Ben yapamayacağım galiba

Doğru söylüyorsunuz bence de mutlu olunmaz böyle

Ben de onu düşünüyorum o da bunlara maruz kalmak zorunda degil zaten ilkinden yeterince üzüldü

Boşanmış biriyle mi peki

Iste bastan öyle diyorsun da sonra yalnız ömür geçmiyor

ben de cok severim herseyi paylasmayi, dinlemeyi de cok severim. insan hayatını paylastigi kisiye travmalarini, yaralarını gostermeli bence ki oradan iyilessin. ama bu baska bir boyut. bu ailesinin dedikodusunu yapmak. oyle olunca böyle laf veriliyor iste insanlara "kadin kadiiin seni kocan dövmüs agzina etmis, kuma almis, intihar etmissin - hala bana laf ediyorsun" gibi. konu sahibi dememis ama sonucta diyebilirdi. kendi travmani paylasacagim diye ailenin kirli camasirlarini böyle ortaya sermek, onlarin dedikodusunu etmek yanlis.
arada cok küçük bir cizgi var - orada iste isler degisiyor.
bu adam travmalarini anlatmamis ailesini tüm özelini, kirli camasirlarini dökmüş.
şöyle düşün; mesela sen gencliginde bir olay yasadin, birlikte oldugun kişi terkedilince hazmedemedi, ailene yaşadıklarinizi- ozel fotoğraflarini gösterdi , o arada aile calkalandi, huzurlar kacti. sonra intihar ettin ve bir sure hastanede kaldiktan sonra iyilestin. Ailenle de aran duzeldi bu surecte. zamanla yeni biriyle tanistin , evlendin, iki de cocugun oldu. yillar gecti. bu olay kardesinin hayatinda bir travma oldugu icin (sonucta tum aileyi etkileyen seyler- kaybetme korkusu vs olabilir sonradan kardeslerde) bir kaybetme korkusu kavgasi sonrasi bunu hayatindaki insana, sevgilisine anlatma ihtiyacı duydu.
üstünkörü yasadigi travmayi anlatip ablasinin ölümden döndüğünü, günlerce hastanede kaldığını ve bu süreçte sevdiklerini kaybetme korkusunun onda abartili bir seviyeye ciktigini anlatmasi ile "sonra eski sevgilisi geldi, ciplak resimlerini gosterdi, babam tabii delirdi ablami dövdü soyle oldu boyle oldu" diye anlatmasi ayni sey mi?
sevgilisine travmasini anlatacak diye senin tum ozelinin ortalığa sacilmasi guzel mi?
hadi o "ennn güvendigine" söyledi ama bir ayrilik durumunda o kiz bunu yedi duvele yayabilir sirf kötülemek icin. hani sen duymasan da cirkin bir sey. bak konu sahibi bile adamin anlattigi - dinlerken buyuk bir sefkatle dinledigi travmalari aldi bize anlatti.
hos mu yani?
her zaman bir sınır olmalı.
zaten sevgiliyken, nisanliyken travmalarini anlatip ailesinden yakinan kadinlarin evlendikten sonra kaynana hakkinda bir yakinmada bulununca "sanki senin anan iyiydi, senin anan şöyle böyle degil miydi sen demedin mi" lafini duyduklari bir yer bu BDV
o yüzden her seyi ayarinda yapmak lazim

evet demek istediğini anlıyorum zaten. her şey kişilerin kalitesine, had hudut bilmesine, birbirine saygıya ve hep olduğu gibi sevgiye kalıyor sanırsam. sonuçta sevgi o şeyi/kişiyi kendinden bir parça kabul etmektir, o yüzden ona zarar verirsen kendine de zarar verirsin diye düşünürüm hep. sevginin olup olmadığı da bu tarz şeylerde anlaşılabiliyor, geçmişinden ya da yumuşak karnından vurulmak ne kadar iğrenç. yüzüme söylenenleri geçtim hakkımda neler konuşulmuştur var ya vuhu ama benim için gurur kaynağı "kirli" geçmişim çünkü nerelerden nerelere geldim diye bakıyorum olaya. herkes her şeyi konuşuyor ben hepsine engel olamam diye düşünüyorum, dürüst ve geçmişle barışık biriyim sadece. biraz anlatılana değil anlatan şahsa da bakmak lazım belki de senin ağzında niye bu kirli laflar var? demek mi lazım bilmiyorum..

Söylemeye gerek var mı canım sence gectik o yollardan birkac tanesini soyledim hemen savunmaya gecti oyle demek istemedi aslında çok iyi niyetli bir cahil oldugu icin üslubu kötü nasıl ifade edeceğini bilmiyor dedi
Hep aynı savunmalar hiç değişmez

O zaman annesinin önüne yem etmeyecekti. Bu konuda kesin bir tavrı olsaydı annesi seninle öyle konuşamazdı.
Annesi onu kaybetmekten korkmuyormus o tavrı koysa sa iyi hadi git dermis.Bundan once de benimle evlenirse ve çocuk yapmazsam onu mirastan men edeceğini söyledi.Bir arada kızına gidip besi bir yerde aldı.Yani artık yatırımım degisti mesajı verdi

Ay yok ben cidden anlamıyorum sizi.
Okurken ben bunaldım.
Boşanmış olsam baştan bu sorunları yaşamak istemezdim.
Hatta sorunu geç baştan kaynana görümce çekeceksiniz.
Cidden çekilir mi bu? Neden çekesiniz ya?
Ay okurken ruhum sıkıldı.

Bir de şu var, annesi siler diye korkuyor. Miras için korkuyor ya. Bu adamdan bir cacık olmaz.
Annesi korku tohumunu ekmiş içine, en ufak sorunda korkutarak istediğini yaptırır.
Çok aileci, pısırık imajı var bu adamın.
İnsan ailesine gerekirse rest çekecek kadar kendine güvenir.

Aslında kirli çamaşır ortaya dökme şeklinde anlatmadı tabii.Cocuklugu boyunca annesine siper olmus ergenlik zaten oyle gecmis.Sabahın besinde oglunu arayıp baban beni dövüyor gel demis fen lisesini bırakıp gelmis.Bence keske kendi de bosansaymış hem kendi psikolojisi bozuk olmazmıs hem de çocugunun hayatını mahvetmezmis.Hayır kadına yetmemis simdi de gencligini mahvetmeye çalşıyor yasadıkları onu bencil biri yapmış ama sadece nazının gectigine yapabiliyor

Yok onlar işlemeyince beni çağırdı aslında sevgilime de dedim.Beni aşagılayıp ayrılmamı sağlmaya çalıştı sen ayrılmayınca dedim o yuzden çağırdı dedim.Hala annesinin cenesinin kapandığını öyle bir niyetinin olmadığını söylüyor

Çekeceğimi kim söyledi?Ben bu filme gordum tekrar izlemenin mantığı yok

Mirastan men ederse ne olur, kadin cok mu zengin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…