Bende mi hata bilemiyorum, yorumlarınıza ihtiyacım var..

yokh

A$ksın Sen...
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
9.682
80
Arkadaşlar, bu forumda ilk konum. Forumu uzun zamandır takip ediyorum, ancak bu bölümde konu açma boyutuna ulaşacak kada büyüttüğüm bir sorunum olmamıştı sanırım, hiç yazma ihtiyacı duymadım.
Ancak dün sanırım bazı şeyler koptu ve ben kafamı toparlayamıyorum ne yapacağımı bilemiyorum.
Yorumlarınıza ihtiyacım var.Kısaca bahsetmek istiyorum.
8 aydır evliyim. 9 yıllık bir flört döneminden sonra evlendik. Evlenmeden 3-4 yıl öncesi ailesiyle tanıştım.2009'a yani nişanımıza kadar olan süreçte ailesiyle aram oldukça iyiydi. Ancak nişan gecemden başlayarak bana ve çevreme yaşatmış oldukları bazı anlamsız tavırlar nedeniyle nişan gününden itibaren çok sinirlerim bozuldu. Ben agzımı açmadım tabi hiç uzatmadım. 6-7 ay sonra düğün geldi çattı o tarihe kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadık ama annesi ve kızkardeşine karşı bir sogukluğum oluştu çünkü dediğim gibi nişan gecesi eşime dostuma karşı yapmış oldukları saygısızlıklara tahammül edemedim. Kına gecemde bir tatsızlık yaşadık eşimle kavga ettim, o sinirle ağzımdan fena laflar çıktı. Bu arada annesi ve kardeşi yine bu terbiyesizce tavırlarını kına ve düğün süresince çevreme karşı göstermeye devam ettiler. En son gelin almamda, annesinin arkadaşımı tehdit eder konuşmaları ve araba kapılarını yüzümüze çarpmaları yüzünden salona girmeden sinir krizleri geçirdim. Düğün boyunca tek kelime konuşmadım onuna karşısına geçip oynamadım. Çok dolmuştum. anlamadım kendi düğünüm olduğunu... Ve tüm bu birikimler yüzünden nefret ettim onlardan. Düğünden sonra eşimle kavga ettik onların hatasını kabullense de benide hatalı buldu. sonuç olarak ben bu tarihten beri ne bu insanlara gitmek istiyorum nede eşim onları görsün istiyorum. Dayanamıyorum. Elimde olmadan bu sogukluğumu herkese yansıttım. Eşimle defalarca konuştuk, bana evet sevmek yada görüşmek zorunda değilsin. İstemiyorsan bunu bana söyle, görüşme, ama ne olur eğer görüşmeye devam edersen de bana ve onlara karşı bu tavırlarını düzelt dedi. Elimde olmadan engel olamadım kimi zaman kendime ister istemez suratlı oturdum yanlarında. Eşim gitti ben gitmek istemedim. vb.. şeyler.
Bir önceki gün de ben arkadaşlarımla buluştum eşim 1 saatliğine eve ugramış dünden tartışmalı olduğumuz içinde telefonlaşmadık o gün. Ve annesi anlamış aramızda birşey olduğunu onu sıkıştırmış o tabi hayatta birşey anlatmaz. Sonuç olarak dün akşam annesi aradı beni. önce ne sorununuz var neden kavga ediyorsunuz bu kadar dedi. birşey yok biz hallediyoruz dedim.
Ancak çok fazla sorguladı ve sonra eski defterleri açtı. Sen bana bunu yaptın şunu yaptın ben sesimi çıkarmadım bir tane oglum vardı düğünümü ziyan ettiniz, kimse benden özür dilemedi, ben bunları haketmedim sen beni hep yanlış anladın. ben ..'yi (kardeşini) çekemiyormuşsun ona dayanamadıgın için gelmek istemiyormuşsun vb. gibi saçma sapan laflar etti sesini yüksellti bütün sinirini kustu. Ne evime gelmiyosunne evine çagırıyorsun, gelsen de sorun çıkartıyosun, Bende savundum bir şekilde kendimi ama tabi konuşma saçma sapan bir şekilde uzadı ve son olarak bundan sonra ister gelirsin evime kapım açık saygımı yaparım ama istemiyorsanda gelme karar senin dedi kapattı... Eşimle konuştuk uzun uzun sonra sarıldım ona içimi döktüm o da tercihini sen yap ne olur ben arada kalmak istemiyorum. onlara bir şans vermedin bugüne kadar bu olanları büyüttüğün için bu raddelere geldik, Bir sorununuz varsa oturup kadın kadına konuşun ama olmayacaksa zorla yapacaksan sevgini saygını yapma kimseyi mutsuz etmeyelim dedi. Ne yapıcam şimdi bilemiyorum bir yandan yutamıyorum bunları zaten kinim büyüktü bir de bu laflarını kaldıramıyorum. Ben kendimi bu kadar zorlarken bir de şu yaptığı beni iyice kopardı hepsinden. Gerçekten akıla yoruma ihtiyacım var, çok huzursuzum...

merhaba

Suan ne kadar akillica tavsiyede bulunabilirim bilmiyorum, benimde aklim gitgelli bu gunler.
icinden nasil geliyorsa oyle davran, ileride zorlanacagin bir secenegi secmemeni oneririm. Ailesiyle gecinemem diyorsan simdiden, esinde razi gorusmemene, fakat ailesiyle gorusme karari alipta sonra yine sorun cikarsa esinide karsinda bulabilirsin cunki o simdi sana bir secenek sunuyor.
Ailesindende bir ozur bekleme, ozur dileyecek insan ilk basta bunlari yapmaz dugun gununde nisanda vs vs.

Ve fazla irdelememek lazim, sevmiyorsan sevmiyorsundur tamam anlasamiyorsun kayinvalidenle kardesiyle, nicin ve kiminle evlendiysen onunla arani iyi tut, umarim hakkinda hayirlisi olur.

sevgiler

Arkadaşım;eşin cidden olgun bir tavır sergilemiş burada.Sen hanımısın o da annesi.Arada kalmak tabiki onu üzer.İçinden gelmiyorsa görüşme,mecbur diilsinki.Bayramlarda istersen görüşürsün.Bence bunlar yazdıklarından hissettiğim kadarıyla oğullarını paylaşmak istemeyişinden ortaya çıkmış.Eşin ailesiyle istediği kadar görüşsün sen sesini çıkarma,bir araya gelirsenizde hiç bişi söleme onlara,saygıda kusur etme.Geçmişi döndüremeyiz ama geleceği planlayabiliriz.İleride çocuğunuzda olur,herşey unutulur.Büyüklük sende kalsın arkadaşım.Sen onlara eşini sevdiğin için ve en önemlisi Allah rızası için ii davran derim ben,tabiki takdir senin cnm..

senin yaşadıklarının neredeyse aynısını belkide daha fazlasını öz annem yaşattı bana. ne mi oldu sonra unuttummmm o kadar. şimdi 3 ay gelip bizimle yaşıyorlar eşim hiç düğünümü rezil ettiniz öyle yaptınız filan demiyo unutmadı belki ama çok büyük bi özveriyle onlara saygıda kusur etmiyo. peki rpller farklı olsaydı kayınvalidem yapsaydı unutabilirmiydim???? yada eşim devam ettirse arada ben ne yapardım. böyle düşün hayat arkaya bakarak yaşanmamalı..

canım bugünlerde ben de eşimin ailesi yüzünden çok gerginim. keşke onlarla hiç görüşmeme imkanım olsa yemin ederim 2 dk düşünmem eşim de razı olsa. keşke onları hayatımızdan çıkarabilsem. bence svemiyorsan ve tahammül edemiceksen -ki düğününde bile seni üzmüşler-, bence görüşme derim.

Ya eşin nekadar güzel düşünüyor işte..seni zorlamıyor..
Içinden gelmiyorsa istemiyorsan görüşme kimse kırılmasın darılmasın diyor.ne güzel işte ...

Sende sadece bayramlarda gidersin eşinle birlikte okadar..çaya yemeğe gitmezsin olur biter..

bence sorun nişanınızda ve kına gecenızde onlara saymadıgınız içinizden gecenlerı söylemedıgınız için buyumuş iş bu raddeye kadar gelmiş insanlar kavgada etseler bunu ertelememelıler bence o an içinizden gecenlerı karsılıklı soyleseydınız belkı kına gecenız tatsız olucaktı ama sonunuz iyi olurdu diye düşünuyorum nacizane fıkrım tabı

şimdiki durmunuza gelınce sız her ne kadar yanyana gelmek konusmak ıstemesenızde olan olmus bence koskoca kadının sızı arayıp sizinle ve ogluyla ılgılenmesını şahsen ben bır adım olarak gördüm ya karşılıklı kin besleyip eski konuları düşündükçe olayları dahada buyutur yada bu konusmanın uzerıne eşinizle beraber gıder elını öpersınız kı ben bunları emın olun sallayarak soylemıyorum ikini şıkkı az bucuk denedım sızede tavsıye ederım :nazar: :nazar:

Eşiniz olgun bir şekilde anlayışla karşılamış ne güzel.
Ben yazdıklarınızın bin beterini düğünden önce yaşadım.
Şimdi 1 yıllık evliyim, ne evime alırım ne evlerine giderim.
Eşimle de kimsenin arasını bozamam sonuçta ailesi.
Ayda bir kez o da benim itip kakmamla-zorla- yarım saat oturmaya gider, sonra evim evim güzel evim diye evimize gelir.
Sinir hastası olup, serum ve sakinleştiricilerle yaşamaktan, eşimi ve evliliğimi hırpalayıp, her birlikte olduğum ana lanet etmektense ben bunu seçtim.
Ben mutlu, huzurlu ve de sakinim, eşim de öyle.Gerisi de beni ilgilendirmez çünkü bu iki kişilik bir aile!

senin yaşadıklarının neredeyse aynısını belkide daha fazlasını öz annem yaşattı bana. ne mi oldu sonra unuttummmm o kadar. şimdi 3 ay gelip bizimle yaşıyorlar eşim hiç düğünümü rezil ettiniz öyle yaptınız filan demiyo unutmadı belki ama çok büyük bi özveriyle onlara saygıda kusur etmiyo. peki rpller farklı olsaydı kayınvalidem yapsaydı unutabilirmiydim???? yada eşim devam ettirse arada ben ne yapardım. böyle düşün hayat arkaya bakarak yaşanmamalı..

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kesinlikle böyle yapmalı herkes bence sadece siz değil sonucta ömür sen bana yaptın bende san yapıcam he sen sunu dedın bende sana demezsem rahatlamam tarzında sürmüyor sürsede sonuç pek ıyı olmuyor

Canım çok üzüldüm ya :KK5: Allah yardımcın olsun zor bir durum..Bence taviz verme...Hatalarını anlasınlar nasıl başlarsan öyle devam eder :KK34:

Boyle konularda hep erkekler arada kalır ve herkesten cok onlar uzulur canm ....esını sevıyorsan aılesıne aıle gozuyle bakıcaksın senın aılenle problemın hıc olmadımı olmustur tabıkı her aılede sorun olur oyuzden buyukluk goster bak daha yenı evlısın hayatı kendınede esıne de zehır etme ....affermek buyukluktur yasadıklarını hıc unutmazsın belkı ama esın ıcın bastr bır defalık eger senı gene cok uzerlerse sende gorusmeme kararı alırsın ....bende nısanlıyım benım nısanlımın aılesı de bıraz sorumsuz ve benı cok kırdılar ınan ama ben nısanlımı cok sevıyorum bır defalıgına onlara sans verdım ve konstum onlarla sımdı cok sukur buyuk bırn sourn yok ama sevıyelıyız sende sabırlı ol allah yardımcın olsun ....gercekten senın ıcın uzuldum ....yaradanımız bıle affeder kullarını bırde bu yonden bak kul hatasız olmaz karsılıklı duzeltın onlarda senın aılen bıraz kalbınıde aklınıda ferah tut.....:KK5:

Yorum yapan tüm arkadaşlara öncelikle çok teşekkürler.
Biraz olsun rahatlıyorum sizlerin önerileriyle.
Ama gerçekten ne yapacağını bilmemek çok zor.
Şuanda ya bazı şeyleri yutup yola devam deyip kendimi kasıp sırf huzurumuz kaçmasın diye onlara sevgi saygı göstermem gerekiyor, bunu içten yapabilir miyim bilmiyorum bugüne kadar yapamadım...
Diğer şıkkı yapmak da istemiyorum. Yani tamamen bağı koparmak onlarla kötü olmak. Ailemi de bu durum karşısında üzmek. Hiç böyle biri değilim hayat boyu kimseyle küsmedim küs kalamadım. Uzun vadede daha büyük sorunlar yaşatır mı bu durum bize bilemiyorum.
Eğerki dün beni arayıp bu konuşmaları yapmasaydı açmasaydı eski defterleri o zaman daha kolay olurdu herşey biz eşimle bunu bir şekilde aşmaya çalışıyorduk çünkü.
Ben içimde onca şey olmasına rağmen sesimi çıkarmadım onlara bugüne kadar bana bunu yaptınız düğünümü zehir ettiniz demedim..gelin odasında ne çok ağladım ne kadar ağırıma gitti şiş gözlerle çıktım düğünüme ben. bunu nasıl unutacağım. Onun bir oğlu varsa bir kez evlendirdiyse, bu da benim tek düğünümdü.. Bir daha olmayacak ve ben o günü hep bu sıkıntılarla hatırlayacağım belkide.
Ama onlar herşeyi sineye çekti diye haklı oldular şimdi, ben izlerimi silemedim diye kabahatli...

benim düğünümün başını rezil eden babamın tarafı amca ve halalardı ve ben o gecenden sonra hepsini sildim demiyorum kazdım gömdüm....
ama iş kayınvalide olunca değişiyor tabi eşin yine anlayışlı davranmış bence herşeyi az arkaya atmayı deneyip bi şans ver baktın olmuyor koparsın hepten fevri davranma..........

ah guzelim ahh herkes neler yasiyor bir bilsen,

esin ne guzel zorlamamis seni.ama ben senin yerine olsam unuturum herseyi .bak yarin oburgun cocugunuz olacak.o zaman da mi bu kusluk surecek.sen kucuk olarak at adimini .baktin olmadi o taraftan caba gormuyorsun gorusmezsin.bak esin sana birakiyor evet ama araniz duzelse ne kadar mutlu olur.kimse agac kovugundan cikmadi.denedin olmadi ilerde esin den laf duymazsin.cunku ne de olsa elinden geleni yapmis olacaksin.gunler bir gun degil,ilerde birgun esin sen ailemi istemedin vs tarzinda konusursa uzulursun.

ben neler yasadim bilsen.4 yillik evliligimde gorumce kaynana derken daha yeni duzeldi hersey.ama hep olgun davrandim sonuc hep olumlu oldu.

canım ben de eşimin ailesiyle çoookk sorunlar yaşadım en son boşanalım diye göbek atıyorlardı ama boşanmadık tabi ben o zaman eşime dedim ki senin annendir güleryüz saygı gösteririm ama sırf senin hatırına ben onları artık sevmiyorum bundan sonra da sevemem ve bilki bunları başkası yapsa bir daha ömür boyu üzüne bakmazdım ama sırf seni sevdiğimden sana olan saygımdan hatırın için yapıyorum ne kadar büyük hatırın var bende sen anla dedim

o zamandan beri de gereken mesafenin fazlasını da koyarak görüşüyorum rahat bırakmayı bir öğrenemediler beni laf soktu durdular onların stresi yüzünden tiroid kanseri oldum umurlarında olmadı ben de iyice dellendim gidiyorum arada ama içimde ne varsa lafımı esirgemiyorum laf sokuyorum eskiden onlar laf sokar ben cevap verirsim şimdi ben lafımı sokuyorum bişi diyemiyorlar o kadar laf canbazı değilller çünkü

ama ben bunu sadece eşime güvenerek yapabiliyorum artık içimde tutmayacağım söyleyeceğim diyince tabi ki söyleceksin hiçbir şeyi içinde tutma kendini üzme dedi ben de bilerek eşimin anında yapıyorum ki benim desteğini aldığımı bilsinler uzaktan bakınca sorunumuz yok ama içten içe soğuk savaşımız var

eğer eşin yanındaysa- ki öyle görünüyor- arada git güleryüz saygı göster laf ederlerse altında kalma asla eşin olmadan gitme, eşinle gittiğinde eşine tembih et yanından ayrılmasın eğer bir şey derlerse ve senin cevap vermeni istemiyorsa tembihle o lafı gediğine koysun onlara da önceliğin sen olduğunu sana laf edemeceklerini hissettrsin o zaman rahat edersin hem de görüşmeyi kesmemiş olursun

sana da hoş gelmiyor biliyorum ama arada biraz politik olmak gerekiyor evlilik işinde napalım

öncelikle eşin kimsenin yapmıyacagı kadar olgunlukla karşılamış olayı ve seninlede çok mantıklı konuşmuş..
istese sana o benim annem onu sevmezsen bende seni sevmem diyebilirdi.. var böyle erkekler..
haklısın olanlar olmuş düğünün zehir olmuş ama gideni geri getirebilirmisin..
bari bundan sonra böyle şeyler yaşaıpta sinirlerinin daha bozulmasına izin verme..
kayınvaliden sana kapım sana herzaman açık gelirsen saygımı gösteririm demiş..
evine bizi çağırmıyosun demiş..
gel ilk adımı sen at küçük olarak güzel yemekler hazırla evine davet et onları güzel karşıla eşinde mutlu olsun..
baktın olmuyor biyerde yine kopartıyolar olayı laf söylyolar eski konuları açıyolar ozaman eşine "gördünmü olmuyor" deme hakkın olur..
bi dene bende... bi düşün.. :KK68:

bırak onlar ne yaparlarsa yapsınlar muhatap olma cevapta verme o onların terbiyesizliği olsun .eşinde zaten görüşmen için seni zorlamıyomuş .daha ne .benimkiler neler yaptı ona rağmen eşim görüşceksin diyodu onlar için eşinle aranı bozma .eşinide üzme sonuçta onlarda ailesi alıp dövecek hali yok annesini.oda üzülüyodur eminim.sende üstüne gitme adamın .onlarlada görüşmezsin haklarında yorum yapmazsın herkes kimin ne olduğunu anlar zaten boşver

ayrıca ne olursa olsun eşine ailenle görüşme diyemezsin kimsenin kimseden böyle bişey isteme hakkı yoktur.ne kadar kötü olursa olsun analık hakkı vardır sen görüşmeyebilirsin ama eşine böyle bi yasak getirme hakkın yok.aynı şekil eşinde sana ailen konusunda yasak koyamaz.bir anne baba ne kadar kötü olursa olsun dara düşse evlat iki eli kandada olsa gitmek zorundadır

öncelikle mutluluklar diliyorum evliliğinizde...
ilk tavsiyem eşinizle ailesi hakkında tartışmaya girmeyin onlar eşinizi yetiştiren kişiler...
eşinizin ailesiyle sorunlarınızı onlarla birebir çözün..kayınvalideniz aradığında o içini dökmüş aslında bu iletişimin uzlaşmanın ilk adımıdır.siz de aynı şekilde kırıldığınız üzüldüğünüz hususları bir bir anlatın ama kavga etmeden..bu şekilde rahatlayabilirsiniz ancak yoksa içinizde büyüyecek kin,nefret olacak zamanla...
onları hayatınızdan silemezsiniz bu mümkün değil çocuğunuz olduğunda mutlaka görüşeceksiniz mesela..
senede bir kere de olsa yüzyüze bakacaksınız..
nişan,düğün olayları sırasında hep çıkar bu ve benzeri sorunlar bizde de çoook oldu o yüzden fazla yıpratmayın evliliğinizi,eşinizi
biz şu anda oldukca huzurluyuz çok şükür..evliliğimizn ilk 3-4 ayı sürekli kavgayla geçti:KK43:annen bunu dedi baban bunu yapmadı gibi bir sürrüüüü laf söz sonra karar aldık bitti dedik bir daha bu konuları açmayacağız çünkü bir faydası var mı yok!!!
eşimin ailesi evlendikten sonra da patavatsızlıklara şiddetle devam etti uzakta olmak burda bana çok fayda sağladı...yaz tatiline gittiğimizde kayınvalidemle başbaşayken her şeyi içimi dışımı döktüm bir bir söyledim tüğ gibi hafifledim..
tabi her insanın huyu bir olmuyor onlar bilidkleri gibi devam etti ben de bildiğim gibi onların yanından almadım evimizi 7 saatlik mesafeden kendi memleketimden aldık:)şu anda eşim çok sık görüşür ailesiyle ben rahatsız değilim görüşsün tabi..ama ben sadece bayramda arıyorum bir de yaz tatilinde gidiyoruz torunlarını görmeleri için...

Eşinin bu konuda destek olması çok güzel
Sende içinden nasıl geliyorsa ona göre davran
Bizim dediklerimiz o kadar da önemli değil aslında o insanlarla yaşayacak olan sensin
Yeterince yüz göz olmuşsunuz keşke bunlar hiç yaşanmasaymış ama yaşanmış
Seni çok iyi anlıyorum insan hazmedemiyor
Ailesine bianda rest çekerken,eşimizin ailesine hiç bişey yapamıyoruz
Onlar bizi üzmeye kırmaya devam ediyor
Sen bilirsin canım tabiki ama herşeyden önemlisi senin ve eşinin aile içinde huzurunuz
Görüşüpte sinirini hırsını eşinden çıkaracaksan yarın birgün olacaklar yüzünden
Hiç evliliğini riske atma derim ben

X