- 18 Ağustos 2024
- 116
- 180
- 18
- 39
Bir şaman öğretisi "ders sen öğrenene kadar devam eder." der :)
Bu erkeklerde işlerine gelmeyince annem yaşlı cahil dikkate alma diyo. Kızkardeşimin ex kaynanası da böyleydi ve eşi sürekli bu cümleyi kullanırdı. Aklıma o günler geldi.Ay önceki de aynı böyle derdi cahil kadın he de gec.Hic de cahil degiller cin gibiler söylediklerini de planlayıp kurup öyle konuşuyotlar
Bosandilar mıBu erkeklerde işlerine gelmeyince annem yaşlı cahil dikkate alma diyo. Kızkardeşimin ex kaynanası da böyleydi ve eşi sürekli bu cümleyi kullanırdı. Aklıma o günler geldi.
Sonumuz böyle olur mu bilmem ama ben de cekemeyecegim.deyip gideceğim kesinBenim yakın olduğum biri de 5 ysş büyük çocuklu bi kadınla birlikte evin tek çocuğu tabii duyunca ayılıp bayılmalar başladı yok yok diye. Kadın ben karışmıyorum artık kayınvalide kayınpeder çekemem diyip ayrıldı. O süreçte erkek uğraştı ve ikna oldu çünkü aile anladı kadının arkasından gidecek ve ailesini silecek. Şimdi kadının çocuğunun fotoğrafını vs paylaşıyorlar sürekli hediye alıp duruyorlarmış. Bana da kayınvalide şimdi kızlar kucaktan kucağa geziyo??(zihniyet bu)en azından bu evlenmiş ne yapmış günah değil ya kader bu oğlum mutlu olsun vs demeye başladı. Bu olayları kadına yansıtmadsn çözdüler. Halledemiyorsa evlilik sonrası krizleri nadıl çözecekler
Ayy herkes beni kıskanıyor havasında olmak istemem bu konuda kıskandı mı emin de değilim ama kıskanc biri olduğuna eminim sevgilim çayımı limonlu istedi diye o da istedi hayatta da çayı öyle içmezsmişYani sizi kıskandı., öyle miİnsanları kendi şartlarına göre değerlendirmek gerekiyor, sizinkine göre değil. Bende kendi adıma çocuğumun çocuklu biriyle evlenmesini istemem, zira evlilik başlı başına büyük bir şey., birde üstüne bir çocuğun sorumluluğunu almasını istemem.
Bilmiyorum benim halam da çocuklu çocuksuz halde evlendi boşandı. Bu herkeste aynı olmuyor bir sürü farklı örnek var. Ben de istemezdim çocuklu biriyle evlenmeyi mesela. Zor bir süreç. Ben de boşanırsam tekrar kaynana sorunu istemezdim hayatımda. Onlar kadını tanıdıkça ısındılar tanışmaya açıktılar çünkü. Bir de tek çocuk kaybetme korkusu vardı.Sonumuz böyle olur mu bilmem ama ben de cekemeyecegim.deyip gideceğim kesin
Bu alışılacak bir kadın değil yani şu ahir ömrümde bunu bile söylüyorum eski kaynamam bile melek kalır yanında.Insan evine gelen misafir adına nezaketli olur çok terbiyesi cekilecek gibi degilBilmiyorum benim halam da çocuklu çocuksuz halde evlendi boşandı. Bu herkeste aynı olmuyor bir sürü farklı örnek var. Ben de istemezdim çocuklu biriyle evlenmeyi mesela. Zor bir süreç. Ben de boşanırsam tekrar kaynana sorunu istemezdim hayatımda. Onlar kadını tanıdıkça ısındılar tanışmaya açıktılar çünkü. Bir de tek çocuk kaybetme korkusu vardı.
Bu kadını silip evlensen bile bir süre sonra anam anam modu açılacak. Hep böyle olur birden kıymete binerBu alışılacak bir kadın değil yani şu ahir ömrümde bunu bile söylüyorum eski kaynamam bile melek kalır yanında.Insan evine gelen misafir adına nezaketli olur çok terbiyesi cekilecek gibi degil
Sizi yermek için söylemiyorum bazı şeyleri, bende istenmeyen gelinim. Belki hâlâ istemiyorlardır çünkü aile yapılarına tersim. Sorun değil herkes herkesi sevmek zorunda değil diyorum. Ama ben kaynanamı severim onunla empati yaptığımda kendisine hak veriyorum.Ayy herkes beni kıskanıyor havasında olmak istemem bu konuda kıskandı mı emin de değilim ama kıskanc biri olduğuna eminim sevgilim çayımı limonlu istedi diye o da istedi hayatta da çayı öyle içmezsmiş
Bende aynı düşüncedeyim ne diye evlenip hem kendimin hem çocuğumun düzenini bozacağım.Açıkçası ben boşanmış çocuklu kadınların tekrar evlenme motivasyonunu anlamıyorum.
Yani evliliğin en sevimsiz yani zaten anası danasını çekmek. Evlenip yeni kaynana kayınpeder bilmem ne çekmek istemek tuhaf geliyor.
Benim de oğlum var, boşansam mis gibi yaşarım. İlla evlenmek gerekmiyor ya sevgili olarak gezerim tozarım ama evlenmem yani neden yeni bir dert yükleyeyim kendime.
Hah tam da bu olacak bugun isten izin alıp yanıma geldi dil döktü hatta ağladı ama yarın öbür gün annem derBu kadını silip evlensen bile bir süre sonra anam anam modu açılacak. Hep böyle olur birden kıymete biner
Bilmiyorum ben kindar bir insanımdır bu konu benim icin hic kapanmaz bir de iyi bir insan olduğunu düşünmüyorumSizi yermek için söylemiyorum bazı şeyleri, bende istenmeyen gelinim. Belki hâlâ istemiyorlardır çünkü aile yapılarına tersim. Sorun değil herkes herkesi sevmek zorunda değil diyorum. Ama ben kaynanamı severim onunla empati yaptığımda kendisine hak veriyorum.
Evliliği tasvip etmek zorunda değil ama oğluyla halletsin sorununu neden elim kızını misafirliğe çağırıp terbiyesizce konuşuyor. Kendi karekterini ortaya koymuş, oğluda boş boğaz ve ezik biri belliki, alsın turşusunu kursun.Neden sizin evliliğinizi tasvip etmek zorunda mı? Sizi oğluna layık görmüyordur belki. Niye içi hasetlerle dolu olsun ki oğlunu kırmak istememiş ama bu evliliği istemediğini de söylemiş.
Ayrıldınız mi ki bugünHah tam da bu olacak bugun isten izin alıp yanıma geldi dil döktü hatta ağladı ama yarın öbür gün annem der
demek istediğinizi anladım. normal şartlarda partnerler ailevi geçmişini paylaşır ama ailenin partnerinin özelini bilmemesi gerektiğini düşünür detayını sadece kendisi bilir, siz de ailenin gözüne bakarken onlar hakkında bildiklerinizi unutursunuz. bu da bir çeşit ikiyüzlülüktür ama o ailenin üyelerini siz şahsen tanırsınız, sizin ayrı bir ilişkiniz olur geçmişlerinden bağımsız. karşılıklı olarak ailelerin iç yüzünü bilmek de o insanı anlamak için ve birlikte aile kurulacaksa psikolojik hazırlık yapmak için gerekli bence, ben geçmişini benden sakınan insanı istemezdim açıkçası. yaşadıklarını ne derece sindirmiş ve aşmış, ne derece kendini gerçekleştirebilmiş, neler öğrenmiş bunu anlamak isterim. ki benim ailevi geçmişim çok çalkantılı, paylaşırken de bak bunları anlatıyorum ama sen onlara karşı bu bildiklerine göre şekil alma, sizin ilişkiniz ayrı demişimdir. onun anlattıklarına göre şekil almam ben de ailesine karşı ki onun ailevi geçmişi de olaylı. özetle bizim eş ilişkimizin ayrı, ailemizle olan evlat ilişkisinin ayrı olduğu üzerine konuşmuşuzdur. birbirimize anlattıklarımız bizim mahremimiz olur. malumun ilanını zaten aileler bilir karşılıklı olarak. sürekli birileriyle ilgili konuşan insanlar için ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ama partneri ayrı bir yere koyuyorum, çok daha özel, yakın ve bu bilgilerin paylaşılması gerektiği bir ilişki türü gibi geliyor. çekirdek ailenin mahremine aykırı belki evet ama ben de o mahremin içindeki bir insanla aile kuracağım, bir olacağım.. başınıza gelen olay için de geçmiş olsun her konuda denge ve sınır ne kadar önemli.xiomi hic farkında degilsin ama su mesaj bile ayrilmaya yeterli biliyor musun.
çünkü senin adamin ağzının bir filtresi yok. tabii ki hepimiz hayatimizdaki insanlara travmalarimizi anlatiriz, ben de anlatirim ama bu adam sana evinde ne oldu ne bitti her şeyi anlatmis. Bunlar cok fazla. Hic süzmeden sana kendi ailesi hakkinda bunlari anlatam eminim ki ailesine de senin neden bosandigini, ona anlattığın ozel seyleri vs aktarmistir belki bosbogazliktan - belki seni aklamak icin. ama anlatmistir cunku agiz ishali bu, nerede ne anlatacağıni bilmeyen bir insan.
AdChoicesilişki icinde insan farketmiyor, "beni sevdiginden hayatının her detayini paylasiyor" falan diye düşünüyor. ama o is oyle degil. boyleleri sadece dusunmeden filtrelemeden konusup durur.
ADVERTISING
benim bir erkek arkadasim da kardesiyle, anne babasının bosanma olaylariyla, annesinin sevgilisiyle neler neler anlatirdi. Ben hep hayatindaki her seyi paylasmayi sevdigini düşünürdüm, üzüldüğü seyleri cocukluk travmalarini benimle paylasinca rahatladigini hissederdim falan. Sonra ayrildik anasi olacak mal degnegi bana musallat oldu falan. anladim ki benim agzimdan cikani gidip naklen yayin yapmis. ne aile hikayem kalmis ne eski sevgilim, ne beraber yaptiklarimiz. meger bosbogazliktanmis.
sonra cok dikkat ettim benzer hikayeleri daha bjr dikkatle takip ettim böyle dusunmeden naklen yayın yapan herkesin sevgili olsun dost olsun, o yayini cift tarafli yaptigina emin oldum. esimi dostumu da hep uyardim "bak 'ne guzel, bana ger seyi anlariyor' diye seviniyorsun ama seninkilerinde anlatiyorlardir" diye ve genelde ilerleyen zamanlarda hakli ciktim.
agzinin ayari olsa annesinin babasının ozelini bunca yaymazdi. agzinin ayari olmayan insan senin ozelini de carsaf carsaf anlatiyordur
Evet çok şükür.1 buçuk yıl evli kaldılar o da bi bir türlü zorlamayla. Burda sorunlu olan kocasıydı ama. Eğer karısını ezdirmeseydi evlilik devam ederdi. İyi ki bitmiş gerçi hergün şükrediyoruz.Bosandilar mı
Tasvip etmek zorunda degil bunu neden beni çağırıp söylüyor ben evinde misafirim terbiyesizliğin lüzumu yokNeden sizin evliliğinizi tasvip etmek zorunda mı? Sizi oğluna layık görmüyordur belki. Niye içi hasetlerle dolu olsun ki oğlunu kırmak istememiş ama bu evliliği istemediğini de söylemiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?