Ben yapamayacağım galiba

Bir şaman öğretisi "ders sen öğrenene kadar devam eder." der :)

Ay önceki de aynı böyle derdi cahil kadın he de gec.Hic de cahil degiller cin gibiler söylediklerini de planlayıp kurup öyle konuşuyotlar
Bu erkeklerde işlerine gelmeyince annem yaşlı cahil dikkate alma diyo. Kızkardeşimin ex kaynanası da böyleydi ve eşi sürekli bu cümleyi kullanırdı. Aklıma o günler geldi.

Sonumuz böyle olur mu bilmem ama ben de cekemeyecegim.deyip gideceğim kesin

Ayy herkes beni kıskanıyor havasında olmak istemem bu konuda kıskandı mı emin de değilim ama kıskanc biri olduğuna eminim sevgilim çayımı limonlu istedi diye o da istedi hayatta da çayı öyle içmezsmiş

Sonumuz böyle olur mu bilmem ama ben de cekemeyecegim.deyip gideceğim kesin
Bilmiyorum benim halam da çocuklu çocuksuz halde evlendi boşandı. Bu herkeste aynı olmuyor bir sürü farklı örnek var. Ben de istemezdim çocuklu biriyle evlenmeyi mesela. Zor bir süreç. Ben de boşanırsam tekrar kaynana sorunu istemezdim hayatımda. Onlar kadını tanıdıkça ısındılar tanışmaya açıktılar çünkü. Bir de tek çocuk kaybetme korkusu vardı.

Bu alışılacak bir kadın değil yani şu ahir ömrümde bunu bile söylüyorum eski kaynamam bile melek kalır yanında.Insan evine gelen misafir adına nezaketli olur çok terbiyesi cekilecek gibi degil

Bu alışılacak bir kadın değil yani şu ahir ömrümde bunu bile söylüyorum eski kaynamam bile melek kalır yanında.Insan evine gelen misafir adına nezaketli olur çok terbiyesi cekilecek gibi degil
Bu kadını silip evlensen bile bir süre sonra anam anam modu açılacak. Hep böyle olur birden kıymete biner

Sizi yermek için söylemiyorum bazı şeyleri, bende istenmeyen gelinim. Belki hâlâ istemiyorlardır çünkü aile yapılarına tersim. Sorun değil herkes herkesi sevmek zorunda değil diyorum. Ama ben kaynanamı severim onunla empati yaptığımda kendisine hak veriyorum.

Bende aynı düşüncedeyim ne diye evlenip hem kendimin hem çocuğumun düzenini bozacağım.
İlla duygusal bir bağ arıyorsan flört okey ama ben bu saatden sonra onu bile aramam sanirim.
Ne gerek var bir daha evlenip kaynana gorumce elti bilmem ne sahibi olmaya azıcık aşım ağrısız başım yahu.

Bu kadını silip evlensen bile bir süre sonra anam anam modu açılacak. Hep böyle olur birden kıymete biner
Hah tam da bu olacak bugun isten izin alıp yanıma geldi dil döktü hatta ağladı ama yarın öbür gün annem der

Bilmiyorum ben kindar bir insanımdır bu konu benim icin hic kapanmaz bir de iyi bir insan olduğunu düşünmüyorum

Neden sizin evliliğinizi tasvip etmek zorunda mı? Sizi oğluna layık görmüyordur belki. Niye içi hasetlerle dolu olsun ki oğlunu kırmak istememiş ama bu evliliği istemediğini de söylemiş.

Ayrıca ilk evliliğiniz anneden dolayı bittiyse hiç bulaşmayın derim evlendikten sonra kök ailesi kıymete biner aska şaşmaz. Baştan belli isfemediği bir tane hayatınız var niye bunu çekesiniz

Evlenseniz evlilik hayatınız sorunlu olacak belli. Sevgiliniz daha şimdi bile annesinin ağzını kapatamıyor, kadın sizinle ağzına geldiği gibi konuşma cesaretine sahip.
Evliliğinizde her gün kavga gürültü olursa çocuğunuz travma yaşayacak. Madem öyle babasıyla boşanmasaydınız çocuk en azından kendi öz babası ve annesinin yaşattığı travmalara maruz kalırdı. Şimdi üvey babanın saçma anası yüzünden bu travmaları çocuğunuza yaşatma hakkınız yok

Neden sizin evliliğinizi tasvip etmek zorunda mı? Sizi oğluna layık görmüyordur belki. Niye içi hasetlerle dolu olsun ki oğlunu kırmak istememiş ama bu evliliği istemediğini de söylemiş.
Evliliği tasvip etmek zorunda değil ama oğluyla halletsin sorununu neden elim kızını misafirliğe çağırıp terbiyesizce konuşuyor. Kendi karekterini ortaya koymuş, oğluda boş boğaz ve ezik biri belliki, alsın turşusunu kursun.

demek istediğinizi anladım. normal şartlarda partnerler ailevi geçmişini paylaşır ama ailenin partnerinin özelini bilmemesi gerektiğini düşünür detayını sadece kendisi bilir, siz de ailenin gözüne bakarken onlar hakkında bildiklerinizi unutursunuz. bu da bir çeşit ikiyüzlülüktür ama o ailenin üyelerini siz şahsen tanırsınız, sizin ayrı bir ilişkiniz olur geçmişlerinden bağımsız. karşılıklı olarak ailelerin iç yüzünü bilmek de o insanı anlamak için ve birlikte aile kurulacaksa psikolojik hazırlık yapmak için gerekli bence, ben geçmişini benden sakınan insanı istemezdim açıkçası. yaşadıklarını ne derece sindirmiş ve aşmış, ne derece kendini gerçekleştirebilmiş, neler öğrenmiş bunu anlamak isterim. ki benim ailevi geçmişim çok çalkantılı, paylaşırken de bak bunları anlatıyorum ama sen onlara karşı bu bildiklerine göre şekil alma, sizin ilişkiniz ayrı demişimdir. onun anlattıklarına göre şekil almam ben de ailesine karşı ki onun ailevi geçmişi de olaylı. özetle bizim eş ilişkimizin ayrı, ailemizle olan evlat ilişkisinin ayrı olduğu üzerine konuşmuşuzdur. birbirimize anlattıklarımız bizim mahremimiz olur. malumun ilanını zaten aileler bilir karşılıklı olarak. sürekli birileriyle ilgili konuşan insanlar için ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ama partneri ayrı bir yere koyuyorum, çok daha özel, yakın ve bu bilgilerin paylaşılması gerektiği bir ilişki türü gibi geliyor. çekirdek ailenin mahremine aykırı belki evet ama ben de o mahremin içindeki bir insanla aile kuracağım, bir olacağım.. başınıza gelen olay için de geçmiş olsun her konuda denge ve sınır ne kadar önemli.

Son düzenleme:
konuyla ilgili düşünceme gelirsek; kaynananın cahil (veya kurnaz?) olduğu tek yer ben oğlumun çocuklu bir kadınla evlilik düşüncesini onaylamıyorum ama onun kararı kendi yaşayıp görsün, zamanla ne olur görelim diyememesi. misafire davranış şekli mikro yönetimci ve kontrolcü bir kadın olduğunu gösteriyor, sizinle açıktan iletişim kurmayarak baskın olmak ve zorlamak istemiş. onun dışında istemeyebilir bunun gayet doğal olduğunu düşünüyorum. meselenin sevgilinizde bittiğine de katılıyorum, onun annesiyle sağlıklı bir iletişimi olsaydı doğal ve içten gelen bir şekilde sizinle olma kararının ve ilişkinin arkasında dururdu. günler ne gösterir bilemem ama genelleme yaparsak bu adam sizi anneyle daha çook karşı karşıya getirir gibi ve sizin de düşünmeniz gereken evladınızın huzuru olmalı bu durumda.

Tasvip etmek zorunda degil bunu neden beni çağırıp söylüyor ben evinde misafirim terbiyesizliğin lüzumu yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…