Kına Gecesi ben yapmıyoruuuummmmm

cnm yapmak yapmamak senin tercihin ...
ama ben çok özenirim böyle bindallı falan ağlamayı bir yana bırakalım dda severim bu olayı yani...
zati az sonra kınaya gidecem bakaşlım gelin ağlicek mi kızlarr delikafadulden naniknanik

ben de yapmak istemiyorum çünkü zorla acıtasyon olayı kına resmen..zaten annem şimdiden çok üzlüyo o gün kına yakılırken düşünemyorum kesinlkle bayılır..insanlar ağlıcak ben ağlıcam ne gerek var.
bi de benim kına gecesi yapcak yerim yok..öle sokak aralrında düğün dernek kurmak bana göre deil, evde hiç olmaz kim nereye sığcak bi apartman dairesi..bi yer tutsak desem zaten nişan için tutcaz e zaten bi de düğün içinn ..
valla bi ben yapmadım diye adetler unutulcak diye bişe yok.
hiç sanmıyorum gelenk göreneklerin yok olcağnı çünkü insanlar hep aynı kafa kimse değişmiyo maalesef..

bende kına gecesini oldum olası sevmem ama ailelerin üzülmemesi için mecburen yapıcaz birkaç saat dayanmak zorunda kalıcam ama kimseyi kırmamak için katlanıcam.

Kesinlikle katılıyorum.Kınasız düğün olmaz.Geleneklerimize sahip çıkalım.Bunlar bizim çocuklarımıza bırakacağımız mirasımız.Ayrıca bu çok ayrıcalıklı bişe millet olarak

kınasız gelin mi olur nan
ağlamak zorunda değilsin zorla nasıl ağlanır bilmem CADIARZU

bende kına gecesi istemedim;annemde istemedi..geleneklerin bazılarını seviyorum..
ama komşular ayaklandı;kına gecesiz kız mı çıkar evden olmaz falan;neyse hepsi toplanmışlardı kapıya;kına;mumlar;mendiller..sürpriz yaptılar..evde biraz oynadık,eğlendik..sonra beni bi çeşmeye götürdüler;kapının önündede çeşmede de oynadılar ve babama elimin kınasını yıkattılar:)
eğlenceli oldu işte:))
istemeyen yapmaz tabi;gelenek gelenek diye zorlamanın anlamı yok(ne tepsi ne çeyiz serme hiçbişeyi yapmadık)..mutluluklarrr

valla bendeseverim kınaydı niaşndı mesela bizde kına yakıldıktan sonra damat gelir gelini sandalyeden kucaklar,kaptığı gibi evin eşiğine götürür..hep olur bu düğünlerde ve benim çok hoşuma gidiyor.kesinlikle yapacağım..her adetimizi :sm_cool:
tek sevmediğim acı kahve olayı içim elvermez o kahveyi içirmeye ya,neymiş içince sabırlı olduğu anlaşılıyormuş..istemeye kadar gidipte içmeden döneni görmedim zaten herkes sabırlı o zaman :lepi:

bencede kına gecesi olmalı. bazen davetiyelerde yazmıyor aa kına gecesi yokmu diye şaşırıyorum. sanki mecburmuş gibi.
benim kına gecem oldu. ben ağlamadım zor tuttum kendimi ama :gitme:
çokda güzel oluyor kına geceleri ben çok seviyorum . benim kına gecemi herkes çok beyenmişti düğün gibi oldu dedi herkes . zemuszemus

bende istemiyordum bizim akrabalar cok ısrar etti eğleniriz yapalım diye ısrar rica yapıoruz dedik kına gecesi o çok ısrar edenlerin hiçbiri gelmedi lmaz: arkadaslarım fln geldi eğlendik yani kına geceside sayılmadı pek

Tabi ki de istemiyorsan yapma. Her adeti herkes uygulayacak diye birşey olmadığı gibi, her adetin sonsuza kadar yaşaması da gerekiyor diye de birşey yok.
Ha ben yapmıştım. Çünkü benim otantik bulduğum ve hoşuma giden, naif diye tanımladığım adetlerden biridir. Kınamda tam ağlayacaktım, sağolsun komşulardan ikisinin süprizi daha doğrusu şebeklikleri ile kahkahalarla güle güle yakıldı kınam. :))) Ertesi gün evden ayrılırken ağladım; ama, annemden babamdan ayrılıyorum diye değil. Duygusallaştım. Mutlu günümü herkesle paylaşmak çok duygusal geldi.
Ama şu var, her adete de sırf adet olduğu için karşı çıkmak da doğru değil. ıçlerinde mantıklı ve sevimli olanları da var. Mesela eskiden gelinler ağlarmış, çünkü evliliğin şimdiki anlamından çok daha farklı bir anlamı varmış. Düşünsene o zamanın sosyal kabulüne göre, kız evden gidiyor, artık başka bir ailenin üyesi olmaya hazırlanıyor. Artık senden başkası sorumlu (ki sen sorumlu olunması gereken bir şeysin) ve bu kişi şimdiki gibi severek isteyerek seçtiğin kocan değil; ailece seni seçip beğenmiş kocan ve tüm ailesi. Tüm yıl onlara hizmet edecek, izin verirlerse yılda iki anneni babanı göreceksin. Taaa ki kendisi kaynana olana kadar. Farklı yani. Sen terchinde haklısın, şimdiye pek uymuyor belki ama baştan saçma demek de haksızlık biraz.

Örf adet ne ya bana göre saçma sapan şeyler...
Eskilerden kalkmış bilmem kaç kişi saçma bi sürü şey atmış ortaya cahiller ordusuda takılmış peşine bu güne kadar gelmiş bu şeyler..
Bazı insanlar için olmazsa olmaz aaa ne ayıp bak şunu yapmadı halbuki o adetimiz aaa bak bak bak bunu da yapmamış ne ayıpppp diye etrafta gezinen insanları görünce sinirlerim zıplıyor.
Kına yaksan ne olur yakmasan ne olur?
Bana göre kına geceside düğün gibi bi eğlence gecesi başka bi anlamı yok yani..
Yemişim örf ve adeti...

ahhhh ahh be nkinasiz gelin oldum büyük ablama yapilmadi annem ona yapmadik diye banada yapmadi
ama icimde kaldi

ben kına gecemde hiç ağlamadım. ağlatmaya çalıştılar ama beceremediler. aksine ben gülmekten kırıldım resmen. çünkü yengem türküyü söyleyemedi bi başından bi sonundan ekledi türkünün sözlerini hey allahım ne komikti o gün ya

merhaba arkdaşlar .Baştan sona kadar yazılarınızı okudum. bende kına gecesi olmazsa olmazlarındanım. önce şunu belirtmek isterim önceden kına gecesi dediğimiz olay kız evinde olan düğündür aslında. şimdi ki gibi hem kız tarafında hem erkek tarafında düğünler olmuyordu. o gecelerde işte o zamanlar kız tarafında kendilerinin çalıp söyledikleri müzikler ile eğlenilir di,ertesi günde damat tarafı davulu ve zurnasıyla gelirdi (çok eskiden davul -zurna olmadığında def ile gelinirmiş )gelini ata bindirir götürürdüler.erkek tarafının köyüne varıldığında asıl düğün orada yapılırdı ve kız tarafından hiç kimse olmazdı!. kına ise gelinin bir süsü ve gelin olduğuna dair bir nişandı. o zamanlar mesela yeni geline farklı kına yakılırdı ,yaşlılar ise farklı yakarlardı.gelin olmak zordu ozmanlar ,bir akadaşta demiş erkek tarafı izin verirse gidebilir görürdü ailesine ,aynı köyde olsalar bile..bu acıyı çekenlerden bir gelinde yakmış bir türkü,yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar....... o gündür bugündür de muhakkak kız evinde bir eğlence yapılır,çünkü ailesiyle artık tamamen geçireceği son gündür,geleceğin ne getireceği acaba el oğlu izin verecek mi? vermeyecek mi? yanımıza gelmesine, belli olmayacağı için üzücü ama bir o kadarda mutlu bir gündür. çünkü kızlarını onurlu bir şekilde gelin ediyorlardır, ki o mutlu olacaksa onlar için en güzelidir.
tabii bu böyle gelmiş gitmiş bir masal gibi..muhakkak kız evinde bir kına yapılır,eline gelin olduğu belli olsun diye kınası yakılır...
neyse uzattım sanırım :)
evlenen ersinler muradına ınşaallah, biz de çıkalım kerevetine :))

Herkes yapacak diye bişe yok da bu kafayla hep gitmezsin sonradan pişman olursun bence..
Amaç arkadaşlarla oturup bira içmekse bunu bi gece önceden veya sonradan da yapabilirsiniz..
Hem de evlenmeden önce son gecenizde annenizle yakın eş dostla olursunuz arkadaşlarınız da gelir..

ay hanımlar ne zamandır bakmıyordum unutmuşum açtığım konuyu :) ben hala yapmama taraftarıyım kına işini bu arada fikrim değişmedi kızlar kötü hissediceksem kendimi, mutsuz olucaksam kına yapmanın bir anlamı yok.. bence bu şeylerin hepsi formalite... yapan arkadaşlara mutluluklar :)

bencede kına gecesı cok guzel her kızın yapması gereken bır gun o sacma bu sacma dıye dıye orf ve adetlerden uzak kalıyoruz malesef

ben kına gecemi düğün salonunda yaptım kına gecesi kızın kendi yaptığı düğünüdür ve emin olunki erkek tarafında yapılan düğünden daha çok eğlenilir adeti töresini bilmem ama bence toplu düğünden daha anlamlıdır

kızlar ben de yapmayı düşünüyorum aslında ben de hoşlanmıyorum..
bana kalsa sade bi düğünle kapatmak istyorum ama biizim de memleketler ayrı olduğu için kına işini kendi memlketimde bi düğün gibi organize etmek istyorum..
herkes düğüne gelemicek şehir dışına,bu durumda eş dost kına gecesinde gelsinler bari..
düğün salonlarından nefret ediyorum, kapalı, boğucu, kolonlu direkli aynalı ışıklı üff çok itici geliyo bana zaten düğünümü böyle bi yerde yapmayı düşünmüyorum..kına gecesi için de büyük bi yer ayarlamak isityorum.ama düğün salonu dışında nasıl bi yer olabilr bu iş için ?
revindel canım sana hak veriyorum, her şey kendi istediğin gibi olsun..sen yapmamak da bu kadar kararlıysan ilerde neden yapmadım diye pişman olcağnı sanmıyorumm
sevgiler...kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…