nereden başlayacağımı pek bilmiyorum ama en iyisi ne yapıp da bu kadar kilo aldığımı yazmak galiba. ne mi yaptım? cevap basit: yedim. ne mi yedim? sayayım. hatta şöyle bir günlük şişmanlama listesi yazayım. kilo alıp sağlığından olmak isteyenlere reçete gibi...
sabah: bir tabak yağlı, ketçap mayonezli patates kızartması, 1 yumurta, peynir, krem çikolata (sınırsız), zeytin, domates, salatalık, reçel, bal kaymak, ekmek (patlayana kadar) (saat 12 civarı)
yemekten sonra üzerinize bir ağırlık çöküyor, gücünüz azalıyor, uykunuz geliyorsa kahvaltı amacına uymuş demektir. (amaç neydi? şişmanlayıp sağlığını kaybetmek)
şeker hızla yukselıp hızla düşüyor ve hemen canım tatlı birşeyler çekiyor. demek ki ara öğün vakti gelmiş. tabi sağlıklı bişeyler hazırlamaya vaktim yok, iki çocuk var evde onları da düşünmek lazım. dolaba bakıyoruz çeit çeşit çikolata. hemen karamelli olanından bir paket hızla yutulmalı. eğer mutfak toplanacak, bulaşık yıkanacaksa bir yandan harcadığımız kaloriyi telafi etmek ve ağzımızı tatlandırmak için bir paket de frambuazlı çikolata yutuyoruz...
öğlen yemeği diye bir öğün yok. acıktıkça abur cubur çekmecesine, buzluğa, buzdolabına başvuruyoruz. Allah ne verdiyse ağzımıza atıyoruz. emzirdiğimiz için çok acıkıyoruz ya... hmmm mesela hemen bi nesgayfe kaynatıp bir paket kremalı püsküütle yutuyoruz. fazla tatlı bayıyor. biraz da cips ve çekirdek yemeliyiz. dengeli beslenme (!) bu olmalı.
akşama kadar çocuklarla uğraşmaktan orgun düşüyoruz ve bol salçalı bir makarna yapalım. en pratiği o. yanına da buzluktaki hazır nuggetlerden ısıtırız, üzerine kaşar eritip bir de ketçap mayonez döktük mü, rahat 2-3 tabak yiyebiliriz.
gece midemiz kazınacaktır. çay demleyip yanına çekmeceden karışık nevale koyalım...
bebeleri de uyuttuk, elimize cep telefonunu alıp oyunumuzu açalım ve bayram şekeri poşetinden avuçlayıp getirdiğimiz şekerleri tek tek kıtır kıtır yeyip zıbaralım