kızlar merhaba, örf adet olaylarını pek sevmediğim için ben kına gecesi yapmayı düşünmüyorum çünkü ağlatmak felan çok saçma geliyor ağlamam ben yani ölümemi gidiyoruz yaaa çok saçma geliyor.. :umursamaz: :mymekanun yerine yakın kız arkadaşlarım ile kutlama yapıcaz:içelim:
bende seninle aynı fikirdeyim aslında canım....hiiç sevmiyorum kına olayını.....kurbanlık koyun gibi oturtuyolar seni ortaya başına kırmızı örtü,acıklı acıklı şarkılar türküler ağlatmalar,ağlamalar.....ya insanın en güzel en mutlu olması gereken gün zır zır ağlatıyolar....dediğin gibi ölüme gidiyomuş gibi.....sanki bi daha ananı babanı görmiyceksin gibi....çok saçma geliyo banada...hele eline kına yakmak falan....
bende istemiyorum yapmak,millet banada diyo kınasız gelin olunurmu bilmem ne....ne yani mecburmuyuz,niye olmasın kınasız gelin? kınasız gidenler öldümü? benim annem 30 sene önce yapmamış kına.....ha şimdi sana yapalım diyo o ayrıkaydirigubbakcemile3
daha doğrusu öyle eni konu şarkılar ağlatmalar değilde böyle evde kızlar kadınlar eğlence pasta börek yeme şeklinde fln bişi düşünüyoruz...son anda biri kanıma girmesse durum bu.....yani varya sırf o kınasız gelin olmaz diyenlere inatta yapasım gelmiyo...ay öyle bi söylüyolarki "aaaaaaaa saçmalamaaaa olurmu öle şeyyyyyy" falan şeklinde....sinirim tepeme çıkıyoo
yok canlarım yok valla ben kendimi bildim bileli nefret ediyorum kına olayından.. gelenek görenekleri yaşatma konusuna girmeyelim hiç.... o kadar saçma ve adetlerimiz var ki emin olun mantıklı düşünürsek sizinde yapmak istemeyeceğiniz örf adetler var..
neyse bacılar herkesin kendi tercihi, ben kendimi mutsuz edicek bir organizasyon içinde bulunmak istemiyorum..
hem annemden babamdan ayrılıyorum diye ağlayamam 2 sene şehir dışında okudum bir kere özlemedim valla bizim durum biraz karışık kızlar klasik bir ailem yok benim malesef.. neyse uzatmayalım :1rolleyes:
senin bide böyle özel bi durumun varmış tabi o zaman hiç yapma...
benim tam tersi olduğu için özellikle,yani onlardan ayrılmak çok zor geleceği için,zaten göz yaşım burnunda olacağı için iyice durumu dramatikleştirmek istemiyorum....
hem aanneden babadan ayrılırken ağlamayın diyen yok,zaten evden çıkarken illaki ağlanır bide buna özel gece yapıp ciğerlerin çıkarcasına insanı verem etmenin anlamı yok....
ben de yapmak istemiyorum çünkü zorla acıtasyon olayı kına resmen..zaten annem şimdiden çok üzlüyo o gün kına yakılırken düşünemyorum kesinlkle bayılır..insanlar ağlıcak ben ağlıcam ne gerek var.
bi de benim kına gecesi yapcak yerim yok..öle sokak aralrında düğün dernek kurmak bana göre deil, evde hiç olmaz kim nereye sığcak bi apartman dairesi..bi yer tutsak desem zaten nişan için tutcaz e zaten bi de düğün içinn ..
valla bi ben yapmadım diye adetler unutulcak diye bişe yok.
hiç sanmıyorum gelenk göreneklerin yok olcağnı çünkü insanlar hep aynı kafa kimse değişmiyo maalesef..
yaniiiiyerimseniben
Örf adet ne ya bana göre saçma sapan şeyler...
Eskilerden kalkmış bilmem kaç kişi saçma bi sürü şey atmış ortaya cahiller ordusuda takılmış peşine bu güne kadar gelmiş bu şeyler..
Bazı insanlar için olmazsa olmaz aaa ne ayıp bak şunu yapmadı halbuki o adetimiz aaa bak bak bak bunu da yapmamış ne ayıpppp diye etrafta gezinen insanları görünce sinirlerim zıplıyor.
Kına yaksan ne olur yakmasan ne olur?
Bana göre kına geceside düğün gibi bi eğlence gecesi başka bi anlamı yok yani..
Yemişim örf ve adeti...
aynen canım yaa eskiden beri süregeln birilerinin uydurduğu şeyler gelenek denen şeyler....yapma mecburiyeti yok,ee yoksa o zaman yapmayanı ne diye kınıyolar,ne diye yap yap diye baskı yapıyolarki....bencede amaç eğlenceyse bunu kına adı altında yapmaya kına yakmaya gerek yok.....