduğundan çok daha ince olduğu için yavrumu oksigensiz bırakmıştı.Bebeyimi öyle apar topar alıp götürdüler ki,hiç bir şey anlamadım,bir yandan bağırıyorum bebeyim nasıl diye,bir yandan da doktorun onu getirin,bunu getirin diye bağırmasını duyuyorum,kimse birşey söylemiyor,Allahım,çok korkunçtu.Bana 7-8 tane dikiş atıldı,bebek içeride boğulduğu için şişmişti,onun için de büyümüştü,çok zor doğdu.Neyse,yavrum 5 gün küvezde kaldı,doktorların yardımıyla(ilk başta tabi ki Allahın) bebeyim kendine geldi,1 hafta sonra çıktık hastaneden,şimdi 5 aylık,her şeyi normal çok şükür,çok da tatlı.Rabbim herkesin bebeyini bağışlasın,korusun inşallah...

X