Bencilliğin bu kadarı

Bence eşinizin yanında destek olmanız gereken bi konu , sizin de çocuğunuz olmayabilirdi karşı taraf evlat istyorum evlat bu haktan mahrum kalmak istemiyorum dese yada düşünse ağrınıza gitmeyecek mi bana burda bencil olan siz geldiniz kusura bakmayın ki adam ameliyat bile olmuş çabasız bi insan bunu asla yapmazdı biraz psikolojik olarak eşinizin yanında olun moral verin bence , çünkü kendini erkek olarak görmüyor gururu kırılmış

yıllardır ilgisiz sevgisiz sorumsuz bir eş ile evlilik yurutmeye çalışıyorum.

Neden olmamışı olmayacağı oldurmaya çalışıyorsun?
Karşısındakinin kıymetini bilmeyen, değişmeye çalışmayan, iletişim bile kurmayan, farklı çözüm yolları üretmeyen, üreteni de dinlemeyene neden bu boş çaba?

Eşinizin bilime tıbba bukadar onyargisi neden?
Yani kafasına göre kural koymus.
Normal yolla olanı cennete mi alıyorlar?
Fiziki sıkıntısı olabilir ama tedavi denen birşey var.
Tıbbın bu kadar ilerlediği çağda sadece neden bir kere tüp bebek deniyor?
Neden daha fazla uğraşmıyor?
Cidden önce psikiyatra gorunmeli.
İyi değil eşiniz.
Bu depresyon sizi yer bitirir.
Kimse kimsenin ruh sağlığı ile oynayamaz.
Yedi bitirdi zaten
17 senedir normal yolla olmazsa
tüp bebekle olan çocuk ona yetmezmiş
bu onun erkekliğini tatmin etmiyor muş.

Yani adam normal şartlar altında nasıldı bilmiyorum, bu senelerdir süren bir problem belli ki.
Bir kaç ihtimal var, normalde iyiyse şimdi kötüyse şimdiye kadar neden destek olmadınız? Kendini yetersiz hissetmesi vs çok beklenen tepkiler zaten. Yani içini açmasını beklemenize gerek yoktu bunun için. İnsanların %99'u falan kendini bu noktada yetersiz hissedebilir. Öyle demiyorum ama öyle hissetmek çok olası.
Normalde de iyi değilse çocuk diye diretmenin anlamı yok zaten.

Konunuz boşanma mı çocuk mu?

Sizin böyle adamdan cocuk yapmak istediginize sasiriyorum..adam size hic mutlu bir evlilik yasatmiyor, cocuk olunca degismez ki?! Ha hic bir cabasi da yoksa ve siz evlat sahibi olmak istiyorsaniz bosanmaniz lazim. Benim bir tanidigim esinin böyle tavirlarindan cocuksuz kaldi. Hala ona yaniyor. Sevgi yok, ilgi yok, psikolojik siddet var..daha ne?
Böyle bir adamdan çocuk yapmaya uğraşmıyorum.
dün akşam neden bu halde olduğumuzu çocuk için neden hiç birşey yapmadığını
kendi ruh halini açıkladı.
uzun zamandır boşanma kararı vermiş biriyim.
benim de çocuğum olmuyor artık
kızdığım şeyde bu neden beni kendi hayatına esir ettin ki dimi
defalarca boşanmaya kalktım düzelir diye şans verdim.

Kendi içinde mutsuz olan bir adamın sizi mutlu etmesi imkansız zaten. Çift terapisi almanız iyi olabilir. Çocuk sahibi olamamak da dünyanın sonu değil bence. Biz de tüp bebek sürecinden geçiyoruz. Sorun eşimde ve o da kendince suçluyor kendini ama her zaman ona destek olan benim. Siz de eşinize destek olmalıydınız bence. Eşinizi seviyorsanız önce ilişkiniz için çabalayın
O kadar çok destek oldum ki
şuan canımı yakan evliliğim bitme noktasına gelmiş bendeki herşeyi bitirmiş
bide üstüne tüp bebek yapsak bile bu beni tatmin etmezdi demesi varya beni cokk üzdü yıktı bunca yıl boşa kürek çekmişim.

He bir tek adam bencil siz değilsiniz yani
Mutsuz olduğunuz evliliğe bebek istemek de bencillik hani
Karşınızdaki adama bencil diyebilir miyim diye düşündüm insan bazı konuları kafasına farklı kodlamış olabilir desteğe ihtiyacı var evet

ama siz de bencilsiniz ısrarla çocuk da çocuk demenin anlamı yok bakarsın düzeldi mi düzeldi düzelmedi mi hadi sen yoluna ben yoluma

siz neden eşinize destek olmayıp çocuk için gözyaşı döktünüz sürekli
İşte yanlışı orda yaptım
derdinin kölesi olmuş bu adamı göremedim
yıllarca uğraştım destek vermeye yanında olmaya çalıştım
boşa kürek çekmişim.

şuan çocuk istemiyorum artık olmuyor
neden uğraşmak istememiş bunca yıldır onun cevabını aldım dün
buda beni yıktı çünkü bugün ayrılsam
ayrılmak istiyorum
çocuğum olmuyor benim çocuğumun olma hakkını gasp etti bu dünyada mutlu olma hakkımı gasp etti
canımı yakan bu

Hem mutsuz edecek hem de esir gibi gitmene izin vermeyecek. Bu nasıl bir şey ya, sizin kendi iradeniz yok mu, bırakmıyor diye gidemeyecek kadar aciZ misiniz? Kendi başınıza bir birey olduğunuzu kendi hayatınızın yönetiminin size ait olduğunu hatırlayın ve kendinize gelin.

Tedavi olmak istemiyor ki düzelsin, o yüzden düzelmez. Size git de demez, çünkü onu çekecek başkasını da bulamaz. Ömrünün sonuna kadar size bu eziyeti yapacak, düzelir diye beklemeyin. Tamam boşanalım demesini de beklemeyin. Karar verme yetinizi kullanın

Boşanmak için gayet güçlü bir sebebiniz var, çocuk sahibi olmak için gereken tedaviyi reddediyor dediğinizde gayet rahat boşanırsınız. Hayatınızın yönünü değiştirmeniz onun iznine bağlı değil
Tedaviye ikna etmeye çalışmamin sebebi psikolojisi gerçekten iyi değil bana zarar vermesinden korkuyorum.
zaten boşanma kararını çok önceden almıştım
iki arkadaş gibi yaşıyoruz evde
dün gece geldi içini döktü.

Acaba başka birini bulamam geç kaldım falan diye düşünüyor olabilir misiniz?

Bu kadar eziyete rağmen ayrılmayı düşünmüyorsanız bir korkunuz vardır derim. Kilitlenip kalmayın lütfen. 🙏

Yumurtalarınızı dondurabilirsiniz, sonuçta siz çocuk istiyorsunuz o ise çabalamıyor. Yaşamda hedefleriniz ortak değil şu anda.

Biraz kontrolü ele almanız lazım üzüle üzüle nereye kadar? Aile terapisti önerseniz sizi muhtemelen reddedecek, en azından kendiniz bir uzmana gidin.
Önceliklerinizi kafanızda oturtun ve eyleme geçin. Yoksa onun peşinden sürüklenirseniz bu yolun sonu yok sonuçta sizin de biyolojik bir saatiniz var.
Kimseyi bulamam diye bir derdim yok
biyolojik saatim geçti maalesef
zaten bir kaç aydır boşanma kararı vermiştim
çok verdim ama ayrılık olmadı
ve geçmiş karşıma ben bütün bunları
yenemedim o yüzden senin çocuğunun olma hakkını gasp ettim diyor.
bu çok ağır geldi
çok çaba gösterdim evliliğim kurtulsun diye olmadı birde bunu erkekliğini yediremedim diyor yıkıldım resmen

Kimseyi bulamam diye bir derdim yok
biyolojik saatim geçti maalesef
zaten bir kaç aydır boşanma kararı vermiştim
çok verdim ama ayrılık olmadı
ve geçmiş karşıma ben bütün bunları
yenemedim o yüzden senin çocuğunun olma hakkını gasp ettim diyor.
bu çok ağır geldi
çok çaba gösterdim evliliğim kurtulsun diye olmadı birde bunu erkekliğini yediremedim diyor yıkıldım resmen
İkinizde farklı travmalar yaşamışsiniz. O da çok süreç yaşamış. Belki bir ilişki terapisti iyi gelir. Herkes kendi tarafından bakmış. Bir şekilde bugüne gelmişsiniz. Bir şans verin derim.

Son düzenleme:
Bence eşinizin yanında destek olmanız gereken bi konu , sizin de çocuğunuz olmayabilirdi karşı taraf evlat istyorum evlat bu haktan mahrum kalmak istemiyorum dese yada düşünse ağrınıza gitmeyecek mi bana burda bencil olan siz geldiniz kusura bakmayın ki adam ameliyat bile olmuş çabasız bi insan bunu asla yapmazdı biraz psikolojik olarak eşinizin yanında olun moral verin bence , çünkü kendini erkek olarak görmüyor gururu kırılmış
destek oldum hemde okadar oldum ki
şimdi benimde çocuğum olmuyor
erken menopoz yumurta yok.

Neden olmamışı olmayacağı oldurmaya çalışıyorsun?
Karşısındakinin kıymetini bilmeyen, değişmeye çalışmayan, iletişim bile kurmayan, farklı çözüm yolları üretmeyen, üreteni de dinlemeyene neden bu boş çaba?
Evet çok doğru boşa çaba gösterdim
yıllarımı boşa harcadım 😔

Yani adam normal şartlar altında nasıldı bilmiyorum, bu senelerdir süren bir problem belli ki.
Bir kaç ihtimal var, normalde iyiyse şimdi kötüyse şimdiye kadar neden destek olmadınız? Kendini yetersiz hissetmesi vs çok beklenen tepkiler zaten. Yani içini açmasını beklemenize gerek yoktu bunun için. İnsanların %99'u falan kendini bu noktada yetersiz hissedebilir. Öyle demiyorum ama öyle hissetmek çok olası.
Normalde de iyi değilse çocuk diye diretmenin anlamı yok zaten.

Konunuz boşanma mı çocuk mu?
Çok ketum bir insan ne üzüldüğünü ne hissettiğini hiç bir zaman anlamadım
elimden geldiği kadar destek oldum
ne kadar yapabildim bilmiyorum.
defalarca ayrılık aşamasına geldik ilgisiz bencil davranışlarından
psikolojisinin bu kadar bozuk olduğunu
içinden çıkılmaz hale geldiğini göremedim
Bir kaç aydır boşanma kararı almıştım
gidemedim bana zarar vermesinden korktum.

İcraat yapmadan herşeyin olmasını beklemesi çok garip tedavi olabilecekse olsun yoksa hayatını böyle geçiremezsin.

Back