ben zayıflarsam herkes zayıflar

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
Yeni bir zayıflama macerasi basliyor. 97 kiloyum. Yasim 32 ama bu beden icinde kendimi 50 yasinda hissediyorum
. Saclarimi da inatla boyamiyorum ki tam elli yas goruntusu olsun.

Kilolari yine emzirme doneminde aldim. gebelikten once 97 kiloydum. Ilginc dimi. Asil ilginc olaan su ki doguma 92yle girdim ve dogumdan iki hafta sonra 82 kiloydum. 172 boya cok da abes kacmiyordu. Yeni dogum yapmis ve tez zamanda çıtır gunlerine donecek bir ainne havamm vardi. sonra neler oldu., basima neler geldi.,nasil zayiflicam hepsini tek tek yazicam.

Takipteyim canım, dualarım da seninle. Ben de 96 kiloyum, bu yüzden daha iyi anlıyorum seni, belki de yaşadıklarını. Bir kızım var ve bu kilolar hepsi emzirme ve depresyon günlerinden kalma.

Bu arada bir şey sorucam, gebelikten önce 97 kilo olup da, doğuma nasıl 92 ile girdin?

Canım çok tesekkurler guzel yoru.un icin. Hamileyken kilo almadim. Aksine bulanti ve kusmadan dolayi zayifladim epey. Ilacla yemek yiyebildim. Ustune ustluk gebelik sekerin var deyip diyet yaptirdilar bana.

pazartesi başladığım zayıflama macerama mutluluk katan bir haber aldım bugunç bu arada kızım hasta olduğu için hevesle açtığım konuma istediğim kadar yazı yazamadım ama yazmaya devam edicem fırsat buldukça. haber şu ki bugün ender saraça çıkan astrologi yengeç burçlarının epey iştahlı olup kilo aldğını, ama bundn sonra zayıflayacaklarını soyledı. buna cok sevındım.

eveeeet. bugün tartıldım. şu an 95 kiloyum. 2 kilo vermişim bu hafta......

nereden başlayacağımı pek bilmiyorum ama en iyisi ne yapıp da bu kadar kilo aldığımı yazmak galiba. ne mi yaptım? cevap basit: yedim. ne mi yedim? sayayım. hatta şöyle bir günlük şişmanlama listesi yazayım. kilo alıp sağlığından olmak isteyenlere reçete gibi...

sabah: bir tabak yağlı, ketçap mayonezli patates kızartması, 1 yumurta, peynir, krem çikolata (sınırsız), zeytin, domates, salatalık, reçel, bal kaymak, ekmek (patlayana kadar) (saat 12 civarı)

yemekten sonra üzerinize bir ağırlık çöküyor, gücünüz azalıyor, uykunuz geliyorsa kahvaltı amacına uymuş demektir. (amaç neydi? şişmanlayıp sağlığını kaybetmek)

şeker hızla yukselıp hızla düşüyor ve hemen canım tatlı birşeyler çekiyor. demek ki ara öğün vakti gelmiş. tabi sağlıklı bişeyler hazırlamaya vaktim yok, iki çocuk var evde onları da düşünmek lazım. dolaba bakıyoruz çeit çeşit çikolata. hemen karamelli olanından bir paket hızla yutulmalı. eğer mutfak toplanacak, bulaşık yıkanacaksa bir yandan harcadığımız kaloriyi telafi etmek ve ağzımızı tatlandırmak için bir paket de frambuazlı çikolata yutuyoruz...

öğlen yemeği diye bir öğün yok. acıktıkça abur cubur çekmecesine, buzluğa, buzdolabına başvuruyoruz. Allah ne verdiyse ağzımıza atıyoruz. emzirdiğimiz için çok acıkıyoruz ya... hmmm mesela hemen bi nesgayfe kaynatıp bir paket kremalı püsküütle yutuyoruz. fazla tatlı bayıyor. biraz da cips ve çekirdek yemeliyiz. dengeli beslenme (!) bu olmalı.

akşama kadar çocuklarla uğraşmaktan orgun düşüyoruz ve bol salçalı bir makarna yapalım. en pratiği o. yanına da buzluktaki hazır nuggetlerden ısıtırız, üzerine kaşar eritip bir de ketçap mayonez döktük mü, rahat 2-3 tabak yiyebiliriz.

gece midemiz kazınacaktır. çay demleyip yanına çekmeceden karışık nevale koyalım...

bebeleri de uyuttuk, elimize cep telefonunu alıp oyunumuzu açalım ve bayram şekeri poşetinden avuçlayıp getirdiğimiz şekerleri tek tek kıtır kıtır yeyip zıbaralım

Üslubunuz çok hoşuma gitti. Ben de 90 kilodan 65e düşmüş eskilerin bir yaralı şişmanı olarak "ben bu koca boğazı tutup, totomu oynatmışsam, herkes yapar bu işi" diyerek size kolaylıklar dilemek istedim. Umarım en kısa sürede , sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınıza veda edersiniz.

şişmanlama maceram işte bu kadar mide bulandırıcı... bunu tersine çevirmem lazım.

dezavantajlarım:

1- hipotiroid hastasıyım.
2- aşırı büyük ve doymak bilmeyen bir midem var, çokçokçokçok iştahlıyım
3- aburcuburu çok seviyorum.

avantajlarım:

1- tiroid ilacım var :)
2- emziriyorum ve emzirirken çok kalori yakıldığını biliyorum.
3- daha ünce 95ten 72ye düşmüş bir başarı hikayem var, demek ki yine başarabilirim.

çok teşekkür ederim ayrıcada tebrik ederim. inşallah ben de sizin gibi bir başarı öyküsüne sahip olurum

bu hafta ne yaptım peki? yedim.. ne mi yedim? sağlıklı şeyler. aslında aksattığım oldu çünkü yatılı misafirim vardı, kızım hastaydı (sular kesikti vs.) çok uğraşmadım ve zayıflama hırsından biraz uzaklaştım. ama şükür suyundan da olsa 2 kilo başlangıç için çok motive edici oldu.

genel olarak ekmek yememeye çalıştım. kahvaltıda bir lokma kadar yedim mesela. çikolata yemedim, çekmeceye saldırmadım, tuzlu çekirdek yemedim onun yerine bahçeden kopmuş ayçiçeğinden taze çekirdek yedim. yumurta peynir et yedim bol bol. tereyeğı ve zeytinyağı yedim. tereyağı ve zeytinyağı+zeytin mucizesini size anlatırım bi ara. bol su içtim....

açlık ve/veya tatlı ihtiyacı sandığımız duygunun aslında susuzluk olduğunu yaşayarak öğrendim. acıkıp tatlı çektikçe canım, su içtim.

bu hafta dikkat ettiğim ettiğim belki de en önemlişey şuydu. acıkınca abur cubura saldırmamak. kahvaltıdan önce bazen bir paket bisküvi yiyordum. ama asla ve asla doymuyordum

çünkü onlar gerçek besin değil, asla doyurmuyorlar ne gözü, ne mideyi...

bu hafta acıkınca asla abur cubur yemedim. sabrettim, su içtim ve üşenmeden sağlıklı gıdalar hazırladım.
Topiğinizi takip edeceğim... Başarılar diliyorum.
teşekkür ederim

Bende sigarayi birakirsam herkes birakir diyorum yaparsın inş arkadaşım bol şans
lise 2de başladım sigaraya.. şu an içmiyorum. bebek istediğim için bıraktım sigarayı. oğlumdan sonra tekrar başladım. kızımda yine bıraktım ve bir daha başlamayı düşünmüyorum. canım çekiyor bazen.. ama neyi canım çekmiyor ki zaten? inşallah sen de sigarayı bırakırsın

bugün ne yedim?

sabah

doğal peyniri tereyağında eritip üzerine bir yumurta kırarak omlet yaptım, mükemmel oldu, 2 yumurta haşladım, tereyağı (doğal)ve bir lokma kızılcık reçeli (doğal), domates (doğal), bol zeytin...

gerçek besinlerle zengin bir kahvaltı yapınca uzun süre acıkmıyor ve tatlıya saldırmıyor insan.

öğleden sonra 5 gibi fırında tavuk ve bulgur pilavı+ çoban salata+ yoğurt yedim

akşam 9 gibi canım dondurma çekti ve ben 1 muz yedim ve bol su içtim...

şu an hala acıkmış değilim, bol su içiyorum

ve iyi geceler diliyorum. geceleri yazacağım.

Bende sigarayi birakirsam herkes birakir diyorum yaparsın inş arkadaşım bol şans

Ben sigarayı elektronik sigara ile bıraktım. Bunu kullanmak zor ama dozu azalta azalta bitirdim, şu an nikotinsiz kullanıyorum, yakında onu da bırakmak istiyorum artık likidim bitene kadar içeceğim. Sigarayı bırakmak kilo vermekten bile zor, Allah yardımcımız olsun.

Hangi marka elektronik sigara kullandin ay bana şöyle detayli yazarmisin ilaç irade hersey denedim birde bunu deneyeyim çok dua ederim sana birakirsam

Canım ben yurt dışındayım, burada kullandığım elektronik sigaranın markası ego c idi ilk başlarda şimdi markası yok, her yerde bulabiliyorsun. Ben Türkiye'de hem Bursa'da hem de İzmir'de buldum. Bu sigaraların bir şarj edilen kısmı var, bir de likit konulan kısım var. Bu şarj edilen kısımda bir düğme var, ona basarak sigaradan bir fırt çekiyorsun ağzın buharla kaplanıyor. Sigara içenlerin derdi ne nikotin ne el alışkanlığıdır. Önemli olan o genizde bıraktığı tattır yoğun dumanla. Bu elektronik sigarada bunu yaşıyorsun. Likitlerde de çeşit çok, ben tütün tadında kullanıyorum, şimdi bazen bu sigarayı içmediğim saatler çok oluyor. Ocak ayında bıraktım sigarayı bir daha da ağzıma sürmedim. Netten araştır canım, balgam, öksürük herşeyden kurtuluyorsun ve nefes alıyorsun.

Şişmanlama öykünüze bayıldım :) en büyük avantajınızı ben söyliyim: kendinizi seviyosunuz ve ne yapmamanız gerektiğini biliyosunuz. harikasınız...
Ben de 93 ile doğuma girdim. uzun süre 83lerde dolandım. ikizler biraz yürümeye ben de onların peşinden koşmaya başlayınca 77-78 oldum. En sonunda 2014 Ocak ayı sonunda diyete başladım ve şu an 65 kiloyum. Hamile kaldığında 68Dim :) darısı başınıza. narkadinlar.blogspot.com.tr adresinde blog yazıyorum. orada kilo verirken nasıl beslendiğimi yazmıştım. "kilo verme macerası" başlığı altında.
bebeğinize sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…