• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende çene kaymasi mi var?

ticaretcikiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2019
320
78
18
26
14 yaşımdan 16 yaşıma kadar diş teli kullandım. Ama telleri çıkarınca üst dişlerim yana doğru kaydı. Ne zaman fotoğraf çeksem ağzım yamuk çıkıyor. Bazen yemek yerken çene eklemim de acıyor. Sizce çene kayması olabilir mi? Daha önce böyle bir şey yaşamış olan var mı?

Normalde dis teli ceneyi duzeltir diye biliyorum , bende taktim gelecek Ay cikartacam ama hic oyle bisey olmadi , onceleri nasildi ??

14 yaşımdan 16 yaşıma kadar diş teli kullandım. Ama telleri çıkarınca üst dişlerim yana doğru kaydı. Ne zaman fotoğraf çeksem ağzım yamuk çıkıyor. Bazen yemek yerken çene eklemim de acıyor. Sizce çene kayması olabilir mi? Daha önce böyle bir şey yaşamış olan var mı?
evet biraz yamuk gibi ama acaba fotografta olan birsey mi bir kac kisiden duymustum aynada ve fotografta agzim yamuk cikiyor diye.
dr.a bir daha gidin belki tekrar takmaniz gerekiyordur

Doktora gidin bence de, fotoğraflarda böyle çıkıyor olabilir belki normalde düzdür başınızı falan eğiyorsanız böyle çıkıyordur aynada nasıl görüyorsunuz

Canım biz ne desek boş bir çene cerrahına gidip konuşsan daha destekli ve mantıklı cevaplar alırsın ha dışardan görüş istersen yamuk duruyor bu kayma veya başka bi şey mi bilemem ama mutlaka ilgilen bu konu ile

Çenede eyrilik oldugu belli.
Doktorunuzla konustunuz mu peki?

Doktoruma uzun süredir gitmiyorum

Normalde dis teli ceneyi duzeltir diye biliyorum , bende taktim gelecek Ay cikartacam ama hic oyle bisey olmadi , onceleri nasildi ??

Hiç farketmemistim ama temmuz ayında cekindigim fotoda farkettim ağzımın yamuk ciktigini

Doktora gidin bence de, fotoğraflarda böyle çıkıyor olabilir belki normalde düzdür başınızı falan eğiyorsanız böyle çıkıyordur aynada nasıl görüyorsunuz

Aynada normal ama fotolarda böyle çıkıyor anlamadım ben de

Doktoruma uzun süredir gitmiyorum

Hiç farketmemistim ama temmuz ayında cekindigim fotoda farkettim ağzımın yamuk ciktigini

Aynada normal ama fotolarda böyle çıkıyor anlamadım ben de
bende de aynada baktigimda kaşimla gozumde sorun yok ama resimlerde gozumle kasimin biri yukarida, digeri asagida. Bence dikkat etmediyiniz icin farketmemistiniz. Bi doktora gozukun bence.

Bende şu an çene kayması var ama fotolarda anlaşılmıyor. Film çektirdim tedavi olmam lazım ama bayağı maaliyetli bulunduğum ülkede, şu an askıya aldım. Sorunlarıma gelince bazen ağzımı açmak istediğimde birden kilitlenme yaşayabiliyorum ve alt çene egzersizi ve sonrasında ağrı ile normale dönüyor. Bazen ağzımı açıp kapadığım zaman kırt kırt sesler geliyor.
Artık ne zaman tedaviye başlarım bilmiyorum.

1-doktora görün derim bizim yorum yapmamız doğru olmaz
2- ben hiçbir yüzün simetrik olduğuna inanmıyorum. Mesela yıllar önce 20lik dişimi cektirmistim hala sağ tarafım bana bir garip geliyor ne alaka dersen valla bende bilmiyorum:dondurma:

Bence yamuk değil. Dümdüz ön profilden çekilmemişsin ki bu fotoğrafı. Arkadaşın soldan sana yaslandığı için sen hafif sağa eğmişsin çene hafif solda duruyor doğal olarak. Ekstradan örtü de yanıltabilir. Çünkü bir tarafı biraz geriden katlasan sanki o profilden yanağın daha uzunmuş gibi durur. Bone ve boğazlı kazakla dümdüz karşıya bakarak fotoğraf çekilip öyle bir bak bence kendine.

Bende şu an çene kayması var ama fotolarda anlaşılmıyor. Film çektirdim tedavi olmam lazım ama bayağı maaliyetli bulunduğum ülkede, şu an askıya aldım. Sorunlarıma gelince bazen ağzımı açmak istediğimde birden kilitlenme yaşayabiliyorum ve alt çene egzersizi ve sonrasında ağrı ile normale dönüyor. Bazen ağzımı açıp kapadığım zaman kırt kırt sesler geliyor.
Artık ne zaman tedaviye başlarım bilmiyorum.

Benim cenemden de kirt kirt sesler geliyor :(

Bence yamuk değil. Dümdüz ön profilden çekilmemişsin ki bu fotoğrafı. Arkadaşın soldan sana yaslandığı için sen hafif sağa eğmişsin çene hafif solda duruyor doğal olarak. Ekstradan örtü de yanıltabilir. Çünkü bir tarafı biraz geriden katlasan sanki o profilden yanağın daha uzunmuş gibi durur. Bone ve boğazlı kazakla dümdüz karşıya bakarak fotoğraf çekilip öyle bir bak bence kendine.
Öyle yapacağım bir de doktora gitmek en iyisi

Back