Hayır ayrılmadık ben evliliğe yokum dedim boyle devm edeceksen edelim yoksa ben sana engel olmayayım dedimAyrıldınız mi ki bugün
Doğru söylüyorsunuz bence de mutlu olunmaz böyleEvlenseniz evlilik hayatınız sorunlu olacak belli. Sevgiliniz daha şimdi bile annesinin ağzını kapatamıyor, kadın sizinle ağzına geldiği gibi konuşma cesaretine sahip.
Evliliğinizde her gün kavga gürültü olursa çocuğunuz travma yaşayacak. Madem öyle babasıyla boşanmasaydınız çocuk en azından kendi öz babası ve annesinin yaşattığı travmalara maruz kalırdı. Şimdi üvey babanın saçma anası yüzünden bu travmaları çocuğunuza yaşatma hakkınız yok
Ben de onu düşünüyorum o da bunlara maruz kalmak zorunda degil zaten ilkinden yeterince üzüldükonuyla ilgili düşünceme gelirsek; kaynananın cahil (veya kurnaz?) olduğu tek yer ben oğlumun çocuklu bir kadınla evlilik düşüncesini onaylamıyorum ama onun kararı kendi yaşayıp görsün, zamanla ne olur görelim diyememesi. misafire davranış şekli mikro yönetimci ve kontrolcü bir kadın olduğunu gösteriyor, sizinle açıktan iletişim kurmayarak baskın olmak ve zorlamak istemiş. onun dışında istemeyebilir bunun gayet doğal olduğunu düşünüyorum. meselenin sevgilinizde bittiğine de katılıyorum, onun annesiyle sağlıklı bir iletişimi olsaydı doğal ve içten gelen bir şekilde sizinle olma kararının ve ilişkinin arkasında dururdu. günler ne gösterir bilemem ama genelleme yaparsak bu adam sizi anneyle daha çook karşı karşıya getirir gibi ve sizin de düşünmeniz gereken evladınızın huzuru olmalı bu durumda.
Boşanmış biriyle mi pekiEvet çok şükür.1 buçuk yıl evli kaldılar o da bi bir türlü zorlamayla. Burda sorunlu olan kocasıydı ama. Eğer karısını ezdirmeseydi evlilik devam ederdi. İyi ki bitmiş gerçi hergün şükrediyoruz.
Kardeşim 3 sene sonra geçen hafta nişanlandı çok mutlu şimdi
Iste bastan öyle diyorsun da sonra yalnız ömür geçmiyorBende aynı düşüncedeyim ne diye evlenip hem kendimin hem çocuğumun düzenini bozacağım.
İlla duygusal bir bağ arıyorsan flört okey ama ben bu saatden sonra onu bile aramam sanirim.
Ne gerek var bir daha evlenip kaynana gorumce elti bilmem ne sahibi olmaya azıcık aşım ağrısız başım yahu.
O ne dedi?Hayır ayrılmadık ben evliliğe yokum dedim boyle devm edeceksen edelim yoksa ben sana engel olmayayım dedim
Ayrılmıyorum dedi.Ne derse desin ben senden ayrılsam da yine senin gibi birini arayacağım dedi.Ona da dedim uzak kalmaya çalışıyorum olmuyor dediO ne dedi?
ben de cok severim herseyi paylasmayi, dinlemeyi de cok severim. insan hayatını paylastigi kisiye travmalarini, yaralarını gostermeli bence ki oradan iyilessin. ama bu baska bir boyut. bu ailesinin dedikodusunu yapmak. oyle olunca böyle laf veriliyor iste insanlara "kadin kadiiin seni kocan dövmüs agzina etmis, kuma almis, intihar etmissin - hala bana laf ediyorsun" gibi. konu sahibi dememis ama sonucta diyebilirdi. kendi travmani paylasacagim diye ailenin kirli camasirlarini böyle ortaya sermek, onlarin dedikodusunu etmek yanlis.demek istediğinizi anladım. normal şartlarda partnerler ailevi geçmişini paylaşır ama ailenin partnerinin özelini bilmemesi gerektiğini düşünür detayını sadece kendisi bilir, siz de ailenin gözüne bakarken onlar hakkında bildiklerinizi unutursunuz. bu da bir çeşit ikiyüzlülüktür ama o ailenin üyelerini siz şahsen tanırsınız, sizin ayrı bir ilişkiniz olur geçmişlerinden bağımsız. karşılıklı olarak ailelerin iç yüzünü bilmek de o insanı anlamak için ve birlikte aile kurulacaksa psikolojik hazırlık yapmak için gerekli bence, ben geçmişini benden sakınan insanı istemezdim açıkçası. yaşadıklarını ne derece sindirmiş ve aşmış, ne derece kendini gerçekleştirebilmiş, neler öğrenmiş bunu anlamak isterim. ki benim ailevi geçmişim çok çalkantılı, paylaşırken de bak bunları anlatıyorum ama sen onlara karşı bu bildiklerine göre şekil alma, sizin ilişkiniz ayrı demişimdir. onun anlattıklarına göre şekil almam ben de ailesine karşı ki onun ailevi geçmişi de olaylı. özetle bizim eş ilişkimizin ayrı, ailemizle olan evlat ilişkisinin ayrı olduğu üzerine konuşmuşuzdur. birbirimize anlattıklarımız bizim mahremimiz olur. malumun ilanını zaten aileler bilir karşılıklı olarak. sürekli birileriyle ilgili konuşan insanlar için ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ama partneri ayrı bir yere koyuyorum, çok daha özel, yakın ve bu bilgilerin paylaşılması gerektiği bir ilişki türü gibi geliyor. çekirdek ailenin mahremine aykırı belki evet ama ben de o mahremin içindeki bir insanla aile kuracağım, bir olacağım.. başınıza gelen olay için de geçmiş olsun her konuda denge ve sınır ne kadar önemli.
evet demek istediğini anlıyorum zaten. her şey kişilerin kalitesine, had hudut bilmesine, birbirine saygıya ve hep olduğu gibi sevgiye kalıyor sanırsam. sonuçta sevgi o şeyi/kişiyi kendinden bir parça kabul etmektir, o yüzden ona zarar verirsen kendine de zarar verirsin diye düşünürüm hep. sevginin olup olmadığı da bu tarz şeylerde anlaşılabiliyor, geçmişinden ya da yumuşak karnından vurulmak ne kadar iğrenç. yüzüme söylenenleri geçtim hakkımda neler konuşulmuştur var ya vuhuben de cok severim herseyi paylasmayi, dinlemeyi de cok severim. insan hayatını paylastigi kisiye travmalarini, yaralarını gostermeli bence ki oradan iyilessin. ama bu baska bir boyut. bu ailesinin dedikodusunu yapmak. oyle olunca böyle laf veriliyor iste insanlara "kadin kadiiin seni kocan dövmüs agzina etmis, kuma almis, intihar etmissin - hala bana laf ediyorsun" gibi. konu sahibi dememis ama sonucta diyebilirdi. kendi travmani paylasacagim diye ailenin kirli camasirlarini böyle ortaya sermek, onlarin dedikodusunu etmek yanlis.
arada cok küçük bir cizgi var - orada iste isler degisiyor.
bu adam travmalarini anlatmamis ailesini tüm özelini, kirli camasirlarini dökmüş.
şöyle düşün; mesela sen gencliginde bir olay yasadin, birlikte oldugun kişi terkedilince hazmedemedi, ailene yaşadıklarinizi- ozel fotoğraflarini gösterdi , o arada aile calkalandi, huzurlar kacti. sonra intihar ettin ve bir sure hastanede kaldiktan sonra iyilestin. Ailenle de aran duzeldi bu surecte. zamanla yeni biriyle tanistin , evlendin, iki de cocugun oldu. yillar gecti. bu olay kardesinin hayatinda bir travma oldugu icin (sonucta tum aileyi etkileyen seyler- kaybetme korkusu vs olabilir sonradan kardeslerde) bir kaybetme korkusu kavgasi sonrasi bunu hayatindaki insana, sevgilisine anlatma ihtiyacı duydu.
üstünkörü yasadigi travmayi anlatip ablasinin ölümden döndüğünü, günlerce hastanede kaldığını ve bu süreçte sevdiklerini kaybetme korkusunun onda abartili bir seviyeye ciktigini anlatmasi ile "sonra eski sevgilisi geldi, ciplak resimlerini gosterdi, babam tabii delirdi ablami dövdü soyle oldu boyle oldu" diye anlatmasi ayni sey mi?
sevgilisine travmasini anlatacak diye senin tum ozelinin ortalığa sacilmasi guzel mi?
hadi o "ennn güvendigine" söyledi ama bir ayrilik durumunda o kiz bunu yedi duvele yayabilir sirf kötülemek icin. hani sen duymasan da cirkin bir sey. bak konu sahibi bile adamin anlattigi - dinlerken buyuk bir sefkatle dinledigi travmalari aldi bize anlatti.
hos mu yani?
her zaman bir sınır olmalı.
zaten sevgiliyken, nisanliyken travmalarini anlatip ailesinden yakinan kadinlarin evlendikten sonra kaynana hakkinda bir yakinmada bulununca "sanki senin anan iyiydi, senin anan şöyle böyle degil miydi sen demedin mi" lafini duyduklari bir yer bu BDV
o yüzden her seyi ayarinda yapmak lazim
O zaman annesinin önüne yem etmeyecekti. Bu konuda kesin bir tavrı olsaydı annesi seninle öyle konuşamazdı.Ayrılmıyorum dedi.Ne derse desin ben senden ayrılsam da yine senin gibi birini arayacağım dedi.Ona da dedim uzak kalmaya çalışıyorum olmuyor dedi
Hep aynı savunmalar hiç değişmezSöylemeye gerek var mı canım sence gectik o yollardan birkac tanesini soyledim hemen savunmaya gecti oyle demek istemedi aslında çok iyi niyetli bir cahil oldugu icin üslubu kötü nasıl ifade edeceğini bilmiyor dedi
Evet boşanmış bir kızı var 12 yaşında. Babaannesiyle eniştemin memleketinde yaşıyorlar.Boşanmış biriyle mi peki
Anladım inşallah çok mutlu olurlarEvet boşanmış bir kızı var 12 yaşında. Babaannesiyle eniştemin memleketinde yaşıyorlar.
Kardeşimin çocuğu yoktu.
Annesi onu kaybetmekten korkmuyormus o tavrı koysa sa iyi hadi git dermis.Bundan once de benimle evlenirse ve çocuk yapmazsam onu mirastan men edeceğini söyledi.Bir arada kızına gidip besi bir yerde aldı.Yani artık yatırımım degisti mesajı verdiO zaman annesinin önüne yem etmeyecekti. Bu konuda kesin bir tavrı olsaydı annesi seninle öyle konuşamazdı.
Ay yok ben cidden anlamıyorum sizi.Annesi onu kaybetmekten korkmuyormus o tavrı koysa sa iyi hadi git dermis.Bundan once de benimle evlenirse ve çocuk yapmazsam onu mirastan men edeceğini söyledi.Bir arada kızına gidip besi bir yerde aldı.Yani artık yatırımım degisti mesajı verdi
Bir de şu var, annesi siler diye korkuyor. Miras için korkuyor ya. Bu adamdan bir cacık olmaz.Annesi onu kaybetmekten korkmuyormus o tavrı koysa sa iyi hadi git dermis.Bundan once de benimle evlenirse ve çocuk yapmazsam onu mirastan men edeceğini söyledi.Bir arada kızına gidip besi bir yerde aldı.Yani artık yatırımım degisti mesajı verdi
Aslında kirli çamaşır ortaya dökme şeklinde anlatmadı tabii.Cocuklugu boyunca annesine siper olmus ergenlik zaten oyle gecmis.Sabahın besinde oglunu arayıp baban beni dövüyor gel demis fen lisesini bırakıp gelmis.Bence keske kendi de bosansaymış hem kendi psikolojisi bozuk olmazmıs hem de çocugunun hayatını mahvetmezmis.Hayır kadına yetmemis simdi de gencligini mahvetmeye çalşıyor yasadıkları onu bencil biri yapmış ama sadece nazının gectigine yapabiliyorben de cok severim herseyi paylasmayi, dinlemeyi de cok severim. insan hayatını paylastigi kisiye travmalarini, yaralarını gostermeli bence ki oradan iyilessin. ama bu baska bir boyut. bu ailesinin dedikodusunu yapmak. oyle olunca böyle laf veriliyor iste insanlara "kadin kadiiin seni kocan dövmüs agzina etmis, kuma almis, intihar etmissin - hala bana laf ediyorsun" gibi. konu sahibi dememis ama sonucta diyebilirdi. kendi travmani paylasacagim diye ailenin kirli camasirlarini böyle ortaya sermek, onlarin dedikodusunu etmek yanlis.
arada cok küçük bir cizgi var - orada iste isler degisiyor.
bu adam travmalarini anlatmamis ailesini tüm özelini, kirli camasirlarini dökmüş.
şöyle düşün; mesela sen gencliginde bir olay yasadin, birlikte oldugun kişi terkedilince hazmedemedi, ailene yaşadıklarinizi- ozel fotoğraflarini gösterdi , o arada aile calkalandi, huzurlar kacti. sonra intihar ettin ve bir sure hastanede kaldiktan sonra iyilestin. Ailenle de aran duzeldi bu surecte. zamanla yeni biriyle tanistin , evlendin, iki de cocugun oldu. yillar gecti. bu olay kardesinin hayatinda bir travma oldugu icin (sonucta tum aileyi etkileyen seyler- kaybetme korkusu vs olabilir sonradan kardeslerde) bir kaybetme korkusu kavgasi sonrasi bunu hayatindaki insana, sevgilisine anlatma ihtiyacı duydu.
üstünkörü yasadigi travmayi anlatip ablasinin ölümden döndüğünü, günlerce hastanede kaldığını ve bu süreçte sevdiklerini kaybetme korkusunun onda abartili bir seviyeye ciktigini anlatmasi ile "sonra eski sevgilisi geldi, ciplak resimlerini gosterdi, babam tabii delirdi ablami dövdü soyle oldu boyle oldu" diye anlatmasi ayni sey mi?
sevgilisine travmasini anlatacak diye senin tum ozelinin ortalığa sacilmasi guzel mi?
hadi o "ennn güvendigine" söyledi ama bir ayrilik durumunda o kiz bunu yedi duvele yayabilir sirf kötülemek icin. hani sen duymasan da cirkin bir sey. bak konu sahibi bile adamin anlattigi - dinlerken buyuk bir sefkatle dinledigi travmalari aldi bize anlatti.
hos mu yani?
her zaman bir sınır olmalı.
zaten sevgiliyken, nisanliyken travmalarini anlatip ailesinden yakinan kadinlarin evlendikten sonra kaynana hakkinda bir yakinmada bulununca "sanki senin anan iyiydi, senin anan şöyle böyle degil miydi sen demedin mi" lafini duyduklari bir yer bu BDV
o yüzden her seyi ayarinda yapmak lazim
Yok onlar işlemeyince beni çağırdı aslında sevgilime de dedim.Beni aşagılayıp ayrılmamı sağlmaya çalıştı sen ayrılmayınca dedim o yuzden çağırdı dedim.Hala annesinin cenesinin kapandığını öyle bir niyetinin olmadığını söylüyorBir de şu var, annesi siler diye korkuyor. Miras için korkuyor ya. Bu adamdan bir cacık olmaz.
Annesi korku tohumunu ekmiş içine, en ufak sorunda korkutarak istediğini yaptırır.
Çok aileci, pısırık imajı var bu adamın.
İnsan ailesine gerekirse rest çekecek kadar kendine güvenir.
Çekeceğimi kim söyledi?Ben bu filme gordum tekrar izlemenin mantığı yokAy yok ben cidden anlamıyorum sizi.
Okurken ben bunaldım.
Boşanmış olsam baştan bu sorunları yaşamak istemezdim.
Hatta sorunu geç baştan kaynana görümce çekeceksiniz.
Cidden çekilir mi bu? Neden çekesiniz ya?
Ay okurken ruhum sıkıldı.
Mirastan men ederse ne olur, kadin cok mu zengin?Annesi onu kaybetmekten korkmuyormus o tavrı koysa sa iyi hadi git dermis.Bundan once de benimle evlenirse ve çocuk yapmazsam onu mirastan men edeceğini söyledi.Bir arada kızına gidip besi bir yerde aldı.Yani artık yatırımım degisti mesajı verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?