Ben yapamayacağım galiba

xiomi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2023
893
1.049
33
Selam,
Ne gece ne gündüz beni uyutmayan bir sey yasandı dün.Sevgilimle 9 aydır beraberiz.Guzel de bir ilişkimiz var bu zamana kadar hic sesimizi yükseltmedik, birbirimize kötü söz söylemedik.Bu zamanda eril enerjisi yüksek sahiplenen hatta her seyi benim yerime halleden biri.Kadına yük olan erkeklerden değil hayatımı kolaylaştıran biri.Bastan beri sorun olan şu ki: Ben boşandım çocuğum da var ve bu yüzden annesi istemiyor.Bu konuda erkek arkadaşımın da baya aklına girdi.Ben seni tanıyorum sen yapamazsın, sahiplenmezsin, yarın büyür sana karşı gelir annesi de onu tutar vs.Hatta her gün usanmadan beni konuşuyormuş.Onun da psikolojisini bozdu artık baktı söylemleri işe yaramıyor benimle tanışmak istedi.Bunları bana da söyledi.Zaten gelir gelmez ee napmayı düşünüyorsunuz diye sıkıştırmaya başladı.Ben de daha tanıyoruz birbirimizi zor bir karar dedim.Sen oruç tutuyorsan Allah'ı peygaberi biliyorsundur x sana geliyor kalıyor hicbir sey yapmasa elini tutsa bile çok günah sen cahil degilsin bunları biliyorsun dedi.Ben zamanında babası dövmesin diye çok siper oldum keşke yapmasaydim simdi adam olurlardı dedi(seni getiremezdi demek istiyor)Sonra ablalarına abilerine söyleyemiyormus şimdi bekar oğlu nasıl boşanmış bir kadını alacakmıs.Bunu dediği sülalesi de kocasının arkadaşıyla yatan şiddetin olduğu evliyken her boku yiyen insanlar.Bunlar beni yargılayacakmışBen de bence insanların ne dediği bu kadr da önemsemeyin dedin.Sen de annesin evladın için en iyisini istersin dedi.En son çıkarken de belki arkadaş oluruz öyle görürüşürüz dedi(oğlumun peşini bırak diyor yani ahahah)
Kendime o kadar kızıyorum ki istenmdigimi bile bile gittim.
Bir de arkamdan çok dik olduğumu söylemiş bana da kendimi ezdirmeyeceğim diye ugrasma ben kayınvalideme hiç sensin demedim eltilerimle çok iyi geçindim(bok) dedi.
Sevgilimi gercekten çok seviyorum beni onu gibi seven birini de tekrar bulabilir miyim bilmiyorum ama ben bu kadını çekemeyecegim çok eminim.Yani eş adayından ziyade ben orada misafirim konuşmaları angil dingil hiç insan içine çıkmamış gibi konuşuyor keşke kalkıp gitseydim.Cıkınca sevgilim gerildigin kadar var mıymış dedi bir de.Olanın ya farkında değil ya ağız yapıyor.Aileme söyleyecektim ama vazgectim ayrılacak gücü hissetmiyorum ama evlenmekten vazgectigim kesin.Ömür boyu bu cekilmez zaten ilki de kaynana yüzünden bitmişti ki o bunun yanında melek kalır
Ömür boyu sen boşandın türküsünü dinleyemeyeceğim şu an huzurum asırı yerinde oğlumla yaşadığım bir evim var çalışma saatleri az olan güzel bir işim.Yani sadece manevi olarak bana hayat arkadaşı olabilecek birini aramıştım ama bu filmin devamını biliyorum.Haftada bir gidecegiz onda da bu kadın aynı böyle konusacak ben de bir sabır iki sabır agzına edeceğim en sonunda sonra evde x'i dolduracağım orada annesi dolduracak hele de bile tercihi o olursa ben soğurum hayatım boyunca hicbir zaman idareci politik bir insan olamadım çünkü.Icimj dökmek istedim sadece bir çözüm bulunmaz yoksa bu olaya

Açıkçası ben boşanmış çocuklu kadınların tekrar evlenme motivasyonunu anlamıyorum.
Yani evliliğin en sevimsiz yani zaten anası danasını çekmek. Evlenip yeni kaynana kayınpeder bilmem ne çekmek istemek tuhaf geliyor.
Benim de oğlum var, boşansam mis gibi yaşarım. İlla evlenmek gerekmiyor ya sevgili olarak gezerim tozarım ama evlenmem yani neden yeni bir dert yükleyeyim kendime.

Davul bile dengi dengine sözü tam böyle zamanlar için bence. Boşanmış ve çocuğu olan birisiyle(kadın erkek fark etmez) hiç evlenmemiş birisinin evlenmesi genelde sıkıntı yaratıyor birçok konuda. (istisnalar hariç) Bence bu adam o dengeyi kuramaz. Bu kadın da böyle her görüşmede çiğ çiğ yer insanı laflarıyla.

Genelde boşanmış erkek ya da kadın böyle sorunlarla gerçek manada ugraşmak istemiyorsa kendisi gibi birisiyle evlilik yapmalı.
Burası maalesef Türkiye.
Hiç evlenmemiş iki bireyin evliliği bile bu coğrafyada sorunlu.
Eş ailesi sorunları bizim olmazsa olmazlarımızdır.
Çocuklu ise hele bir taraf iyice düşünmeli.
Kimse kimsenin çocugunu aman canım evladım diye sahiplenmiyor.

Ben de şunu anlamıyorum.
Sız zaten sevgılınızle aynı evde yaşıyorsunuz.
Dını hassasiyet gibi derdınız yok.
Çocuğunuz var.
Neden bu yükün altına girip bır de kaynana ile oturup konusuyorsunuz.
Zaten evliliğin en büyük dertlerı kaynana es aılesı ya da sorumsuz kocalar.
Aman hıc bu dert cekılır mı?

+1 gerçekten de öyle yaa ne gerek var

Eril enerjisi ve sahiplenmesi zannettiğiniz gibi yüksek olsa veya kendisi yüksek değer bir erkek olsa annesi bugün size o konuşmayı yapamazdı . Evlenirseniz ömür boyu defolu mal muamelesi göreceksiniz. Üzerine belki çocuğunuz da zorbalanacak . Değer mi?

Annen bana bunları söyledi dediniz mi sevgilinize?

Ben olsam bende evlenmezdim. Nikahtan sonrada böyle konuşmaya devam edecek, hatta belki senin oğluna bile laf söyleyecek, baştan huzursuzluk sebebi. İstenmedigin bir aileye gelin olma, boşver.
O zaman zaten dananın kuyruğu kopar.Ay ala çocugunu basına çal diyecektim en sonunda

Annen bana bunları söyledi dediniz mi sevgilinize?
Söylemeye gerek var mı canım sence gectik o yollardan birkac tanesini soyledim hemen savunmaya gecti oyle demek istemedi aslında çok iyi niyetli bir cahil oldugu icin üslubu kötü nasıl ifade edeceğini bilmiyor dedi

Söylemeye gerek var mı canım sence gectik o yollardan birkac tanesini soyledim hemen savunmaya gecti oyle demek istemedi aslında çok iyi niyetli bir cahil oldugu icin üslubu kötü nasıl ifade edeceğini bilmiyor dedi
Cahil olması hafifletici sebep mi, hoş görmen gereken bir şey mi? Zaten kendi annesi öyle olmayan biri için cahil kaynana katlanılamayacak bir şeydir. Bu adam senin arkanda duracağa benzemiyor, evlenme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…