Bencilliğin bu kadarı

Öff, manyak olmaya bahane bulmasın.
İnsanın sağlık sıkıntısı var diye başkasına kötü davranma hakkı nasıl doğuyor acaba?
Kendi özgüven ve kişilik problemlerini buna temellendirerek, kendini haklı çıkarıyor.
Bencil insan bencildir, bunun ağızla omuzla spermle alakası yok, bu vicdan azabı çektirme durumlarına kanmayın.
Sizi de aşağı çekmesine müsade etmeyin.

İkinizde farklı travmalar yaşamışsiniz. O da çok süreç yaşamış. Belki bir ilişki terapisti iyi gelir. Herkes kendi tarafından bakmış. Bir şekilde bugüne gelmişsiniz. Bir şans verin derim.
Çok şey yaşadık kırıldım yıprandım
onca yapılan şeyi af edebilir miyim
bilmiyorum. 😔

Öff, manyak olmaya bahane bulmasın.
İnsanın sağlık sıkıntısı var diye başkasına kötü davranma hakkı nasıl doğuyor acaba?
Kendi özgüven ve kişilik problemlerini buna temellendirerek, kendini haklı çıkarıyor.
Bencil insan bencildir, bunun ağızla omuzla spermle alakası yok, bu vicdan azabı çektirme durumlarına kanmayın.
Sizi de aşağı çekmesine müsade etmeyin.
Maksadı vicdan yaptırmak ise
kazançlı değil tam tersi nefret ettim
bir insan derdine bu kadar esir olabilirmi bunu gerçekten anlayamıyorum.

Siz de bencilsiniz o da. Çocuk yapma hakkımı elimden aldı diye ağlamak da doğru değil adam böyle olsun ister miydi? Onun da elinde olmadığı bir durum. Ha tedaviye gitmediyse orası ayrı ama adam da bir kere ameliyat olmuş, tüp bebek de denemiş yani o kadar da çabasız sayılmaz. Ama yeterli bir deneme girişiminde bulunmamış birkaç kere daha tüp bebek deneyebilirdiniz o yüzden siz de haklısınız. Zaten eşiniz durumu açıklamış artık başarısızlıktan denemek bile içinden gelmiyor olmuş sizin bu çocuk olmazsa ben bittim tavrı da bu isteksizliğinin bir sebebi. Farkındayım kandırılmış hissediyorsunuz bunca sene sizi oyalamış gibi görüyorsunuz ama aslında eşiniz de tam da bu durumdan size dargın bence. Çünkü siz sanki eşinizin ruh halinin düzelmesi için uğraşmıyor, onu sevmiyor gibi durmuşsunuz sanki çocuğunuz olmazsa onunla olmanın bir anlamı yokmuş gibi davrnamışsınız yazım tarzınızdan bile bu anlaşılıyor. Sanki üreme yeteneği eksik olunca eksikmiş gibi bir tavırda konuşmuşsunuz gibi geldi bana çünkü yazınızda da eşinize çok sitem var. Tedaviye gitmemesine sitem edebilirsiniz sorun yok ama burada sanki bundan öte de bir sitem var başka durumlar da birikmiş. Çocuğunuz olmazsa evlat edinirsiniz illa evladınız olması için doğurmanız gerekmez, hem bir çocuğa da iyilik yapmış olursunuz.

Eşinizle ortak noktalarınız varsa konuşur anlaşır ortak yolu bulursunuz ama önceden boşanma kararı vermişsiniz sanırım artık ortak bir noktanız da kalmamış. Ayrılırsam bana yapacaklarından korkuyorum yazmışsınız ne bu adam ya şehir eşkiyası mı? Hemen kaçın. Eksiklik hissi var siz de belki fark etmeden bu hissi körüklemişsiniz ama bu ona size korku verme hakkı katiyen veremez. Bu erkekler erkekliğine laf edilince erkek olduğunu kanıtlamak için her şeyi yapabilir gibi geliyor bana. Eşiniz bana iyi biri gibi gelmedi.

Çocuk olmaması dünyanın sonu mu anlamıyorum? Evlat edinin veya bundan sonra kafanız rahat kendiniz için yaşayın. Ağlamanın dövünmenin dünyanın sonuymuş gibi davranmanın kimseye bir faydası yok.

Sizin sorununuz cocuk olmaması değil ama tuz biber ekmiş bu da...
Adamla anlaşamıyorsun, anlamıyor, adam odun, cocuk olmamasındaki hikmeti de görmeyip ısrar etmişsin....Ayrılıp coktan baskasıyla bir yuva kurabilirdin...geç değil

biz burada şu an sadece tek taraflı görebiliyoruz. ama ben genel olarak çocuk derdine düşüp birbirlerinin sıkıntı ve sorunlarını yıllarca göz ardı etmiş iki insan görüyorum. yanlış anlamayın ama bu kadar bittiğini, kötü olduğunu göremedim diyorsunuz. bana bu da biraz bencillik gibi geliyor, aynı evde yaşadığınız aynı yatağa girdiğiniz insanın bu kadar kötü psikolojide olduğunu sizde görmeliydiniz, o da. evet eşinizin çok yanlış düşünceleri var ama sıfır çaba da değil yaptıkları. bizim de 2 yıldır çocuğumuz olmuyor, sorun demek istemiyorum ama sıkıntılı olan benim hormonlarım. bunu eksiklik olarak görmüyorum ama uzun yıllar olmazsa nasıl bir psikolojiye girerim, belki çok yıpratırım kendimi.. bilemiyorum. eşiniz sizin çok çocuk istediğinizi bildiği için de kendini eksik hissediyor ve konuşmalarında yanlış ifadeler kullanıyor olabilir. çünkü ne kadar da olsa kendi yüzünden olmadığının farkında, ameliyat ve tüp bebek süreci de olumsuz olunca bu onu içten içe yemiş olabilir. siz de bilirsiniz ki biz de biliyoruz, çocuk düşüncesiyle ilişkiye girmek bile insanı yıpratan ve bıktıran bir şey. belki bunun sıkıntısına düşüp, evliliğinizi gerektiği gibi bile yaşayamadınız. belki çok iyi anlaşırdınız da bu yıpranmışlıklar bu duruma getirdi.. sadece tek taraflı suçlama yapmak istemiyorum bu konuda, defalarca boşanma evresine gelip belki değişir demekte sizin hatanız mesela. o yüzden tek suçluyu eşiniz görmeyin. psikolojik destek alın. olmuyorsa da boşanın. oluyorsa da evlat edinin, bebek olur kedi olur köpek olur. olan da bir olmayanda bin hayır vardır derler. birini suçlamak bile yanlış aslında. biraz da seçtiğimiz şeyleri yaşıyoruz. Allah nasip etmemiş. demek ki hayırlı olan da buymuş.

Sizin böyle adamdan cocuk yapmak istediginize sasiriyorum..adam size hic mutlu bir evlilik yasatmiyor, cocuk olunca degismez ki?! Ha hic bir cabasi da yoksa ve siz evlat sahibi olmak istiyorsaniz bosanmaniz lazim. Benim bir tanidigim esinin böyle tavirlarindan cocuksuz kaldi. Hala ona yaniyor. Sevgi yok, ilgi yok, psikolojik siddet var..daha ne?
Demi. Konu sahibi kocasına bencil diyor ama kendisi de çok bencil. Adamı haketmediği halde baba yapacak. Birde böyle bir aileye evlat doğuracak. O evlada yazık değil mi

He bir tek adam bencil siz değilsiniz yani
Mutsuz olduğunuz evliliğe bebek istemek de bencillik hani
Karşınızdaki adama bencil diyebilir miyim diye düşündüm insan bazı konuları kafasına farklı kodlamış olabilir desteğe ihtiyacı var evet

ama siz de bencilsiniz ısrarla çocuk da çocuk demenin anlamı yok bakarsın düzeldi mi düzeldi düzelmedi mi hadi sen yoluna ben yoluma

siz neden eşinize destek olmayıp çocuk için gözyaşı döktünüz sürekli
cevap bu işte.

Eşinizin bilime tıbba bukadar onyargisi neden?
Yani kafasına göre kural koymus.
Normal yolla olanı cennete mi alıyorlar?
Fiziki sıkıntısı olabilir ama tedavi denen birşey var.
Tıbbın bu kadar ilerlediği çağda sadece neden bir kere tüp bebek deniyor?
Neden daha fazla uğraşmıyor?
Cidden önce psikiyatra gorunmeli.
İyi değil eşiniz.
Bu depresyon sizi yer bitirir.
Kimse kimsenin ruh sağlığı ile oynayamaz.
bu yoruma %100 katiliyorum gidip once psikolojik destek alsin normal olunca cennete almiyolar baktin olmuyo senide harap etmesine izin verme.

Çok kötü durumdayım yazım için şimdiden özür diliyorum.
Bunca yıllık mutsuzluğum sebebi bencillik bu kadar kör sığ düşünceli
bencil olabilirmi insan
daha öncede bir kaç konuda eşimden bahsetmiştim
bizim çocuğumuz olmadı dört yıllık evli iken öğrendik eşimin sperm sıkıntısı olduğunu çıkış yoktu
ameliyat oldu canlı sperm bulundu sadece bir kez tüp bebek deneme şansımız oldu gebelik oluşmadı
yıllardır ilgisiz sevgisiz sorumsuz bir eş ile evlilik yurutmeye çalışıyorum.
eşimin aynı zamanda erken boşalma problemi var
çocuğunun olmayışını erken boşalmayı
okadar çok büyütmüş ki içinde beni hiç görmemiş duymamış
hep sorardım kendime ben ne yaptım bu adama bu kadar sevgisiz merhametsiz davranıyor bana diye
meğer bu iki sebep onu yemiş bitirmiş
kendini yetersiz hissediyormuş çocuğumuz olmuyor diye erkekliği yokmuş tüp tedavisi için maddi manevi hiç çaba göstermedi sebebi
normal yolla olmadığı içinmiş
Ben onu anlamazmisim içinden çıkılmaz hale sokmuş kendini
gözü kör kulağı sağır sanki bunca olumsuzluğun suçlusu benmişim gibi
hiç birşey yaşayamadım evliliğimde
yeterince tedavi görseydim belki evlat sahibi olabilirdik bukadar bencillik fazla değilmi benim günahım neydi birde onu anlamıyorum diye suçluyor beni
çocuğu olmuyor diye ne ağladığım ne isteklerim ne ihtiyaçlarım umrunda olmadı.
derdi öyle gözünü kör etmiş ki
onun bu bencil düşüncesinden benim evlat sız kaldığımı karşında günden güne eridiğimi görmemiş hâlâ görmüyor.

içinde yaşadığı o kadar çok fırtına var ki
bütün bunların dışında ailesiyle alakalı
psikolojik travmalar.
ama benim suçum neydi?
iki gözü iki çeşme yazıyorum
okuyanlar kusuruma bakmayın
ne yazdığımı göz yaşlarımdan görmüyorum.

derdini kederini sıkıntısını hiç bir zaman
benimle paylaşmaz kimseyle konuşmaz
bu gece konuştu döktü içini ağlayarak.
bu dertler onu esir almış sadece benim hayatımı değil kendi hayatını da mahvetti.

iyi olmadığını bu aksam gördüm
destek almasını söyledim
giderim diyor benim derdimi çözemez
bana şifa olmaz psikolog diyor.

sırf normal yolla çocuğu olmuyor erken boşalma problemi var bu dertlerin içinde boğulmuş diye bu kadar bencillik yapmış olması affedilir mi?
bu kadar kör olabilirmi ?
sizce bunalımda olsa dahi evlat sahibi olma hakkımı elimden aldığı için ondan nefret etmekte haksız mıyım?

offfffff çok kötüyüm
bu kişi tedavi olsa düşünceleri değiştir mi?
beni terk etsen bile seni bırakmam diyor bana ben artık bitirmek istiyorum
Psikolog işe yarar mı?
Eşinize üzüldüm açıkçası biz kadın olarak duygularımızı çok cabuk ifade ediyoruz ama erkeklerin içinde firtinalarda kopsa dışarıya yansitmazlar şuan karanligin içinde bırakın sizi kimseyi göremez ona yardımcı olmaya çalışın daha 4 yıllık evlisiniz dayımın 11 sene sonra çocuğu oldu tüp bebekle benim 1,5 yıl sonra oldu artık günümüzde yediklerimiz ictimlerimizdenmidir nedir herkesin pat diye çocuğu olmuyo bu kadar çabuk kendini bırakmasın biliyorum sizde uzuluyosunuzdur bende aynı şeyleri yaşadım sizinde desteğe ihtiyacınız var ama eşinize kirilmayin belli ki sizi seviyo ama yetersiz hissediyo şuan durumdan dolayı

Ben mi anlayamıyorum sizi acaba
Hayatımı gasp etti diyorsunuz ne yaptı sizi bir odaya mı kitledi, elinizden tüm iletişim aletlerini alıp kırdı, pencereleri mi sürgüledi? Bu kadar çocuk sahibi olmak istiyorsanız menepoza kadar aklınız neredeydi, boşanıp başka biriyle ana baba olsaydınız
Evlat sahibi olma hakkımı elimden aldı diyorsunuz, naptı bu adam rahminizi yumurtalıklarınızı mı aldırdı zorla
Bir yıl değil beş yıl değil on yıl değil…..
Adam size göre çok kötü olabilir çok yanlışları olabilir çok eksik olabilir, size hayrı olmamış anladık da kendine hayrı olması gereken esasen sizsiniz, siz kendiniz için hiçbirşey yapmayıp fiziksel ve psikolojik sorunları olan birini suçluyorsunuz sadece, siz kendinizden hayatınızdan mesulsünüz, siz neden kendiniz için doğru olanı yapmadınız
Adamı suçladığınız kadar kendinizi de suçlarsanız en azından adaletli bir insan olursunuz ki bu çok önemli bence

Siz de bencilsiniz o da. Çocuk yapma hakkımı elimden aldı diye ağlamak da doğru değil adam böyle olsun ister miydi? Onun da elinde olmadığı bir durum. Ha tedaviye gitmediyse orası ayrı ama adam da bir kere ameliyat olmuş, tüp bebek de denemiş yani o kadar da çabasız sayılmaz. Ama yeterli bir deneme girişiminde bulunmamış birkaç kere daha tüp bebek deneyebilirdiniz o yüzden siz de haklısınız. Zaten eşiniz durumu açıklamış artık başarısızlıktan denemek bile içinden gelmiyor olmuş sizin bu çocuk olmazsa ben bittim tavrı da bu isteksizliğinin bir sebebi. Farkındayım kandırılmış hissediyorsunuz bunca sene sizi oyalamış gibi görüyorsunuz ama aslında eşiniz de tam da bu durumdan size dargın bence. Çünkü siz sanki eşinizin ruh halinin düzelmesi için uğraşmıyor, onu sevmiyor gibi durmuşsunuz sanki çocuğunuz olmazsa onunla olmanın bir anlamı yokmuş gibi davrnamışsınız yazım tarzınızdan bile bu anlaşılıyor. Sanki üreme yeteneği eksik olunca eksikmiş gibi bir tavırda konuşmuşsunuz gibi geldi bana çünkü yazınızda da eşinize çok sitem var. Tedaviye gitmemesine sitem edebilirsiniz sorun yok ama burada sanki bundan öte de bir sitem var başka durumlar da birikmiş. Çocuğunuz olmazsa evlat edinirsiniz illa evladınız olması için doğurmanız gerekmez, hem bir çocuğa da iyilik yapmış olursunuz.
Aslında eşimden çok kendime kızıyorum neden bu kadar şans verdim karşımdaki değmeyen bir insan için çok fedakarlık yaptım tek derdim çocuk değil yıllarca sırf o üzülmesin incinmesin diye eşimin yanında çocuk bile sevemedim hep gizli ağladım yansıtmadım ameliyat olması icin 4 yıl bekledim en büyük bencilliği ben kendime yaptım

Ben mi anlayamıyorum sizi acaba
Hayatımı gasp etti diyorsunuz ne yaptı sizi bir odaya mı kitledi, elinizden tüm iletişim aletlerini alıp kırdı, pencereleri mi sürgüledi? Bu kadar çocuk sahibi olmak istiyorsanız menepoza kadar aklınız neredeydi, boşanıp başka biriyle ana baba olsaydınız
Evlat sahibi olma hakkımı elimden aldı diyorsunuz, naptı bu adam rahminizi yumurtalıklarınızı mı aldırdı zorla
Bir yıl değil beş yıl değil on yıl değil…..
Adam size göre çok kötü olabilir çok yanlışları olabilir çok eksik olabilir, size hayrı olmamış anladık da kendine hayrı olması gereken esasen sizsiniz, siz kendiniz için hiçbirşey yapmayıp fiziksel ve psikolojik sorunları olan birini suçluyorsunuz sadece, siz kendinizden hayatınızdan mesulsünüz, siz neden kendiniz için doğru olanı yapmadınız
Adamı suçladığınız kadar kendinizi de suçlarsanız en azından adaletli bir insan olursunuz ki bu çok önemli bence
Hayatımı gasp etti değişim kandırdı iyi olacak düzelecek maddi sıkıntımız vardı şu olsun tedavi olur bu olsun tedaviye gideriz diye oyaladı bende kandım ha düzelir diye bekledim yıllar geçti şimdi ne oldu benim çocuğum olmuyor başka evlilik yapsam da olmuyor bu dünyada evlat sahibi olmak yokmuş kaderimde kabullendim biraz çaba isterdim çokmu şey istediğim sizce

Back