- 21 Eylül 2021
- 3.626
- 10.580
- 158
- 30
- Konu Sahibi Umutherzamanvar
-
Kendimi yanlış ifade ettigimi daha doğrusu ifade edemedigimi düşündüm yazınızı okuyunca çocuk derdine hiç bir zaman düşmedim hep içimde yaşadım kırılmasın incinmesin diye yansıtmadım ona çok şeyler var aslında yazamadım evlendigimzden beri yaşadıklarımı eşimin bencilligini yazsam sen ne diye bekledin bu adam hiç birşeyi hak etmemiş dersiniz aslında işin özü ben kendime ettim yıllarca bu evliliği yürütmeye çalıştım boşa kendimden verdim hep kimseye kızmaya hakkım yok kendi kendimin değerini bilmedim ki başkasından bekledimbiz burada şu an sadece tek taraflı görebiliyoruz. ama ben genel olarak çocuk derdine düşüp birbirlerinin sıkıntı ve sorunlarını yıllarca göz ardı etmiş iki insan görüyorum. yanlış anlamayın ama bu kadar bittiğini, kötü olduğunu göremedim diyorsunuz. bana bu da biraz bencillik gibi geliyor, aynı evde yaşadığınız aynı yatağa girdiğiniz insanın bu kadar kötü psikolojide olduğunu sizde görmeliydiniz, o da. evet eşinizin çok yanlış düşünceleri var ama sıfır çaba da değil yaptıkları. bizim de 2 yıldır çocuğumuz olmuyor, sorun demek istemiyorum ama sıkıntılı olan benim hormonlarım. bunu eksiklik olarak görmüyorum ama uzun yıllar olmazsa nasıl bir psikolojiye girerim, belki çok yıpratırım kendimi.. bilemiyorum. eşiniz sizin çok çocuk istediğinizi bildiği için de kendini eksik hissediyor ve konuşmalarında yanlış ifadeler kullanıyor olabilir. çünkü ne kadar da olsa kendi yüzünden olmadığının farkında, ameliyat ve tüp bebek süreci de olumsuz olunca bu onu içten içe yemiş olabilir. siz de bilirsiniz ki biz de biliyoruz, çocuk düşüncesiyle ilişkiye girmek bile insanı yıpratan ve bıktıran bir şey. belki bunun sıkıntısına düşüp, evliliğinizi gerektiği gibi bile yaşayamadınız. belki çok iyi anlaşırdınız da bu yıpranmışlıklar bu duruma getirdi.. sadece tek taraflı suçlama yapmak istemiyorum bu konuda, defalarca boşanma evresine gelip belki değişir demekte sizin hatanız mesela. o yüzden tek suçluyu eşiniz görmeyin. psikolojik destek alın. olmuyorsa da boşanın. oluyorsa da evlat edinin, bebek olur kedi olur köpek olur. olan da bir olmayanda bin hayır vardır derler. birini suçlamak bile yanlış aslında. biraz da seçtiğimiz şeyleri yaşıyoruz. Allah nasip etmemiş. demek ki hayırlı olan da buymuş.
Şu zihniyette bir insandan istesen de çocuk yapma zaten.Yedi bitirdi zaten
17 senedir normal yolla olmazsa
tüp bebekle olan çocuk ona yetmezmiş
bu onun erkekliğini tatmin etmiyor muş.
Anlatamiyorum galiba benim tek derdim çocuk değil tek derdi çocuk olan kişi kendi çocuğunun olmayacağını öğrenince eşine bırak beni çocuğun olsun istiyosan git başkasıyla evlen zaten yolunda gitmeyen bir evlilik dermi ?Hadi bir sene oyaladı iki sene oyaladı üç sene oyaladı yahu on yedi koca sene nasıl oyaladı bu adam sizi? Kusura bakmayın ama bence kendinizi rahatlatmak için bütün suçu karşı tarafa atıyorsunuz. Çocuğunuz olsa bile sorunlu bir evlilik hayatınız varmış. En başta ayrılıp yolunuza baksaydınız belki başka bir evlilik yapardınız. Bu kadar çok istiyordunuz madem anne olmak kendi yolunuzu çizseydiniz. Ben eşinizin hayatınızı gasp ettiğini düşünmüyorum. Zaten çiftlerin çocuk sahibi olamaması sebebiyle ayrılmalarını da garip buluyorum, evliliğin tek amacı çocuk sahibi olmak mı? Bu da bir çeşit bencillik. Eğer anne olmak istiyorsanız illa doğurmanız şart değil evlat edinebilirsiniz. Bekarken de evlat edinilebiliyor
Çocuk konusu ayrı bir parantez ama adamın her şeyi falso ,bence bitirinÇok kötü durumdayım yazım için şimdiden özür diliyorum.
Bunca yıllık mutsuzluğum sebebi bencillik bu kadar kör sığ düşünceli
bencil olabilirmi insan
daha öncede bir kaç konuda eşimden bahsetmiştim
bizim çocuğumuz olmadı dört yıllık evli iken öğrendik eşimin sperm sıkıntısı olduğunu çıkış yoktu
ameliyat oldu canlı sperm bulundu sadece bir kez tüp bebek deneme şansımız oldu gebelik oluşmadı
yıllardır ilgisiz sevgisiz sorumsuz bir eş ile evlilik yurutmeye çalışıyorum.
eşimin aynı zamanda erken boşalma problemi var
çocuğunun olmayışını erken boşalmayı
okadar çok büyütmüş ki içinde beni hiç görmemiş duymamış
hep sorardım kendime ben ne yaptım bu adama bu kadar sevgisiz merhametsiz davranıyor bana diye
meğer bu iki sebep onu yemiş bitirmiş
kendini yetersiz hissediyormuş çocuğumuz olmuyor diye erkekliği yokmuş tüp tedavisi için maddi manevi hiç çaba göstermedi sebebi
normal yolla olmadığı içinmiş
Ben onu anlamazmisim içinden çıkılmaz hale sokmuş kendini
gözü kör kulağı sağır sanki bunca olumsuzluğun suçlusu benmişim gibi
hiç birşey yaşayamadım evliliğimde
yeterince tedavi görseydim belki evlat sahibi olabilirdik bukadar bencillik fazla değilmi benim günahım neydi birde onu anlamıyorum diye suçluyor beni
çocuğu olmuyor diye ne ağladığım ne isteklerim ne ihtiyaçlarım umrunda olmadı.
derdi öyle gözünü kör etmiş ki
onun bu bencil düşüncesinden benim evlat sız kaldığımı karşında günden güne eridiğimi görmemiş hâlâ görmüyor.
içinde yaşadığı o kadar çok fırtına var ki
bütün bunların dışında ailesiyle alakalı
psikolojik travmalar.
ama benim suçum neydi?
iki gözü iki çeşme yazıyorum
okuyanlar kusuruma bakmayın
ne yazdığımı göz yaşlarımdan görmüyorum.
derdini kederini sıkıntısını hiç bir zaman
benimle paylaşmaz kimseyle konuşmaz
bu gece konuştu döktü içini ağlayarak.
bu dertler onu esir almış sadece benim hayatımı değil kendi hayatını da mahvetti.
iyi olmadığını bu aksam gördüm
destek almasını söyledim
giderim diyor benim derdimi çözemez
bana şifa olmaz psikolog diyor.
sırf normal yolla çocuğu olmuyor erken boşalma problemi var bu dertlerin içinde boğulmuş diye bu kadar bencillik yapmış olması affedilir mi?
bu kadar kör olabilirmi ?
sizce bunalımda olsa dahi evlat sahibi olma hakkımı elimden aldığı için ondan nefret etmekte haksız mıyım?
offfffff çok kötüyüm
bu kişi tedavi olsa düşünceleri değiştir mi?
beni terk etsen bile seni bırakmam diyor bana ben artık bitirmek istiyorum
Psikolog işe yarar mı?
Anlatamiyorum galiba benim tek derdim çocuk değil tek derdi çocuk olan kişi kendi çocuğunun olmayacağını öğrenince eşine bırak beni çocuğun olsun istiyosan git başkasıyla evlen zaten yolunda gitmeyen bir evlilik dermi ?
Evlendik dört yıl çocuk istemedik daha sonra korunmayı bıraktık hamilelik olmadı bir problem var belliydi bende birşey yoktu herşey normal eşimin gitmesi gerekiyordu gitmedi üzerine çok gitmedim ters teper diye iki yıl sonra gitti canlı sperm yok bir yıl sonra ameliyat oldu canlı bulundu
sıra tüp bebek te o aşamaya bir türlü gelemedik eşim hep erteledi para yok o yok bu yok yine üstüne gitmedim ve ben 15 yıllık evliyim sonunda tüp bebek yaptık ve olmadı çünkü bu sürede benim yumurtalık kalitem iyice düştü
ben eşimi çocuğum olmadı diye değil hiç bir şey için mücadele etmeyip birde böyle bi açıklama yapmasından dolayı bencillikle suçluyor um
Sadece çocuk demiyorum hani biseyler olsun diye insan çaba gösterir çaba olmadan birşey olmuyor 15 yıllık evlisin bir kere deneme yapıyorsun ve adam üzgün hiç birşey için uğraşmasın armut piş ağzıma düş istediBence siz bencilsiniz. Adam uzgün çocuğu olmadigı için kendini suçlamıs. Siz sen bana yetersin diyeceğiniz yerde çocuk da cocuk diye ağlamisınız. Bencil olan sizsiniz
Belki burada yazıyla yeterince iletişim kuramiyoruz derdimi anlatamıyorum kesik kesik yazdığım için öyle anlaşılıyor yinede yorumunuz için teşekkürler belki de dediğiniz gibi bencil olan benimdirEvet der neden demesin? Çok başka iki olayı birbirine karıştırmışsınız örneğinizde. Adam en başından beri mücadele etmiyor ki. Yeni bir şey değil bu. Para yok geçerli bir erteleme sebebi ayrıca. Çocuğun doğmasıyla bitmiyor üstüne ekstra bir dünya masraf var. Gayette eşinizi çocuğunuz olmadı diye suçluyorsunuz ama mücadele etmediği için ama sağlıksal problemlerden ötürü. Bütün kabahati eşinize yıkmışsınız yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?