• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz tarihine karar verme ve psikolojik baskı

güzel temennilerin için bende teşekkür ederim.
bizimde aileiler tanıştı benim ve onun çevresindeki herkes öğrendi,bütün sülalesi gelinimiz gözüyle bakmaya başladı daha ortada hiçbirşey yokken.
ozamanlar seviniyodum.beni kabullendiler seviyolar diye.
sonra okul bitti.
isteme nişan düğün hepsi 4 ayda oldu.bu süreçte kafam karıştı tıpkı senin gibi.
sonra kendime ben bu adamı seviyorum herkes biliyo niye karışığım ki diye kızdım.vesvese yaptığımı düşündüm.evliik pskolojisi dedim geçtim.
ama şimdi baktığımda keşke acele etmeseymişim banane yaşından elalemden diyorum.
çünkü evlilik farklı sevgililik dönemine benzemiyo hayat şartları sorumluluklar bazı problemler,ki inşallah hiç bir problem yaşamazsın,sorgulamaya başlıyosun.
benimde çok farklı ideallerim vardı meydan okudum evlenince de gerçekleştirirm diye.
ama olmuyo eşimi sevmiyomuyum tabiki seviyorum ama keşke diyorum hemen olmasaydı.bende istediklerimi yapsaydım.

fotosentez, çok teşekkür ederim yorumun için. kk'yı farklı açılardan bakan üyeler ve onların yorumları için seviyorum zaten.
benim erkek arkadaşımla ilgili evliliğe yönelik bir sıkıntım yok; ama senin de söylediğin gibi yeni bir şehre yeni bir statüde girmek o alışma sürecini çok daha zorlaştıracakmış gibi geliyor ki zaten ben de felaket derecede durumlara ve olaylara zor alışan bir insanım. 25 senedir yaşadığım şehri ilk defa bırakıyorum ve bu benim hayatımı başlı başına değiştiriyor. ailelerin tanışması dediğin gibi hemen bu olaylara girişilmesini gerektirmiyor bence de. bu bir adım ve önemli bir adım; ama koşacağız diye bir kaide yok bence de. ama işte ne düşündüğümü kendim bile bilmiyorken biraz yorumlardan belirginleştirmeye çalıştım belki de düşüncelerimi. kendimce bu kadar aceleye getirilmesi de beni korkutmuş olaiblir. genelde evlilikten erkekler kaçar; ama bu defa ben kaçıyorum sanırım biraz. ailesiyle aynı şehirde olacağım ve her şeyin bu kadar kontrolleri altında olması da beni korkuttu. gerçi insanoğlu nankör, ilgilenmeseler bu defa neden ilgilenmiyorlar diye düşünürdük heralde.
yaş ve evlilik konusunda haklısın. bana kalsa ideal yaş 30 derim yine de; ama bazen şartlar öyle gelişmiyor işte. gözle görülür bir engel yoksa, erkek arkadaşın da senden büyükse ve evliliği istiyorsa, hayır diyemiyorsun :) umarım senin de istediğin ve dilediğin gibi ilerler her şey. hakkımızda hayırlısı dediğin gibi, çok çok teşekkür ederim tekrar :)

Bak çok sevindim ne demek istediğimi anlamışsın ters algılamamışsın :)

Hayatım davulun sesi uzaktan hoşgelir derler. Şu an sana göre herşey iyidir mükemmeldir ailesi kendi ilişkiniz vs vs. Ama bak neler okuyoruz forumda. Bana göre senin korktuğun şey evlilik değil, büyük değişiklikler. Yani hem evden ayrılmak hem başka bir aile hem sevgilinle aynı şehirde inan bunlar kolay değil çünkü bende aynılarını yaşadım. Kendine yazık etme ilerde herşey yolunda bile olsa bakarsın insanların sana potansiyel gelin gözüyle bakması seni rahatsız eder. Geleceği bilemeyiz ki? Mesela ben erkek arkadaşım ilk ailesiyle tanıştırdığında acyip mutlu olmuştum ne güzel beni benimsediler şöle böle iyi falan demiştim ama bir süre sonra kendimi bunlara zorunda hissettim. Biliyorum çok saçma geliyor ordan bakınca ama gerçekten böyle. Açık açık söyle düşüncelerini herkese. ama bu şekilde sana tavsiyem asla söz yapma. Emin adımlar at ne o öle bu hafta söz haftaya nişan? Şu an sorun etmesen sözü taksan bile o şehre gidince sevgilinle en ufak bişe olduğunda hemen gittim birde nişan taktım ama o benle ilgilenmedi hemde ailemden ayrı olduğum halde dersin adam belki istemeden yapmıştır ama bunalr aranızda huzursuzluk çıkartır. Hiç yapma kendine bunu tatlım :17:

bence sen evlenmeyi çok istemediğinden dolayı böyle hissediyorsun.ben mesela o dönemlerde sözün nişanın bir an önce olmasını bir an önce evlenmeyi istiyordum.tanıdığım birçok insan da böyle oldu.bence bunun tek sebebi senin evliliği tam olarak istememen.ama şöyle düşün sonuçta anladığım kadarıyla seviyorsun ve onunla evleneceksin eninde sonunda.olay buralara gelmiş.çok da uzatma bence sözünüz olsun hatta nişan da ne zaman olursa olsun nasıl olsa ha şimdiki haliniz ha nişanlılık.böyle bir süre daha geçer.aynı şehirde de evlilik olmadan bir süre yaşamış olursunuz.ama çok uzatamayabilirsin.çünkü muhtemelen oğulları 31 yaşında diyede ailesi oğullarını bir an önce evlendirmek isteyebilirler.hayırlısı olsun ne diyeyim.yani sözü bir an önce aradan çıkar ve okuluna konsantre ol bence.aslında bi de benim şu fikrim var söz nişan ayrı ayrı olması bana çok gereksiz geliyor.ikisi bir arada olduktan sonra bi de düğün yeterli bence.bide sizin iki düğün gibi olacakmış

güzel temennilerin için bende teşekkür ederim.
bizimde aileiler tanıştı benim ve onun çevresindeki herkes öğrendi,bütün sülalesi gelinimiz gözüyle bakmaya başladı daha ortada hiçbirşey yokken.
ozamanlar seviniyodum.beni kabullendiler seviyolar diye.
sonra okul bitti.
isteme nişan düğün hepsi 4 ayda oldu.bu süreçte kafam karıştı tıpkı senin gibi.
sonra kendime ben bu adamı seviyorum herkes biliyo niye karışığım ki diye kızdım.vesvese yaptığımı düşündüm.evliik pskolojisi dedim geçtim.
ama şimdi baktığımda keşke acele etmeseymişim banane yaşından elalemden diyorum.
çünkü evlilik farklı sevgililik dönemine benzemiyo hayat şartları sorumluluklar bazı problemler,ki inşallah hiç bir problem yaşamazsın,sorgulamaya başlıyosun.
benimde çok farklı ideallerim vardı meydan okudum evlenince de gerçekleştirirm diye.
ama olmuyo eşimi sevmiyomuyum tabiki seviyorum ama keşke diyorum hemen olmasaydı.bende istediklerimi yapsaydım.

işte onların istediği de senin dediğin gibi birkaç ay içinde halledelim nasıl olsa her şey yolunda diyorlar. sadece evlilik olsa belki de evlilik psikolojisi deyip geçeceğim; ama sanırım üstüne şehir değişikliği vs de eklenince biraz daha gözüm korktu. evlenince bir şeylerin değişeceğine de eminim ve bu da korkutuyor. dediğim gibi erkek arkadaşımdan eminim ama sanki sevgililiğe daha doymadım, statü değiştirmek iyi gelmeyebilir mi diye şüpheleniyorum. sonumuz hayrolsun ne diyeyim :) gönlümüze göre olsun her şey umarım canım, çok teşekkürler.

Bak çok sevindim ne demek istediğimi anlamışsın ters algılamamışsın :)

Hayatım davulun sesi uzaktan hoşgelir derler. Şu an sana göre herşey iyidir mükemmeldir ailesi kendi ilişkiniz vs vs. Ama bak neler okuyoruz forumda. Bana göre senin korktuğun şey evlilik değil, büyük değişiklikler. Yani hem evden ayrılmak hem başka bir aile hem sevgilinle aynı şehirde inan bunlar kolay değil çünkü bende aynılarını yaşadım. Kendine yazık etme ilerde herşey yolunda bile olsa bakarsın insanların sana potansiyel gelin gözüyle bakması seni rahatsız eder. Geleceği bilemeyiz ki? Mesela ben erkek arkadaşım ilk ailesiyle tanıştırdığında acyip mutlu olmuştum ne güzel beni benimsediler şöle böle iyi falan demiştim ama bir süre sonra kendimi bunlara zorunda hissettim. Biliyorum çok saçma geliyor ordan bakınca ama gerçekten böyle. Açık açık söyle düşüncelerini herkese. ama bu şekilde sana tavsiyem asla söz yapma. Emin adımlar at ne o öle bu hafta söz haftaya nişan? Şu an sorun etmesen sözü taksan bile o şehre gidince sevgilinle en ufak bişe olduğunda hemen gittim birde nişan taktım ama o benle ilgilenmedi hemde ailemden ayrı olduğum halde dersin adam belki istemeden yapmıştır ama bunalr aranızda huzursuzluk çıkartır. Hiç yapma kendine bunu tatlım :17:

evet bana göre güzel gibi her şey birkaç minik detay dışında :) bu forum beni inanılmaz derecede şüpheci yaptı zaten; ama iyi oluyor bazen yoğurdu üfleyerek yemek lazım :) bana hiç saçma gelmiyor söylediğin şeyler, insanın başına her şey gelir ve durduk yere her şeyi hissedebilir yani kendimden biliyrum. açık açık erkek arkadaşımla tekrar konuşmam lazım sanırım. acele etmemesini de isteyeceğim. çok çok teşekkür ederim, aydınlık olsun önün hep. dediğini dinleyeceğim ve net olacağım. çok sağol fotosenteeez :)

bence sen evlenmeyi çok istemediğinden dolayı böyle hissediyorsun.ben mesela o dönemlerde sözün nişanın bir an önce olmasını bir an önce evlenmeyi istiyordum.tanıdığım birçok insan da böyle oldu.bence bunun tek sebebi senin evliliği tam olarak istememen.ama şöyle düşün sonuçta anladığım kadarıyla seviyorsun ve onunla evleneceksin eninde sonunda.olay buralara gelmiş.çok da uzatma bence sözünüz olsun hatta nişan da ne zaman olursa olsun nasıl olsa ha şimdiki haliniz ha nişanlılık.böyle bir süre daha geçer.aynı şehirde de evlilik olmadan bir süre yaşamış olursunuz.ama çok uzatamayabilirsin.çünkü muhtemelen oğulları 31 yaşında diyede ailesi oğullarını bir an önce evlendirmek isteyebilirler.hayırlısı olsun ne diyeyim.yani sözü bir an önce aradan çıkar ve okuluna konsantre ol bence.aslında bi de benim şu fikrim var söz nişan ayrı ayrı olması bana çok gereksiz geliyor.ikisi bir arada olduktan sonra bi de düğün yeterli bence.bide sizin iki düğün gibi olacakmış

oğullarının yaşından mıi beni sevdiklerinden mi yoksa toplum baskısından mı acele ediyorlar, acele ediyorlar mı onu bile bilmiyorum aslında :) ben gidip dinlenmeliyim heralde :)) sözü yapacağız zaten o kararlaştırıldı. ben sözü nişanı biraz daha adım adım gitmek için kafamda ayırdım heralde canım. bana erkek arkadaşım lazım, karşıma alayım onu bir gün ben. görüşemiyoruz ki doğru düzgün hep telefon :(((

canım herkes aynı olmayabilir sakın karamsarliğa kapılma ben sadece belki ışık olur diye yaşadıklarımı paylaşıyorum.

canım herkes aynı olmayabilir sakın karamsarliğa kapılma ben sadece belki ışık olur diye yaşadıklarımı paylaşıyorum.

çok teşekkür ederim yaspi. en azından nefes aldım değişik yorumlar sayesinde. zaman ayıran herkesin yüreğine sağlık.

oğullarının yaşından mıi beni sevdiklerinden mi yoksa toplum baskısından mı acele ediyorlar, acele ediyorlar mı onu bile bilmiyorum aslında :) ben gidip dinlenmeliyim heralde :)) sözü yapacağız zaten o kararlaştırıldı. ben sözü nişanı biraz daha adım adım gitmek için kafamda ayırdım heralde canım. bana erkek arkadaşım lazım, karşıma alayım onu bir gün ben. görüşemiyoruz ki doğru düzgün hep telefon :(((

hep telefonda görüşmek gerçekten zordur bilirim.birbirine güzelce birşey anlatmayı geç,kavganı bile doğru düzgün edemezsin.bencede sen onunla aynı şehirde yaşamaya bi başla.bi kendinize gelmiş olursunuz.sonrası kendiliğinden gelir zaten belkide evliliği bir an önce olsun istiyceksin.hayırlısı olsun diyorum

Back
X